HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksekova'ya havalimanı

Yüksekova'ya havalimanı

Temeli 2010'da atılan Hakkâri-Yüksekova Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Törende Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da olacak.

Havalimanı açılışı öncesi Yüksekova'daki bazı esnaf, protesto amacıyla kepenk açmadı.

Nöbetçi fırın ve eczanelerin dışında kepenklerin kapalı olduğu ilçede, polis ekipleri ilçenin giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemi aldı. Sabah saatlerinde 2 helikopter ilçe üzerinde tur attı.

Havalimanı çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda. İlçe merkezindeki Kaymakamlık binasına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun posterleri asıldı.

PKK işçileri kaçırmıştı

13 Ağustos 2012'de Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde havalimanı inşaatında kullanılan 11 kamyon ve 1 iş makinesi PKK'lılar tarafından yakılmış, 13 işçi kaçırılmıştı. Kaçırılan işçiler gece geç saatlerde serbest bırakılmıştı.

Bu olaydan sonra faaliyetlerini kısa bir süre durduran yüklenici firma inşaat çalışmalarına yeniden başlamıştı.

PKK birkaç kez de Hakkâri ve Yüksekova'da bildiri dağıtmış, havalimanının askeri uçuşlarda kullanılacağı öne sürülmüştü. Bunun üzerine firma güvenlik için 2'şer 3'er günlük aralar vermişti.

Bu engellemelere karşın havalimanı inşaatının ihalesini alan firma Sarıdağlar İnşaat, havalimanını belirlenen sürede teslim ettiklerini belirtiyor.

Kaynak: Al Jazeera

aljazeeraturk

Saldırıya uğrayan başkan hayatını kaybetti

CHP'li adaya silahlı saldırı

Kalp krizi geçiren sürücüye gaz

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler