HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurtta Kadir Gecesi coşkusu

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi birçok ilde düzenlenen programlarla idrak edildi.

Yurtta Kadir Gecesi coşkusu

Hatay - Çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla Anadolu'nun ilk camisi olma özelliğini taşıyan Habib-i Necar Camii ile Memlüklüler döneminden kalan Ulu Cami'de yatsı ve teravih namazını eda eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.Teravih namazının ardından Sakal- Şerif sergilendi. Gece dolayısıyla camide sabah namazına kadar Kur'an-ı Kerim okunacağını öğrenildi.

Adana - Kullanım alanı açısından Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyüğü olma özelliğini koruyan ve "Selimiye'nin eşi, Sultan Ahmet'in kardeşi" diye nitelendirilen Sabancı Merkez Camisi'ne gelen çok sayıda kişi, Kadir Gecesi'nde namaz kılıp, dua etti. Caminin içerisine sığmayan vatandaşlar bahçede namaz kıldı. Gece dolayısıyla vatandaşlara, su, lokum ve şerbet ikram edildi.Kentteki diğer camilerde de Kadir Gecesi dolayısıyla yoğunluk yaşandı.

Denizli - Kadir gecesini ibadetle geçirmek isteyen vatandaşların adresi Delikliçınar Meydanı'ndaki Yeni Cami oldu.Camide yer kalmayınca vatandaşlar avluya serilen hasırlar üzerinde namaz kıldı. Kadın ve erkeklerden oluşan cemaat namazın ardından okunan Yasin-i Şerif'i dinledi.Yatsı ve teravih namazından sonra vatandaşlar nafile namazı kıldı, Kuran-ı Kerim okudu ve dua etti.Cami çıkışında vatandaşlara tatlı ikram edildi.

Diyarbakır - Başta Ulu Cami ve Nebi Cami olmak üzere diğer camilerde yer bulamayan vatandaşlar, namazı cami bahçesinde açtıkları seccade ve hasırlar üzerinde namaz kıldı. Yatsı ve teravih namazının ardından Ulu Cami'de mevlit okunurken, Nebi Cami'de ise sergilenen Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Sakal-ı Şerif'i ziyaret edenlerin duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Şırnak - Şırnak Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polislerin aralarında topladıkları parayla 400 kişiye iftar verildi.Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde kurulan çadırda verilen iftara, İl Emniyet Müdürü Avni Usta, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan ve çok sayıda Şırnaklı katıldı. İftar sırasını bekleyen Şırnaklılara İl Emniyet Müdürü Usta ve İl Jandarma Komutanı Albay Aslan yemek dağıttı.Şırnak'ta ayrıca Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camileri doldurdu. Kılınan namazlar ve edilen dualara hep bir ağızdan amin denildi.Ayrıca Geylani Cami'sinde Kürtçe mevlit okutuldu.

Bilecik - Bilecik Belediyesi tarafından, Şeyh Edebali Türbesi'nde iftar verildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı program, Bilecik Belediyesi Mehteran ekibinin gösterileri ve okunan Mevlit ile son buldu.Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret eden çok sayıda vatandaş ise Kuran-ı Kerim okudu, dua etti.

Karabük - Safranbolu ilçesinde camilere akın eden vatandaşların bir kısmı kalabalık nedeniyle cami avlularında ve açık alanlarda namaz kıldı. Yatsı ve teravih namazının ardından mevlit okunurken, Köprülü Mehmet Paşa Cami'sinde ise Sakal-ı Şerif sergilendi.

Bursa - Ulu Cami avlusunda bir araya gelen yaklaşık 12 bin Bursalı iftardan sonra kılınan teravih namazından sonra geciyi dualarla ihya etti. Gece dolayısıyla Ulucami, Emir Sultan ve Yeşil camileri başta olmak üzere kentteki birçok camide program düzenlendi. Orucunu açan vatandaşlar, camilerde teravih namazını eda etti, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi. Osmangazi ilçesinde "Sakal-ı Şerif" ziyarete açıldı.

Aydın - İl merkezinde Bey Cami, Ramazan Paşa, Evliya Çelebi ve Yavuz Sultan camilerine akın vatandaşlar namaz kılıp dua etti. Didim ilçesinde Selimiye Camii'nin minyatürü olan ve İslami mimarlık özellikler taşıyan Didim Merkez Cami'ne sığmayan vatandaşlar bahçede ibadet etti.

Mardin - Gece kentin dışında bulunan ve 100 yıl aradan sonra ilk kez bu Ramazan ayında ibadete açılan 700 yıllık tarihi Kasımiye Medresesi'nde ihya edildi. Mardin İl Müftülüğü'nün düzenlediği programda normalde ilk katı ibadete ve ziyarete açık olan medresenin üç katı gece dolayısıyla ibadete açıldı. Medresenin ikinci ve üçüncü katı kadınlara tahsis edildi. Bu arada, kentteki diğer camilerde teravih namazını kıldıktan sonra Kasımiye Medresesi'ndeki programa katılmak için yüzlerce vatandaşın gelmesi sebebiyle izdiham yaşandığı gözlendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler