HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YTÜ'de 'Hayır için pedallıyoruz' diyen 17 öğrenci gözaltında

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde “Hayır için pedallıyoruz” etkinliği düzenlemek isteyen öğrencilere polis müdahale etti. Polis müdahalesi sonrasında 17 öğrenci gözaltına alındı.

YTÜ'de 'Hayır için pedallıyoruz' diyen 17 öğrenci gözaltında

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü’nde “Hayır için pedallıyoruz” adında etkinlik düzenlemek isteyen öğrenciler polis ve özel güvenlik görevlilerince engellendi. 17 öğrenci gözaltına alındı.

YTÜ öğrencileri 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumuna dair bir etkinlik düzenlemek istedi.

İşte etkinliğin duyuru afişi;

Etkinlik duyurusunda “Pedalları bu defa ‘Hayır’lı bir iş için çeviriyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ‘Hayır’ın sesini yükseltmek için bir araya geliyor ve ardından referandumu tartışıyor” dediler.

Evrensel'de yer alan habere göre öğrenciler bisikletlerin arkasına takmak için "Hayır" flamaları hazırlarken özel güvenlik görevlileri yanlarına geldi.

"Etkinliğin izinsiz olduğunu" söylen güvenlik görevlileri, polise haber verdiklerini, öğrenciler dağılmazlarsa müdahale edeceklerini söyledi. Öğrenciler duruma tepki gösterdi. Bisikletli öğrencilerin etrafını polis ve özel güvenlik görevlileri sardı. Birçoğu darp edilerek ve ters kelepçeyle olmak üzere 17 öğrenci gözaltına alındı.

ATATÜRK'ÜN YAZDIĞI NUTUK DA YASAKLANDI

Başkanlık sistemi için 16 Nisan'da yapılacak Anayasaya Değişikliği Referandumu öncesi, yasaklar devam ediyor.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan okullarda ‘Nutuk'un dağıtımı yasaklandı. CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından okullarda ‘Nutuk' dağıtmak için Nilüfer Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan başvuruya jet yanıt geldi. Kaymakam Mustafa Kılıç imzasıyla verilen yazılı yanıtta, “siyasi propaganda aracı” olduğu savunulan ‘Nutuk' kitabının dağıtılmasının yasak olduğu belirtildi. Daha önce ‘Hayır' çalışmalarının yasaklanma nedeni olarak da gösterilen Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 109 nolu kararı, söz konusu yanıtta da hatırlatıldı.

‘HALKA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’

CHP Milletvekili Ali Şeker, eğitimde Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşıldığını vurguladı. Şeker, “Bulundukları makamı korumak isteyenler, değerlere saldırarak ve uzak durarak iktidara yaranmayı amaçlıyor. Kurucu değerlerin siyasal propaganda malzemesi olarak değerlendirilmesi, Cumhuriyet'in kurucu değerlerine ne kadar yabancılaşıldığının ispatı aslında. Onun için Cumhuriyet'e ve değerlerine sahip çıkmak için halka büyük görev düşüyor” diye konuştu.

‘PARTİ DAĞITAMAZ'

Kaymakam Mustafa Kılıç, Nutuk'un dağıtımı ile ilgili yazılı yanıt verdi. Siyasi partilerin herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtma yetkisinin olmadığını belirten Kılıç, Nutuk için ‘söz konusu eser' dedi. Kaymakam kitabın 16 Nisan yani Referandum tarihine kadar okullara dağıtılmaması gerektiğini kaydetti. CHP'nin dağıtmayı düşündüğü kitapları, Kaymakamlığın Destek Hizmetleri Bölümüne teslim edilmesini de istedi. (Birgün)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler