HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Yüksek güvenlik' nasıl delindi?

Öcalan, 55 kamera bulunan ‘’Yüksek Güvenlikli’’ İmralı cezaevinde 24 saat izleniyor.

'Yüksek güvenlik' nasıl delindi?

Buna rağmen, son operasyonda ele geçen ve bazıları Öcalan’ın kendi el yazısı olan ‘’Eylem notlarının’’ cezaevinden nasıl çıkarıldığı ve Kandil’e iletilmesinin neden engellenemediği soru işareti yarattı.

Abdullah Öcalan’ın avukatlarının ‘’Terör örgütüne mesaj taşımakla’’ suçlandığı operasyon, beraberinden bir çok soruyu da gündeme getirdi. ‘’Yüksek Güvenlikli’’ İmralı Cezaevinde bulunan Öcalan sürekli izlenip görüşmeleri kayıt altına alınmasına rağmen, eylem talimat ve notlarının Kandil’e ulaşmasının neden engellenemediği soru işareti yarattı.

İmralı adası ve Öcalan, 55 kamera ile 10 ayrı monitörden 24 saat izlenirken, bu talimat notlarından biri de Siirt Pervari’de 19 Ağustos’ta ölü ele geçen PKK’lı “Zerdeşt” kod adlı Ali Gezer’in üzerinden çıktı. Öcalan, kendi el yazısı olan notta ‘’ Gerillacılık oynamayın, pasif savunmayı bırakın’’ diyor.

132 ŞAHİT

Öcalan’ın avukatlarında bulunan görüşme notlarında verdiği talimatların, 132 şehide neden olduğu saptandı. Mart 2010’da başlayan ‘’Eylem amaçlı’’ bu talimatlardan 1 yıl 8 ay sonra avukatlara yönelik operasyon başladı. Öcalan’ın 1999-2011 arasında avukatlarıyla 346 görüşme yaptığı belirlendi.

Talimatların ardından eylemler belirgin bir şekilde arttı. 27 Temmuz 2011’deki görüşmede de Öcalan eylem talimatı verdi. Murat Karayılan da 8 Ağustos 2011’de savaş kararını açıkladı. Öcalan’ın bu talimatının ardından terör eylemleri arttı ve 68 asker, 19 polis, 9 korucu şehit oldu. 141 asker, 160 polis yaralandı.

6 YILLIK SORUŞTURMA

Avukatların Öcalan ile görüşmeleri sonrası aldıkları talimatları terör örgütüne ilettikleri en az 6 yıldır biliniyor. Şubat 2005’de bir basın toplantısı düzenleyen dönemin Genelkurmay 2. Başkanı İlker Başbuğ, Öcalan’ın PKK’yı cezaevinden yönettiğini belirterek, baroları avukatlar hakkında sessiz kalmakla suçlamıştı.

Adalet Bakanlığı da bu açıklama sonrası ‘’Öcalan’ın 25 avukatı hakkında, hukuki yardım amacını aşarak, örgüte yardım yataklıkta bulundukları gerekçesiyle ceza davası ve disiplin soruşturması yürütüldüğünü’’ bildirmişti. 6 yıl önce hakkında soruşturma açılan avukatlar arasında, son operasyonda gözaltına alınan Doğan Erbaş’ın yanı sıra, sonradan milletvekili olan Aysel Tuğluk ve Ayla Akat Ata da vardı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler