HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zeynep Sayın Balıkçıoğlu, Bilgi Üniversitesi'nden kovuldu

Bilgi Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edilen akademisyen Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu'nu işten çıkardığını açıkladı.

Zeynep Sayın Balıkçıoğlu, Bilgi Üniversitesi'nden kovuldu

Hükümete yakın yayın politikasıyla bilinen bazı yayın organları, dün üniversitenin iletişim fakültesinde görevli Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu’nun derslerinde Erdoğan’a ‘ağza alınmayacak laflarla’ hakaret ettiği, Erdoğan’a ‘kaba ve nobran’ dediğine ilişkin haberlere yer vermişti.

Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin dersine giren Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu'nun ders sırasındaki "En iyisini o yapıyor, en güzel nobranlığı, en güzel kabalığı, en güzel 'ben yaptım olduyu' işin aslına bakarsanız o yapıyor" sözlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret sayan üniversite yönetimi Balıkçıoğlu ile olan ilişiğini kestiğini duyurdu.

Bilgi Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"

15 Haziran 2016 tarihinde bazı medya organlarında yer alan ve bir ders sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren ifadeler kullandığı belirtilen Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

İletişim Fakültemizde Bahar 2016 döneminde ders saati ücretli olarak çalışan öğretim elemanı Prof. Dr. Balıkçıoğlu’nun üniversitemizle ilişiği; bahsi geçen konunun, Rektörlüğümüze intikalini takiben kesilmiştir. İlgili kişinin an itibari ile kurumumuz ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.
Rektörlüğümüz konunun detaylarının incelenmesi ve gerekli hukuki soruşturmaların yapılması talimatını, ivedilikle, vermiştir.
"

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler