HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YPG'linin cenazesinden sonra olay çıktı

Nurettin Arı’nın cenaze töreninden sonra yüzü maskeli bir grup, el yapımı patlayıcı, molotof kokteyli, taş ve havai fişeklerle polise saldırdı.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde, Kobani’de IŞİD ile girdiği çatışmada ölen PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’li ’Nuhat Nisebin’ kod adlı Nurettin Arı’nın cenaze töreninden sonra yüzü maskeli bir grup, el yapımı patlayıcı, molotof kokteyli, taş ve havai fişeklerle polise saldırdı. Polisin de gaz bombalarıyla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Olaylar sırasında silah sesleri yankılandı. Bazı eylemcilerin, sırtında 'intikam birimi' yazan üniforma giydikleri görüldü.

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile girdikleri çatışmada yaşamını yitiren PKK’nın bu ülkedeki kolu olan YPG’li ’Nuhat Nisebin’ kod adlı Nurettin Arı’nın cenazesi, memleketi Nusaybin’nde binlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. Öğleden sonra cenazenin getirildiği ilçede esnaf, kepenk kapattı. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, DBP Mardin İl Başkanı Perihan Ağaoğlu, Mardin merkez ve ilçe teşkilatlarının aralarında bulunduğu kalabalık tarafından karşılanan Arı’nın tabutu, omuzlarda taşınarak baba evine götürüldü.

Evin girişinde kına tepsileriyle karşılanan Arı’nın cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından evindeyken kaldığı odasına götürüldü. Burada Kürtçe yakılan ağıtlardan sonra yine omuzlarda taşınan Arı’nın cenazesi, Hacılar Mezarlığı’nda kılınan cenazenin ardından toprağa verildi.

Cenazenin defnedildiği sırada Suriye sınırında devriye gezen tanklar, törene katılanlar arasında hareketliliğe yolaçtı. Mezarlık dönüşü, yüzleri maskelerle kapalı YDG-H üyesi bir grup, polisin ’Öcalan’a özgürlük’ çadırının kaldırılmasına tepki göstermek amacıyla Işık Önder Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Göstericiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde önlem alan polise, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcılar, ses bombaları ve havai fişeklerle saldırdı. Polisin de tazyikli su ve gaz bombalarıyla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Olaylar sırasında silah sesleri duyuldu. Polisin müdahalesi sonrası ara sokaklara kaçan göstericilerden 5’i gözaltına alındı. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler