HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zarrab'ın savunmasını ünlü mafya avukatı yapacak: 'Büyük yolculuk’ başladı

ABD’de tutuklanan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit ismi Reza Zarrab’ın Florida eyaletindeki Miami Federal Cezaevi’nden davanın görüleceği New York’a yolculuğu başladı.

Zarrab'ın savunmasını ünlü mafya avukatı yapacak: 'Büyük yolculuk’ başladı

Zarrab’ın ilk durağı Florida’nın Tallahessee şehrindeki federal cezaevi oldu.

Öte yandan Zarrab’ı duruşmada savunacak avukatın da ABD’de mafya üyelerinin avukatlığını yapan Benjamin Brafman olduğu öğrenildi.

Yolculuk başladı

Hürriyet’ten Razi Canikligil’in haberine göre 25 gecedir Miami’de cezaevinde tutulan Zarrab, Amerikan Federal Güvenlik Birimi’ne ait cezaevi otobüsüyle aktarmalı olarak New York’a nakledilmeye başladı. Otobüs sekiz saatlik yolculuğun ardından Tallahassee’ye vardı.

Diğer tutuklularla birlikte yola çıkarılan Zarrab’ın yolculuğunun iki hafta sürmesi ve yol boyunca iki üç ayrı cezaevinde kalması planlanıyor. 24 saatlik mesafenin iki haftaya uzamasının sebebiyse Zarrab’ın günde en fazla sekiz saat yolculuğun ardından kalacağı her cezaevi sonrasında başka bir otobüs beklemek zorunda olması.

Tanıdık avukat

Öte yandan ‘dolandırıcılık’ ve ‘kara para aklama’suçlamalarından yargılanacak Zarrab’ı ABD’deki hukuk yolculuğunda savunacak avukatın kim olduğu da öğrenildi. Mafya liderlerini ve ünlüleri savunmasıyla bilinen 67 yaşındaki Benjamin Brafman, Ebru Gündeş'in eşi Zarrab’ın avukatlığını yapmak için Güney New York Eyalet Mahkemesi’ne dilekçe verdi.

Brafman, 2011’de cinsel taciz iddiasıyla tutuklanan IMF eski başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın da avukatlığını yapmasıyla tanınıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler