Abd Dis Ticaret Acigi Haberleri

ABD'nin dış ticaret açığı şubatta yüzde 1,9 arttı

ABD Ticaret Bakanlığı, şubat ayına ilişkin dış ticaret verilerini açıkladı. Buna göre ABD'nin ihracatı şubatta yüzde 2,3, ithalatı yüzde 2,2 artış kaydetti. Ülkenin dış ticaret açığı ise yüzde 1,9 artışla 68,9 milyar dolara çıktı.

Finans 2024-04-04 17:24:51

AB'nin geçen yıl en büyük ticaret ortağı ABD oldu

AB'nin geçen yıl en büyük ticaret ortağı ABD oldu. Türkiye, AB'nin 5'inci en büyük ticaret ortağı konumunda yer aldı.

Finans 2024-02-15 16:42:52

Yemen'de Husiler ABD gemisini hedef aldı!

İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO), Yemen açıklarındaki bir geminin füzeyle vurulduğunu duyurdu. Açıklamada, civardaki gemilere dikkatlice transit geçiş yapmaları ve herhangi şüpheli bir faaliyetin kuruma bildirilmesi tavsiyesinde bulunuldu. Reuters'ta yer alan habere göre ise Yemen'in Hudeyde havalimanına yakınlarında da patlama sesi duyuldu.

Haber 2024-01-15 18:02:37

Başkan Yardımcısı Kamala Harris duyurdu! ABD'den Yapay Zeka Güvenlik Enstitüsü adımı

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, geçtiğimiz günlerde, yapay zekadan kaynaklanan riskleri önlemeyi amaçlayan kapsamlı bir kararname çıkarmıştı. ABD hükümeti, şimdi de Yapay Zeka Güvenlik Enstitüsü'nü duyurdu. Duyuruyu ise ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris yaptı. Enstitü, ABD Ticaret Bakanlığı ile işbirliği içinde, ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü bünyesinde kurulacak.

Haber 2023-11-01 17:41:28

Apple Watch'lara ithalat yasağı getirilebilir iddiası! Peki neden?

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun, Apple'ın tıbbi teknoloji şirketi Masimo'ya ait bir patenti ihlal ettiğine karar verdiği yazıldı. Bu ihlalin, belirli Apple Watch modellerine ithalat yasağı getirilmesine neden olabileceği iddia ediliyor.

Haber 30-10-23 10:20

ABD'de enflasyon artarsa ne olur? ABD enflasyon ne zaman açıklanır?

ABD'de enflasyonun artması çeşitli etkilere sahip olabilir ve ekonomik koşulları etkileyebilir. Enflasyon genel olarak fiyat düzeyinde sürekli bir artışı ifade eder ve tüketici satın alma gücünü azaltabilir. ABD'de enflasyon oranlarının açıklanma zamanı ve yöntemi de önemli bir ekonomik veridir. ABD'deki enflasyonun artması, dünya ekonomisini geniş bir perspektiften etkileyebilir. Ancak etkiler diğer ülkelerin ekonomik durumlarına ticaret ilişkilerine ve politikalara bağlı olarak farklıdır.

Finans 29-06-23 21:58

ABD'den 'sıkı önlem' uyarısı! FTC Başkanı Lina Khan: Yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz

ABD hükümeti, sohbet robotu ChatGPT gibi kullanımı yaygınlaşan yapay zeka robotlarının kullanımının suistimal edilmesine karşı sıkı önlem alacakları konusunda uyarıda bulundu. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Başkanı Lina Khan, "Yapay zekanın sahtekarlığı ve ayrımcılığı artırdığını zaten görüyoruz. Amerikalıları bu tehditlerden korumak için yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz." dedi. Khan, "Yapay zeka yasaların üstünde değil" ifadesini de kullandı.

Haber 26-04-23 11:21

Elon Musk'a şok üstüne şok! Bir kötü haber de senatörlerden geldi: Soruşturun!

Önce çok sayıda Twitter çalışanının istifa ettiği haberleri, sonra ofislerin kapatılması ve şimdi soruşturun mektubu... Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, oldukça yoğun günler geçiriyor. Musk'ın şok üstüne şok yaşadığı tahmin edilirken, bir "şok" da ABD'li 7 Demokrat Senatör'den geldi. Senatörler, ABD Federal Ticaret Komisyonuna (FTC) mektup yazarak "Musk'ın Twitter'ını soruşturun" dedi. Senatörlere göre Elon Musk, platformun güvenilirliği ve güvenliğinin altını oyan telaşlandırıcı adımlar attı.

Haber 18-11-22 10:28

ABD basını yazdı! Amazon binlerce çalışanını işten çıkaracak

Dünyaca ünlü e-ticaret şirketi Amazon'la ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. ABD basınındaki iddialara göre Amazon'un büyük çaplı bir işten çıkarma girişiminde olduğu bildirilerek, şirketin 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı aktarıldı. Öte yandan, 9 Kasım’da Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, 11 binden fazla çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu. Elon Musk'ın satın aldığı Twitter'da da, şirket çalışanlarının yüzde 50'sinin işine son verilmişti.

Finans 15-11-22 00:23

Kırklareli peyniri yurt dışında da sofralara lezzet katıyor

Kentte 550 bin küçük ve büyükbaş hayvandan günlük elde edilen yaklaşık 900 bin ton sütten üretilen peynir, aromasıyla yurt içinin yanı sıra başta Katar, Irak, ABD ve Lübnan olmak üzere 20 ülkeden ilgi görüyor - Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel: -"İl genelinde 60’a yakın mandıramız, 3 ihracatçı firmamız var"

Yurthaber 01-09-22 12:07

SON DAKİKA | ABD'den 'yaptırım' tehdidi! TÜSİAD o mektubu doğruladı

Son dakika: WSJ, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ne (TÜSİAD) 'Ruslarla çalışmama' konusunda uyarı içeren bir mektup gönderdiğini iddia etmişti. Söz konusu mektupla ilgili TÜSİAD'dan açıklama geldi. Mektubun gönderildiğini doğrulayan TÜSİAD, "İlgili mektup, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşılmıştır" açıklamasını yaptı. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 23-08-22 21:23

İhracat Rekor Kırdı ABD Ticaret Açığı Azaldı

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre Amerika'nın ticaret açığı, Nisan ayında son 10 yılda en büyük daralmayı kaydetti. İhracat rekor düzeyde artarken son veriler, ticaretin bu çeyrekte ekonomik büyümeye katkıda bulunacağına işaret ediyor

Haber 07-06-22 19:28

ABD'de Tüketici Harcamaları Arttı Enflasyon Yavaşladı

ABD Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı verilere göre Amerika'da tüketici harcamaları Nisan ayında beklenenden daha çok arttı. Hanehalkları daha fazla ürün ve hizmet satın alırken enflasyondaki artışın da yavaşladığı gözlemlendi

Haber 27-05-22 22:29

OİB, ABD ile iş birliğini geliştirmek için sektörel ticaret heyeti düzenledi

OİB, ABD ile iş birliğini geliştirmek için sektörel ticaret heyeti düzenledi

Yurthaber 18-05-22 11:21

Ukrayna savaşı: Hindistan dünyayı besleyebilir mi?

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, geçen hafta görüştüğü ABD Başkanı Joe Biden'a, Ukrayna'daki savaşın tedarik sorunlarına ve fiyat artışlarına yol açmasının ardından ülkesinin dünyanın geri kalanına gıda göndermeye hazır olduğunu söyledi. Modi, Hindistan'ın 1,4 milyarlık nüfusu için "yeterli gıdaya" sahip olduğunu belirtertek "Dünya Ticaret Örgütü izin verirse, yarından itibaren dünyaya gıda stokları sağlamaya hazırız" dedi.

Haber 19-04-22 13:41

'Avatar Diyarı'nda sprey boya skandalı! Aşkını yazmışsın ama insan olamamışsın

Antalya'da ABD yapımı ünlü 'Avatar' filmindeki görüntüleri andırdığı için doğa yürüyüş gruplarının 'Avatar Diyarı' olarak isimlendirdiği Adam Kayalar, vandallar tarafından sprey boyayla kirletildi. Kayaların üzerine kırmızı sprey boyayla 'N' ve 'M' harfleriyle kalp işareti çizildiği görüldü. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) görevli Orhan Çakmur, "Ah be güzel kardeşim. Adam Kayalar'a aşkını yazmışsın ama 'insan' olamamışsın" ifadelerini kullandı.

Haber 10-04-22 12:14

ABD’li Yetkililerden Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’ne Ziyaret

ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Marisa Lago ve ABD Büyükelçiliği Başmüsteşarı Scott M. Oudkirk, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’ni ziyaret etti

Haber 06-04-22 22:55

Türkiye'deki yatırımlarını artırmak istiyorlar... ABD'den dikkat çeken açıklama

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Julie Eadeh, ABD-Türkiye ticari ve ekonomik ilişkileri ile ABD Ticaret Bakanlığ yaptı. Eadeh, ABD'li şirketlerin Türkiye'yi bölgesel bir merkez olarak gördüğünü belirtti. ABD-Türkiye ikili ticaret hacmini genişletme hedefinin detaylarına ilişkin Eadeh, Büyükelçilik yetkililerinin Türkiye'deki satışlarını ve yatırımlarını artırmak isteyen ABD'li şirketlerle düzenli görüştüğünü aktar

Finans 06-04-22 18:49

Dışişleri Bakanlığı duyurdu! Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması bugün Ankara'da başlatıldı

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında 2021 Ekim ayında Roma'da varılan mutabakat uyarınca, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması'nın 4 Nisan 2022 tarihinde Ankara'da başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Marisa Lago'nun, Stratejik Mekanizma'nın ekonomik ve ticari boyutundaki iş birliğini geliştirmek üzere 5- 6 Nisan 2022 tarihlerinde Ankara'yı ziyaret edeceği bildirildi.

Haber 04-04-22 21:39

ABD Ekonomisinde Dördüncü Çeyrekte Güçlü Büyüme

Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre ABD ekonomisi dördüncü çeyrekte yüzde 6,9’luk bir oranla güçlü bir büyüme kaydetti. Gallup’un anketine göre Amerika’da önceki yıllara kıyasla daha fazla sayıda kişi enerji maliyeti konusunda endişeli

Haber 30-03-22 23:50

ABD Ticaret Temsilcisi: “Çin’e Baskıyı Arttıracağız”

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Washington’un, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’e, piyasayı bozduğuna inandığı ticaret uygulamalarını değiştirmesi için daha aktif şekilde baskı yapacağını söyledi. Tai, Çin’in uygulamalarına “artık kayıtsız kalmayacaklarını” vurguladı

Haber 26-03-22 03:44

100 milyar dolarlık ticaret! ABD’li yatırımcılar Türkiye’ye davet edildi

Türkiye ile ABD arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefi kapsamında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda ABD’de önemli ticari diplomasi etkinlikleri gerçekleştirildi. Görüşmelerde ve etkinliklerde iki ülke arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesinin ve işbirliğinin önemi vurgulanırken, ABD’li yatırımcılar Türkiye’ye davet edildi. Ayrıca ABD'nin bazı ürünlere uyguladığı ek vergilerin de kaldırılması talep edildi.

Finans 21-03-22 16:45

ABD Kongresi Rusya ile Ticari İlişkiyi Askıya Alıyor

Temsilciler Meclisi Rusya ve Belarus’la normal ticaret ilişkilerinin askıya alınmasını onayladı. Senato’nun da yakın zamanda ele alması beklenen tasarı, Başkan Biden’ın yaptırımlar kapsamında Rus ürünlerine daha yüksek vergi getirmesinin önünü açıyor

Haber 18-03-22 01:59

TOBB ve ABD Ticaret Odasından stratejik imza (2)

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffrey Flake: - "Rusya'da iş yapan Amerikan şirketlerinin bazıları şimdi orayı terk ediyor. Bazıları da operasyonlarının bir kısmını Türkiye'ye kaydıracağını söyledi. Bence de Amerikan şirketleri Türk pazarını düşünmeli" - ABD Ticaret Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı Myron Brilliant: - "Bu, daha öncesinde ABD-Türkiye ilişkileri açısından ortaya çıkmamış olan bir fırsatı gösteriyor"

Yurthaber 16-03-22 12:02

ABD'de Tüketici Harcamaları Ocak'ta Beklentilerin Üzerinde

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan Cuma günü yapılan açıklamada Amerika'da Ocak ayında tüketici harcamalarının beklentilerin üzerinde gerçekleştiği bildirildi. Ancak enflasyon oranının yükselmeye devam ederek bundan 40 yıl önceki enflasyon oranına ulaştığı kaydedildi

Haber 25-02-22 19:26

Küresel çip krizi: ABD şirketlerinin yarı iletken stoku azalıyor

ABD Ticaret Bakanlığı, ülkedeki çip üreticilerinin yarı iletken stoklarının küresel çip krizi nedeniyle azaldığını açıkladı. Bakanlığın 150’den fazla şirketle yaptığı anketin sonucuna göre 2019 yılında şirketlerin elinde 40 günlük stok bulunurken 2021’in son döneminde bu beş güne düştü.

Haber 16-02-22 19:26

Çip krizi büyüyor... Stokları azaldı! Yeni zamlar yolda

Pandemi döneminde başlayana çip krizi sıkınısı daha derinleşiyor. ABD Ticaret Bakanlığı, ülkedeki çip üreticilerinin yarı iletken stoklarının küresel çip krizi nedeniyle azaldığını açıkladı. Çip krizi nedeniyle duran fabrikalar ve arz sıkıntısı ürünlere aşırı pahalılık olarak geri yansıyor. Çip üretiminin talebe yetişememesi otomobil, beyaz eşya ve akıllı telefon gibi pek çok sektörü derinden etkiliyor.

Finans 26-01-22 11:39

ABD'den çok çarpıcı çip krizi uyarısı! Umut vermedi

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan birçok sektörü etkileyen, hatta dev şirketi vuran çip krizi için kötü haber geldi. Bakanlık, çip arzı ve talebinde devam eden önemli bir uyumsuzluk olduğunu ve sorunun gelecek 6 ay içinde çözüleceğinin öngörülmediğini söyledi.

Haber 26-01-22 09:15

Küresel çip krizi: ABD şirketlerinin yarıiletken stoku azalıyor

ABD Ticaret Bakanlığı, ülkedeki çip üreticilerinin yarıiletken stoklarının küresel çip krizi nedeniyle azaldığını açıkladı. Bakanlığın 150’den fazla şirketle yaptığı anketin sonucuna göre 2019 yılında şirketlerin elinde 40 günlük stok bulunurken 2021’in son döneminde bu beş güne düştü.

Haber 26-01-22 09:08

ABD'de perakende satışlar 10 ayın en büyük düşüşünü gösterdi

ABD Ticaret Bakanlığı, Aralık 2021 dönemine ait perakende satış verilerini açıkladı. Buna göre satışlar, geçen ay bir önceki aya kıyasla yüzde 1,9 azalarak Şubat 2021'den bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Piyasa beklentileri, perakende satışların yüzde 0,1 düşmesi yönündeydi.

Finans 14-01-22 17:35

Kadınların ilmek ilmek işlediği Demirci halısından 2 milyon dolarlık ihracat geliri elde edildi

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kelem: - "Biraz pahalı bir ürün olduğu için genelde alım gücü yüksek ülkelere ihraç ediliyor. ABD, İngiltere ve AB ülkeleri tercih ediyor"

Yurthaber 08-01-22 11:04

ABD’de Rekor Ticaret Açığı

ABD ekonomisinde Kasım ayında ticaret açığı 80,2 milyar dolara yükselirken, 2021’in son haftasında işsizlik maaşı başvurularında artış yaşandı

Haber 06-01-22 20:42

ABD'nin 3. Çeyrek Büyümesi Yukarı Yönlü Revize Edildi

ABD Ticaret Bakanlığı, Temmuz-Eylül dönemine ait gayri safi yurtiçi hasılada (GSYH) nihai tahminlerini açıkladı. Ülkenin bu yılın üçüncü çeyreği için yüzde 2,1 olarak açıklanan GSYH büyümesi yüzde 2,3’e revize edildi

Finans 23-12-21 01:00

ABD, ikisi Türkiye'den 37 şirkete ihracat kısıtlaması getirdi

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye, Çin, Gürcistan ve Malezya'dan 37 şirketi ihracat kısıtlamaları getirdiği listeye ekledi.

Haber 17-12-21 13:31

ABD'den İki Türk Şirketine İhracat Kısıtlaması

ABD Ticaret Bakanlığı, ABD ihracat kontrollarını ihlal ederek İran’ın savunma sanayilerine maddi destek sağlayacak şekilde, ABD kökenli malzemeleri İran’a tedarik eden ya da etmeye çalışan bir şebekenin parçası oldukları gerekçesiyle iki Türk şirketini kısıtlama getirilen şirketler listesine ekledi

Haber 16-12-21 22:11

ABD'de perakende satışlar beklentinin altında kaldı

ABD Ticaret Bakanlığı, kasım ayına ait perakende satış verilerini açıkladı. ABD'de perakende satışlar, kasımda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 artarak piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Finans 15-12-21 18:05

EKOTÜRK Stüdyo VOA 18 Kasım

Başkan Joe Biden, 2016’dan bu yana ilk kez Kuzey Amerika liderleri zirvesinde Kanada Başbakanı ve Meksika Devlet Başkanı’yla bir araya geldi. 5 yıl sonra ilk kez düzenlenen zirvede gündemde göçmenlik, otomotiv sektörü ve ticaret konuları vardı. ABD’de Corona vakaları genelde düşse de yaklaşan tatil döneminde bazı eyaletlerde yeniden artışlar görülüyor. ABD yönetimi Pfizer şirketiyle 10 milyon kür Corona ilacı için anlaştı. Öte yandan ABD’de 5-11 yaş arası çocukların yüzde 10’u aşılandı....

Haber 19-11-21 00:22

ABD-Çin Ticaret Gerilimi Azalırsa Dünya Nasıl Etkilenir?

Analistler, iki güç arasındaki cezai ithalat vergilerindeki indirimlerin, tüketici elektroniği gibi yüksek değerli ürünlerin tedarikçileri, üreticileri ve satıcılarının işlerini canlandırması gerektiğini söylüyor

Haber 12-10-21 22:25

ABD Ticaret Temsilciliği'nden Çin adımı

ABD Ticaret Temsilciliği (USTR) Çin'den ithal edilen 549 ürüne tekrar gümrük vergisi muafiyeti tanınması için getirdiği teklifi kamuoyu görüşüne açtı.

Finans 06-10-21 08:46

'Facebook demokrasiyi zayıflatıyor': Eski şirket çalışanı Frances Haugen, ABD Senatosu'nda sosyal medya devini suçladı

Facebook'un binlerce iç yazışmasını ve belgesini basına sızdıran eski çalışanı Frances Haugen, ABD Senatosu Ticaret Alt Komisyonu'nda senatörlerin sorularını yanıtladı. Frances Haugen, Facebook'un ürünlerinin çocuklara zarar verdiğine, toplumu böldüğüne ve ABD demokrasisini zayıflattığına inandığı için şirket aleyhine ifade verdiğini söyledi.

Haber 05-10-21 19:23

AUKUS Paktı: Avustralya ve AB arasındaki ticaret anlaşması görüşmeleri ertelendi

Avustralya'nın ABD ve İngiltere ile AUKUS güvenlik paktı imzalaması ve Fransa'yla ikili 37 milyar dolarlık savunma anlaşmasından çekilmesi sonrası başlayan gerilim büyüyor. Avustralya ile Avrupa Birliği (AB) arasında bir ticaret anlaşması için yapılması planlanan görüşmeler ertelendi.

Haber 01-10-21 17:47

EKOTÜRK Stüdyo VOA 24 Eylül

Başkan Joe Biden, üçüncü doz aşı onayının ardından yeniden konuştu ve aşı teşvikini sürdürdü. Biden ayrıca sınırdaki Haitili göçmen krizine de değindi ve sorumluluğu üstlendi. ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas sınırdaki kırbaçlı polislerin Haitili göçmenlere müdahalesini korkunç olarak değerlendirdi. Çin’in Hint Pasifik bölgesindeki nüfuzuna karşı kurulan QUAD grubu üyesi ülkelerin liderleri Beyaz Saray’da yüz yüze görüşüyor. Otomotiv çip krizine değinen ABD Ticaret Bakanı’ndan...

Haber 24-09-21 23:36

Johnson, Biden'dan istediğini alamadı; İngiltere'nin ABD-Meksika-Kanada Ticaret Anlaşması'na dahil olması gündemde

İngiltere'nin Brexit sonrası kısa sürede ABD ile ticaret hacmini artıracak ikili bir ticaret anlaşması imzalama umudu, dün Beyaz Saray'da yapılan Joe Biden-Boris Johnson görüşmesi sonrası son bulmuş görünüyor. BBC'nin İngiliz hükümetine yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre İngiltere şimdi ikili bir anlaşmadan ziyade ABD-Meksika-Kanada Ticaret Anlaşması'na (USMCA) dahil olmak gibi farklı alternatifleri de değerlendiriyor. Ama ABD yönetiminin buna nasıl yaklaşacağı bilinmiyor.

Haber 22-09-21 16:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD iş dünyasına seslendi: Biden'la tam bir mutabakat içindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Değerli dostum Başkan Biden ile 14 Haziran'da Brüksel'de yaptığımız samimi ve kapsamlı görüşmede bu konudaki ortak irademizi teyit ettik. Sayın Başkanla ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesinin hem mümkün hem de gerekli olduğu hususunda tam bir mutabakat içindeyiz. İkili ticaret hacmimizi 100 milyar dolara ulaştırmaya yönelik kararlılığımızı beraberce vurguladık." açıklamasını yaptı.

Finans 21-09-21 07:38

Çin, Asya-Pasifik'te kendisine karşı oluşturulan ticaret anlaşmasına katılmak için başvuru yaptı

Çin, ABD, İngiltere ve Avustralya'nın AUKUS Paktı'nı imzalamasından bir gün sonra, Asya-Pasifik bölgesindeki kapsamlı bir ticaret anlaşmasına dahil olmak için başvuruda bulundu. Pekin yönetiminin başvuruda bulunduğu Trans-Pasifik Ortaklığı Anlaşması, ABD öncülüğünde hazırlanmıştı.

Haber 17-09-21 11:56

ABD’den Türkiye’ye Dijital Hizmet Vergisi Uyarısı

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’la görüşmesinde ülkelerin dijital hizmet vergilerini kaldırmasının kritik olduğuna dikkat çekti

Haber 27-08-21 16:33

Çarpıcı talep: Tüm ülkelerin dijital hizmet vergisi kaldırılmalı

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a OECD nezdinde yapılan görüşmelerde varılan uzlaşı ışığında ülkelerin başlattıları dijital hizmet vergilerini geri almalarının kritik öneme sahip olduğunu söyledi.

Finans 27-08-21 11:12

Ege ovalarında kuru domates mesaisi başladı

ABD ve Avrupa pazarlarından yoğun talep gören kurutulmuş domates elde etmek için güneşin altına serilen tonlarca ürün, görsel şölen oluşturuyor - Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun: - "İtalya'nın meşhur pizzalarında, makarnalarında görmüş olduğunuz kuru domatesler bu ovadan, bu sergilerden gidiyor. Bu yıl çok bereketli bir sezon bekliyoruz" - "Coğrafi işaret başvurusunda bulunduk. Ön değerlendirmeler gayet olumlu geçti. Çok yakın zamanda Torbalı'nın kuru domatesi tescillenecek"

Yurthaber 17-07-21 10:06

Taleban Kontrolündeki Alanları Genişletmeye Devam Ediyor

Afganistan’da ABD ve uluslararası güçlerin çekilme süreciyle birlikte Taleban ilerleyişini ve kontrol alanını genişletmeyi sürdürüyor. Son olarak Pakistan’la Afganistan’ın güneyi arasındaki önemli bir ticaret yolunun da bulunduğu bölgede kontrolün, Taleban’a geçtiği belirtildi.

Haber 14-07-21 11:13