Ab Gayriresmi Disisleri Bakanlari Toplantisi Haberleri

İran, AB'nin nükleer anlaşmayla ilgili toplantı önerisini reddetti

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in önerdiği "gayriresmi nükleer anlaşma toplantısı" için zamanın uygun olmadığını bildirdi.

Haber 2021-02-28 23:02:15

Kurum, AB Çevre Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: - "Biz yaşanabilir çevre, afetlere hazır ve akıllı şehirler vizyonu ile sürdürülebilir çevreye uyumlu hayat kalitesi yüksek şehirler ve yerleşmeler oluşturmayı amaçlıyoruz" - "Türkiye ve Romanya arasındaki ilişkileri çevre ve şehircilik alanlarında ileri bir seviyeye taşımak istiyoruz"

Haber 2019-05-20 13:48:10

AB liderlerinden birlik mesajı

Romanya’nın Sibiu kentindeki AB devlet ve hükümet başkanları gayriresmi zirvesinde birlik mesajı verildi.

Haber 2019-05-09 23:30:11

Gayriresmi AB Liderler Zirvesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel: - "(İran ile yapılan) Nükleer anlaşmanın iki taraf için de iyi olduğuna inanıyorum ve İran'ın bundan dolayı gelecekte ne yapacağını iyi düşünmesi lazım. Burada biz elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Biz diplomatik çözümden yanayız"

Haber 2019-05-09 20:26:08

Gayriresmi AB Liderler Zirvesi

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk: - "Tüm AB liderleri, 28 Mayıs'ta yeni AB Komisyonu başkanını ve diğer üst düzey AB yetkililerini seçme sürecini başlatmak için bir araya gelecek"

Haber 09-05-19 20:21

Çavuşoğlu-Katrugalos ortak basın toplantısı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Georgios Katrugalos: (2) - "12 Nisan'da iki ülkenin dışişleri bakanlıkları yetkilileri arasında güven artırıcı önlemler konusuyla ilgili değerlendirme toplantısı yapılacak. Bu kapsamda dostum Çavuşoğlu ile Kıbrıs konusuyla ilgili ilk gayriresmi istikşafi görüşmeleri de gerçekleştirme konusunda anlaştık" - "Türkiye'nin AB perspektifini samimi şekilde destekliyoruz çünkü inanıyoruz ki Türkiye'nin AB'ye üyeliği, hem Türk halkının hem AB'nin hem de Yunanistan'ın menfaatine olacaktır" - "(Yunanistan'daki Türk azınlık) Bu insanlar Yunan vatandaşı ve bizler bu insanların rahatı ve huzuru için elimizden gelen çabayı göstermek zorundayız. Böyle bir mecburiyetimiz var" - "Yunanistan darbecileri ve teröristleri kesinlikle barındırmaz" - "Ben Mevlüt ile her karşılaştığımda kendisinin bana 'kardeş' demesini istiyorum. Benden 'gavur' olarak bahsetmesini istemem kesinlikle"

Haber 21-03-19 13:04

AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi

Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Melescanu: - "Türkiye'nin (AB'ye) üyelik sürecine verdiğimiz öneme ilişkin güçlü bir mesaj vermek için elimizden geleni yapacağız" - "Çin, AB üyesi ülkelerin neredeyse tamamının ana ekonomik ortağı"

Haber 01-02-19 16:28

DHA DIŞ - Çavuşoğlu: (Yaptırımlar) ABD'nin tavrına karşı AB'nin adımlarını olumlu buluyoruz (2)

 Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları (Gymnich) Toplantısı'na katılmak üzere Romanya'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haber 01-02-19 16:16

Çavuşoğlu, Gymnich Toplantısı aile fotoğrafında yer aldı

Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları (Gymnich) Toplantısı'na katılmak üzere Romanya'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, binaya girişinde AB yüksek temsilcisi Mogherini tarafından karşılandı.

Haber 01-02-19 15:31

Çavuşoğlu Yaptırımlar birçok ülkeyi etkiliyor, ABD nin tavrına karşı AB'nin adımlarını olumlu buluyoruz

Çavuşoğlu Yaptırımlar birçok ülkeyi etkiliyor, ABD nin tavrına karşı AB'nin adımlarını olumlu buluyoruz Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları (Gymnich) Toplantısı'na katılmak üzere Romanya'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haber 01-02-19 15:05

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Romanya'da

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında, Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi üzerine düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katıldı

Haber 01-02-19 15:03

Çavuşoğlu AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: - "(Venezuela) Bu şekilde dışardan müdahale sağlıklı değildir, doğru değildir, çözüm getirmez. Sorunu daha da derinleştirir. Allah korusun içerde bir iç savaşa bile ülke sürüklenebilir" - "Maduro seçimle geldi. Dolayısıyla Venezuela halkının bu iradesine de saygısızlık etmesin kimse" - "Romanya'nın başkanlığı döneminde de AB ile ilişkilerimizin daha da normalleşeceğine inanıyoruz" - "(ABD'nin İran'a yaptırımları) ABD'nin bu tavrına karşı AB'nin attığı bu adımları olumlu buluyoruz"

Haber 01-02-19 13:09

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Romanya'da

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Bükreş'te AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında verilen gala yemeğine katıldı

Haber 31-01-19 23:22

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Hırvat mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hırvatistan Dışişleri Bakanı Marija Pejçinoviç-Buriç ile görüştü.Romanya’ya Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Brükreş’te Hırvatistan Dışişleri Bakanı Marija Pejçinoviç-Buriç ile görüştü.

Haber 31-01-19 22:28

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk iş dünyası temsilcileri ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya’nın başkenti Bükreş’te Türk iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.Romanya’ya Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temasları kapsamında, başkent Bükreş’te Türk iş dünyası temsilcileri ile görüştü.

Haber 31-01-19 19:48

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Romanya'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği başkent Bükreş'te Türk iş adamlarıyla bir araya geldi

Haber 31-01-19 18:53

Romanya'da AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı başladı

Toplantıda, AB'nin gündemindeki konular, Balkanlar ve Venezuela'daki gelişmeler ele alınacak

Haber 31-01-19 16:57

Bakan Çavuşoğlu Bükreş’e gidecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bükreş’te 31 Ocak-1 Şubat tarihlerinde Avrupa Birliği üyesi ve adayı ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımı ile düzenlenecek gayriresmi toplantıya katılacak.Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi/Komisyon Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve AB dönem başkanı Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Meleşcanu’nun davetlerine icabetle Bükreş’te 31 Ocak-1 Şubat tarihlerinde AB üyesi ve adayı ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımları ile düzenlenecek gayriresmi toplantıya iştirak edecek.

Haber 30-01-19 10:34

TÜRKİYE-AB YÜKSEK DÜZEYLİ SİYASİ DİYALOG TOPLANTISI ORTAK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi / AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve Komşuluk Politikaları ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Johannes Hahn, Ankara’da bugün düzenlenen 'Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı'nın ardından, ortak bir açıklama yaptılar.

Haber 22-11-18 18:52

DHA İSTANBUL- TÜRKİYE-AZERBAYCAN-İRAN ÜÇLÜ DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyaraov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif görüşmeleri sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Haber 30-10-18 14:44

Gayriresmi AB liderler zirvesi

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk: - "(Brexit görüşmeleri) Sürecin kasım ayında devam etmesi için İrlanda ve ekonomik ilişkilerimizin geleceğine dair konuların çözülmesi gerekiyor. Aksi taktirde ekimden sonra olumlu bir süreci tahayyül etmek zor"

Haber 20-09-18 19:16

Gayriresmi AB liderler zirvesi

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte: - "(Göçmen meselesi) Ne kadar geç kalırsak hepimizin başı o kadar zora girecek" - "Avrupa bir göç politikası istiyorsa, bu bir strateji belirlemesi, Dublin prosedürünü gözden geçirmesi ve mümkün olan en kısa sürede dayanışma göstergesi olarak ortak idare mekanizmalarını benimsemesi anlamına geliyor"

Haber 20-09-18 19:10

AB Gayriresmi Zirvesi

İngiltere Başbakanı Theresa May: - "(AB'nin İngiltere'nin Brexit yaklaşımına itirazları) Evet, kaygılar dile getirildi. Ama hiç kimsenin kuşkusu olmasın, anlaşmasız ayrılık için de hazırlanıyoruz”

Haber 20-09-18 17:59

Avusturya'da düzenlenen gayriresmi AB liderler zirvesi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB’nin tehlikede olduğunu ve derin bir reforma ihtiyaç bulunduğunu belirtti

Haber 20-09-18 17:43

Avusturya'da gayriresmi AB Zirvesi başladı

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - “Bu yılın sonuna kadar AB dış sınırlarının korunması konusunda uzlaşı sağlanacağını düşünüyorum”

Haber 20-09-18 12:39

Çipras AB gayri resmi Zirvesi için Avusturya'ya gidiyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa Birliği (AB) gayriresmi Zirve Toplantısı’na katılmak üzere bugün Avusturya’nın Salzburg kentine gidecek.

Haber 19-09-18 12:30

AB Gayriresmi Ekonomi ve Maliye Bakanları Toplantısı sona erdi

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskin: - "Toplantıdaki bütün konuşmacılar, dijital işletmelerin vergi sistemine adil bir katkı sağlamaları hususunda hemfikir"

Finans 08-09-18 18:37

AB Gayriresmi Ekonomi ve Maliye Bakanları Toplantısı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskin: - "Özellikle kara para aklama ve terörizmle mücadele alanında AB yasalarını genişlettik ve kripto para birimini de bu alana adapte edeceğiz"

Haber 07-09-18 21:38

AB Gayriresmi Gençlik Bakanları Toplantısı

AB Gayriresmi Gençlik Bakanları Toplantısı

Haber 03-09-18 16:57

AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini: - "İdlib'e yapılacak askeri bir harekatın insani felakete yol açacağını düşünüyoruz" - "Dün Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı 12'inci raporunu yayımladı ve İran'ın taahhütlerini yerine getirdiğini kaydetti"

Haber 31-08-18 17:40

Avusturya’da AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısı başladı

Toplantıda, İsrail-Filistin sorunu başta olmak üzere Suriye’de yaşanan insani dram ve ABD-AB ilişkileri ele alınacak

Haber 30-08-18 17:10

Bakan Çavuşoğlu, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu ay sonunda düzenlenecek AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları (Gymnich) toplantısına iştirak edecek

Haber 28-08-18 11:45

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Viyana'daki Gymnich toplantılarına katılacak 

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi/Komisyon Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve AB Dönem Başkanı Avusturya Federal Cumhuriyeti Avrupa, Entegrasyon ve Dışişleri Bakanı Karin Kneissl’ın davetlerine icabetle, Viyana’da 30-31 Ağustos  2018 tarihlerinde AB üyesi ve adayı ülkelerin Dışişleri Bakanlarının katılımlarıyla düzenlenecek gayriresmi nitelikteki toplantıya katılacak.  "Gymnich toplantıları" adıyla bilinen sözkonusu toplantı formatı dış politika gelişmeleri hakkında fikir teatisine imkan tanıyor. Sözkonusu toplantıda, başta çok taraflılık, dijitalleşme ve kritik altyapı alanlarında olmak üzere bölgesel ve küresel güncel gelişme ve sınamalara ilişkin görüş alışverişinde bulunulması ve AB süreci ve ikili ilişkilerle ilgili olarak bazı üye ülke Bakanlarıyla görüşmeler yapılması öngörülüyor. 

Haber 28-08-18 11:16

Ağustos 2018 Dünya Gündemi

Avusturya'nın AB Konseyi Dönem Başkanlığı kapsamında başkent Viyana'da düzenlenecek Gayriresmi Savunma Bakanları Toplantısı ve Kazakistan'da yapılacak "Hazar'a Kıyısı Olan Ülkeler Toplantısı" ağustos ayında gündemin ana maddeleri arasında yer alıyor

Haber 01-08-18 09:23

Avusturya'da gayriresmi AB içişleri bakanları toplantısı

AB içişleri bakanları toplantısına göç ve iltica konuları damgasını vurdu

Haber 12-07-18 23:02

Mayıs 2018 Dünya Gündemi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ve Japonya Başbakanı Abe'nin Rusya'ya yapacakları ziyaretler, Bulgaristan'da yapılacak AB Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısı ile AB-Batı Balkanlar Zirvesi mayıs ayında gündemin ana maddelerini oluşturuyor

Haber 01-05-18 09:48

Merkel: Suriye'deki katliamı durdurmalıyız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel'deki gayriresmi AB Zirvesi öncesinde Alman Federal Meclisi'nde yaptığı hükümet açıklamasında Suriye'deki katliamı durdurma çağrısı yaptı.

Haber 22-02-18 13:59

Bakan Çelik, Sofya’da Gymnich’e Katılacak

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısına (Gymnich) katılmak üzere...

Yurthaber 15-02-18 13:10

Bakan Çelik, Sofya’da Gymnich’e katılacak

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısına (Gymnich) katılmak üzere Sofya’yı ziyaret edecek.Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’na (Gymnich) katılmak üzere 15-16 Şubat 2018 tarihlerinde AB Dönem Başkanı Bulgaristan’ın başkenti Sofya’yı ziyaret edecek.

Haber 15-02-18 12:16

Çelik, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Bulgaristan'daki AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak

Haber 15-02-18 11:42

AB liderleri Birlik'in geleceğini masaya yatırıyor

AB devlet ve hükümet başkanları Estonya'nın başkenti Tallinn'de gayriresmi zirvede bir araya geliyor.

Haber 28-09-17 10:11

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Avrupa Konseyi'ne: Pişman olacaklar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Malta’da katılacağı AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde AB ve AKPM hakkında konuştu. Çavuşoğlu, AKPM’nin bütçesine en fazla katkıda bulunan ülkeler arasında olan Türkiye’nin bu katkıyı minimuma düşüreceğini açıkladı. Çavuşoğlu, “Başka atabileceğimiz adımlar da var. Buna pişman olacaklar” diyerek “Bugün Malta’daki toplantıda ‘üyeliğinizi askıya alıyoruz’ denirse mesajınız ne olacak?” sorusuna da yanıt verdi.

Haber 28-04-17 11:01

AB liderleri: İngiltere'yle gayriresmi Brexit müzakereleri yok

Berlin'de bir araya gelen Almanya, Fransa ve İtalya liderleri, İngiltere'nin AB'den çıkış sürecinin resmi başvuru başlamadan yürütülmeyeceğini söyledi. Liderler, İngiltere'nin 50. maddeyi işleme koymasından sonra müzakerelere başlayacak.

Haber 27-06-16 21:45

AB toplantılarına davette sert düşüş

Avrupa Birliği'nin gayriresmi nitelikli toplantılara aralarında Türkiye'nin de bulunduğu aday ülkelere yönelik davetinde radikal bir düşüş yaşanıyor.

Haber 25-03-15 12:58

GİRESUN’DA AB BÖLGELER KOMİTESİ TOPLANTISI YAPILDI

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde New Jasmin Otel’de gerçekleştirilen toplantının, 'AB- Türkiye katılım müzakereleri ve yerel idareler üzerindeki etkileri'

Yurthaber 25-11-14 16:39

AB'den Türkiye'ye olumlu sinyal

AB Bakanları Gayriresmi Toplantısı'ndan Türkiye ile müzakerelerde yeni başlıklar açılması için olumlu sinyal çıktı.

Haber 22-01-13 00:06