HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zadar Turnuvası finalinde Fenerbahçe, CSKA Moskova'yı yenerek şampiyon oldu! İşte maçın özeti

Fenerbahçe Doğuş, CSKA Moskova ile Zadar Turnuvası finalinde dün akşam karşı karşıya geldi. Hırvatistan'da düzenlenen Zadar Basketbol Turnuvası'nın 4.sünde Fenerbahçe Doğuş, CSKA Moskova ile final maçında karşılaştı ve sahadan 76-72 galip ayrılarak şampiyon oldu. Fenerbahçe, ilk maçta Brose Bamberg'e yenilmiş, 2. maçta Khimki'ye yenerek finale yükselmişti. İşte Zadar Turnuvası final maçı özeti...

Zadar Turnuvası finalinde Fenerbahçe, CSKA Moskova'yı yenerek şampiyon oldu! İşte maçın özeti

Fenerbahçe Doğuş, yeni sezona Zadar Turnuvası şampiyonluğu ile başladı. Hırvatistan'da yapılan ve dördüncü kez düzenlenen Fenerbahçe Doğuş, finalde CSKA Moskova'yı 76-72 yenerek şampiyon oldu. Fenerbahçe, Zadar Turnuvası'nda ilk maçta Brose Bamberg''e mağlup olurken Khimki'yi yenerek finale kalmayı başardı. Zadar Turnuvası finalinde CSKA Moskova'yı yenen Fenerbahçe Doğuş, şampiyon oldu.

ZADAR TURNUVASI FİNALİ: FENERBAHÇE DOĞUŞ 76-72 CSKA MOSKOVA

Hırvatistan'da düzenlenen Zadar Turnuvası'nda Rus ekibi CSKA Moskova ile finalde karşılaşan Fenerbahçe Doğuş, rakibini 72-76 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu. Brose Bamberg’e mağlup olmasına rağmen Khimki’yi yenerek finale yükselen Takımımız, Zadar ve Bayern’i mağlup etmeyi başaran CSKA Moskova ile finalde karşılaştı. Zadar Turnuvası ilk maçında Fenerbahçe Doğuş, Brose Bamberg'e karşı ikinci uzatmada 89-90 yenildi. İkinci maçta ise Khimki ile karşılaşan Fenerbahçe Doğuş, sahadan 76-65 galip ayrıldı. Bu galibiyetle finale kalan Fenerbahçe'nin rakibi CSKA Moskova oldu.

Kresimir Cosic Arena’da oynanan final maçını Başkanımız Aziz Yıldırım, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile Asbaşkanlarımızdan Ozan Balaban ve Önder Fırat da izledi.

Fenerbahçe Doğuş’ta Tarık Biberovic ve Yordan Minchev maç kadrosunda yer almadı. Sakatlıkları bulunan Ali Muhammed ve Nikola Kalinic, takımımızın kamp kadrosunda bulunmuyor. Eşi doğum yapan James Nunnally ise izinli olarak ülkesinde bulunuyor.

Zeljko Obradovic mücadele için Wanamaker, Melih, Guduric, Vesely ve Ahmet ilk beşini parkeye sürdü. Karşılaşmada ilk sayılarımız Jan Vesely ile faul çizgisinden geldi. Rakibimiz ilk bölümde De Colo ile etkili oldu. İlk bölümde düşük yüzdeyle hücum eden Fenerbahçe Doğuş, Vesely ile skora tutundu. İlk altı dakikalık bölüm 12-10 CSKA üstünlüğünde geçildi. İki takım da dış isabet bulmakta zorlanırken, Fenerbahçe Doğuş kenardan gelen oyuncularıyla skor buldu. İlk çeyrek 19-15 Rusya temsilcisinin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğin başında hücumda zorlanan ve top kayıpları da yapan Fenerbahçe Doğuş, devreye 7:46 kala skorda 25-15 geriye düştü. Zeljko Obradovic mola ile oyuna müdahale etti ve takımımız bu bölümde 6-0’lık seri yakaladı. Serisini 11-0’a yükselten Fenerbahçe Doğuş, devreye 4:30 kala 26-25 öne geçti. 13-0’lık seri, Westermann’ın üçlüğüyle bozuldu ve skora 28-28 denge geldi. Fenerbahçe Doğuş’ta çift haneli sayılara ilk ulaşan isim, 11 sayıyla Jan Vesely oldu. Vesely’nin etkili oyunu sonucu Fenerbahçe Doğuş, soyunma odasına 37-32 önde gitti.

İlk yarıda skor dağılımımız Vesely 15, Wanamaker 5, Melli 5, Sloukas 5, Guduric 3, Thompson 2, Datome 2 şeklinde oluştu. Sloukas, sayılarının yanı sıra 5 ribaund, 2 de asist ile ekibimizin en verimli isimlerinden biri oldu.

İlk yarıda sakatlanan Melih Mahmutoğlu’nun ikinci yarıda süre almamasına karar verildi. İkinci yarının başında Datome’den gelen üçlük, farkı 8 sayıya çıkardı (40-32). Bu bölümün ardından hücumda sorun yaşayan takımımız, farkın kapanmasına engel olamadı. Peş peşe çalınan faullerin ardından, çeyrek sonuna 5:48 kala CSKA 41-40 öne geçti. Jason Thompson da bu bölümde 4. faulünü alarak kenara geldi. Periyodun sonuna 4:34 kala CSKA serisi 13-0’a çıktı ve Obradovic molası geldi. Kalan sürede çember altında Ahmet’i kullanan Fenerbahçe Doğuş, rakibinin farkı açmasına engel oldu. Sloukas ve Sinan’dan gelen katkı, Fenerbahçe’yi son çeyreğe 52-51 önde taşıdı.

Fenerbahçe Doğuş, son çeyreğin başında ribaundlarda sorun yaşadı. Sloukas ve Datome’den gelen üçlükler ile skorda önde kalan Fenerbahçe Doğuş, Ahmet’ten de önemli katkı almaya devam etti. Clyburn’un üçlüğü skora tekrar denge getirdi ve son 5 dakikaya 62-62 girildi. Clyburn ile bir üçlük daha bulan Rus ekibi, 65-62 ile öne geçti ve Obradovic molası geldi. Rakibinin dış atışlarına faul çizgisine gelerek cevap veren ekibimiz, Datome’den gelen üçlükle bitime 2:48 kala 69-68 öne geçti. Büyük çekişmeye sahne olan son bölümde Datome’nin devreye girmesiyle maçtan 76-72 galip ayrıldı.

Çeyrek Skorları:

1. Çeyrek: 19-15 (CSKA)

  1. Çeyrek: 22-13 (Fenerbahçe Doğuş)
  2. Çeyrek: 19-15 (CSKA)
  3. Çeyrek: 24-21 (Fenerbahçe Doğuş)

Fenerbahçe Doğuş (76): Jan 21, Gigi 18, Kostas 14, Ahmet 7, Brad 5, Nicolo 5, Marko 3, Jason 2, Sinan 1

BAYERN MÜNİH 3, EV SAHİBİ ZADAR 6. OLDU!

Zadar Turnuvası'nda final maçı ile birlikte 3.lük ve 5.lik maçları oynandı. Üçüncülük maçında Bayern Münih, Brose Bamberg'i 71-58 yenerek 3. oldu. Rusya'nın Khimki takımı ise turnuvanın ev sahibi Zadar'ı 72-58 yenerek 5. oldu. Zadar aynı zamanda turnuvadan galibiyet almadan kapatan tek takım oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler