Abd Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral John Richardson Haberleri

İran hava sahasına girmeye çalıştı! ABD casus uçağına uyarı...

İran Deniz Kuvvetleri Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Umman Denizi açıklarında İran hava sahasına girmeye çalışan EP-3E tipi ABD'ye ait casus uçağına uyarı gönderildiği kaydedildi.

Haber 2023-04-02 16:27:06

Milli Savunma Bakanı Akar, Cezayir Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katıldı

Bakan Akar, beraberinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile Cezayir Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katıldı.

Haber 2022-11-02 07:29:02

ABD gemisini ele geçirmeye çalıştılar! Halat atıp çekerken yakalandılar

Basra Körfezi'nde ABD ile İran arasında tehlikeli bir yakınlaşma yaşandı. ABD Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İran'ın Basra Körfezi'nde ABD'ye ait bir insansız yüzey gemisini (USV) ele geçirmeye çalışırken görüldüğünü ve ABD kuvvetleri tarafından engellendiğini duyurdu.

Haber 2022-08-30 20:45:05

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında devir teslim töreni düzenlendi

Emekliye ayrılan Oramiral Adnan Özbal, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'na devretti

Yurthaber 2022-08-19 18:27:05

Yüksek Askeri Şura, ağustos ayı başında toplanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak YAŞ'ta albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları ele alınacak - Geçen yıl görev süreleri bir yıl uzatılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz'ün durumları Şura'da görüşülecek

Yurthaber 24-07-22 11:05

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal, Mersin Valisi Su'yu ziyaret etti

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal, Mersin Valisi Su'yu ziyaret etti

Yurthaber 05-01-22 19:27

İran'ın nükleer programı: İsrail’in İran’ın tesislerini vurma olasılığı artıyor mu?

Kızıldeniz'in turkuaz sularında İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn deniz kuvvetleri birkaç gün önce ilk kez bir ABD savaş gemisiyle ortak tatbikat düzenledi. İsrail'in liman kenti Eilat'ın kuzeyindeki bir hava üssünde de geçen ay İsrail ve yedi ülkenin katıldığı bir savaş tatbikatı yapılmıştı. Bu tür tatbikatlar, son zamanlarda büyük askeri manevralar yapan İran'a uyarı niteliği taşıyor.

Haber 23-11-21 15:10

Milli Savunma Bakanı Akar, Bahriyelilerle bir araya geldi

Akar, Preveze Deniz Zaferi'nin 483'üncü Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal ve beraberindeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelini kabul etti

Yurthaber 27-09-21 15:51

ABD'li General Raymond: Rusya'nın yörüngede matruşka bebeği uydusu var

ABD Uzay Kuvvetleri Komutanı General John Raymond, Rusya’nın ABD uydularını yok edebilecek silahla donatılmış bir "matruşka bebeği" alçak yörünge uydusu yerleştirdiğini duyurdu.

Haber 21-09-21 22:26

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal kimdir? Adnan Özbal kaç yaşında ve nereli?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın görev süresinin bir yıl daha uzatıldığını açıkladı. Adnan Özbal 1987-1989 yılları arasında Deniz Harp Akademisi öğrenimini tamamladı. Kariyeri boyunca birçok görevi yürüttü. İşte ayrıntılar...

Haber 04-08-21 17:30

YAŞ kararları açıklandı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Musa Avsever atandı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, yaş haddi nedeniyle emekliye sevk edildi. Dündar'ın yerine 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever atandı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süresi ise YAŞ kararıyla 1 yıl uzatıldı.

Haber 04-08-21 16:54

ABD'den Atlantik'te Rusya'ya karşı donanma hamlesi

ABD Deniz Kuvvetleri Genel Sekreteri Kenneth Braithwaite, Rusya'nın Atlantik bölgesindeki deniz faaliyetleri dolayısıyla Norfolk'taki Filo komutanlığını yeniden Atlantik Filosu olarak adlandırıp, Rusya'nın ABD kıyılarına yakın faaliyetlerine karşı koyacaklarını açıkladı.

Haber 02-12-20 19:37

Japon Denizi’nde Rus savaş gemisi, ABD savaş gemisini uzaklaştırdı

Rusya’ya ait savaş gemisi, Japon Denizi’nde Rus deniz sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD donanmasına ait savaş gemisini uzaklaştırdı.Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD donanmasına ait John McCain isimli savaş gemisinin sabah saatlerinde Japon Denizi’nde Rusya’nın karasularına girdiği belirtildi.

Haber 24-11-20 22:39

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi TUSAŞ’ı ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Milli Savunma Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Muhsin Dere ile Türk Havacılık Uzay Sanayii’ni ziyaret etti.TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Bozdoğan ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar, projelere ilişkin bilgi aldı.Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Cumhuriyet tarihinin en yoğun dönemlerinden birini yaşadığını belirten Bakan Akar, "Şu ana kadar Mehmetçik görevini büyük bir başarıyla gerçekleştirdi, inşallah bundan sonra da görevlerini başarıyla yerine getirmeye devam edecektir" diye konuştu.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin uluslararası alanda artık bir özne haline geldiğini ifade eden Bakan Akar, bu durumun itibarla birlikte büyük bir sorumluluk da getirdiğini belirtti.Söz konusu sorumluluğu yerine getirebilmek için çok daha fazla çalışmanın önemine vurgu yapan Bakan Akar, "TSK, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerlerimize, ruh kökümüze bağlı olarak başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere tüm tehdit ve tehlikelere karşı da azim ve kararlılıkla mücadele etmektedir" dedi.Mehmetçiğin gerek yurt içi gerek sınır ötesinde, zorlu hava ve arazi şartlarında görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla "ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla yapmaya devam ettiğini dile getiren Bakan Akar, Azerbaycan’ın öz topraklarını işgal altından kurtarmasına yönelik de değerlendirmelerde bulundu.“Azerbaycanlı kardeşlerimizin hak ve menfaatlerinin korunması için ne gerekiyorsa yaptık”Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir başarı göstererek 30 yıla yakın süredir Ermenistan işgalindeki topraklarını geri aldığını belirten Bakan Akar, Karabağ’a ilişkin imzalanan anlaşmaya yönelik ise, "Rusya ile yaptığımız görüşmeler var.

Haber 21-11-20 10:53

MSB: Doğu Akdeniz’de, Türk Deniz Kuvvetleri Türkiye Bayrağı unsurları ile ABD, Pakistan ve NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2’de görevli Bulgaristan, İspanya, Romanya gemilerinin katılımı ile icra edilen MAVİ BALİNA-2020 Davet Tatbikatı planlandığı gibi başa

MSB: "Doğu Akdeniz’de, Türk Deniz Kuvvetleri Türkiye Bayrağı unsurları ile ABD, Pakistan ve NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2’de görevli Bulgaristan, İspanya, Romanya gemilerinin katılımı ile icra edilen MAVİ BALİNA-2020 Davet Tatbikatı planlandığı gibi başarıyla devam ediyor."

Haber 03-11-20 11:55

ABD donanması, Umman Denizi’nde kaybolan personeli arıyor

ABD Deniz Kuvvetleri, dün Umman Denizi’nde kaybolduğu belirtilen personeline ulaşmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.ABD Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, dün Umman Denizi’nde bir personelin kaybolduğu ve arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı duyuruldu.

Haber 07-09-20 10:22

Milli Savunma Bakanı Akar, Isparta’da incelemelerde bulundu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi, Isparta Valiliğini ziyaret etti.Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile bir dizi incelemede bulunmak üzere Isparta’ya geldi.Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda Vali Ömer Seymenoğlu, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar ve Komutanlar, buradan Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığına geçti.Buradaki inceleme ve denetlemelerinin ardından Bakan Akar ve TSK komuta kademesi Isparta Valiliğini ziyaret etti.

Yurthaber 03-09-20 17:54

ABD'den Türkiye'yle Ortak Tatbikat Konusunda Açıklama

ABD Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan ve tatbikattan fotoğrafların da paylaşıldığı açıklamada, tatbikata katılan gemi komutanının “Yaptığımız tatbikat uzun süreli NATO müttefikimiz ile birlikte çalışabilme kapasitesini artırmamızı sağladı” sözlerine yer verildi

Haber 28-08-20 22:31

Hint Okyanusu'nda ABD ve Hindistan Ortak Tatbikat Yapıyor

ABD ve Hindistan Deniz Kuvvetleri, Hint Okyanusu'nda ortak tatbikat düzenliyor. Tatbikata ABD uçak gemileri katılıyor

Haber 21-07-20 11:06

USS Theodore Roosevelt uçak gemisindeki kriz koltuğundan etti! ABD'de şok istifa

ABD Deniz Kuvvetleri Genel Sekreteri Thomas Modly, "USS Theodore Roosevelt" uçak gemisi kaptanı Brett Cozier'e yönelik ifadelerinin büyük tepki çekmesinin ardından istifasını verdi.

Haber 07-04-20 23:48

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Vural Bayazıt için askeri tören

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal: - "Modern bir Deniz Kuvvetlerine sahip olma yolunda atılan ilk adımlarda da payı bulunan merhum komutanımız döneminde ilk kez Aksaz Deniz Üssü'nde birlik konuşlandırılmış, ayrıca milli gemi inşa sanayisinin geliştirilmesi yönünde önemli çalışmalar başlatılmıştır" - "Aziz Türk milleti, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri, çok değerli komutanımızı asla unutmayacak, eşsiz hizmetlerini ve bıraktığı eserleri daima şükranla anacaktır"

Haber 02-02-20 15:47

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Vural Bayazıt son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Vural Bayazıt, Selimiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Haber 02-02-20 15:31

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Vural Bayazıt son yolcuğuna uğurlandı

 Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Vural Bayazıt son yolcuğuna uğurlandı.

Haber 02-02-20 14:55

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Vural Bayazıt son yolculuğuna uğurlandı

Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı

Haber 02-02-20 14:28

Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Bayazıt hayatını kaybetti

  İstanbul DHA Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Emekli Oramiral Vural Bayazıt hayatını kaybetti.

Haber 01-02-20 11:34

Bakan Akar'dan Yunanistan'a uluslararası hukuka uyulması çağrısı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Roketsan'ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı - Akar: - "(Ege'de) Gayri askeri statüde ada olmasına rağmen bunlardan 16'sı anlaşmalara aykırı olarak silahlandırılmıştır. Yunanistan'dan uluslararası hukuka, imzaladığı anlaşmalara ve iyi komşuluk ilişkilerine göre davranmasını bekliyoruz” - "Orada bizim eğitim ve danışmanlık timimiz var. Libyalı kardeşlerimizin eğitimi için gerekli desteği sağlıyor, danışmanlık hizmetlerimizi sürdürüyoruz" - "İdlib'de yoğun hava saldırıları sonucunda binlerce insan kendilerini kurtarmak için Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekat bölgelerine kaçmak için çabalıyor"

Haber 23-01-20 10:18

Milli Savunma Bakanı Akar:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Personelimizin hayatını kolaylaştırmak için yapmamız gereken ne varsa bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya çalışacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.Ankara Kızılay’da bulunan "Uzman Erbaş Askeri Gazinosu" açılış törenine katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu eşlik etti.

Haber 23-12-19 15:13

İran: Hiçbir yabancı gemi, İran gemilerini durduramaz

İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri yayımladığı bildiri ile koalisyon güçleri ve ABD’nin İran’a ait hiçbir gemiyi durduramayacağını açıkladı.İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri tarafından yayımlanan bildiride, ABD ve koalisyon güçlerinin İran sahillerinde İran’a ait hiçbir gemiyi durdurma haklarının olmadığını ifade etti.

Haber 23-12-19 13:50

‘Trump ordunun işleyişini anlamıyor’

Savaş suçundan yargılandıktan sonra rütbesi düşürülen ancak Başkan Donald Trump’ın destek vererek müdahil olduğu Amerikan deniz komandosunun akıbetine ilişkin süreç, Deniz Kuvvetleri Sekreteri Richard Spencer’ın görevden alınmasıyla sonuçlanmıştı. Spencer, Trump’ın ABD ordusunun işleyişini anlamadığını savundu.

Haber 29-11-19 10:31

Görevden Alınan Donanma Sekreteri: ‘Trump Ordunun İşleyişini Anlamıyor’

Savaş suçundan yargılandıktan sonra rütbesi düşürülen ancak Başkan Trump’ın destek vererek müdahil olduğu Amerikan deniz komandosunun akıbetine ilişkin süreç, Deniz Kuvvetleri Sekreteri Spencer’ın görevden alınmasıyla sonuçlanmıştı. Spencer, Trump’ın ABD ordusunun işleyişini anlamadığını savundu

Haber 28-11-19 22:23

ABD Deniz Kuvvetleri Sekreteri Görevden Alındı

Irak’ta savaş suçu işlemekle itham edilen komandonun akıbetine ilişkin Beyaz Saray ve Savunma Bakanlığı arasındaki gerilim Deniz Kuvvetleri Sekreteri’nin görevden alınmasıyla sonuçlandı. Savunma Bakanı Mark Esper arkasından iş çevirmekle suçladığı Richard Spencer’ı kovdu

Haber 25-11-19 18:26

ABD'de flaş gelişme! 'Gizli görüşmeler yaptığı' için istifası istendi

Pentagon’dan yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in, Deniz Kuvvetleri Sekreteri Richard Spencer’in istifasını istediği bildirildi. Gerekçe olarak ise Spencer’in, askeri kuralları ihlal etmekten suçlu bulunan Eddie Gallagher ile ilgili Beyaz Saray’la ‘gizli görüşmeler yapması’ gösterildi.

Haber 25-11-19 11:51

ABD Savunma Bakanı Esper, Deniz Kuvvetleri Sekreteri Spencer’ın istifasını istedi

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Deniz Kuvvetleri Sekreteri Richard Spencer’ın istifasını istedi.ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD donanmasındaki özel tim Navy Seal’e bağlı olarak Irak’ta görev yaptığı dönemde, askeri kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle suçlu bulunan Edward Gallagher’ın durumuna ilişkin Beyaz Saray ile gizli görüşmeler yapan Deniz Kuvvetleri Sekreteri Richard Spencer’ın istifasını istedi.Pentagon’dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Savunma Bakanı Mark Esper, Edward Gallagher’ın durumu da dahil olmak üzere Beyaz Saray ile yaptığı konuşmalara ilişkin üslerine yönelik dürüst davranmadığı gerekçesiyle Spencer’a karşı güvenini kaybetti ve bu nedenle istifasını istedi” ifadeleri yer aldı.

Haber 25-11-19 09:41

ABD Deniz Kuvvetleri Sekreteri, Esper'in isteği üzerine istifa etti

ABD Deniz Kuvvetleri Sekreteri Richard Spencer, Savunma Bakanı Mark Esper'in isteği üzerine istifasını açıkladı.

Haber 25-11-19 03:56

ABD Savunma Bakanı Deniz Kuvvetleri Sekreterinin istifasını istedi

ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in, ABD donanmasındaki özel tim Navy Seal'e bağlı olarak Irak'ta görev yaptığı dönemde, askeri kuralları ihlal etmekten suçlu bulunan Edward Gallagher'in durumuna ilişkin Beyaz Saray ile "gizli görüşmeler yapan", Deniz Kuvvetleri Sekreteri Richard Spencer'in istifasını istediği bildirildi.

Haber 25-11-19 01:49

İngiliz Kuvvet Komutanı'ndan Çanakkale Kara Savaşları değerlendirmesi

İngiliz Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tony Radakin: - "Çanakkale Kara Savaşları, İngiltere olarak her şeyi doğru yapmadığımızı fark ettiğimiz bir çatışmaydı" - "Türk güçlerinin görkemi de aslında orada bazen zaferlerimizden öğrendiğimizden daha fazlasını öğrenmemizi sağladı"

Haber 31-10-19 11:04

Deniz Kuvvetleri Komutanı Mersin’de

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Mersin Valiliğini ziyaret etti.Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ziyaretinin ardından beraberinde Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Aydın Şirin ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe ile birlikte Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti.Sahil Valilik Makamında gerçekleşen ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Özbal tarafından Valilik Şeref Defterinin imzalanmasıyla başlayan programda konuşan Vali Su, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Yurthaber 25-10-19 10:24

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal, Mersin'de

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal, Mersin'de

Haber 24-10-19 21:59

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal, Mersin'de

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal, Mersin'de

Yurthaber 24-10-19 21:58

Japonya’dan ’Orta Doğu Koalisyonu’ kararı

Japonya, Orta Doğu’daki deniz taşımacılığını güvence altına almak için ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyona katılmayarak, bölgeye kendi Öz Savunma Kuvvetleri güçlerini gönderme kararı aldı.Geçtiğimiz Mayıs ve Haziran aylarında Hürmüz Boğazı’nda seyreden petrol gemilerine yönelik saldırıların ardından, Japonya’dan kritik bir karar geldi.

Haber 19-10-19 14:11

Japonya’dan ’koalisyon’ kararı

Japonya, Orta Doğu’daki deniz taşımacılığını güvence altına almak için ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyona Öz Savunma Kuvvetleri güçlerini gönderme kararı aldı.Geçtiğimiz Mayıs ve Haziran aylarında Hürmüz Boğazı’nda seyreden petrol gemilerine yönelik saldırıların ardından, Japonya’dan kritik bir karar geldi.

Haber 19-10-19 09:08

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesinden yaralı askerlere ziyaret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinin, dün sınır hattına yaptıkları ziyaretin ardından Şanlıurfa’da tedavileri devam eden yaralı askerleri de ziyaret ettikleri öğrenildi.Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile dün sınır hattında incelemelerde bulundu.

Haber 13-10-19 17:36

Bakan Akar ve komutanlar Barış Pınarı Harekatı’nı sevk ve idare ediyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte Barış Pınarı Harekatı’nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Barış Pınarı Harekatı’nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekât Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.

Haber 09-10-19 23:10

Milli Savunma Bakanı Akar, Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte” dedi.Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.Tören öncesi soruları yanıtlayan Akar, Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonla ilgili sorular üzerine, "Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte.

Haber 09-10-19 12:17

Milli Savunma Bakanı Akar’dan önemli mesajlar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ”Fırat’ın doğusunda da 30-40 kilometrelik derinlikte, sınır boyunca ağır silahlardan ve teröristlerden arındırılmış, güvenli, barış bölgesi koridoru kurulmasını zaruri görüyoruz” dedi.Milli Savunma Üniversitesinin 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış törenine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof.

Haber 02-10-19 17:52

Kolombiya ve ABD’den Venezuela’ya İnsani Yardım Tatbikatı

ABD ve Kolombiya askerleri, Kolombiya’nın Sucre bölgesindeki Covenas Deniz Kuvvetleri Eğitim Üssü’nde 30 Eylül-5 Ekim günleri arasında sürecek bir ortak askeri tatbikata başladı. Tatbikata ABD Deniz Piyadeleri ve Kolombiya Deniz Kuvvetleri’nden birlikler katılıyor

Haber 30-09-19 18:52

Bakan Akar, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı'nı kabul etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Zafar Mahmood Abbasi ile görüştü - TCG Kınalıada'daki görüşmeye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da katıldı

Haber 29-09-19 18:27

Milli savaş gemisi Kınalıada Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildi

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal: - "Günümüzde, modern gemilere sahip olan bahriyeliler değil, bunları inşa edebilme kabiliyetinde olanlar denizlerdeki mücadelede caydırıcılık sağlayabilmektedir. Milli Savunma Sanayimiz bugün geldiği aşamada, ihtiyaç duyduğumuz gemileri yerli ve milli olarak üretip, idamesini ve modernizasyonunu yapabilecek insan gücüne ve teknolojik kabiliyete kavuşmuştur" - "Dost ve kardeş ülke Pakistan'ın Deniz Kuvvetlerini güçlendirmek üzere MİLGEM projesini tercih etmesi bizler için de ayrı bir gurur vesilesi olmuştur. Türk Deniz Kuvvetleri olarak MİLGEM korvetlerinin kullanımından elde ettiğimiz tecrübe ve bilgi birikimini Pakistan Deniz Kuvvetleri ile paylaşmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim"

Haber 29-09-19 16:46

ABD Donanması, ilk kez 'UFO' videolarının varlığını kabul etti

ABD Deniz Kuvvetleri, ilk kez internette dolaşan ve "UFO"lara (Tanımlanamayan Uçan Nesne) ait olduğu öne sürülen videoların gerçek olduğunu kabul etti.

Trend 19-09-19 12:00
ufo