HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yolsuzluk operasyonunda gözaltı sayısı artıyor, işte son durum

İstanbul'da bu sabah başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu büyüyor.

Yolsuzluk operasyonunda gözaltı sayısı artıyor, işte son durum

İstanbul'da bu sabah düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 52 oldu. Aralarında bakan çocukları ve ünlü işadamlarının da bulunduğu şüpheliler avukatları ile görüştürülürken ifade işlemleri henüz başlamadı. Ayrıca 7 kişi hakkında da arama kararı çıkarıldı.

Gözaltına alınan isimler arasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğulları da var. İçişleri Bakanı'nın oğlu Barış Güler, sağlık kontrolü için getirildiği hastanede ilk kez görüntülendi. Gözaltına alınan isimler arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun yakın akrabası da bulunuyor.

Bakanların gözaltına alınan oğulları Salih Kaan Çağlayan, Abdullah Oğuz Bayraktar ve Barış Güler.

DEMİR’E SABAH ERKEN SAATTE SAĞLIK KONTROLÜ YAPILDI

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Sabah erken saatlerde Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenilirken gün boyu başta İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Danışmanı Sadık Soylu olmak üzere onlarca kişi sağlık kontrolünden geçirildi. Gün boyu hastanenin Adli Kontrol Bölümü önünde hareketlilik yaşandı. Aralarından 2 kadının da bulunduğu onlarca kişi sağlık kontrolünden geçirilip yeniden Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

SOYLU'NUN YAKIN AKRABASI

Öte yandan Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu ve Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya'nın da gözaltına alındığı kaydediliyor. Gözaltına alınan isimler arasında bulunan Sadık Soylu'nun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun amcasının oğlu olduğu öğrenildi.

Zafer Çağlayan'ın yakın çevresi, bakanın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın gözaltına alındığı iddiaları ile ilgili olarak "Bizim de haberimiz yoktu TV'den öğrendik" yorumunda bulundular.

Öte yandan oğlu Barış Güler gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler bugün Sofya'da katılacağı programı iptal etti. Güler, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında Kapitan Andreevo sınır kapısında kurulması öngörülen polis ve gümrük ortak temas merkezinin kuruluş ve işleyişine ilişkin anlaşmanın imza törenine katılacaktı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, öğle saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Barış Güler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sabaha karşı bazı adreslere baskın yapmış, gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirilmişti.

BAKANLAR TOPLANTILARI İPTAL ETTİ

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti.

Bu sabah saat 09.45’te Ekonomi Bakanlığı’nda yapılması planlanan törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler de, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında Kapitan Andreevo sınır kapısında kurulması öngörülen polis ve gümrük ortak temas merkezinin kuruluş ve işleyişine ilişkin anlaşmanın imza törenine katılacaktı.

SAVCI KARA YÜRÜTÜYOR

Soruşturmayı yürüten Savcılardan Kara, uzun süre 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yaptı. Savcı Kara, "Askeri Casusluk" ve "Sahte Çürük Çetesi" davalarının da savcısıydı.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler