HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurdun büyük bölümü yağmurlu

Yurdun büyük bölümü yağmurlu olacak. Doğu Anadolu'da yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak, sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don bekleniyor.

ANKARA (ANKA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Doğu Anadolu ile Sivas ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, güney, iç ve batı bölgelerde yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI-

Rüzgarın, güney, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı, zamanla parçalı bulutlu. (15)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (11)

İZMİR: Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, zamanla parçalı bulutlu. (17)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (17)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (18)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (19)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. İl genelinde buzlanma ve don bekleniyor. (1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (9)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde güney ve doğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak; Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan ve Iğdır dışında bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda buzlanma ve don bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Siirt ve Batman çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler