HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yürekler yine yandı: 8 şehit

Nusaybin’de PKK’lı teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıyı patlatmaları sonucu 1 polis ile 5 asker şehit oldu. Yüksekova ve Şırnak’ta da 1 polis ile 1 asker şehit düştü.

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki patlamada 5 asker, 1 polis şehit oldu.

Nusaybin'de 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçleri, kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Bugün ilçenin Dicle Mahallesi Akay Sokak üzerinde güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği binaya girişleri sırasında PKK'lılar tuzakladığı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada binada göçük meydana geldi.

Olayda 5 asker, 1 özel harekat polisi şehit oldu.

VALİLİKTEN NUSAYBİN AÇIKLAMASI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının 14 Mart'ta başlattığı operasyonları devam ederken, Fırat Mahallesi'nde düzenlenen saldırıda 6 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Mardin Valiliği'ndan, saldırı ile ilgili yapılan açıklamada, "İlimiz Nusaybin ilçemizde 02.04.2016 Cumartesi günü Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından El Yapımı Patlayıcı ile yapılan saldırı sonucunda 5 kahraman askerimiz ve 1 kahraman polisimiz şehit olmuştur. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.

'BÜNYEM KALDIRMAYACAK'

Uzman Çavuş Aycan Özdil'in (22) acı haberini alan Balıkesir Edremit ilçesindeki ailesinin feryadı yürek dağladı. Uzman Çavuş Bekir Kelleci'nin (25) ateşi Giresun Eynesil'e düştü. Uzman Çavuş Mehmet Polat'ın (26) Kayseri'deki ailesi acı haberle yıkıldı. Şehit özel harekat polisi İsrafil Kargı'nın (27) acı haberi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki baba ocağına ateş düşürdü.

Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil, 27 mart'ta Nusaybin'de şehit düşen Yüzbaşı Halil Özdemir'in de arasında bulunduğu şehit ve yaralı 5 güvenlik görevlisinin fotoğrafını Facebook'ta paylaşarak "Daha 22 yaşındayım çok gencim her şeyi kaldıracak gücümün olduğuna inanıyorum ama artık bir şehit daha vermeye inanın bünyem kaldırmayacak. Ruhunuz şad mekanınız cennet olsun, Mardin Komando Taburu" mesajını yazmıştı.

Aycan da dün, aynı arkadaşları gibi teröristlerce patlatılan bombayla çöken binadaydı.

Genelkurmay’dan taziye Mesajı
Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan güvenlik güçleri için başsağlığı mesajı yayımladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan mesajda, "2 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 16.00 sularında, Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde 5 kahraman silah arkadaşımız ve 1 kahraman emniyet mensubumuz şehit olmuştur. 4 kahraman emniyet mensubumuz ise hafif yaralı olarak kurtarılmış olup, hastaneye sevk edilmişlerdir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan emniyet mensuplarımıza ise acil şifalar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

YÜKSEKOVA ŞEHİDİ

Hakkari Yüksekova’da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada özel harekâtta görevli Komiser Yardımcısı Mustafa Sezgin (40) şehit oldu. Sezgin’in cenazesi dün Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törenle memleketine uğurlandı. Törene, şehidin eşi Bediha Sezgin, çocukları Musa, Gazi ve Ömer Sezgin ve askeri mülki ilk yöneticileri katıldı. Şehit Sezgin, bugün Kayseri’de toprağa verilecek.

ŞIRNAK'TAN ACI HABER
Şırnak’ta operasyon sırasında Dicle Mahallesi’nde teröristlerin açtığı ateşleUzman Çavuş Sami Saygı (36) şehit oldu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler