HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zonguldak’ta teröre tepki yürüyüşü

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Çatalağzı Beldesi’nde bir araya gelen sivil toplum örgütleri, son günlerde yaşanan terör olaylarını, düzenlenen yürüyüş ile tepki gösterdi.

Zonguldak’ta teröre tepki yürüyüşü

(Zonguldak), (DHA)-Türk Kızılayı Çatalağzı Şubesi, Çatalağzı Engelliler Derneği ve Çatalağzı Çevre Koruma Derneği’nce düzenlenen etkinliğe yaklaşık 50 kişi katıldı. Çatalağzı Belediye Başkanı CHP'li Adnan Akgün, Havuzbaşı mevkiinde basın açıklaması yaparak, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki amacıyla toplandıklarını söyledi. Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Türkiye'de son 10 yıldır çözüm süreciyle birlikte PKK'nın Güneydoğu'da silahlandığını söyledi. Yorulmaz, şöyle dedi:

"Orada görev yapan polis ve askerlerimiz gece uykuda uyurken bile öldürülüyor. Bunlara halen sessiz kalınmasını kınıyorum. Biz buralara 20 yaşında çocuklarımızı gönderiyoruz. O çocuklar hepimizin. Askerimiz ve polisimiz olmasa gece nasıl rahat uyuyacağız. Hafta içinde 81 ilden dernek başkanları arasında belirlenecek 10 kişi Cumhurbaşkanı'na ziyarette bulunacağız. Uludere'de öldürülen ailelere tazminat olarak 130 bin lira ayrıca daire ve iş verildi. Ama bizim çocuklarımız şehit olduğu zaman 69 bin lira veriliyor. Ailelerine 450 lira maaş bağlanıyor. Bunu herkes bilsin."

İstiklal Marşı okuyan kalabalık, terör örgütü PKK aleyhine slogan atan atarak yürüyüşe başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla 1 kilometre mesafedeki Şehitler Anıtı'na kadar yürüyen kalabalık, Kuran'ı Kerim okunmasının ardından dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler