HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan'da deprem vatandaşları tedirgin etti

Yunanistan'da depremin yaşanmasının ardından vatandaşlar panik yaşadı. Yunanistan'da depremin şiddeti richter ölçeğine göre 6.7 olarak belirlenirken, depremin merkez üssü İyonya olarak belirlendi.

Yunanistan'da deprem vatandaşları tedirgin etti

Bugün Yunanistan'da deprem meydana geldi. Dün İstanbul'da meydana gelen depremin ardından bugün de Yunanistan'da deprem olması vatandaşları korkutmaya başladı. 1999 yılında yaşanan Gölcük Depremi ile büyük acı yaşayan Marmara Denizi'nde dün yaşanan 4.2 şiddetinde depremin ardından, bugün Yunanistan'da deprem oldu. Yunanistan'da depremin büyüklüğü Marmara'da yaşanandan daha büyük oldu. Richter ölçeğine göre 6.7 şiddetindeki depremi ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi açıkladı.

Yunanistan'da depremin merkez üssünün İyonya'nın güney batısı olduğu belirlendi. Yerin 10 kilometre altında gerçekleşen depremin ardından herhangi bir can ya da mal kaybı olup olmadığına dair bilgi henüz verilmedi. Dün Marmara Denizi'nde, sabah saatlerinde ise Ege Denizi'nde meydana gelen son depremlerin ardından bu kez İyonya Denizi'nde yaşanan deprem vatandaşlarda panik yarattı. Yunanistan'da depreminm yaşanmasının ardından bölgedeki hareketler vatandaşların aklına, "Kuzey Anadolu Fay Hattı yeniden aktifleşti mi?" sorusunu getirdi.

DÜN MARMARA DENİZİ'NDE DEPREM OLDU

Bugün Yunanistan'da depremin öncesinde dün 17.45'te Marmara Denizi'nde 4.2 büyükklüğünde deprem meydana gelmiş, deprem İstanbul'dan hissedilmişti. Özellikle Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Bahçelievler ve Beylikdüzü depremin en fazla hissedildiği yerler olmuştu. İlk depremin ardından Marmara Denizi'nde 18.36'da 3.0 şiddetinde, 19.04'te ise 3.4 şiddetinde depremler meydana geldi.

SABAH SAATLERİNDE EGE'DE DEPREM MEYDANA GELDİ

Dün İstanbul'da hissedilen depremlerin ardından bu sabah saatlerinde Ege Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ege'de yaşanan deprem Türkiye kıyılarında da hissedilmişti.

YUNANİSTAN'DA DEPREMİN ŞİDDETİ 6.7

Vatandaşlar yaşanan son depremlerin ardından korkuya kapılırken, Yunanistan'dan deprem meydana gelmesi korkuların artmasına neden oldu. Lefkada Adası açıklarında meydana gelen depremin yerin 10 kilometre altında meydana geldiği açıklandı. Mora Yarımadası'nın güneyinde yer alan Yanya bölgesine kadar geniş bir alanda hissedilen depremin merkez üssünün ise Nidri'nin 14 kilometre batısı olduğu tespit edildi.

Reuters'ın haberine göre; ilk ölçümde depremin büyüklüğü 6.7 olarak verildi. Yapılan ikinci ölçümde ise büyüklük 6.8, depremin merkezi ise yerin 5 kilometre altı olarak belirlendi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nin internet sitesinde görülen son büyüklük ise 6.5 oldu.

DEPREM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler