HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurt geneli parçalı çok bulutlu, sıcaklık düşüyor

Hava sıcaklığında, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Yurt geneli parçalı çok bulutlu, sıcaklık düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara'nın güneyi Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Çanakkale'nin güneyi, Ege, Akdeniz, Çankırı ve Ankara dışında İç Anadolu bölge geneli, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yağışların; Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların, Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiği belirtilirken, yaşanabilecek yağış anında kuvvetli rüzgar, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir, Bursa, Bilecik çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara ve Çankırı dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güneybatısında yağmur ve sağanak, kuzey ve doğusunda kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu.(11)

ANKARA: Genellikle parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney çevreleri yağmurlu.(12)

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(15)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(19)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(18)

HATAY: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(17)

MERSİN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(18)

KONYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmurlu.(11)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(11)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kar yağışlı.(2)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(13)(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler