HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksekova'da 1 şehit, 1 yaralı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde devam eden operasyonlarda 1 özel hareket polisi şehit olurken, 1 özel hareket polisi de yaralandı.

PKK'lı grupları etkisiz hale getirmek, kazdıkları hendekleri kapatmak, oluşturulan barikatları kaldırmak amacıyla 13 Mart'ta başlatılan operasyon sürdürülürken dün akşam Özel Harekat Şubesi'nde görevli 1 polis şehit düştü, 1 polis de yaralandı.

Olayla ilgili henüz açıklama yapmazken, şehit polis için bu sabah Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı filoda uğurlama töreni düzenlenecek.

BİR ŞEHİT HABERİ DE NUSAYBİN'DEN

Öte yandan, dün akşam bir şehit haberi de Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı ve operasyon sürüyor. İlçede, hendek ve barikatların yoğun olduğu Dicle ve Fırat mahallelerindeki operasyon sırasında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir uzman çavuş, teröristlerin açtığı ateşle yaralandı. İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı uzman çavuş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

YAZIN EVLENECEKTİ

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz'ın, nişanlısı Merve Abak ile yazın evleneceği öğrenildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından güvenlik güçlerine yönelik olarak düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz'ın yazın nişanlısı Merve Abak ile dünya evine gireceği ve düğün hazırlıkları yaptığı ortaya çıktı. Merve Abak, instagram hesabında düğün yapacaklarını yazarak heyecanını sevenleriyle paylaşmıştı. Acı haberi alır almaz baba ocağına gelen şehit Oflaz'ın nişanlısı Merve Abak, uzun süre sakinleştirilemedi.

ŞIRNAK'TA 1 KORUCU ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta devam eden operasyonlar sırasında PKK'lıların silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan bir korucunun kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "26 Mart 2016 tarihinde saat 02.10’da, Şırnak il merkezinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman korucumuz ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

AMANOS DAĞLARI'NDA ÇATIŞMA

Amanos Dağları'nda jandarma özel harekat timlerinin sürdürdüğü operasyonla sırasında akşam saatlerinde Kırıkhan İlçesi Bektaşlı Mahallesi kırsalında PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 asker de yaralandı.

Yaralı askerler Kırıkhan Devlet Hastanesi ile Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

ASKERİ ARACA BOMBALI TUZAK KURULMUŞTU

Amanoslar'da operasyonun devam ettiği bildirilirken, 15 Mart tarihinde de çatışmanın yaşandığı bölgenin yakınındaki Deliçay mevkiinde askeri araca bombalı tuzak kurulmuştu. Hassa Sınır Karakolu'na ait askeri araç Hatay-Kırıkhan Karayolu'nda giderken teröristlerce yol kenarına döşenen bomba patlatılmış, şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Ayrıca, Hatay'da yine Amanos Dağları'nın kırsalında yakın zamanda yürütülen arazi arama tarama faaliyetleri sırasında PKK'lılara ait sığınak ve depolar bulunmuş, buralarda yapılan aramalarda ise 80 kilo patlayıcı ve dinamit lokumu ele geçirilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler