HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunus Nadi ödülleri sahiplerini buldu

Cumhuriyet Gazetesi'nin 91. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bu yıl 70.'si verilen “Yunus Nadi Ödülleri" törenle verildi.

Yunus Nadi ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul,(DHA) 7 dalda 9 ödülün verildiği gecede, “Roman" dalında Eren Aysan'ın “Gece Uyurken", “Öykü" dalında Gaye Boralıoğlu'nun “Mübarek Kadınlar" , “Şiir" dalında Refik Durbaş'ın “Bağışla Ziyanımı", "Karikatür" dalında Oğuz Gürel'in “Üç Maymun" adlı eserleri ödüle değer görüldü.

Cumhuriyet Gazetesi'nin 91. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bu yıl 70.'si verilen “Yunus Nadi Ödülleri" bu akşam törenle sahiplerini buldu. Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, siyaset, sanat ve medya dünyasından çok sayıda tanınmış isim katıldı.Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç'in teşekkür konuşmasıyla başlayan gecede, Cumhuriyet Gazetesi'nin kısa film tanıtımı yapıldıktan sonra, Boğaziçi Gençlik Korosu caz konseri verdi.

Ardından ödül törenine geçildi. 7 dalda 9 ödülün verildiği gecede; “Roman" dalında Eren Aysan'ın “Gece Uyurken" adlı eseri ödüle değer görülürken, Aysan'a ödülünü sanatçı ve gazeteci Zülfü Livaneli verdi. Ödülü vermesinin ardından konuşan Livaneli, “Yunus Nadi Ödülü Türkiye'nin en büyük ödüllerinden birisi, belki başta geleni. Her alanı onurlandırıyor. Beni de yıllar önce onurlandırmıştı. Büyük Atatürk'ün 'Sanat damarları kesilen bir millet' deyimini biliyoruz. Bu ülkede sürekli sanat damarlarını keserler. Bunun feci bir denemesini de Madımak'ta yaptılar. Ama şu anda Behçet Aysan'ın kızı bize gösteriyor ki, sanat damarlarını kesemediler, kesemeyecekler. Bundan sonra da güçleri yetmeyecek" dedi.

“Öykü" dalında, Gaye Boralıoğlu'nun “Mübarek Kadınlar", “Şiir" dalında Refik Durbaş'ın “Bağışla Ziyanımı", "Karikatür" dalında Oğuz Gürel'in “Üç Maymun", “Fotoğraf" dalında Burak Şenbak'ın “Özgürlük", “Sosyal Bilimler ve Araştırma" dalında Ergün Aybars'ın “İstiklal Mahkemeleri", “Belgesel" dalında Kerem Hun ile Yılmaz Kılıç'ın yönetmenliğini yaptığı “Madde 16: Yaşam Hakkı" adlı eseri layık görüldü.

“Kısa Film" dalında ise birincilik ödülünün, Orhan İnce'nin yönetmenliğini yaptığı "Adem Başaran" adlı yapıt ile Saffet Ayhan'ın "Sarı Buzdolabı" adlı yapıtı arasında paylaştırılmasına karar verildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler