HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zonguldak'ta belde belediyesi, cemevlerini ibadet yeri kabul etti

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, "Cemevlerinin ibadet yeri sayılması önerisi, belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi" dedi.

Saydam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Belediye Meclisi'nin aylık olağan toplantısında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) kararı ve Belediye Kanunu uyarınca cemevlerinin ibadet yerlerine tanınan haklardan yararlandırılmasına oy birliğiyle karar verildiğini söyledi.

Beldede 10 cemevi bulunduğunu belirten Saydam, şöyle konuştu:

"Cemevlerinin ibadet yeri sayılması önerisi, belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. AİHM'de 2 Aralık 2010'da cemevlerinin ibadet yeri sayılmasına ve diğer mabet yerlerine tanınan haklardan ayrımcılık yapmadan yararlandırılmasına karar verilmişti. Bu bağlamda cemevlerinin ibadethane olduğu yasal olarak tescillenmiştir. Belediyelerin cemevleri için arsa tahsis etmesi, yapım, onarımını üstlenmesi, bedelsiz ya da düşük bedelli kullanma suyu vermelerine hukuksal herhangi bir engel yok. Bunları yerine getirmek, belediyelerin yasal görevleri arasındadır. Beldemizde 10 cemevi bulunmakta. Bunların ibadethane olarak meclisimizden geçmesi, bizleri çok mutlu etmiştir. Cemevlerinin ibadet yeri sayılması önerisine, inancımız ve insan hakları açısından olumlu bakıyoruz."

A.A.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler