Abdurrahman Es Sadik El Mehdi Haberleri

Kuveyt Emiri parlamentoyu feshetti!

Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmad el-Cabir es-Sabah, yayınladığı kararname ile parlamentoyu anayasayı ihlal etmekle suçlayarak feshetti.

Haber 2024-02-15 23:24:01

Son Dakika | Kuveyt Emiri es-Sabah hayatını kaybetti

Son dakika: Kuveyt Devlet Televizyonu'nun bildirdiğine göre, Kuveyt Emiri es-Sabah 86 yaşında hayatını kaybetti. Emir es-Sabah'ın vefatı üzerine Kuveyt Bakanlar Kurulu, Veliaht Prens Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ülkenin yeni emiri olduğunu açıkladı.

Haber 2023-12-16 13:05:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdülfettah Abdurrahman el-Burhan arasında kritik görüşme! 'Müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazırız' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdurrahman el-Burhan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Sudan'daki meseleler ele alınırken Erdoğan, kapsamlı müzakerelere başlama kararı alınması halinde görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Haber 2023-05-09 09:40:29

'Babam' dedi, katil çıktı! Pelin Sezer'in katili İstanbul'da yakalandı: Evlenmek için tanımak istedim ancak...

Bursa'da kendisinden haber alınamayan 28 yaşındaki Pelin Sezer'in yaşadığı evde cansız bedeni bulundu. 11 el ateş edilerek Sezer'i öldüren Mehmet Mehdi Okulevi, İstanbul'da yakalanıp Bursa'ya getirildi. Sezer'in Okulevi'ni ev sahibine 'babam' diye tanıttığı öğrenildi. Öte yandan Mehmet Mehdi Okulevi'nin emniyetteki ifadesi ortaya çıktı.

Haber 2023-01-19 10:23:19

Kendisine 'mehdi' diyen cinayet sanığından kan donduran sözler! 'Şeytanları her gün kolumu bacağımı kesiyordu'

Zonguldak'ta tekkeden kendisini dışlattığı ve şeytanlarını üstüne saldığını iddia ettiği Murat Cura'yı (67) evinden çıktığı sırada tabancasıyla 9 el ateş edip öldüren Erdoğan Kösepınar (56), ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandırıldı. ‘Mehdi’ olduğunu söyleyen Kösepınar savunmasında, “Maktul şeytana teslim olmuş, bir mehdi olarak sürekli benimle uğraşıyordu. Maktulün şeytanları her gün benim kolumu bacağımı kesiyordu. Bana öldürmekten başka çare bırakmadılar" dedi.

Haber 16-09-22 11:26

Türk-Arap girişimcilik kuruluşu Core İstanbul açıldı

Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman el-Ahmed: - "Türkiye bir medeniyet, ticaret ve sanayi merkezi. Türkiye, Arap ve Türk gençliğine yatırım yaparak, onlara sektöre hızlı bir giriş yapmalarında büyük fırsat sunuyor" - AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay: - "Türkiye şu anda 5 milyona yakın mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bu göç dalgaları Türkiye için bir sınavdı ve başarılı oldu. Türkiye, nesiller yetiştirmeye ve insan enerjisine odaklandı"

Yurthaber 04-06-22 22:12

Pompalı tüfekle karakola girip ateş açtı! İlk vukuatı değilmiş

Diyarbakır'da polis karakoluna pompalı tüfekle girerek 2 el ateş açan Suriye uyruklu kişi polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan 23 yaşındaki Abdurrahman Katibi'nin amacının eylem planı gerçekleştirmek olmadığı anlaşıldı. Akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenilen Katibi'ye daha önce de mala zarar verme ve tehdit suçları nedeniyle hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

Haber 20-12-21 15:37

Mısır'da hazırlanması 20 yıl süren Kur'an-ı Kerim Cumhurbaşkanı Sisi'ye verildi

Mısır'daki El-Ezher Kurumu, hazırlanması yaklaşık 20 yıl süren bir Kur'an-ı Kerim'i Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye takdim etti.

Haber 18-10-21 01:10

Kendini mehdi ilan etti, kabul etmeyeni 'şeytan' diye öldürdü! Her satırı korkunç

Zonguldak'ta Murat Cura'yı (67), evinden çıktığında tabancasıyla 9 el ateş edip öldüren Erdoğan Kösepınar (55) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle açılan davanın iddianamesinde detaylar ortaya çıktı. Kendini mehdi ilan eden Kösepınar, bunu kabul etmeyen ve Almanya'daki tekkeden ayrılmasına neden olmakla suçladığı Cura'yı şeytan olarak gördüğü için öldürdüğünü anlattı.

Haber 19-08-21 11:16

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün Kralı ve Kuveyt Emiri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile telefonda İsrail'in saldırılarını konuştu.

Haber 10-05-21 23:14

Washington Post: El-Mevla IŞİD elebaşı olmadan önce hapishanede ABD için muhbirlik yapıyordu

Terör örgütü IŞİD'in yeni elebaşı Emir Muhammed Said Abdurrahman el-Mevla'nın, önceden Irak'ta bir hapishanede ABD'ye muhbirlik yaptığına dair detaylar ortaya çıktı.

Haber 08-04-21 20:18

Kasım Süleymani için binlerce kişi Bağdat sokaklarında

İranlı General Kasım Süleymani ile Iraklı Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in ölüm yıl dönümü nedeniyle bugün Bağdat’ta düzenlenen gösterilere binlerce kişi akın etti.Geçtiğimiz yıl ABD’nin düzenlediği operasyonla öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in ölüm yıl dönümü nedeniyle Bağdat’ta gösteri düzenlendi.

Haber 03-01-21 14:35

Eski Kuveyt Emiri’nin oğlu al-Sabah 72 yaşından hayatını kaybetti

Eski Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın en büyük oğlu Şeyh Nasser Sabah al-Sabah, 72 yaşında hayatını kaybetti.Eylül ayında ABD’de tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında hayatını kaybeden eski Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın en büyük oğlu Şeyh Nasser Sabah al-Sabah, 72 yaşında hayatını kaybetti.Kuveyt’te Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı da dahil olmak üzere çeşitli hükümet görevlerinde bulunan al-Sabah, yarının yerel saatle 09.30’da son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

Haber 20-12-20 20:01

SANKON’dan Kuveyt halkına başsağlığı

Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cengizhan Akın, hayatını kaybeden Kuveyt Devleti Emiri Sabah El Ahmed El Cabir Es Sabah için Kuveyt halkına başsağlığı dileklerinde bulundu.Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Kuveyt Devleti Emiri Ekselansları Sabah El Ahmed El Cabir Es Sabah’ı kaybeden Kuveyt halkına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Yurthaber 14-10-20 17:59

Kuveyt’in yeni Veliaht Prensi yemin etti

Kuveyt’te Şeyh Mişaal Al-Ahmad el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Kuveyt’in yeni Veliaht Prensi seçildikten sonra yemin etti.

Haber 08-10-20 11:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Kuveyt Emiri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 30-09-20 20:46

Son dakika! Kuveyt'in yeni emiri belli oldu

Kuveyt Bakanlar Kurulu, Veliaht Prens Şeyh Nevvaf el- Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ülkenin yeni Emiri olduğunu duyurdu.

Haber 29-09-20 20:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuveyt Emiri için başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 91 yaşında hayatını kaybeden Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah için başsağlığı mesajı yayımladı.

Haber 29-09-20 18:20

Kuveyt emiri hayatını kaybetti!

Kuveyt'in devlet kanalı 91 yaşındaki Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Haber 29-09-20 16:52

Kuveyt Emiri hayatını kaybetti mi?

Kuveyt hükümeti, Emir Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın öldüğü yönünde sosyal medyada yer alan iddialara itibar edilmemesi, resmi kaynaklardan bilgi alınması çağrısında bulundu.

Haber 29-09-20 15:37

Milletvekili Tutdere’den kuru üzüm alım fiyatları açıklaması

TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan kuru üzüm alım fiyatlarının üreticiyi tatmin etmediğini söyleyerek, açıklamalarda bulundu.Milletvekili Tutdere, kadın, çocuk demeden tüm aile fertlerinin el ele vererek hummalı bir çalışmaya girdiği zahmetli bir üretim aşamasına sahip olan kuru üzüm için açıklanan rakam üreticinin emeğini tam anlamıyla karşılamadığını belirtti.

