HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Younes Belhanda kimdir? Galatasaray, Belhanda için Dinamo Kiev ile anlaştı!

Belhanda'nın Galatasaray'a transferi imzaya kaldı. Galatasaray, yeni sezonda kadrosuna katmak istediği Belhanda'nın takımı Dinamo Kiev ile anlaştı. Peki Galatasaray'ın yeni transferi Younes Belhanda kimdir, Belhanda'nın oyuncu istatistikleri ve oynadığı kulüpleri haberimizde bulabilirsiniz. İşte Galatasaray'ın yeni transferi Younes Belhanda!

Younes Belhanda kimdir? Galatasaray, Belhanda için Dinamo Kiev ile anlaştı!

Belhanda, Galatasaray forması giymesine ramak kaldı. Sarı-kırmızılıların Belhanda'nın takımı Dinamo Kiev ile bonservis konusunda anlaştığı ileri sürüldü. BeIN Sports'un haberine göre Galatasaray, Belhanda için Dinamo Kiev'e 8 milyon Euro bonservis ödeyecek. Bu transfer için Belhanda’nın ülkesi Fas’a kadar giden ve oyuncuyla görüşen Sportif Direktör Cenk Ergün, ‘Evet’ cevabını alarak Türkiye’ye dönmüştü. Peki Younes Belhanda kimdir? Kaç yaşındadır?

YOUNES BELHANDA KİMDİR? HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

25 Şubat 1990 tarihinde Fransa'nın Avignon kentinde dünyaya gelen Younes Belhanda, gençliğini Aramon kentinde geçirdi. Ailesi aslen Fas'ın Taza şehrinden gelen Belhanda futbol kariyerine büyüdüğü şehrin takımı Racing Club Amaron'da başladı.

1.77cm boyundaki Belhanda, yüksek tekniği ve oyun görüşü ile dikkat çekiyor. Kariyerinde özellikle forvet arkasında oynadığı maçlarda etkili bir performans ortaya koyan yıldız futbolcu hücum hattının solunda da forma giyebiliyor. Bonservisi Dinamo Kiev'de olan ancak geçen sezonu Nice'de kiralık olarak geçiren Belhanda gösterdiği performans ile tekrar Avrupa kulüplerinin radarına girmeyi başardı.

2013-14 sezonu başında 8.5 milyon euro karşılığında Dinamo Kiev'e transfer olan Belhanda takımda geçirdiği 2.5 yılın ardından 2015-16 sezonu devre arasında Schalke 04'e kiralık olarak gitti. Almanya'da geçirdiği dönemde 15 maça çıkan Faslı futbolcu 2 gol kaydederek sezonu tamamladı ve Kiev'e geri döndü.

GALATASARAY'IN YENİ TRANSFERİ YOUNES BELHANDA İSTATİSTİKLERİ

Fransa Ligi'nde toplam 2542 dakika sahada kaldı. 2542 dakika boyunca 3 golü bulunan Belhanda'nın, kaleyi bulan şut sayısı ise 12. Bu konuda, Fransa ligini Edison Cavani domine etmiş durumda. Belhanda'nın 32 faulüne karşın; 8 sarı kartı ve 1 kırmızı kartı bulunuyor. Bununlşa birlikte 8 şutun kaleye gitmesini önlemiş.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler