HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YSK son dakika kararını verdi!

Son dakika haberine göre; CHP'nin seçimi iptal başvurusuna cevap geldi. Yüksek Seçim Kurulu 16 Nisan tarihinden gerçekleştirilen referandum ile ilgili tüm itirazları reddetti. 11 kişilik kurul kararını bire karşı on oyla aldı. Karara CHP'den ilk tepki geldi. Bülent Tezcan, "Bu karar kanuna açık bir aykırılıklar mühürsüz oy pusuluları geçerli denilmişti. YSK kendini kanun koyucu yerine koymuştur." dedi.

CHP, HDP ve Vatan Partisi tarafından tam hukuksuzluk nedeniyle 16 Nisan referandumunun iptali istemiyle YSK'ya yapılan başvurular, bugün düzenlenen YSK toplantısında ele alındı. Her üç talebin de ayrı ayrı oylandığı toplantıda 10 üyenin ret, 1 üyenin kabul kararı vermesiyle iptal başvuruları oy çokluğu ile reddedildi.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi tarafından ayrı ayrı Yüksek Seçim Kurulu'na sunulan dilekçeler ile 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Halkoylaması'nın tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin talepler bugün saat 10.39 başlayan Yüksek Seçim Kurulu Toplantısı'nda görüşülmüş, yapılan değerlendirmeler neticesinde her üç talebin de ayrı ayrı oylanması sonucunda 10 üyenin ret, 1 üyenin kabul yönündeki oyları ve oy çokluğu ile reddine saat 17.30 itibariyle karar verilmiştir."

CHP'DEN KARARLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan YSK'nin seçimleri iptal başvurusunu reddetmesini değerlendirdi. Tezcan, "Bu karar kanuna açık bir aykırılıklar mühürsüz oy pusuluları geçerli denilmişti. YSK kendini kanun koyucu yerine koymuştur. YSK seçim hilesine fırsat vermiştir. Organize oy hırsızlığı deniliyor buna. Türkiye'nbin her yerinde eksik oy paketleri geldiğim söylendi.

YSK'ye bildirdik, paketleme hatası dendi. Seçim kanunları hileyi önlemek için düzenlenmiştir. Dışarıda herhangi bir şekilde torbalara girmesini engellemektir.

Sabah oy pusulalarının eksik gönderilmesi pusulalar çalındı. Dışarıdan tercih mühürü vuruldu, sonra da sandıklara sokuldu. YSK Başkanı filigramlı oy diyor. Ciddi bir meşruiyet sıkıntısıdır. Oy kullananların iradesini tartışılır hale getirmiştir. Bütün hukuk yollarını işleteceğiz bundan sonra. Gerekçeli kararı gördükten sonra ne yapılacağına MYK'miz karar verecektir. " dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler