HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan, Türkiye ve Mısır'dan kaçan Rus turiste göz dikti

Yunanistan, Kremlin'in Türkiye boykotu ve Mısır'daki şiddet nedeniyle tercih ettikleri tatil yörelerinden kopmak durumunda kalan Rus turistlere göz dikti.

Yunanistan, Türkiye ve Mısır'dan kaçan Rus turiste göz dikti

Yunan Seyahat ve Turizm Ajansları Birliği (HATTA), Rus turist çekebilmek için vize işlemlerini hızlandırmayı planladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin geçen ay bir Rus savaş uçağını düşürmesi sonucu başkan Vladimir Putin'in bu ülkeye ticaret ve turizm ambargosu uygulamaya başlaması ve Mısır'da bir Rus yolcu üçağının İslamcı teröristlerce bombalanması nedeniyle Rus turistlerin yeni destinasyon aradıkları belirtiliyor.

Matriks'in geçtiği haberde, Yunan Seyahat ve Turizm Ajansları Birliği (HATTA) Başkanı Lyssandros Tsilidis, yaptığı açıklamada 2016 yılında en az 2 milyon fazladan Rus turist çekebilmek için bu ülke vatandaşlarına vize verilme işlemlerini hızlandırmayı planladıklarını dile getirdi.

Yunanistan'ın beklediği turisti çekebilmesi durumunda Gayri Safi Yurtiçi Hasılasının (GSYH) yüzde 1,1'ine denk gelen yaklaşık 2 milyar Euro fazladan kazanabileceği vurgulandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler