HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksekova'da aşiret düğünü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde üç gün üç gece süren aşiret düğününde, 2 bin kişi için 11 küçükbaş hayvan kesilirken, 1,5 ton pilav yapıldı...

Yüksekova'da aşiret düğünü

Yüksekova ilçesinde yaklaşık 2 bin kişi için 11 küçükbaş hayvan kesilen, 1,5 ton pilav yapılan aşiret düğününde, kilolarca altının takıldığı gelin, ağırlığı kaldırmadığı için düğününde oturmak zorunda kaldı.Yüksekova'da Doski aşiretine mensup işadamı Çetin Altan, Diyarbakırlı Elif Efe ile üç gün üç gece süren dillere destan bir düğünle dünya evine girdi.Kuruköy mahallesindeki evlerinin bahçesinde düzenlediği kır düğününde hiçbir masraftan kaçınmayan Altan, aralarında Servet Kocakaya, Kürt sanatçı Diyar'ın da bulunduğu 6 sanatçıyı ilçeye getirtti.Festival havasında geçen düğüne BDP Hakkari Milletvekili Esad Canan'ın yanı sıra 2 bine yakın davetli katıldı. 11 Küçükbaş hayvanın kesildiği düğünde kurulan uzun sofralarda binlerce kişiye aynı anda yemek verilirken, yemekte 1,5 ton pilav yapıldı.

Yemek sonrası para atma geleneğini Altan'ın istememesi üzerine davetliler, geline takı takma yarışına girdi. Kilolarca altının takıldığı gelin Elif Efe, bu ağırlığı kaldırmadığı için hareket etmekte zorlandı.Düğünleri hakkında gazetecilere açıklama yapan damat Altan, gelenek göreneklere uygun bir düğün yapma kararı aldıklarını, bu nedenle kır düğününü tercih ettiklerini söyledi.Altan, "Düğünümüz umduğumuzdan çok daha iyi geçti. Düğünümüze çok yoğun bir ilgi vardı. Katılan herkese teşekkür ederim" dedi.Yemek ve takı merasimi sonrası sanatçıların seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde davetliler gece geç saatlere kadar halaylar çekip, eğlendi. (AA)

Tüm haberler

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler