HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YSK'dan ‘iddialar soyut” reddi

YSK, İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk'ün başvurusunu, "Dilekçedeki iddialar soyut" gerekçesiyle reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), büyük kongresini yapmamış olan partilerin seçimlere iştirak etmemesi ve bu konuda inceleme yapılmasını isteyen 17. Dönem İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk'ün başvurusunu, "Dilekçedeki iddialar soyut" gerekçesiyle reddetti.

-HASTÜRK, YSK'YA BAŞVURDU SEÇİME İŞTİRAK EDEMEYECEK PARTİLERİN TESPİTİNİ İSTEDİ-

Hastürk, Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı başvuruda, büyük kongresini yapmamış olan partilerin seçimlere iştirak etmemesini ve bu konuda inceleme yapılmasını istedi.

Hastürk başvurusunda, Siyasi Partiler Yasası'nın 36. Maddesine dikkat çekerek, "Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunmasının şarttır" hükmüne yer verildiğini, ancak bazı siyasi partilerin daha önce bu şartı yerine getirmeden seçimlere iştirak ettiklerini belirtti.

-YSK'YA BAŞVURDU, BÜYÜK KONGRESİNİ YAPMAMIŞ OLAN PARTİLERİN SEÇİMLERE İŞTİRAK ETMEMESİNİ İSTEDİ-

Başvuruda, kurucular kurulu toplantısının büyük kongre kabul edilmesinin mümkün olmadığı, geçtiğimiz yıl kurulan ve büyük kongresini yapmamış olan siyasi partilerin seçimlere katılmamaları gerektiği kaydedildi.

YSK'dan başvuruya verilen yanıtta 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 112. Maddesine dikkat çekilerek şöyle denildi:

-" DİLEKÇEDEKİ İDDİALAR SOYUT"-

"Dilekçedeki iddialar soyut olup, somut bir olay, bilgi ve belge bulunmadığı gibi iddiadan öteye geçmeyen konuda Yüksek Seçim Kurulunun delil araştırma görevinin olmaması nedeniyle, itirazın 298 sayılı Kanunun 112. Maddesi uyarınca reddine karar verilmesi gerekmiştir" denildi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler