Ab Komisyonu Ekonomik Ve Mali Islerden Sorumlu Uyesi Pierre Mosc Haberleri

İtalya, AB disiplin sürecini atlattı

Avrupa Birliği, İtalya'nın kamu borcunu azaltma taahhüdünün ardından disiplin süreci başlatmama kararı aldı - AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici: - "İtalya yılın ikinci yarısındaki bütçe uygulamalarını yakından takip edecek, 2020 taslak bütçe planını da 15 Ekim'e kadar AB Komisyonuna sunması gerekecek"

Finans 2019-07-03 20:36:09

Teknoloji devleri de diğer şirketler gibi vergilendirilmeli

AB Komisyonunun Rekabetten Sorumlu Üyesi Margrethe Vestager: - "(Teknoloji şirketleri) Diğer şirketler gibi vergi ödemeliler. İş arkadaşım Pierre Moscovici'nin (AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi) yaptığı araştırmaya göre dijital şirketler ortalama yüzde 9 vergi ödüyor. Oysa diğer tüm şirketler Avrupa'da ortalama yüzde 23 vergi ödüyor. Bu adil bir rekabet değil ve değişmesi gerek"

Haber 2019-05-27 10:21:08

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Brüksel'de

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: - "Türkiye ve AB arasında hızlı ve emniyetli şekilde işleyen bir ulaştırma sisteminin tesis edilmesi iki tarafın da çıkarınadır" - (Halkalı-Kapıkule Demir Yolu) Bu hattın inşası AB ile mali iş birliğimiz kapsamında önümüzdeki dönemin en önemli altyapı projesidir. Proje, Avrupa'yı Asya'ya bağlayan yüksek standartlı demir yolu ağının önemli bir parçasını oluşturacak" - AB Komisyonu Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc: - "Olumlu gündemimizi teyit etmiş olduk" - "Halkalı Kapıkule Demir Yolu Hattı sadece teknik bir proje değil aynı zamanda siyasi mesaj da iletiyor"

Finans 2019-02-05 21:18:06

AB'den İtalya'ya yaptırım uyarısı

AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici: - "Bütçe konusunda İtalya ile diyalog kurmak istiyorum ama bir anlaşma sağlayamazsak yaptırımlar uygulanabilir" - "İtalya, İstikrar ve Büyüme Paktı'nın dışında davranırsa kuralları ihlal eder"

Finans 2018-11-06 15:03:17

AB, İran yaptırımlarını onaylamıyor

AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici: - "Avrupa Birliği, ABD'nin İran'a tekrar yaptırım uygulamasını onaylamıyor"

Finans 05-11-18 14:01

AB Komiserinden faşizm uyarısı

AB Komisyonunun Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Komiseri Pierre Moscovici: - "Bir gün faşizmle uyanırız. Dikkatli olalım. Demokrasi kırılgan bir hazinedir"

Haber 24-10-18 13:36

Toplantının ortasında ayakkabısını eline alıp...

Avrupa Birliği'nin (AB) İtalya'nın 2019 taslak bütçe planını reddetmesine sinirlenen İtalyan üye Angelo Ciocca, AB Komisyonunun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Komiseri Pierre Moscovici'nin toplantı notlarını ayakkabısıyla ezerek tepki gösterdi.

Haber 24-10-18 10:05

AB komiserinin notlarını ayakkabısıyla ezdi

AB'nin İtalya'nın 2019 taslak bütçe planını reddetmesine tepki gösteren İtalyan üye Angelo Ciocca, AB Komisyonunun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Komiseri Pierre Moscovici'nin toplantı notlarını, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla masanın üzerinde ezdi

Haber 23-10-18 22:57

AB Komisyonundan İtalya'ya bütçe mektubu

AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşler Komiseri Pierre Moscovici, İtalya’nın gelecek yılki bütçe taslağına ilişkin değerlendirmelerin bulunduğu mektubu, İtalya Ekonomi Bakanı Giovanni Tria’ya iletti - "İtalya’nın 2019 bütçe kanununun İstikrar Paktı tarihinde görülmemiş şekilde hedeflerden sapma gösterdiği" kaydedilen mektupta, İtalyan hükümetinden 22 Ekim’e kadar eleştirilere yanıt vermesi istendi - AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşler Komiseri Pierre Moscovici: - "Hükümet açıklanan bu yeni harcamalara nasıl kaynak bulacak, bunları kim ödeyecek? İtalya’nın önceliği olan borcun azaltılması için belirlenen strateji konusunda da açıklama istedim"

Haber 18-10-18 21:56

AB: Ticaret konusundaki görüş farklılıkları G20'de giderilemedi

AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, ticarette gerilim yaratan duruş farklılıklarının, Buenos Aires'te yapılan G20 toplantılarında giderilemediğini, ancak toplantının gergin geçmediğini söyledi.

Finans 23-07-18 08:50

AB/Moscovici : Ticari gerilimin tırmanması piyasaları vurur

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, AB ve ABD arasında ticaret politikası gerilimlerinin daha da tırmanması durumunda bunun finansal piyasaları vuracağını ve her iki tarafa da zarar vereceği uyarısı yaptı.

Finans 19-07-18 09:18

Yunanistan normale dönüyor

AB Komisyonunun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici: - "Yunanistan zor geçen sekiz yılın ardından normale, özerkliğine ve piyasalara geri dönüyor" - "Şunu belirtmek istiyorum, bu (memorandum sonrası gözetim) dördüncü kurtarma paketi değil. Troyka buraya geri gelmeyecek"

Haber 03-07-18 14:29

Yunanistan'a 4'üncü kurtarma paketi gerekmeyecek

AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Moscovici: - "Yunanistan için yeni bir kurtarma programı gerek olmayacak. Programdaysanız programdasınızdır. Çıkmışsanız çıkmışsınızdır. Ama, bazı taahhütlere riayet edilmeyeceği anlamına gelmiyor" - "Programın bu yaz başarıyla tamamlanması için yolumuza devam edebileceğimize eminim" - Yunanistan Başbakanı Çipras: - "Şimdi, planlarımızı dikkatli bir şekilde yapmanın tam zamanı. Önümüzdeki yaz Yunanistan için 8 yıl sonra gelen bir dönüm noktası olacak"

Haber 08-02-18 20:41

AB Komisyonu Üyesi Oettinger: Mali yardımlar kısılacak

Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinde duraksama olduğunu söyleyen AB’nin Bütçe ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Komiseri Günther Oettinger, mali yardımlar ve diğer alanlarda atacakları adımları DW Türkçe’ye açıkladı.

Haber 11-09-17 20:22

AP'de Türkiye oturumu: Türkiye'nin AB'ye daha fazla ihtiyacı var

Avrupa Parlamentosu'nda, anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylamasından çıkan sonucun yanı sıra Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceği görüşüldü. AB Komisyonu adına katılan Genişlemeden Sorumlu Üye Johannes Hahn, "Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve güvenlik açısından AB'ye daha fazla ihtiyacı var. Bu yüzden de soğukkanlı düşünmeli ve Türkiye'yle ortak çıkarımızı kapsayan alanlarda beraber çalışmamızı sağlayacak bir paket tasarlamalıyız." dedi.

Haber 27-04-17 02:21