Yurthaber 25-09-20 13:29

Korgeneral Muhamed El-Haddad, Libya ordusu Genelkurmay Başkanı olarak göreve başladı

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac tarafından Genelkurmay Başkanı olarak atanan Korgeneral Muhammed Ali Ahmed El-Haddad göreve başladı.

Haber 07-09-20 23:56

Milletvekili Tutdere, el konulan tütünlerin iadesini istedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Divan Katip Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Malatya’da güvenlik güçleri tarafından el konulan Adıyaman tütününün geri iade edilmesini isteyerek açıklamalarda bulundu.Geçtiğimiz günlerde kargo aktarım merkezinde yaklaşık 260 çiftçinin toplam 8 bin 600 kilogram Adıyaman tütününe el konulmasının ardından Milletvekili Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya el konulan tütünlerin iade edilmesi için çağrıda bulundu.

Yurthaber 23-07-20 16:19

ABD, DEAŞ'ın yeni elebaşı için koyduğu para ödülünü 10 milyon dolara çıkardı

ABD yönetimi, terör örgütü DEAŞ'ın yeni elebaşı Emir Muhammed Said Abdurrahman el-Mevla hakkında kimlik ya da yer tespitine yardımcı olacak bilgiler karşılığında koyduğu 5 milyon dolar ödülü, 10 milyon dolara çıkardı.

Haber 24-06-20 21:50

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden Mısır lideri Sisi'ye tepki: 'Savaş davulları çalıyor'

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), ülkede askeri müdahale tehdidinde bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'yi kınadı. UMH yetkilisi Abdurrahman Şater, Sisi'yi "savaş davulları çalmakla" suçladı. Sisi, Libya sınırı yakınlarındaki Matruh Üssü'nü ziyaret eden Sisi, "Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir" demiş, orduya "sınır ötesi operasyonlara hazır olmaları" talimatı vermişti.

Haber 21-06-20 16:24

Ustadan pratik su böreği yapılışı! Sadece 40 dakikada hazır...

Geleneksel yapılışa göre su böreği hazırlamak elbette hiç kolay değil. Ancak bu reçete ile pratik bir şekilde hazırları aratmayacak lezzetle su böreği yapabilirsiniz. Çünkü hazır yufka kullanıyoruz. Ama lezzet aynı lezzet! Su böreğinin asıl zahmetli olan tarafı el açması yufkası biliyorsunuz. O aşamayı es geçerek çok pratik bir su böreği ile karşınızdayız.

Yemek 17-06-20 14:38

Milletvekili Tutdere’den Adıyamanlılar için yardım çağrısı

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, korona virüsü salgını dolayısıyla mağdur olan maddi durumu zayıf olan vatandaşlara el uzatılması gerektiğini söyleyerek, yardım çağrısında bulundu.Adıyaman için birlik olma vakti diyerek açıklamalarda bulunan Milletvekili Tutdere, “Dünya genelinde hızla yayılan, henüz ilacı ve aşısı olmayan korona virüs salgınına bağlı ölümler nedeniyle toplum sağlığı, ekonomisi ve psikolojisi ile ilgili sonuçlar henüz öngörülür değildir.

Yurthaber 30-03-20 13:57

Libya'da Hafter'e bağlı milislerin saldırıları protesto edildi

Libyalılar, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerinin 10 aydır devam eden saldırılarını protesto etti - Libyalı Selim el-Miladi: - "Berlin'de bir suçluyla yapılacak müzakereden iyi sonuçlar çıkacağını düşünmüyorum. Hafter barış arayışında değil" - Libyalı İdris el-Mehdi: - "Türkiye ile Libya arasında hem deniz sınırları hem de güvenlik anlaşmaları imzalandı. Şimdi bir anda Avrupa buraya müdahale etmeye ve çıkarlarından endişe duymaya başladı. Bizler korunmak istiyoruz, Türkiye de bizi korumaya geldi"

Haber 17-01-20 22:34

İran'ın, Nasrallah'tan Irak'taki Şii grupları birleştirmesini istediği ileri sürüldü

Toplantıların, İran'ın talimatıyla, ABD'nin Irak'taki varlığına karşı çıkan tüm grupları bir araya getirmek, İranlı Komutan Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in ölümünden sonra meydana gelen lider boşluğunu doldurmayı amaçladığı öne sürüldü

Haber 16-01-20 16:45

Irak Başbakanı Abdulmehdi: Irak, dost ve komşu ülkelerle en iyi ilişkilerini kurmaya çalışıyor

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Katar Dışişleri Bakanı el-Sani ile bir araya gelen Irak Başbakanı Abdülmehdi, "Irak dost ve komşu ülkelerle en iyi ilişkilerini kurmaya çalışıyor" dedi.Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Adil Abdülmehdi’nin başkent Bağdat’ta Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el- Sani ile görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

Haber 15-01-20 22:24

Irak: Topraklarımızı komşu ülkelere saldırma amacıyla kullandırmayacağız

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak topraklarının herhangi bir komşu ülkeye saldırılması için kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti.Irak Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani’yi kabul eden Berhem Salih’in ülkesinin topraklarının herhangi bir komşu ülkeye saldırmak için kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladığı belirtildi.

Haber 15-01-20 18:14

Katar Dışişleri Bakanı Iraklı mevkidaşı ile ABD-İran gerilimini görüştü

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani Bağdat’a giderek Iraklı mevkidaşı Muhammed el-Hekim ile ABD ve İran arasında yaşanan gerilimi ele aldı.İranlı General Kasım Süleymani’nin Bağdat’ta öldürülmesi ardından bölgede tırmanan ABD-İran gerilimini düşürmek için Irak’ın başkenti Bağdat’a bugün resmi ziyaret gerçekleştiren Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani Iraklı mevkidaşı Muhammed el-Hekim ile bir araya geldi.

Haber 15-01-20 14:14

Katar Dışişleri Bakanı El-Sani, yarın Irak’ı ziyaret edecek

Katar Dışişleri Bakanı El-Sani’nin İranlı General Süleymani’nin Bağdat’ta öldürülmesinin ardından bölgede tırmanan ABD-İran gerilimini düşürmek için yarın Bağdat’ı ziyaret edeceği açıklandı.Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El-Sani’nin yarın Irak’ın başkenti Bağdat’a ziyarette bulunacağı ifade edildi.

Haber 14-01-20 20:06

Moskova’da kritik görüşme

Libya’da yürürlüğe giren ateşkesin ardından bugün tarafların Moskova’da bir araya gelmesi ve anlaşma imzalaması bekleniyor.Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri yaptığı açıklamada, Hafter heyeti ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es Serrac heyetlerinin bugün Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geleceğini söyledi.

Haber 13-01-20 10:25

Hafter milislerinin yerinden ettiği Libyalılar, evlerine dönmeyi bekliyor

Trablus’un Ebu Selim ilçesine sığınan Muntasır Cilani el-Breki: - "Nasıl kalabilirsin ki? İnsanlar ölüyor. Herkes kaçtı. Bölge tümüyle boşaldı. (Hafter milisleri) Evlerimizin kapılarını açtılar. Evlere zarar verdiler. Eşyalarımızı çaldılar" - Yerinden edilen Suad Mansur: - "Tuveyşa’daki evimiz top atışının altında kaldı ve kaçmak zorunda kaldık. İnsanlar öldü. En yakınımızdaki yere sığındık. Burada 9 ay kaldık" - Ebu Selim Belediye Başkanı Abdurrahman el-Hamadi: - "Belediyemiz, yaklaşık 6 bin yerinden edilmiş Libyalı aileyi, yani yaklaşık 30 bin kişiyi kabul etti. Bu nedenle Trablus içinde en fazla sığınmacı kabul edilen belediye sayılıyor"

Haber 09-01-20 13:06

El Mühendis'in Basra'daki Cenaze Törenine Binlerce Kişi Katıldı

Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Mehdi El Mühendis için bugün Irak’ın Basra kentinde geniş katılımlı bir cenaze töreni düzenlendi

Haber 08-01-20 11:53

Irak meclisinde “ABD dışarı” sloganları

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in öldürülmesinin ardından toplanan Irak meclisi, ABD askerlerinin ülkeden ayrılmasını istedi.Irak meclisi, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in ABD tarafından Bağdat’ta öldürülmesinin ardından toplandı.Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ve 168 milletvekilinin hazır bulunduğu olağanüstü oturum başlamadan önce milletvekilleri “Süleymani’ye evet, Irak’a evet, şehitlere evet, Amerika’ya hayır”, “Bağdat özgürdür”, “ABD dışarı”, “Şii - Sünni kardeştir”, “Vatan satılmaz” sloganları attı.Mecliste konuşma yapan Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, saldırıda hayatını kaybeden Mehdi Mühendis’in Haşdi Şabi taraftarlarının ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği binasından çekilmesinde büyük bir rol üstendiğini söyledi.Irak’ta 9 askeri üssü bulunan ABD’nin 5-7 bin arası askeri bulunduğu tahmin ediliyor.

Haber 05-01-20 17:28

Nasrallah: Süleymani’nin ölümü bölgede yeni bir dönemi başlattı

Lübnan'daki Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, ABD’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani  ve Irak Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Mehdi El Mühendis için düzenlenen mitingde konuştu.

Haber 05-01-20 17:24

ABD güçlerini çıkarmak isteyen Irak Meclisi henüz toplanamadı

Irak Meclisinin, İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesi sonrası ülkedeki ABD güçlerinin çıkarılması için karar alması bekleniyor

Haber 05-01-20 15:21

Irak’ta 3 günlük yas ilan edildi

Irak’ta ABD saldırısında öldürülen İranlı general Süleymani ve el-Mühendis’in için 3 gün yas ilan edildi.Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’nin Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, ABD’nin hava saldırısında hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis için 3 günlük ulusal yas ilan etti.

Haber 04-01-20 23:55

Irak'ta Süleymani ve Mühendis için 3 günlük yas

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülen İranlı general Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ile diğer 8 kişi için 3 günlük yas ilan etti.

Haber 04-01-20 21:28

Süleymani için Bağdat’ta cenaze töreni düzenlendi

ABD’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani  ve Irak Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Mehdi El Mühendis için Bağdat’ta cenaze töreni düzenlendi.

Haber 04-01-20 16:54

Süleymani için Bağdat'ta cenaze töreni düzenlendi

ABD?nin Irak?ın başkenti Bağdat?ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani  ve Irak Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Mehdi El Mühendis için Bağdat?ta cenaze töreni düzenlendi.

Haber 04-01-20 16:45

Süleymani ve El Mühendis İçin Irak'ta Cenaze Töreni Düzenlendi

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, İranlı general Kasım Süleymani ve Halk Seferberlik Güçleri komutan yardımcısı Mehdi El Mühendis için düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı

Haber 04-01-20 13:11

Bağdat'ta Süleymani için binlerce kişi toplandı

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani dâhil 7 kişinin, ABD?nin Irak?ın başkenti Bağdat?ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülmesinin ardından, bugün Bağdat?ta düzenlenen cenaze töreninde binlerce kişi Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Mehdi El Mühendis için toplandı.

Haber 04-01-20 12:11

Süleymani ve el-Mühendis’in cenaze törenine binlerce kişi katıldı

Irak’ta ABD’nin düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis için başkent Bağdat’ta düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.Irak’ın Başkenti Bağdat’ta ABD’nin düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis için cenaze töreni düzenledi.

Haber 04-01-20 12:00

Kasım Süleymani suikastı Orta Doğu'da savaşı tetikler mi?

ABD'nin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Mehdi el Mühendis'i Bağdat'ta öldürmesi tüm bölgeyi bir şok dalgasına soktu. Bu gelişmeyi yorumlayan gazeteci-yazar Fehim Taştekin, "Suikast, İran'ı ekonomik olarak çökertme ve Orta Doğu'daki kollarını kesme stratejisinin gölgesinde alınan tehlikeli virajların sonuncusu. Bu, tarafları savaş dahil daha tehlikeli virajlara sokabilecek bir istikamet" diyor.

Haber 03-01-20 21:45

Kasım Süleymani için yarın Bağdat'ta cenaze töreni yapılacak

Irak'ta ABD'nin saldırısı sonucu ölen İranlı Komutan Kasım Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve diğer 6 kişi için başkent Bağdat'ta yarın cenaze töreni düzenlenecek.

Haber 03-01-20 16:15

Dünyayı sarsan saldırının ardından İngiltere'den çağrı!

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in ABD saldırısında öldürülmesinin ardından "bütün tarafları gerilimi düşürmeye" çağırdı.

Haber 03-01-20 13:36