HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zeytinburnu'nda patlama: 3 ölü

Denizli’de 1 kişinin öldüğü LPG patlamasının ardından dün de Zeytinburnu’nda, ruhsatsız ambalaj ve plastik eşya satılan işyerinde tüpgaz sızıntısı nedeniyle patlama meydana geldi.

Faruk Kandova’nın birkaç ay önce açtığı Maxi Ambalaj, Zeytinburnu’nda Mithatpaşa Tramvay Durağı’nın karşısındaki 4 katlı binanın giriş katındaydı. Binanın bodrum katı da depo ve ofis olarak kullanılıyordu. Plastik eşya ve ambalaj malzemeleri satılan ruhsatsız dükkânda dün saat 12.00’de büyük bir patlama oldu.

BODRUM KATIN TAVANI ÇÖKTÜ

Otomobiller fırladı, camlar kırıldı. Bodrum katın tavanı çökerken, yangın başladı. Plastik maddelerin tutuşmasıyla ortalığı simsiyah bir duman kapladı. İşyerinin ortağı Uğur Çokgülenler, 3 ay önce işe başlayan muhasebeci Kader Kılıç (23) ile tıp öğrencisi Eda Can (22) çöken tavanın altında kaldı.

PATLAMA TÜPGAZDAN

Zeytinburnu İtfaiyesi patlamadan kısa süre sonra olay yerine ulaştı. Hem alevlere müdahale edildi hem de binada başka kimsenin olup olmadığı kontrol edildi. Yangın 1 saatte tamamen söndürüldü. Binada doğalgaz tesisatının bulunmadığı, patlamanın tüpgazdan kaynaklandığı belirlendi. Binada arama kurtarma çalışmaları gece geç saatlere kadar sürdü. Enkazdan Çökgülenler, Kılıç ve Can’ın cesetleri çıkarıldı. 8 kişi ağır yaralanırken bir itfaiye eri de dumandan etkilendi. Yanmış olan cesetler adli tıpa gönderildi.

11 SAAT SONRA CESET ÇIKARILDI

Binanın kolonları patlamayla ağır hasar gördüğü için iş makinesiyle çalışma yapılamadı. Ekipler, enkazı el aletleriyle kaldırmaya çalıştı. Bu nedenle arama kurtarma çalışmaları güçlükle yürütüldü. Patlamadan 7 saat sonra Uğur Çokgülenler’in, 8 saat sonra Kader Kılıç’ın 11 saat sonra da Eda Can’ın cesedine ulaşıldı. Bilirkişi raporunun ardından binanın yıkılıp yıkılmayacağına karar verilecek.

YARALILAR TANINMAYACAK HALDEYDİ

Patlamanın meydana geldiği işyerine birkaç metre uzaktaki şarküteriye kuzenini ziyarete geldiği sırada patlamanın meydana geldiğini söyleyen Durmuşali Türkmen yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir gece önce TIR geldi. Plastik ambalaj indirildi... Korkunç bir patlamaydı. Dışarı çıktığımda 4 kişi ağır yaralı olarak mağazanın önünde yatıyordu. İçeride çalışan kişilerdi. Yaralılar tanınmayacak durumdaydı.”

HAMİLE KADIN AŞAĞIYA ATLADI

Öte yandan, binanın birinci katında oturan 8,5 aylık hamile olduğu belirtilen Ayşe Akıllı isimli bir kadın, yaşadığı panik nedeniyle balkondan aşağıya atladı. Yaralanan kadın da hastanede tedavi altına alındı.

Patlama sırasında yaralanarak tedavi altına alınan ve birkaç gün daha hastanede müşahede altında kalacağı bilgisi verilen 8,5 aylık hamile hostes Ayşe Akıllı (28) ve bebeğinin durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

OLAY ANINDA İNTERNET KAFEDEYDİ

Taburcu olan Yunus Pazarcık ise olay sırasında bir internet kafede olduğunu belirterek “Her şey çok kısa bir süre içerisinde oldu. Patlamanın şiddeti çok yüksekti. Ne olduğunu anlamadık, her şey çok kısa bir süre içersinde gelişti. Küt diye bir ses geldi, camlar falan patladı ve her şey üzerimize geldi" diye konuştu.

HAMİLE KADININ BALKONDAN ATLAMA ANI BÖYLE KAYDEDİLDİ - VİDEO

ARBEDE YAŞANDI

Bölgeyi güvenlik koridoruna alan polis ekipleri, vatandaşları caddeden uzaklaştırdı. Binada yakınları olan bazı vatandaşlar, içeri girmeye çalıştı. Polisin bu kişilere engel olmaya çalışması nedeniyle arbede yaşandı.

Patlama nedeniyle Zeytinburnu'da tramvay seferleri de yapılamadı.

''BOMBA PATLAMASI GİBİYDİ''

İlk müdahaleyi 5-6 tane yangın tüpüyle kendisinin yaptığını belirten bir vatandaş, “Doğalgaz değil bomba patlaması gibiydi. Marketin içerisindeydik. Bir anda büyük bir patlama oldu dışarıya çıktığımızda içerideki eşyalar hala dışarı fırlıyordu. Hamile bir bayanın da çevredekilerin yardımıyla çıktığını ve yanan bir arabaya patlamasın diye yangın tüpüyle müdahale edildiğini gördüm. İçeride aynı dükkanda 2-3 kişinin olduğunu söylüyorlar. Birinci kattan atlayan hamile bayan dışında binadan çıkan olduğunu görmedik.” ifadelerini kullandı.

'Burada bu kaçıncı patlama?'

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Zeytinburnu'nda patlamanın olduğu yerde incelemelerde bulundu.
Yaralılar ve patlama hakkında bilgi veren Salıcı, şunları söyledi:

"Yaralılardan biri hamile Ayşe Akıllı... Ayşe Akıllı camdan atlamak istemiş. Bunu gören aşağıdaki bazı vatandaşlar çarşaf gererek aşağıya atlamasını sağlamışlar. Akılı hemen hastaneye kaldırıldı, öğrendiğimize göre durumu iyi... Binadaki bir diğer kadın Güray Coşkun... Onda da bir yaralanma yok
Patlamanın dışa dönük olduğu ve yoldan geçen vatandaşların yaralandığını öğrendik.
Zeytinburnu'nda bu kaçıncı patlama... Davutpaşa'da daha önceki yıllarda patlama oldu. Burada işyerlerinin denetlenmesiyle ilgili bir sıkıntı olduğu ortada..."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler