HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurt geneli hava durumu tahminleri ve sıcaklıklar

Hava durumu tahminleri açıklandı. Türkiye geneli hava durumu tahminlerine göre sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin üstünde olması bekleniyor. İşte detaylı hava durumu tahminleri...

Yurt geneli hava durumu tahminleri ve sıcaklıklar

Vatandaşlar hava durumunun nasıl olacağını, kar yağışlarının ne zaman başlayacağını, ya da bugün hava durumunda nasıl sürprizlerle karşılaşacaklarını merak ediyorlar. Ülkemizde insanlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün her gün yayınladığı hava durumu tahminlerine göre evlerinden nasıl çıkacaklarına, ne giyineceklerine, havaya göre alacakları tedbirlere karar veriyorlar. Kış aylarını yaşadığımız bugünlerde hava durumu yurdumuzda mevsim normallerinde devam ediyor. Ülkemizde yüksek kesimlerde kar yağışlarının yaşanmasının ardından yüksek tepelerdeki kar soğuğu çevresini de etkiliyor. Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre; bugün Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde kar yağışlarının yaşanması bekleniyor. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik yaşanması beklenmiyor. İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesinde ise mevsim normallerinde, diğer bölgelerimizde ise normal değerlerin biraz üzerinde sıcaklıkların yaşanması bekleniyor. Rüzgarların ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden etkili olması bekleniyor. Öte yandan denizlerde ise fırtına beklenmiyor. İşte bugünün hava durumu tahminleri hakkında detaylar...

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yapılan son değerlendirmelere göre; İç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarının yağmurlu, Artvin’in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde normallerin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ VATANDAŞLARI UYARDI

Meteoroloji vatandaşları sis konusu ile buzlanma ve don konusunda uyardı. Sis konusunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." dendildi. Öte yandan buzlanma ve don konusunda ise, "Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." açıklaması yapıldı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının; Bursa'da 12 derece, İstanbul'da 11 derece, Sakarya ve Kocaeli'de ise 13 derece olması bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise Afyonkarahisar'da 0 derece, İzmir'de 14 derece, Manisa ve Uşak'da ise 10 derece olması bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sıcaklıkların; Adana ve Antalya'da 20 derece, Isparta'da 10 derece, Mersin'de 19 derece olması bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise Ankara, Eskişehir ve Konya'da 1 derece, Kayseri'de ise 2 derece olması bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölümü'nde hava durumunun parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte sabAh ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının; Bolu'da 11 derece, Düzce'de 9 derece, Kastamonu'da -1 derece, Zonguldak'da ise 10 derece olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölümlerinde hava durumunun parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarının yağmurlu, Artvin’in iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Giresun'da 12 derece, Gümüşhane'de 5 derece, Samsun ve Trabzon'da ise 13 derece olması bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu zamanla kuzeydoğu yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Erzurum'da 0 derece, Kars'ta -1 derece, Malatya'da 10 derece, Van'da ise 4 derece olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Diyarbakır'da 13 derece, Gaziantep'te 14 derece, Şanlıurfa'da ise 15 derece olması bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler