HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüz binler Taksim'de buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bugün Taksim Meydanı'nda "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" yaptı.

CHP'nin çağrısıyla Taksim Meydanı'nda saat 18.00'de başlayan mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu da katıldı. Mitingde, Sanatçı Onur Akın ve Selçuk Balcı şarkılar söyledi.

Kalabalığa seslenen Onur Akın, "Ne mutlu ki dünyanın en güzel cennet köşesi Türkiye'yi sizinle paylaşıyoruz. Bu ülkeyi karanlığa götürmek isteyen, geriye götürmek isteyen, can damarlarını kesmek isteyen insanlara karşı; tek yürek olup direnmiş insanlarla aynı topraklarda yaşamanın gururu içindeyim" dedi.

Akın daha sonra sahnede "Bekle bizi İstanbul", "Güzel günler göreceğiz" şarkılarını seslendirdi. Akın'nın ardından Sanatçı Selçuk Balcı "Deniz Üstünde Fener" şarkısını söyledi. Alandakiler de Türk Bayraklarını sallayarak şarkılara eşlik etti.

"ONLARA YANILDIKLARINI GÖSTERDİK"
Alandakilere seslenen Oyuncu Menderes Samancılar da, "Merhaba sevgili arkadaşlar. Onlara yanıldıklarını gösterdik. Sizin kim olduğunuzu bilmiyorlar henüz. Şu kanat sesleri var ya, şu özgür serçeler, eğilip bükülmez demir pençeler. Onun için işte yılmadan buradayız hepimiz. Böyle omuz omuza, birlikte, yan yana, kardeşçe durmak için darbe teşebbüslerini beklememiz gerekmiyor. Bu hepimize ders ve örnek olsun" diye konuştu. Şair Ataol Behramoğlu ise, "Türkiye üzgün yurdum, güzel yurdum" şiirini okudu. Miting, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması ile son buldu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 10 MADDELİK "TAKSİM MANİFESTOSU"

Kılıçdaroğlu "Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması"ndaki konuşmasına 10 maddelik "Taksim Manifestosu"nu okuyarak başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından anladakileri selamlayan Kılıçdaroğlu, "Hepinize en içten saygılarımı sunuyorum. Sevgili vatandaşlarım gün birleşme günüdür. Gün dikta yönetimlerine ve darbelerine karşı direnme günüdür. Gün halkın sesini dinleme günüdür. Bugün Taksim'deyiz, birlikteyiz. Bizim için hepimizin tarih yazdığı bir gündür. Biz Taksim'e niçin geldik, Taksim'de ne yapacağız, hedefimiz ne? Bütün bunlara yanıt vermek için bir Taksim Manifostosu hazırladım. " diye konuşan Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında bu 10 maddeyi okudu. Yaklaşık yarım saat kürsüde kalan Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve torunu Duru Nadir ile vatandaşları selamlayarak, meydandan ayrıldı.

TAKSİM MEYDANI'NDA ÖNLEM

Taksim Meydanı’nın etrafı çelik bariyerlerle kapatıldı, saat 14.00’de meydanda araç trafiği durduruldu. Özel harekat polislerinin de görev yaptığı meydanda geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis, Tepebaşı, İstiklal Caddesi, Elmadağ ve Gümüşsuyu'ndaki noktalarda tek tek vatandaşları aramadan geçirerek, meydana aldı.

Kurulan bir standa da su dağıtıldı. Miting için meydana gelenler ellerinde Türk bayrakları taşırken, bazı vatandaşlarda başlarına ’Türkiye’ yazılı bantlar bağladığı görüldü.

Atatürk Kültür Merkezinin Taksim Meydanı'na bakan cephesi, Türk bayrağı üzerinde "Hakimiyet Milletindir" yazısının yer aldığı panoyla kapatıldı.

Etrafı "Darbelere Hayır", "Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" pankartlarıyla donatılan platformun arkasına da dev bir "Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" pankartı asıldı.

CHP yetkililerinin mitinge katılacak sendika, sivil toplum kuruluşu ve partilerin kendi bayrak ve flamalarını getirmeme çağrısı üzerine, alana gelen vatandaşlara önceden hazırlanan Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile üzerinde "Darbelere Hayır", "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" yazılı dövizler dağıtıldı.

Bu arada İstiklal Caddesi'ndeki mağaza ve restoranların yanı sıra çevredeki oteller ve yüksek binaların tamamı Türk bayraklarıyla donatıldı. Meydanda çalınan 10. Yıl Marşı hep bir ağızdan okundu.

CHP mitingine AK Parti'den katılım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin Taksim Meydanı'nda düzenlediği demokrasi mitingine katıldı.

ÇEVRE İLLERDEN YOĞUN KATILIM

"Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi"ne Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli gibi çevre illerden gelen çok sayıda kişinin katıldığı görüldü.

İstiklal Caddesi'nden yürüyerek meydana çıkan gruplar, meydan girişindeki Fransız Konsolosluğunun önündeki arama noktasında yoğunluk oluştururken, bazı gruplar Dolmabahçe'de bir araya gelerek Gümüşsuyu Caddesi'nden Taksim Meydanı'na çıktı.

Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, "Darbeye karşı omuz omuza", "Yağma yok, Cumhuriyet var", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir laik kalacak", "Darbeye geçit yok" şeklinde sloganlar atıyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler