Abd Disisleri Bakani John Kerry Haberleri

ABD: İran'la çatışma arayışında değiliz

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Yemen’deki Husilere yönelik düzenlenen saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “İran’la çatışma arayışında değiliz. Olayları tırmandırmak istemiyoruz” dedi.

Haber 2024-01-12 23:14:39

ABD’den dikkat çeken İsrail açıklaması: ‘Desteklemiyoruz!’

Gazze’de süren savaşta başından beri İsrail’in yanında yer alan ABD’den dikkat çeken bir çıkış geldi. ABD, İsrail'in Gazze'nin güneyine yönelik operasyonlarını desteklemeyeceğini duyurdu. Öte yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Husilere yönelik "potansiyel terörist tanımlamasını gözden geçirmeye" başladıklarını da ifade etti. İşte detaylar…

Haber 2023-11-22 07:42:14

ABD Başkanı Biden'dan iklim aktivistine sert tepki! Sesini kesersen...

ABD Başkanı Joe Biden, 2018 yılında hayatını kaybeden Cumhuriyetçi Senatör John McCain adına, Arizona'da düzenlenen etkinlikte konuşma yaptı. Biden, sözünü kesen bir iklim akvisitine çok sinirlenerek, "Sesini kesersen seninle bu etkinliğin ardından konuşacağım." dedi.

Haber 2023-09-29 11:20:38

ABD'den Rusya ve İran ile ilgili kritik iddia! Moskova yakınlarındaki İHA tesisinin uydu görüntülerini paylaştılar

ABD'den İran ve Rusya ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İran'ın Moskova'nın doğusundaki bir bölgede insansız hava aracı (İHA) tesisi kurması için Rusya'ya yardım ettiğini açıkladı. Kirby, Moskova yakınlarındaki kritik öneme sahip İHA tesisinin ABD uyduları tarafından uzaydan çekilmiş görüntülerini de paylaştı.

Haber 2023-06-09 20:14:51

ABD doğruladı! Sudan'daki çatışmalarda bir ABD vatandaşı hayatını kaybetti

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Sudan'daki çatışmalarda bir ABD vatandaşının hayatını kaybettiği haberini doğruladı.

Haber 21-04-23 22:11

Eski ABD Başkanı Kennedy'nin yeğeni, başkanlık için aday oldu

Eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni Avukat Robert F. Kennedy Jr, 2024 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den adaylığını resmen açıkladı.

Haber 19-04-23 19:50

Rus savaş jeti tarafından düşürülmüştü! ABD İHA'sı Karadeniz'i karıştırdı... Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Bilgilerin ele geçirilmemesi için...

Önceki gün Karadeniz üzerinde Rus savaş uçakları tarafından taciz edilen, teknik sorun nedeniyle denize düşen ABD İHA'sına ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, İHA enkazının kurtarılabileceğinden şüphe duyulduğu bildirildi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Herhangi bir kurtarma çalışmasının olup olmayacağını hâlâ değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 15-03-23 18:34

ABD peş peşe tanımlanamayan cisim düşürmüştü! UFO iddialarına Beyaz Saray'dan açıklama: Biden imha ve tespit için ekip görevlendirdi

ABD'de Çin casus balonunun ardından son günlerde tanımlanamayan cisimler ardı ardına tespit edilmiş ve vurularak düşürülmüştü. Dünyanın konuştuğu olayın ardından Beyaz Saray'dan yeni bir açıklama daha geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Amerikan halkının bu nesnelerle ilgili olarak uzaylılar için endişelenmesine gerek yok." dedi. Kirby, Biden'ın tanımlanamayan hava nesnelerinin tespiti ve imhası için bir ekip görevlendirdiğini de duyurdu.

Haber 14-02-23 01:02

Beyaz Saray duyurdu! Alaska üzerinde yüksek irtifalı tanımlanamayan bir cisim vuruldu

Son dakika haberi... Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD ordusunun Alaska üzerinde "yüksek irtifadaki tanımlanamayan bir cismi" vurduğunu açıkladı.

Haber 10-02-23 22:44

Türkiye'den eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'a sert tepki: Sömürge valiliği oynadığınız günler geride kaldı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk milletinin demokratik iradesini vesayet altına almaya çalışmak beyhude bir çabadır. Sömürge valiliği oynadığınız günler geride kaldı." dedi.

Haber 19-01-23 22:01

ABD İklim Özel Temsilcisi John Kerry'den korkutan iklim krizi açıklaması! 'Daha kötü sonuçlar ortaya çıkacak'

ABD İklim Özel Temsilcisi John Kerry, iklim krizinin etkilerini artık yadsımanın mümkün olmadığını belirtti. Kerry, çok geç olmadan tüm dünyanın karbon emisyonlarının hızla azaltılması için iş birliği içerisinde çalışması gerektiğini söyledi ve "İleride daha fazla hasar oluşacak, daha kötü sonuçlar ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

Haber 27-10-22 23:32

İpler geriliyor! ABD'den Rusya'ya peş peşe gözdağı

ABD ile Rusya arasında ipler gerilmeye devam ederken ABD'den Rusya'ya yönelik peş peşe gözdağı niteliğinde açıklamalar geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Rusya'nın ABD'nin sivil uydularını vurması durumunda bunun karşılığı olacağını söyledi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya’nın Ukrayna’da taktiksel nükleer silah kullanması durumunda uluslararası toplumun son derece önemli bir karşılık vereceğini ifade etti.

Haber 27-10-22 23:11

ABD 'talimat verildi' diyerek duyurdu! Çarpıcı iddia: Bu haftaya dikkat çekildi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi devam ederken ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya’nın Ukrayna'da ele geçirdiği bölgelerde kontrolünü resmileştirmek amacıyla referandum ilan edebileceğini açıkladı.

Haber 24-08-22 21:22

Dünya izliyor! İpler gerildi... ABD, Çin Büyükelçisini Beyaz Saray'a çağırdı...

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang'i Çin'in eylemlerini kınamak için Beyaz Saray'a çağırdıklarını söyledi.

Haber 05-08-22 23:22

ABD'den çarpıcı Rusya iddiası! Eylül ayı işaret edildi: Senaryoyu tekrar yürürlüğe koymaya hazırlanıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı askeri müdahale devam ederken ABD'den çarpıcı bir iddia geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın 2014'te Kırım’da uyguladığı yöntemlerle, Ukrayna'nın bazı topraklarını ilhak etmeyi planladığını iddia etti.

Haber 20-07-22 11:00

Bir devrin sonu: Apple ve John Ive'ın yolları tamamen ayrıldı! Steve Jobs tarafından markanın asıl ruhu olarak nitelendiriliyordu

iPod'dan iPhone'a birçok ürününün tasarımında imzası bulunan Apple'ın eski tasarım şefi Jony Ive ile Apple arasındaki tüm bağlar koptu. Jony Ive, 2019'da Apple'dan ayrılmıştı. Ancak tasarım firması LoveFrom aracılığıyla şirkette danışman olarak çalışmaya devam ediyordu. ABD basınının iddiasına göre, artık Ive ile Apple arasındaki bu ortaklık da sona erdi.

Haber 13-07-22 15:21

Süpermarkette vahşete imza atmıştı! ABD'yi sarsan ırkçı saldırıda şok iddia

ABD dün New York'Un Buffalo kentindeki bir süpermarkette gerçekleşen ırkçı saldırıyla sarsıldı. Olayın perde arkası aydınlatılmaya çalışılırken 10 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı düzenleyen ve sosyal medyadan canlı olarak paylaşan 18 yaşındaki Payton Gendron ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Savcı John Flynn, Gendron'ın marketten ayrılmaya çalışmasının nedenini daha fazla siyahi öldürme amacı olduğunu ileri sürdü.

Haber 16-05-22 21:48

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ABD Büyükelçisiyle Görüştü

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ve ABD Büyükelçisi John Sullivan Moskova’da biraraya geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Polonya Büyükelçisi’ni ise çağırarak savaş karşıtı bir protestoyla ilgili Varşova’dan resmi özür talep etti

Haber 11-05-22 19:31

3 haftada 7 kilo veren Kim Kardashian diyeti gündemden düşmüyor! Kullandığı yöntem sağlıklı mı?

Kim Kardashian, ABD’nin hatta dünyanın en önemli moda etkinliklerinden olan MET Gala’ya ikonik sanatçı Marilyn Monroe'nun unutulmaz elbisesiyle katıldı. Marilyn Monroe’nun eski ABD Başkanı John F. Kennedy’e “İyi ki Doğdun” şarkısını söylerken giydiği elbiseye girmek için 3 haftada 7 kilo veren Kim Kardashian’ın bu davranışı uzmanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Haber 06-05-22 07:39

Ukrayna savaşı: ABD'den Kiev yönetimine 800 milyon dolarlık ek askeri destek

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ilave silah ve savunma yardımı yapacaklarını açıkladı. Pentagon Sözcüsü John Kirby, Ukrayna'ya gönderilecek silahlar arasında, Mi-17 helikopterleri ve obüs top sistemlerinin yanı sıra topçu ateşine karşı koyma radarı, hava gözetleme radarı, taktik insansız hava aracı, füzeler ve zırhlı personel taşıyıcılarının da bulunduğunu söyledi.

Haber 14-04-22 02:02

Pentagon: “Polonya’nın Teklifini Makul Bulmadık

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Victoria Nuland NATO üyesi Polonya’nın MIG-29 savaş uçaklarını Amerika’nın kullanımına sunma kararının “sürpriz” olduğunu belirtti. Pentagon Sözcüsü John Kirby de Polonya hükümetiyle temasta olduklarını ancak bu teklifin makul olduğunu düşünmediklerini belirtti

Haber 09-03-22 02:47

“ABD ve Rus Orduları Arasında 9 Gündür İletişim Yok”

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Ukrayna işgali başladığından bu yana Pentagon’da üst düzey askeri yetkililerle Rus askeri yetkililer arasında bir görüşmenin olmadığını belirtti. Pentagon sözcüsü, Rusya ile doğrudan telefon hattının aktif olduğunu ve test edildiğini söyledi

Haber 04-03-22 23:35

Son dakika: Dünya bu haberi konuşuyor! Rusya saldırı pozisyonuna geçti

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna gerilimi tırmanırken bölgede yeni bir gelişme yaşandığı iddia edildi. ABD'li bir yetkiliye göre, Ukrayna sınırında konuşlanan Rus ordusu saldırı pozisyonuna geçti. Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağını artırdığını ancak Putin’in işgale henüz nihai karar verdiğine inanmadıklarını söyledi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 14-02-22 22:41

ABD'den 'savaş başlatacak video' açıklaması: Dikkat çeken Türkiye detayı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye gerekçe göstermek üzere sahte bir saldırı videosu hazırlayabileceğine dair ellerinde bilgi olduğunu açıkladı. Rusların iddia edilen videoda Türkiye’nin Ukrayna’ya sağladığı TB-2 insansız hava araçlarının yer alabileceği ileri sürüldü.

Haber 03-02-22 22:03

Pentagon açıkladı: ABD 3 bin asker gönderiyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Romanya'ya 1000, Almanya ve Polonya'ya da 2 bin olmak üzere toplam 3 bin askeri, Rusya'ya karşı caydırıcılık amacıyla sevk edeceklerini bildirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da, Rusya'yı birliklerini ülkesinin sınırlarından çekmeye çağırdı.

Haber 02-02-22 18:25

ABD basını yazdı! BAE ile ilgili çarpıcı F-35 iddiası

Wall Street Journal gazetesinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilgili çarpıcı bir F-35 anlaşması iddiası yazıldı. Haberde BAE'nin, kullanım koşullarını gerekçe göstererek ABD ile yaptığı F-35 ve diğer birkaç silah alım anlaşmasından çekileceği iddia edildi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby ise ABD'nin sattığı silahlar konusundaki "son kullanıcı koşullarının müzakere edilemez" olduğunu söyledi.

Haber 14-12-21 22:14

“Türkiye-ABD İlişkileri Arafta”

Türk-Amerikan ilişkilerinin seyri ve beklentiler konusunda John Hopkins Üniversitesi tarafından düzenlenen panele katılanlar uzmanlar iki ülkenin iç siyasetindeki dinamiklerin de etkisiyle ikili ilişkilerin “arafta” kaldığı görüşünde

Haber 19-11-21 19:38

Pentagon'dan YPG/PKK açıklaması: Ortaklığımız sadece DEAŞ ile mücadeleye dayalı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK elebaşı Ferhat Abdi Şahin’in, ABD’nin kendilerine Türkiye’nin muhtemel operasyonuna karşı teminat verdiği iddiasına karşılık, “Suriye’de SDG ile ortaklığımız sadece DEAŞ ile mücadeleye dayalı.” dedi.

Haber 10-11-21 23:34

ABD İklim Özel Temsilcisi Kerry: Gelişmekte olan ülkelere yıllık 100 milyar dolar fon hedefine 2022'de ulaşabiliriz

ABD'nin İklim Değişikliği Özel Temsilcisi John Kerry, gelişmekte olan ülkelere 2022 yılında 100 milyar dolar fon sağlanması hedefinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Haber 05-11-21 13:34

Pentagon Sözcüsü Kirby, Ankara'daki F-35 görüşmesinin oldukça verimli geçtiğini söyledi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD ile Türkiye savunma yetkilileri arasında F-35 programına ilişkin Ankara'da yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Haber 02-11-21 00:44

ABD’den Türkiye’ye 29 Ekim mesajı: Dört gözle bekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Antony John Blinken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü kapsamında yayınladığı mesajda, “Bu özel gününüzde size en iyi dileklerimizi gönderiyoruz ve gelecek yıllarda ortaklığımızı genişletmeyi dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber 29-10-21 09:54

ABD yönetimi, Kennedy suikastına ait bazı gizli belgeleri 15 Aralık’ta yayımlayacak

ABD’de eski Başkan John F. Kennedy’nin suikastıyla ilişkili gizli belgelerin bir bölümünün 15 Aralık’ta yayımlanacağını, geri kalanların ise bir yıl içinde yayına hazır hale getirileceği açıklandı.

Haber 23-10-21 21:14

ABD'li General Raymond: Rusya'nın yörüngede matruşka bebeği uydusu var

ABD Uzay Kuvvetleri Komutanı General John Raymond, Rusya’nın ABD uydularını yok edebilecek silahla donatılmış bir "matruşka bebeği" alçak yörünge uydusu yerleştirdiğini duyurdu.

Haber 21-09-21 22:26

ABD El Kaide liderini vurdu! Kimi vurduğunu açıklamadı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABD’nin Suriye’de bulunan terör örgütü El Kaide liderine başarılı bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Haber 20-09-21 22:52

ABD'den Taliban açıklaması: Belli şartları sağlaması lazım

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Taliban'ın kontrol ettiği Afganistan'da yeni kurulacak hükümetin ancak belli kriterleri karşıladıktan sonra tanınabileceğini söyledi. Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü (Pentagon) John Kirby, Amerikan ordusunun Pencşir vilayetinde Taliban hakimiyetine direnen yerel güçlere destek verip vermeyeceğine ilişkin bir soruya, "ABD'nin Afganistan'daki askeri operasyonu sona ermiştir." yanıtını verdi.

Haber 02-09-21 23:36

”Kabil Havaalanına Saldırı Tehdidi Hala Gündemde”

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, KabilHamid Karzai Uluslararası Havaalanı'na başka bir saldırı düzenlenme tehdidinin sürdüğünü söyledi

Haber 30-08-21 21:56

İda Kasırgası’nın vurduğu Louisiana’da ölü sayısının artması bekleniyor

ABD'nin güney eyaleti Louisiana'yı etkisi altına alan İda Kasırgası nedeniyle en az bir kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken, Vali John Bel Edwards ölü sayısının artmasını beklediklerini açıkladı. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, İda Kasırgası’ndan etkilenen eyaletlere federal destek verileceğini ve 5 binden fazla Ulusal Muhafız'ın bölgede görevlendirildiğini söyledi.

Haber 30-08-21 20:26

İHA Saldırısında 2 IŞİD Üyesi Öldü, Biri Yaralandı

Pentagon sözcüsü John Kirby, ABD birliklerinin Kabil Havaalanı'ndan çekilmeye başladığını bildirirken, askeri yetkililer bu sabah Nangarhar'da düzenlenen misilleme saldırısında iki IŞİD planlayıcısının öldüğünü, ikisinin de yaralandığını açıkladı

Haber 28-08-21 19:04

ABD: ‘‘Önceliğimiz Askerlerimizin Tahliyesi Olacak’’

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, tahliyelerin, 31 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini, ancak takvimin son günlerinde önceliğin ABD askerlerinin ve teçhizatının ülkeden tahliyesine verileceğini söyledi

Haber 25-08-21 20:49

Pentagon'dan Kabil Havalimanı açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Amerikan ordusunun, Afganistan’dan tahliye edilecek kişilerin Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanına gelmelerine izin verilmesi için Taliban komutanları ile günübirlik iletişim halinde olduklarını açıkladı. Kirby, "Kalan son birlikler de tahliye edildikten sonra Kabil Havalimanında herhangi bir sorumluluğumuz kalmayacak." dedi.

Haber 25-08-21 18:06

Duvarın üzerinden ABD askerine verilen bebeğe ne oldu? Bakanlık Sözcüsü açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Kabil Havalimanı’nda Afgan ailelerden birinin ABD askerlerine duvarın üzerinden teslim ettiği bebeğin hasta olduğunu ve tedavi edildikten sonra babasına geri verildiğini söyledi. Afganistan'ı terk etmek isteyenlerin çaresizlikleri kameralara yansıdı.

Haber 20-08-21 23:00

Pentagon: ‘’Kabil Havaalanı’nda Ateş Açıldı’’

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Kabil Havaalanı’ndaki tahliye çalışmalarının güvenliğini sağlayan ABD birliklerinin, kalabalığı kontrol etmek için gece ateş açtığını, ancak herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığını açıkladı

Haber 18-08-21 19:26

ABD'den, Türkiye ve Afganistan açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Kabil Havalimanı’nda tüm askeri ve sivil uçuşların durdurulduğunu bildirdi. Kirby ayrıca, "ABD askeri güçleri, bölgeyi insanlardan temizlemek için Türk ve diğer uluslararası güçler ile çalışıyor. Bunun ne kadar süreceğini bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 16-08-21 19:05

Taliban, Afghanistan'ı 20 yıl öncesine mi götürecek?

BBC'nin kıdemli muhabiri John Simpson, 2001'de ABD önderliğindeki koalisyon güçleriyle birlikte Kabil'e girmişti. Simpson, Afganistan'ın 2021'de nasıl bir ülke olacağı sorusuna yanıt aradı.

Haber 16-08-21 12:32

ABD: Kabil Büyükelçiliği'ndeki personelin tahliyesi için operasyon başladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Kabil Büyükelçiliğindeki personelin tahliyesine ilişkin operasyonun başladığını ve ülkedeki birliklerine ilişkin herhangi bir saldırı olması halinde karşılık vereceklerini belirtti. Öte yandan BM Genel Sekreteri Guterres, Afganistan'da durumun kontrolden çıktığı uyarısını yaptı. Ayrıca ABD istihbaratının, Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'i 3 gün ile 1 hafta arasında kuşatabileceği yönünde değerlendirme yaptığı bildirildi.

Haber 13-08-21 22:15

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, G20 Çevre Bakanları Toplantısı'nı AA'ya değerlendirdi:

"G7 üyesi birçok ülkenin dünyayı kirlettiğine şahit oluyoruz. Emisyon miktarlarını, karbon ayak izini azaltacak adımların hızlı, ivedi bir şekilde atılması gerektiğini tartıştık, istişare ettik. Bu noktada samimi bir duruş sergilenmesi, somut, gerçekçi adımların atılması gerektiğini düşünüyorum" - "Birçok ülkeden daha fazla, daha kararlı projeler gerçekleştiriyoruz, Paris Anlaşmasına taraf olmamamıza rağmen. İklim finansmanına erişim noktasında alacağımız desteklerle bu süreci daha da hızlı hale getireceğiz" - "Önümüzdeki 10 yıl içinde her yıl 10 cigavat rüzgar ve güneş enerjisi elde etmek, yenilenebilir enerji kapasitemizi artırmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz" - "ABD Başkanı İklim Özel Temsilcisi John Kerry ile oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İklim finansmanına erişim noktasında, ülkemize diğer ülkelere nazaran yapılan haksızlığın giderilmesi noktasında desteklerini talep ettik. Oldukça verimli bir toplantı oldu"

Yurthaber 25-07-21 11:16

Bakan Kurum, ABD Başkanı Biden'ın İklim Özel Temsilcisi Kerry ile bir araya geldi

Görüşmede, iklim değişikliğiyle mücadele, Paris Anlaşması Mutabakat Zaptı ile çevre ve iklim konularındaki çalışmalar ele alındı

Yurthaber 22-07-21 23:34

‘‘Kabil Havaalanı Konusunda Türkiye ile Görüşmeler Sürüyor’’

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü John Kirby, Türkiye ile Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’nın güvenliği konusunda görüşmelerin sürdüğünü söyledi

Haber 19-07-21 23:15

ABD hükümeti: Aşı karşıtı yanlış bilgileri 12 kişi üretiyor

ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, perşembe günü yapılan basın toplantısında Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH) tarafından sağlanan rapora atıfta bulanarak “Sosyal medya platformlarında aşı karşıtı yanlış bilgilerin yüzde 65'ini üreten yaklaşık 12 kişi var” ifadelerini kullandı. CCDH ise sosyal medya şirketlerine çağrıda bulunarak, bu 12 hesabın kapatılması gerektiğini belirtti. 12 hesap arasında eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin oğlu Robert F. Kennedy Jr'ın da hesabı bulunuyor.

Haber 18-07-21 14:35