HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksekova'daki izinsiz gösteri

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki gösterilerin ardından polise ateş açtığı ve çıkan çatışmada hayatını kaybettiği belirtilen 2 kişinin cenazesinin toprağa verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki gösterilerin ardından polise ateş açtığı ve çıkan çatışmada hayatını kaybettiği belirtilen 2 kişinin cenazesinin toprağa verilmesinin ardından iki öğrenci yurduna taş ve molotofkokteyli ile saldırı yapıldığı, silahlı bir eylemcinin yaralandığı ve Van'a sevk edildiği bildirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, Yüksekova ilçesinde dün hayatını kaybeden iki eylemcinin cenaze töreninden sonra Dağlıca Kavşağı'nda bulunan iki ayrı öğrenci yurduna taş ve molotofkokteyli ile saldırı yapıldığı belirtildi.

Saldırının haber alınması üzerine bölgeye sevk edilen çevik kuvvet araçlarının, daha önce mevzilenmiş kişilerce yaylım ateşine tutulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ateşe maruz kalan unsurlara yardım etmek üzere bölgeye intikal eden özel harekat timlerimize ateş açılmaya devam edilmiş, atışa karşılık verilmesi sonucunda bir silahlı eylemci yaralanmıştır. Yaralı şahıs, Yüksekova Devlet Hastanesinde ilk müdahalesinin yapılmasını müteakip Van'a sevk edilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat başlatılmış olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler