HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 2 işçi göçük altında kaldı

Zonguldak’ın Gelik beldesinde özel bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 2 maden işçisi göçük altında kaldı. Olay yerine çok sayıda kurtarma ve 112 sağlık ekibi gönderildi. Mahsur kalan işçileri kurtarmak için mesai arkadaşlarının yanı sıra çevredeki maden ocaklarından gelen işçiler de kurtarma çalışmalarına katılıyor. Maden ocağı önünde de yakınlarının bekleyişi sürüyor.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik Beldesi'ndeki özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçiyi kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre Gelik Beldesi Ayiçi Mahallesi Esenlik mevkiinde faaliyet gösteren Bahadır Madencilik'e ait özel maden ocağında saat 20.30 sıralarında göçük meydana geldi. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) tahlisiye, UMKE, AFAD, 112, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

MAHSUR KALAN İŞÇİLER İÇİN KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Maden ocağında iftar sonrası çalışma yapıldığı sırada tavanın çöktüğü ve Tayfun Keskin ile Volkan Köroğlu'nun içeride mahsur kaldığı belirtildi. İşçilerin yaklaşık 25 metre derinlikte olduğu öğrenilirken, kendilerine ulaşmak için ekipler yoğun bir çalışma yürütüyor.

Göçük haberini alan maden işçilerinin yakınları maden ocağı önüne gelirken, jandarma ve polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi de göçüğün meydana geldiği maden ocağı önüne gelerek çalışmaları takip etti.

KAÇMAYA FIRSAT BULAMADILAR

Maden işçilerinin akşam vardiyasında işe geldiği ve baretlerindeki sinyalin uyarısı ile işçilerinin çoğunun dışarı kaçtığı ancak 2 işçinin kaçmaya fırsat bulamadığı iddia edildi.

Maden ocağındaki kurtarma çalışmaları devam ederken, bazı kişiler görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı. Saldırıda bir gazeteci darp edilirken, bir gazetecinin de fotoğraf makinesi kırıldı.

Maden ocağında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken, maden ocağı önünde de yakınlarının bekleyişi sürüyor.

(İHA)


En Çok Aranan Haberler