HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurdun iç kesimlerinde kar bekleniyor

Yurdun iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve kar görülecek.

ANKARA (ANKA) -

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey, iç ve doğu bölgelerin parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağışlı, diğer bölgelerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılar ve Güneydoğu Anadolu' da yağmur, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, gündüz sıcaklıklarının güneşlenme ile birlikte Marmara'nın batısında 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege ile İç Anadolu'nun batısında kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

-ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Bu sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu. (10)

ANKARA: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı, zamanla parçalı bulutlu. (5)

İZMİR: Parçalı bulutlu. (13)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu. (15)

ANTALYA: Parçalı bulutlu. (17)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren il geneli kısa süreli ve hafif yağmurlu (9)

VAN: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. (4)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. (-1)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı. (7)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Denizli çevrelerinin yağmur, Afyonkarahisar çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu ile sabah saatlerinde Göller Yöresi çok bulutlu, Isparta ve Burdur çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç ve batı kesimlerinin, öğle saatlerinden itibaren doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğusundaki kar yağışlarının hafif olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Bolu ve Kastamonu ile bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Orta Karadeniz'de beklenen yağışların hafif ve kısa süreli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, Malatya ve Elazığ dışında bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kuzeyi ile yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler