HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zekeriya Kuzu ile ilgili şaşırtan sözler

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanına yönelik suikast girişimiyle ilgili davada, Zekeriya Kuzu’nun o gece suikast girişimi timinde görev alanları da şaşırttığı ortaya çıktı.

Zekeriya Kuzu ile ilgili şaşırtan sözler

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yargılamalar devam ediyor.

Duruşmanın 7. Gününde ikinci kişi olarak ifade veren Özel Kuvvetlerde Görevli Yüzbaşı Muammer Gözübüyük, “Olaydan sonra tepeye çıktık. Araziye çıktığım ilk gün helikopterlerin bizi gelip alacağını düşünüyordum. Minarelerden anons ile birlikte sala sesleri yükselinceye kadar ümidimi hiç yitirmedim. Ancak minarelerden anons ve sala sesleri yükselince ümidim tükendi” dedi.

O dönem Özel Kuvvetlerde görevli olan Yüzbaşı Muammer Gözübüyük, “Bize verilen görev Cumhurbaşkanı ve ailesini sağ salim almaktı. Burkay Karatepe’nin haber vermesi ile karargahta buluştuk. Daha sonra bize Cumhurbaşkanı’nın emniyetli bir şekilde alınması emri verildi” iddiasında bulundu.

ASTSUBAY RÜTBELİ ZEKERİYA KUZU'YA GÖRÜNCE ŞAŞIRDIM

MAK timinin başında görev alan ve FETÖ'nün Çiğli Üs İmamı olduğu iddia edilen Zekeriya Kuzu’nun o gece suikast girişimi timinde görev alanları da şaşırttığı ortaya çıktı.

Gözübüyük “Operasyonda Özel kuvvetlerin başında Şükrü Binbaşı vardı. Ancak MAK Timinin başında astsubay rütbeli Zekeriya Kuzu’yu görünce şaşırdım. Demek ki çok bilgisi ve tecrübesi var diye düşündüm. Ama yine de alt rütbede birinin komuta etmesi ilginç geldi” diye konuştu.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler