HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurtta Hopa protestoları

İstanbul Şişli'de, Hopa'daki olayları protesto amacıyla AK Parti Şişli ilçe binasına yürüyerek polise taş ve sopalarla saldıran grup, biber gazı ve tazyikli suyla dağıtıldı.

Yurtta Hopa protestoları

Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanan KESK, ÖDP ve Eğitim-Sen'in de aralarında bulunduğu çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarına üye göstericiler, pankartlar ve sloganlar eşliğinde AK Parti Şişli ilçe binasına kadar yürüdü.

Göstericilerden bazıları, burada yoğun güvenlik önlemi alan polisin izniyle ilçe binasının önüne siyah çelenk bıraktı.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/hopa-protestosuna-mudahale/7946/203188/)

Yapılan basın açıklamasının ardından göstericiler, polislere yumurta atarak taş ve sopalarla saldırdı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Yaşanan arbedede bazı göstericiler ile bir basın mensubu hafif yaralandı, yoldan geçen bazı araçlar ile çevredeki iş yerleri hasar gördü.

Dağılarak Taksim istikametine kaçmaya başlayan gruptakiler, Cevahir Alışveriş Merkezi'nin önündeki AK Parti seçim bürosuna taş atıp camlarını kırdı. Göstericiler, yol üzerindeki PTT binası ile özel bir bankaya da taş atarak kaçtı.

Çıkan olaylarda 4'ü polis 6 kişi yaralandı, 21 kişi de gözaltına alındı.

KÜTAHYA'DA YUMURTA
Kütahya'da yürüyüş yapan bir grup üniversite öğrencisi AK Parti seçim bürosu önünde basın açıklaması yaparak seçim bürosuna yumurta attı. Yumurta atılması üzerine vatandaşlarla öğrenciler arasında çıkan kavgada 1 öğrenci yaralandı.

Kütahya'da, EMEP, Genç-Sen ve Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup üniversite öğrencisi, Hopa'da emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek için Zafer Meydanı'nda toplandı. Grup, sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan AK Parti seçim bürosu önüne kadar yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan grup Metin Lokumcu'nun hayatını kaybettiği olayda polisin tavrını kınadı. Basın açıklamasının ardından bir öğrenci, elindeki yumurtayı AK Parti seçim bürosuna doğru fırlattı. Bunun üzerine bölgede bulunan vatandaşlarla öğrenciler arasında arbede yaşandı. Bir öğrenci, bir vatandaşın belinden çıkardığı kemerle vurması sonucu yüzünden hafif yaralanırken, müdahale eden polis, kavgayı kısa sürede yatıştırdı.

Polislerce güvenlik çemberine alınan öğrenciler, Eğitim-Sen Kütahya Şubesi'ne gitti. Polis, önlem olarak bina önünde beklerken, Çevik Kuvvet ekipleri de AK Parti seçim bürosu önünde bekledi.

Olaylarda gözaltına alınan olmadığı öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler