HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurtta hava durumu

İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Orta Karadeniz'de beklenen yerel kuvvetli yağışlara dikkat!

Yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinden itibaren görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerine kadar İç Anadolu'nun doğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Çankırı'nın doğu ilçeleri) ile Çorum, Mersin, Adana ve Osmaniye çevrelerinde, yarın sabah saatlerine kadar ise Tokat, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğini açıkladı. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı vb) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Balıkesir, Muğla, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Sakarya, Düzce, Adana ve Osmaniye, öğleden sonra Tokat, Ankara'nın doğu ilçeleri, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Niğde,Aksaray'ın doğu ilçeleri, Adana ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Hava sıcaklığının İç ve doğu kesimlerinde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara, Ege ve Karadeniz'de kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'da yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLI HAVA DALGASI SALI GÜNÜ SONA ERİYOR

Yağışlı sistemin 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülke genelinde, 24 Mayıs Salı günü ise ülkemizin doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ YENİSİ GELİYOR

Ancak önümüzdeki hafta ortasından (25.05.2016 Çarşamba) itibaren yurdumuzun yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceği; batı bölgelerimizde başlayacak yağışların, sistemin doğuya hareketiyle hafta sonuna kadar yurdun tamamında görülmesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 25

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 26

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Konya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

DHA/İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler