Acı Biber Haberleri

Bu baharat karışımı kış hastalıklarından uzak tutuyor! Kalp ve damar sağlığını koruyor

Soğuk havaların gelmesiyle beraber kış hastalıkları da baş göstermeye başladı. İzmir’de aktar esnafı olan Ziraat Mühendisi Mete Eltepe, kişilerin vücutlarının özellikle soğuk aylarda yoğunlaşan hastalıklara karşı direnç kazanabilmesi için baharat karışımının tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulunarak nasıl tüketilmesi gerektiğini de açıkladı.

Haber 06-10-2023 14:54

Acı biberi kokladıktan saniyeler sonra hastanelik oldu! Beynindeki şişlik nedeniyle aylardır tedavi görüyor

Brezilya'nın merkezindeki Anapolis'teki evinde yemek pişirdiği sırada Thais Medeiros isimli bir kadın hastanelik oldu. Yemeğe koymak için acı biberden oluşan bir baharat karışımını koklayan kadın ciddi beyin şişmesi yaşadıktan altı ay sonra hala hastanede tedavi görüyor.

Trend 02-09-2023 11:49

3 dakikada 5 bin TL kazandı! 'Kimseye kaptırmak istemem'

Antalya’nın Kumluca ilçesinde 24. Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde düzenlenen acı biber yarışmasında bir kişi, 3 dakikada 260 gram acı biberi yiyerek 5 bin TL kazandı. Yarışmanın birincisi, "Kumluca’da düzenlenecek olan tüm acı biber yeme yarışmalarına imkanım olduğu sürece katılırım. Katıldığım takdirde de 1'inciliği kimseye kaptırmak istemem." şeklinde konuştu.

Haber 05-05-2023 15:35

Antalya'daki 24. Tarım ve Seracılık Festivali'nde acı biber yeme yarışması düzenlendi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 24. Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında, acı biber yeme yarışması yapıldı.

Yurthaber 05-05-2023 14:46

Sadece bir kaşığı bile etkili! Soğuk havalarda vücudunuzu ısıtan yiyecekler

Kışın ve yazın yediğimiz yiyecekler değişiklik gösteriyor. Soğuk kış aylarında vücut ısımızı daha sıcak tutmamızı sağlayacak yiyecekler bulunuyor. Bu yiyeceklerin tüketilmesi içinizi ısıtarak soğuk havalara karşı daha dirençli olmanızı sağlayabilir.

Haber 07-02-2023 11:28

Metabolizmayı motor gibi çalıştıran besinler

Kilo verme sürecinde çok büyük etkisi olan metabolizma hızı kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Metabolizma hızını ise etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Düzenli olarak fiziksel aktivite yapmak, yeterli ve dengeli beslenmek, yeterli ve kalite uyku alımı, yeterli su tüketimi metabolizmayı hızlandırmaktadır.

Haber 15-12-2022 12:42

Yemeden önce bir kez daha düşünün! Damarları tıkıyor, kalp krizi riskini artırıyor

Damar tıkanıklığı kalp krizi ve felç gibi çok riskli durumların riskini artıran önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Hastalık riskini artıran bir sürü faktör bulunmaktadır. Yenilen zararlı yiyecekler hastalıkların oluşmasında önemli rol oynar. Günlük hayatta yediğimiz birçok gıda damarların tıkanmasına neden olur. İşte yemeden önce tekrar düşünmeniz gereken o tehlikeli besinler...

Haber 12-12-2022 11:29

Cinsel gücünüzü iki katına çıkaracak! Testosteron seviyelerini uçurur

Cinsel sağlık konusunda bilinmeyen birçok bilgi bulunuyor. Zamanla cinsel güçte azalmalar meydana gelebiliyor. Özellikle erkeklerde yaşanan bu durum psikolojik olarak da sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Erkekler için cinsel sağlığı ve gücü artıracak doğal gıdalar bulunuyor. Yaşam tarzınızı değiştirmek ve doğru besinleri tüketmek cinsel gücünüzü iki katına çıkarabilir.

Haber 30-11-2022 07:23

Mide ülseri, sindirim sorunları, dudaklarda yara... En sevdiğiniz yiyecek aslında sizi bitiriyor

Mide sorunlarından aşırı terlemeye, dudaklarda yaradan ağız içi tahrişe kadar vücudunuzda görmek istemediğiniz birçok tepkimeye yol açıyor. Türk mutfağında geniş bir yeri olan kırmızı biber yemeyi seviyorsanız bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Her şeyde olduğu gibi kırmızı biberi de aşırı tüketmenin bazı yan etkileri ortaya çıkabilir. Bu belirtilerden bir veya birkaçına sahipseniz kırmızı biberi azaltmayı düşünebilirsiniz.

Haber 18-11-2022 08:28

Uzun yaşamın sırrı burada! Bunu yiyenler daha sağlıklı ve uzun yaşıyor

Uzun ve sağlıklı yaşam herkesin istediği ortak nokta olarak görülüyor. Daha uzun ve sağlıklı yaşayabilmek için yenilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Bazı yiyecekler var ki yaşamı çok daha sağlıklı bir hale getiriyor. Türkiye'de de birçok yemeğe katılan bir gıdanın uzun yaşamın sırrı olduğu öğrenildi.

Haber 09-11-2022 11:26

Antalya'da Kaş Kapya Hasat Şenliği yapıldı

Şenlikte 2 dakikada 188 gram acı biber yiyen yarışmacı birinci oldu

Yurthaber 15-10-2022 13:28

Yağlarınızı cayır cayır yakıyor! Kilo vermek için yemeklerinize bir kaşık eklemeniz yeterli

Alınan kilolar sadece görünüşü değil sağlığı da etkiliyor. İdeal kilodan uzaklaşmak kalp krizi ve felç riskini artırıyor. Daha hızlı ve etkili bir şekilde kilo vermek için egzersiz yapmanın yanı sıra yenilen yiyeceklere de dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdalar var ki kilo vermenizi çok daha etkili hale getiriyor. İşte göbek yağlarından kurtulmanızı sağlayacak o mucizevi besinler...

Haber 09-10-2022 09:42

Acı sevenler dikkat! Tüm yaşamı etkileyen hastalığa yakalanma riskini 2 katına çıkarıyor

Acı biberlerin yemeklerin yanında ve içerisinde sıklıkla kullanılıyor. Özellikle ülkemizden en sık kullanılan baharat arasında pul biberler yer alıyor. Biberin her halinin sofralarda bulunması sağlığınız için risk oluşturuyor. Yapılan araştırmalara acı biber yemenin bunama riski ile bağlantılı olabileceğini buldu.

Haber 07-10-2022 11:09

Sağlığımız için en gerekli olan ihtiyaç! Ancak bu durumlarda içilen su hastalıklar için risk oluşturuyor

Su içmek daha sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmak için yapılması gereken temel görevlerin başında geliyor. Bazı kişiler su içmeyi oldukça severken bazıları günlerce su içmeyebiliyor. Su içmemek vücuda yapılan en zararlı alışkanlıklar arasında bulunuyor. Ancak suyu da doğru zamanlarda içmek gerekiyor. Yanlış zamanda içilen su sağlığınızı tehlikeye atıyor.

Haber 06-10-2022 07:40

Son zamanlarda oldukça korkutuyor! Rahatsız edici sivrisineklerden uzak durmanızın yolu bunları yemekten geçiyor

Sivrisinekler en rahatsız edici hayvanlar arasında bulunuyor. Sesi ayrı ısırması ayrı dert olan sivrisinekleri uzaklaştırmak için çeşitli yollar deneniyor. Ancak bu yöntemler istenilen sonuçları vermekte etkin olmayabiliyor. Aslında sivrisinekleri uzaklaştırmak yediğimiz yiyecekler ile sağlanabiliyor. İşte sivrisinek uzaklaştıran gıdalar...

Haber 12-09-2022 15:14

Tava ciğerin lezzet ortağı Karaağaç biberini kurutma mesaisi başladı

Biber üreticisi Tunahan Ule: - "Biberimizin en büyük özelliği ince kabuklu olması. Kalın kabuklu biber kurumaz. Biberlerimizi ciğercilere, köfteci ve çorbacılara veriyoruz"

Yurthaber 03-08-2022 11:04

Dava konusu acı biber! Davalılar Gaziantep ve Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Borsası, Türk Patent ve Marka Kurumunca "İslahiye biberi" coğrafi işaretiyle tescillenen biber nedeniyle davalık oldu. Mahkeme ise şimdilik dosyadaki eksiklerin giderilmesi için davayı erteledi.

Finans 16-06-2022 14:03

Artık faydadan çok zarar veriyor: Yemeden önce iki kere düşünün! Yaz mevsiminde yenmesi ve kaçınılması gereken baharatlar

Baharatlar, çok eski yıllardan beri hem yemeklere lezzet katması hem de sağlık için olan yararlarından faydalanmak için kullanılırlar. Yaz aylarında yemeğinize bazı baharatlar eklemek, sindirim sisteminiz ve vücut ısınız için harikalar yaratabilir. Ancak sıcak havalarda tüm baharatlar aynı etkiye sahip değildir. Kışın faydalarıyla iyi gelen bazı baharatlar yaz aylarında ise yenilmemeli.

Yemek 04-06-2022 07:29

Yarışmada 90 acı biber yedi! Ödülü bakın ne oldu

Edirne'de gerçekleştirilen "10. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali" kapsamında "Acı Biber Yeme Yarışması" düzenlendi. Vatandaşlara ciğerin de ikram edildiği organizasyonda düzenlenen acı biber yeme yarışmasında 12 katılımcı 90 adet acı biber yemeye çalıştı. Yarışmayı en kısa sürede tamamlayan bir yarışmacı ise ödül olarak ağırlığınca ayçiçek yağı kazandı.

Haber 15-05-2022 18:23

Edirne'de 90 acı biber yiyen yarışmacı ağırlığınca ayçiçeği yağı kazandı

Edirne'de 90 acı biber yiyen yarışmacı ağırlığınca ayçiçeği yağı kazandı

Haber 15-05-2022 18:12

İbn-i Sina önerisi! Zehri atar, vücudu tertemiz yapar

Tıbbın babası olarak anılan İbn-i Sina, bin yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında geçerliliğini günümüze kadar korumuş olan önerileriyle gündeme damga vuruyor. Onlarca hatta yüzlerce rahatsızlık için binlerce yıl önce çalışmalar yaparak dünya çapında adını duyuran İbn-i Sina, vücudu temizlediğini söyledi bitkileri bir araya getirdi. İşte İbn-i Sina’nın çalışmalarına göre vücudu temizleyen 10 bitki...

Haber 16-04-2022 07:07

Metabolizmayı hızlandıran gıdalar hangileri?

Kilo verme sürecinde çok büyük etkisi olan metabolizma hızı kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Metabolizma hızını ise etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Düzenli olarak fiziksel aktivite yapmak, yeterli ve dengeli beslenmek, yeterli ve kalite uyku alımı, yeterli su tüketimi metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bunlara ek olarak bazı besinlerin de metabolizmayı ekstra olarak hızlandırdığı bilinmektedir.

Haber 06-04-2022 08:41

Acının faydaları saymakla bitmiyor! Kolesterolü bile düşürüyormuş

Yemeklere lezzet katan acının aynı zamanda sağlığı koruduğu, iyileştirdiği ve vücut direncini güçlendirdiği biliniyor. Peki, kalp krizi, kanser ve kötü kolesterolden korunmak için belli miktarda acı tüketiminin oldukça önemli olduğunu biliyor musunuz?

Haber 11-12-2021 13:44

Korona testi için acı biber yedi! Olanlar oldu

İngiliz ragbi oyuncusu Joe Marler, koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra tat duyusunu kontrol etmek için kendisini acı biber testine soktu. Test için kuvvetli Şili biberi yiyen sporcu, acının etkisiyle yerinden fırladı.

Spor 16-11-2021 12:34

Uzayda 'uzay biberlerinden' Tako yapıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bilimsel deney kapsamında yetiştirilen acı şili biberleri, hasat edildi. Biberlerin bir kısmı istasyonda bulunan astronotlar tarafından geleneksel Meksika yemeği olan 'Tako' yapılarak tüketildi, diğer kısım incelenmek üzere Dünya’ya gönderilecek.

Haber 01-11-2021 15:02

Şanlıurfa sokakları kırmızıya büründü! 'Kırmızı altın isot' 10 bin kişiye geçim kaynağı oldu

Şanlıurfa’da mutfakların vazgeçilmezi olan acı pul biber isot, kavurucu sıcakta uzun ve zahmetli sürecin ardından hazırlanarak sofralardaki yerini alıyor. İsot yapımı aynı zamanda kentte 10 bin kişiye de geçim kaynağı oldu. Kentin sokakları ise kurumaya bırakılan isotlar nedeniyle kırmızı renge büründü.

Finans 18-09-2021 14:17

Bildiğiniz reçelleri unutun! Bu reçel tadıyla bambaşka dünyalara götürecek

Kahvaltılarının en tatlı dakikaları ekmeğin üzerine reçeli sürdüğünüz anda yaşanır. Hemen hemen her ürünün reçeli olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak genellikle kayısı, ayva, çilek, portakal gibi meyvelerin reçellerine damak tadınız alışkındır. Damağınıza bambaşka bir dünyanın esintilerini sunacak bir tarifi ne dersiniz? Sizler için acı biber reçeli tarifini araştırdık.

Yemek 14-09-2021 17:37

Bayram öncesinde talep arttı! Kurban etinin yanında ‘acı biber turşusu’ tüketiliyor

Kurban Bayramına sayılı günler kala Eskişehir’deki turşu satıcılara gösterilen talep yoğunlaştı. Sezonun bitmesiyle beraber satışlarda olumsuz etki gören turşucuların işleri bayram öncesi artmaya başladı.

Yemek 15-07-2021 14:04

Acı biber yeme turnuvalarının değişmez yarışmacısıydı! Pala lakaplı Cemal Aydoğan hayatını kaybetti

Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerinin gülen yüzü, festival kapsamında düzenlenen acı biber yeme turnuvalarının değişmez yarışmacısı Pala lakaplı Cemal Aydoğan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Haber 12-06-2021 00:59

Acıya duyarlı kişilerin Kovid-19’a yakalanma riski daha düşük

ABD'de yapılan bir araştırmada, acı tatlara karşı duyarlı kişilerin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma riskinin düşük olduğu öne sürüldü.

Haber 26-05-2021 20:31

Bu besin vücutta iltihap bırakmıyor! İşte iltihabın geçmesinde çok etkili olan Cayenne Arnavut biberi

Acının metabolizmadaki etkileri biliniyor. Cayenne biberi de bu yiyeceklerin başında geliyor. Cayenne hazmı kolaylaştırmaya yardımcı olurken, mide ülseri riskini de en aza indirme konusunda oldukça etkili. Peki bu besinin mucizevi faydaları nelerdir? İşte sağlık üzerinde çok etkili olan Cayenne Arnavut biberi...

Haber 25-05-2021 12:11

En acı hobi! Dünyanın en acı biberini yiyen kadın konuştu: ''Lav içiyormuşsunuz gibi!''

Doğum yapacakmış gibi sancılar yaşasa da, yanaklarından gözyaşları sel olup aksa da, acı içinde ter dökse de o dünyanın en acı biberi Carolina Reaper'ı yemekten vazgeçmiyor. Eski anaokulu öğretmeni kadın şimdilerde 'en acı hobi' ile ilgilendiğini söylüyor.

Haber 23-03-2021 08:34

Soframızdan eksik etmediğimiz acı biber mutluluk kaynağı çıktı!

Mutluluk veren besinler söz konusu olduğunda akla ilk gelen bitter çikolata olsa da sofralarımızdan eksik etmediğimiz acı biberin de bu görevi üstlendiği ortaya çıktı. Bibere acılık veren kapsaisin maddesinin vücutta endorfin hormonu salgılanmasını artırdığını söyleyen uzmanlar, bunun da acı biber yendiğinde mutluluk hissi oluşmasına ve stresin azalmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Haber 22-03-2021 12:11