Ab Komisyonu Uyesi Johannes Hahn Haberleri

10 adaya 7 gün vizesiz girişte yeni gelişme! Dışişleri Bakanlığı açıkladı: AB Komisyonu onayladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinde duyurulan 10 adaya kapıda 7 günlük vizeyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli çalışmanın AB Komisyonunda onaylandığını ve Yunanistan'ın bir yönetmelik hazırladığını duyurdu.

Haber 2023-12-08 20:50:12

Merakla bekleniyordu: AB'den Türkiye'ye vize kolaylığı adımı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Türklerin vize başvurularını kolaylaştırmaya dönük adımların araştırılması tavsiyesinde bulundu. Ayrıca AB Komisyonu hazırladığı Türkiye raporunda temel görüş ayrılıklarını gidermeye yönelik çabaların devam etmesi gerektiğini belirtti.

Haber 2023-11-29 16:21:28

Hollanda'da erken genel seçimin ilk sonuçları belli oldu! PVV açık farkla birinci sıraya yerleşti, Geert Wilders: 'Ülkeyi biz yöneteceğiz'

Hollanda'da erken genel seçimin ilk sonuçlarına göre İslam karşıtı ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) açık farkla ilk sıraya yerleşti. Partinin lideri Geert Wilders yaptığı açıklamada "Ülkeyi biz yöneteceğiz" dedi. PVV'yi eski AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans liderliğindeki İşçi Partisi ve Yeşil Sol ittifakı 25 sandalyeyle takip etti.

Haber 2023-11-23 07:29:31

Batı dünyasından Elon Musk ve X'e karşı tavır: Peş peşe gelen kararlara İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Değirmenci'den tepki geldi

İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılar sosyal medya platformu X'te hızla yayılıyor. Elon Musk'ın sahibi olduğu ve Twitter adıyla anılmaya devam eden platforma ise AB Komisyonu reklam vermeme kararı aldı. İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci bu karara tepki gösterirken Elon Musk ve platforma yönelik diğer kararları da eleştirdi.

Haber 2023-11-19 14:43:12

Schengen vizesi dijitalleşiyor! Başvuru nasıl yapılacak, ücretler ne olacak? Merak edilen tüm detaylar belli oldu

AB Komisyonu Schengen vizesi için internetten başvurunun önünü açan düzenlemeyi kabul etti. Türkiye dahil Schengen'e tabi ülkelerin vatandaşları konsolosluk ya da büyükelçiliklere gitmeden vize başvurusu yapabilecek. Peki dijital Schengen dönemi ne zaman başlayacak? Vize almak kolaylaşacak mı? Dijital Schengen için başvuru nasıl yapılacak? İşte dijital Schengen'e dair tüm soruların yanıtları...

Finans 14-11-23 14:58

AB, Elon Musk'a süre verdi! '24 saat içinde kaldırılacak'

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, son günlerde X sosyal medya platformunda şiddet bulunduran yasa dışı içerik ve dezenformasyon yayıldığını, bu tür içeriklerin uyarılara rağmen kaldırılmadığını, bunların kaldırılması için şirketin sahibi Elon Musk'a 24 saat süre verildiğini bildirdi.

Haber 10-10-23 22:48

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ele alındı.

Haber 17-06-23 18:07

İşte AB'nin belirlediği yeni kurallar: Akıllı telefonların pil ömürlerini uzatıp dayanıklılığını artıracak, tamirini kolaylaştıracak!

Akıllı telefonları daha sağlam ve pillerini daha uzun ömürlü hale getirmek isteyen Avrupa Birliği'nden (AB) dikkat çeken bir adım geldi. AB, akıllı telefon ve tabletlerin pil ömürlerini uzatacak, dayanıklılığını artıracak ve tamirini kolaylaştıracak yeni kurallar belirledi. AB Komisyonu, yeni kuralların AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından onaylandığını açıkladı. İşte detaylar...

Haber 16-06-23 16:48

Avrupa Birliği Komisyonu onayladı! UBS, Credit Suisse ile birleşiyor

Avrupa Birliği (AB), İsviçre'nin en büyük bankası UBS'in Credit Suisse ile birleşmesine onay verdi. UBS, hükümetin desteğiyle kriz yaşayan 167 yıllık Credit Suisse'i 3 milyar franga satın alacak.

Finans 25-05-23 18:38

AB'den seçim değerlendirmesi: “İkinci turu görmemiz gerekiyor”

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye'de düzenlenen seçimleri yakından izlediklerini, katılımın yüksekliğinin büyük kazanım olduğunu, ikinci turun ne getireceğini görmeyi beklediklerini söyledi.

Finans 15-05-23 14:00

Avrupa Birliği, Twitter'ın dezenformasyonla mücadelesini yetersiz buldu! Beni hayal kırıklığına uğrattı

Avrupa Birliği (AB), sosyal medya platformu Twitter'ın dezenformasyona karşı aldığı tedbirleri açıklayan raporunu yeterli bulmadı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, "Twitter'ın sunduğu raporun diğerlerinin gerisinde kaldığını görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Twitter'ın kurallardan kaynaklanan yükümlülüklerine daha ciddi bir bağlılık göstermesini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 09-02-23 15:54

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen duyurdu! Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi hazırlığı yapılıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya yönelik hazırladıkları 10'uncu yaptırım paketinin 10 milyar avroluk kapsamı olacağını duyurdu. Leyen, "10'uncu yaptırım paketi yaptırımların çevresinden dolaşmayla mücadeleye yönelik teklifler içerecek" dedi.

Haber 03-02-23 19:37

Belçika'nın başkentindeki tren garında bıçaklı saldırı!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Konseyi ve AB Komisyonu binalarının ortasında bulunan Schuman Tren Garı'nın girişinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 1 kişi yaralandı.

Haber 30-01-23 22:28

Avrupa'daki ilk tesis! Resmen açıldı... İşte adresi

Avrupa ana karasında bulunan ilk "dikey uydu fırlatma tesisi" açıldı. İsveç'in kutup bölgesi yakınında yaklaşık 15 milyon avro yatırımla kurulan tesise "Esrange Uzay Limanı" adı verildi. Tesisinin açılışına İsveç Kralı Carl 16. Gustaf da katılırken, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, açılıştaki konuşmasında, AB'nin uzaya ayak bastığını ve orada kalacağını söyledi.

Haber 16-01-23 10:37

AB Komisyonu Başkanı Leyen kötü haberi verdi! 'Ucuz enerji devri bitti'

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ucuz enerji devrinin bittiğini söyledi. Avrupa için en akıllı çözümün yenilenebilir enerji olduğunu belirten Leyen, ABD’nin kendi şirketlerine uyguladığı mali destek politikasını da eleştirdi.

Haber 14-12-22 17:06

Uçak yolculuklarında bir dönem sona eriyor! Yakında bunu yapmanıza gerek kalmayabilir: Gökyüzü artık...

Uçak yolculuklarında uçuş modu dönemi sona eriyor olabilir. Avrupa Birliği'ndeki (AB) havayolu yolcuları, gökyüzünde telefonlarının sinyal vermesini engelleyen uçuş modunun yerine, telefonlarını tam anlamıyla kullanabilmeye hazırlanıyor. Çünkü Avrupa Komisyonu, havayollarının uçaklarda 5G teknolojisi sağlayabileceğine karar verdi. Bu, yolcuların artık telefonlarını uçak moduna almalarına gerek kalmayacağı anlamına gelebilir.

Haber 05-12-22 09:45

Ukrayna, AB'nin savaşta öldürülen Ukraynalı asker sayısıyla ilgili verdiği bilgiyi doğrulamadı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Rusya-Ukrayna savaşında şimdiye kadar 100 binden fazla Ukrayna ordusu mensubunun öldürüldüğün tahmin edildiği yönündeki açıklamasıyla ilgili bu rakamı doğrulayamayacaklarını belirtti.

Haber 30-11-22 22:39

Zelenskiy: Rusya’nın enerji sistemlerimizi vurması nedeniyle Avrupa’ya enerji akışını askıya aldık

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson’ın, Ukrayna ziyareti sırasında açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın, Ukrayna’nın enerji altyapısına yaptığı saldırılar nedeniyle Avrupa’ya enerji akışını durdurduklarını söyledi.

Haber 02-11-22 09:01

İçişleri Bakanı Soylu, sınırın sıfır noktasına gitti: İranlı asker ve turistlerle sohbet etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile Türkiye-İran sınırında yapımı devam eden güvenlik duvarı çalışmalarını inceledi. Bakan Soylu, sınırda İranlı asker ve turistlerle de sohbet etti.

Haber 27-10-22 16:36

Türkiye'den AB Komisyonu Raporuna tepki:

Dışişleri Bakanlığı: - "AB’nin, siyasal sistemimize, siyasetçi ve yöneticilerimize, ülkemizdeki temel hak ve özgürlükler ile bazı yargı kararlarına ve terörle mücadelemize yönelik haksız iddialarını tümüyle reddediyoruz"

Yurthaber 12-10-22 17:04

Son dakika: AB'nin Türkiye Raporu'na Dışişleri'nden sert tepki geldi! Vizyonsuz yaklaşım bir kez daha gözler önünde

Son dakika haberi: Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından bugün yayımlanan 2022 yılı Türkiye Raporu'ndaki iddialara hakkında Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada rapora sert ifadelerle tepki gösterilirken "Aday ülke Türkiye’ye karşı sorumlulukların göz ardı edildiği ve çifte standartlı bir yaklaşımın sergilendiği bu rapor, AB’nin Türkiye’ye ilişkin yanlı tutumunun bir başka örneğidir" ifadelerine yer verildi.

Haber 12-10-22 16:47

'Nükleer kıyamet' açıklaması! Putin'in tehditlerini ciddiye alıyoruz

ABD Başkanı Joe Biden'ın "nükleer kıyamet" yorumuna AB yönetiminden açıklama geldi. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, "Rusya'nın nükleer tehditlerine boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullanırken AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, "Putin'in söylediklerini ve tehditlerini ciddiye alıyoruz" dedi. Öte yandan ABD Başkanı Biden, "nükleer kıyamet" riskinin 1962'deki Küba Füze Krizi'nden bu yana en yüksek seviyede olduğunu söylemişti.

Haber 07-10-22 19:53

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prag'da diplomasi trafiği! Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı kabul etti

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) zirvesi için geldiği Çekya'nın başkenti Prag'da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti. İki liderin görüşmesi basına kapalı şekilde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Çekya Başbakanı Fiala ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile de görüşme gerçekleştirdi.

Haber 06-10-22 18:15

AB Komisyonu Başkanı'nın sözlerine İtalya'dan sert tepki! 'Seçimlere üç gün kala tehdit, şantaj kabul edilemez'

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İtalya ile ilgili sözleri gündem oldu. Leyen, İtalya'nın seçimlerden sonra zor bir yöne gitmesi halinde ellerinde buna yönelik araçların olduğunu söyledi. Leyen'in sözleri İtalyan siyasetçilerin tepkisini çekti.

Haber 24-09-22 00:52

Google'a şok! AB mahkemesi para cezasını onadı: 4 milyar avronun üzerinde

Avrupa Birliği (AB) mahkemesi, teknoloji firması Google'ın Android işletim sisteminde rekabet kurallarını ihlal ettiği yönündeki AB Komisyonu kararını, para cezasında bir miktar indirime giderek onadı. Kararda, "AB Genel Mahkemesi, Google'ın arama motorunun hakim durumunu sağlamlaştırmak için Android mobil cihaz üreticilerine ve mobil ağ operatörlerine yasa dışı kısıtlamalar getirdiği yönündeki Komisyon kararını büyük ölçüde onaylamaktadır." denildi. Cezaysa 4 milyar 125 milyon avroya düşürüldü.

Haber 14-09-22 13:03

Rusya'nın doğal gaz hamlesine ilişkin AB'den açıklama

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın doğal gaz hamlesine ilişkin, "Rusya doğal gaz piyasalarını aktif olarak manipüle ediyor." dedi.

Haber 07-09-22 13:44

Instagram'a Veri Koruma Komisyonu tarafından tarihi ceza! 405 milyon euro ödeyecekler

Dünya çapında yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu Instagram hakkında 2 yıldır süren soruşturma tamamlandı. Veri Koruma Komisyonu (DPC) tarafından Instagram'a, e-posta adreslerini ve telefon numaraları da yayınlanması dahil olmak üzere, çocukların mahremiyetini ihlal ettiği gerekçesiyle 405 milyon euro para cezası verildi. Söz konusu ceza, Avrupa Birliği'nin (AB) katı gizlilik kuralları kapsamında, Amazon'dan sonra verilen en büyük ikinci ceza oldu.

Haber 05-09-22 23:38

Son Dakika: AB'den Putin'le ilgili sert sözler! Bir silah olarak kullanıyor

Son dakika haberi: AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Putin'in arzı keserek ve piyasaları manipüle ederek enerjiyi bir silah olarak kullandığını bildirdi.

Haber 05-09-22 17:50

En kritik tarih 9 Eylül! Faturalara yansıyacak: Doğal gaz ve elektrik...

Avrupa Birliği petrolden sonra Rus gazı için de tavan fiyat uygulamasına yeşil ışık yaktı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin bu yönde bir düzenleme teklifinde bulunabileceğini işaret etti. Öte yandan Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından doğal gaz sevkiyatının belirsiz bir süreliğine durdurulduğunu açıkladı.

Finans 03-09-22 09:33

Kuzey Akım 1’de doğal gaz akışı yeniden başladı ama… Avrupa teyakkuzda: Planlar netleşiyor!

Avrupa'nın umudu kestiği Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden yapılan Rus doğalgaz akışı için son dakika gelişmesi yaşandı. Boru hattının planlı bakımının tamamlanmasının ardından bu sabah gaz akışı yeniden başladı. Tam kesinti için önlem planları yavaşça netleşen kıtada, AB Komisyonu ısınma ve soğutmayı azaltmayı içeren adımlarına yanında piyasa bazlı önlemler önermeyi planlıyor.

Finans 21-07-22 08:28

Avrupa'da doğal gaz krizi derinleşiyor! Kuzey Akım'dan gaz akışı kesilmişti: Bakım tamamlansa bile...

Avrupa'da resesyon endişeleri artarken, geçtiğimiz haftalarda bakıma alındığı gerekçesiyle Avrupa'ya gaz akışı kesilen Kuzey Akım 1 için umutlar kesildi. Avrupa Komisyonu, Gazprom'un 'mücbir sebep' ilanının ardından Kuzey Akım 1 hattı üzerinden gaz akışı beklemediğini duyurdu. Avrupa Komisyonu üyesi Hahn, "Faaliyete yeniden başlanmayacağı varsayımına göre hareket ediyoruz" dedi.

Finans 19-07-22 15:28

Açlık krizinde o ülkeyi suçladı! 500 milyon euroluk dev yardım geliyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle Ukrayna'da mahsur kalan gıdaların ihracının sürebilmesi için dünya Karadeniz'de oluşturulacak 'tahıl koridoru' planından gelecek yeni gelişmeleri takip ederken Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell'den dikkat çeken açıklamalar geldi. İnsanlığı tedirgin eden açlık krizinin sebebinin Rusya olduğunu ileri süren Borrell, AB'nin 500 milyon euroluk dev yardım planını da açıkladı.

Haber 18-07-22 21:02

Macaristan AB tarafından yine Lahey Adalet Divanına sevk ediliyor

Macaristan'da, hukuk devleti uygulamalarının eksik olduğu iddialarıyla yıllardır Budapeşte ve Brüksel arasında devam eden tartışmalara bir yenisi eklendi. AB komisyonu Macaristan'daki hukuk ihlalleri ile ilgili olarak somut adımlar attı ve bazı konularda Macaristan'ı Lahey Adalet divanına sevk etti, bazı konularda ise yeni ihlal işlemleri başlattı.

Haber 16-07-22 18:21

Ukrayna ve Moldova'nın AB Adaylık Statüsüne Destek

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'ye tam üyelik başvurusu yapan Ukrayna ve Moldova'ya, "aday ülke statüsü" verilmesi yönünde görüş bildirdi; Gürcistan'ın başvurusunun ise "değerlendirilmesi" gerektiğini söyledi

Haber 17-06-22 19:25

Son Dakika: Avrupa Birliği Komisyonu'ndan flaş Ukrayna kararı

Son dakika gelen habere göre Avrupa Birliği Komisyonu, Ukrayna'ya "aday ülke" statüsü verilmesi yönünde görüş bildirdi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Moldova için de Ukrayna gibi "aday ülke" statüsü verilmesini istedi.

Haber 17-06-22 13:07

AB‘den İsrail doğal gazı için girişim

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, enerji iş birliğini geliştirmek üzere İsrail'de.

Haber 14-06-22 18:41

AB Komisyonu Başkanı Leyen'den Ukrayna'nın Avrupa Birliği üyeliği ile ilgili kritik açıklama!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Ukrayna'nın AB aday statüsüne ilişkin görüşmeler önümüzdeki hafta içinde sonuçlandırılacak" ifadelerini kullandı.

Haber 11-06-22 18:37

Avrupa Komisyonu Başkanı'ndan Kiev'e İkinci Ziyaret

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kiev’e savaşın başından bu yana ikinci ziyaretini düzenledi. Von der Leyen, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’ye, AB icra organının Ukrayna’nın birliğe katılma talebiyle ilgili kanaatinin gelecek haftanın sonuna kadar hazır olacağını iletti

Haber 11-06-22 18:15

Ukrayna'nın AB üyeliğine reform koşulu

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Ukrayna'nın yeniden yapılandırılmasına yönelik desteğin ülkenin AB üyelik süreciyle bağlantılandırılabileceğini söyledi.

Haber 20-05-22 09:19

AB'nin Rusya'dan enerji ithalatını azaltma planı neleri öngörüyor?

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'dan fosil yakıt ithalatını azaltmak için planını açıkladı. "RePowerEU" adı verilen paketi tanıtan Komisyon, paketteki hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için 2027'ye kadar 210 milyar Euro ek yatırım gerekeceğini öngörüyor. Rusya'dan fosil yakıt ithalatını azaltmanın AB'ye yıllık 100 milyar Euro tasarruf sağlayabileceği hesaplanıyor.

Haber 18-05-22 17:05

AB'den Rus enerjisine alternatif plan: 'Yeni kamu binalarına güneş panelleri zorunluluğu getiriliyor'

Rus enerjisine olan bağlılıktan 2027 yılına kadar tamamen kurtulmayı amaçlayan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, bu amaçla tüm yeni kamu binaları ile ticari binalara güneş panellerinin kurulmasını istiyor.

Haber 17-05-22 23:22

AB'den Yabancı Devlet Destekli Alıcılara Kısıtlama Planı

AB ülkeleri ve yetkilileri, Avrupa şirketlerinin yabancı devlet destekli alıcılarını hedef alan bir Avrupa Komisyonu planıyla ilgili görüşmelere başlayacak

Haber 04-05-22 22:47

Ukrayna savaşı: AB, yıl sonuna kadar Rus petrolüyle bağını kesme planını açıkladı

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelik altıncı yaptırım paketinin ayrıntılarını açıkladı, AB'nin Rus petrolüyle bağını tamamen keseceğini söyledi.

Haber 04-05-22 13:35

Petrol fiyatlarını sarsacak haber Avrupa'dan geldi! Rusya'ya yeni yaptırım kararı...

AB Komisyonu, Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanmasını da içeren yeni yaptırımlar teklif etti. Kararı AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen duyurdu. "Şimdi, Rus petrolünün yasaklanmasını teklif ediyoruz. Bu, bütün deniz ve boru hattıyla taşınan ham ve rafine Rus petrol ürünleri için tam bir ithalat yasağı olacak" ifadelerini kullanan von der Leyen, ayrıca Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank'ı ve diğer iki büyük bankayı SWIFT'ten çıkardıklarını söyledi.

Finans 04-05-22 11:56

AB’den Rus Petrolüne İthalat Yasağı

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Rusya’ya uygulanacak yeni yaptırım paketini, “Rusya’dan ham petrol alımının 6 ay içinde, işlenmiş petrol ürünlerinin alımının ise yıl sonuna kadar tamamen durdurulmasının hedeflendiğini” sözleriyle açıkladı. Paketi 27 AB ülkesinin onaylaması gerekiyor

Haber 04-05-22 11:24

AB gazetecilere gözdağı amaçlı davaları önleyecek

AB Komisyonu, gazeteci ve aktivistleri çıkar çevreleri tarafından açılan davalara karşı koruma amacıyla yasa tasarısı hazırladı.

Haber 27-04-22 17:51

Ukrayna'dan sonra Moldova ve Gürcistan’ın da Avrupa Birliği'ne üyelik süreci başladı

Ukrayna'nın ardından Gürcistan ve Moldova için de Avrupa Birliği yolu açıldı. Avrupa Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Oliver Varhelyi, Ukrayna’nın ardından Moldova ve Gürcistan’ın da Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik sürecinin başlatıldığını açıkladı.

Haber 11-04-22 21:54

AB'ye girişin ilk adımı sayılıyor! Zelenskiy'e teslim etti

Rusya-Ukrayna savaşıyla alakalı önemli haberler gelmeye devam ederken Ukrayna’nın bir diğer gündemi olan Avrupa Birliği (AB) üyeliği ile ilgili de yeni bir gelişme yaşandı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von Der Leyen, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e, Avrupa Birliği’ne girişin ilk adımı sayılan ve sorularla dolu anketi teslim etti. Zelenskiy, bir hafta içinde anketi doldurup geri vereceğini duyururken von der Leyen konuşmasında “Ukrayna’nın Avrupa Birliği’nde olması gerekir” dedi.

Haber 08-04-22 23:49

AB Komisyonu Başkanı Buça'yı ziyaret etti

AB Komisyonu Başkanı, katliama sahne olan Buça kentinde Ukrayna'ya destek mesajı vererek, "Burada Putin'in ordusunun zalim yüzünü, insanlığımızın parça parça edilişini gördük" dedi.

Haber 08-04-22 21:07