HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zekeriya Öz'ün Emniyet ziyaretinin sırrı

Türkiye’yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun 3. gününde İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz, Emniyet Müdürlüğü’ne giderek 3. kattaki operasyon merkezine girdi.

Zekeriya Öz'ün Emniyet ziyaretinin sırrı

Öz’ün Emniyet Müdürlüğü’ne gelmesi ve 2 saat kalması spekülasyonlara neden olurken, bugün Başsavcı Vekili’nin Emniyet'e neden gittiği ortaya çıktı. Öz, gözaltına alınan şüphelilere sorulacak soruların değiştirilmesini, bazı soruların çıkarılmasını önlemek için Emniyet Müdürlüğü’ne gidip tutanak tutmuş.

Öz’ün aldığı bir ihbarda özellikle Bakanların çocukları ile ilgili telefon görüşmeleri konusunda bazı bölümlerin kayıtlara geçmeyeceği, çıkarılacağı veya değiştirileceğinin belirtilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne gittiği bildirildi. Soruşturmayı yürüten şube müdürleri ve sorgulamayı yapan görevlilerle bizzat görüşen Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün ‘şüphelilere sorulacak soruların’ mühürlü bir örneğini alarak tutanak tuttuğu bildirildi.

Öz’ün, bu tutanağı tutmasının nedeninin ise, ‘Dinlemeye takılan bazı bakanlarla ilgili tapelerin tutanaklardan çıkarılmasının istenmesi’ olduğu iddia edildi.

Öz, soruların değiştirilmesi halinde sorumlular hakkında adli işlem yapacağını da söylediği iddia edildi.

Kara kutu kaçtı

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Reza Zarrab’ın ilgili savcılığa bir ihbar maili geldi. İhbar mailinde ismi geçen İranlı Kamelia Jamshıdı’nın operasyonda tutuklanan işadamı Zarrab’ın ticari işlerini takip ettiğini, faaliyetlerine ilişkin birçok bilgi ve belgeye sahip olduğu belirtildi.

Savcılar hemen maille ilgili soruşturma başlattı ve Kamelia Jamshıdı hakkında bilgi talep etti. Emniyet'e gönderilen yazıda söz konusu şahsın Türkiye’de olup olmadığının araştırılması ve adresinin tespit edilmesi istenildi.

Ancak Emniyet'in araştırması sonucu ihbarda adı geçen Kamelia Jamshıdı’nin dün gece Atatürk Havaalanı’ndan uçakla Dubai’ye hareket ettiği belirlendi.

Emniyet söz konusu tespitini savcılığa bildirdi.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler