HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında son dakika gözaltı kararı!

Yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında sosyal medyada yer alan paylaşımları nedeniyle gözaltı kararı çıkarıldı. Son dakika habere göre, yönetmen Mustafa Altıoklar'ın Almanya'da olduğu öğrenildi. Mustafa Altıoklar, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü hakkında sosyal medya hesabından, ""Sahte darbenin bayramını kutlamak kadar büyük gerizekâlılık... Ne hale getirdiniz ülkemin mazlum halkını? Maymun ettiniz maymun" yorumunda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altıokların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında düzenlenen anma törenlerine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımları inceledi. Son dakika habere göre, başsavcılık, incelemesinin ardından Altıoklar hakkında gözaltı kararı aldı. Bu arada, yönetmen Mustafa Altıoklar'ın, Almanya'da olduğu öğrenildi.

KARAR SONRASI İLK AÇIKLAMA

Mustafa Altıoklar, verilen karar sonrası Birgün'e konuştu. Altıoklar, "Toteliter rejim Türkiye’de bugün gerçekleşiyor" dedi. Almanya’da bulunan Altıoklar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği karar ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Eleştiriye kapalı bir toplum haline geldik. Herkesin aynı düşündüğü tek tip bir toplum yapısı isteniyor. Yıllardan beri uyardığımız bir totaliter rejim bugün Türkiye’de gerçekleşiyor. Hukukun askıya alındığı bir toplumda gözaltı kararı beni şaşırtmadı. Tek tip elbiseler giydirilmek isteniyor. Bütün bunlar kötüye gidişatın bir işareti. Oysa Türkiye’nin yarısından fazlası bu hükümeti istemiyor. Kırk milyon insana bu tek tip kıyafetler nasıl giydirilecek? Umarım Türkiye bu süreci kazasız belasız en kısa sürede atlatır."

MUSTAFA ALTIOKLAR'IN 15 TEMMUZ PAYLAŞIMI

Yönetmen Mustafa Altıoklar, 15 Temmuz hakkında, sosyal medya hesabından şu paylaşımlarda bulunmuştu:

"Sahte darbenin bayramını kutlamak kadar büyük gerizekâlılık... Ne hale getirdiniz ülkemin mazlum halkını? Maymun ettiniz maymun"

"Mestanlara destan yazmışlar.görgüsüz, kültürsüz hödüklerin çakma destanı. linç ettiniz gariban çocukları bir manyağı sultan kılmak için."

MUSTAFA ALTIOKLAR KİMDİR?

Mustafa Altıoklar, 17 Haziran 1958 tarihinde Ordu'nun Ünye ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını TED Ankara Koleji, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp fakültesi ve Gazi Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans bölümlerinden mezun olarak tamamladı.

Sinema ve televizyon dünyasında birçok yapımda adı geçen Mustafa Altıoklar'ın ilk eşi olan Yasemin Erkan'dan Arya Su adında bir kızı bulunmaktadır. Oyuncu Sarp Levendoğlu'nun dayısıdır.

Yönetmen olarak yer aldığı yapımlar

Acayip Hikayeler
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
Kelebek Çıkmazı
Yasak Elma
Beyza'nın Kadınları
Banyo
Üçüncü Türden Yakın İlişkiler
Çınaraltı

  1. Tür
    Lise Defteri
    O Şimdi Asker
    Fosforlu Cevriye
    Asansör
    Öldürme Üzerine Küçük Bir Film
    Ağır Roman
    İstanbul Kanatlarımın Altında
    Denize Hançer Düştü
    Çizgim
    Lapsus
    Ayak Sesleri

Senaryo yazarı olarak yer aldığı yapımlar

Emret Komutanım
Yasak Elma
Banyo
Beyza'nın Kadınları
Çınaraltı
Lise Defteri
O Şimdi Asker
Artık Sevmeyeceğim
Asansör
Ağır Roman
İstanbul Kanatlarımın Altında
Denize Hançer Düştü
Çizgim

Yapımcı olarak yer aldığı yapımlar

Gece Gündüz
Kız Takımı
Banyo
Lise Defteri
Asansör
Öldürme Üzerine Küçük Bir Film
Denize Hançer Düştü

Oyuncu olarak yer aldığı yapımlar

Ünye de Fatsa Arası
Komser Şekspir
Dansöz
Ağır Roman
İstanbul Kanatlarımın Altında
Emret komutanım 1.bölüm


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler