Acibadem Beylikduzu Cerrahi Tip Merkezi Haberleri

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bazı bölümleri taşındı! Prof. Aydın duyurdu...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin taşınması ve Yeni Cerrahpaşa Projesi inşa süreci ilgili İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın açıklama yaptı. Prof. Dr. Aydın, "Cerrahpaşa Tıp Fakültemizin yoğun bakım üniteleri, kemik iliği nakil ve diyaliz üniteleri, nakil merkezi, ileri düzey robotik cerrahi merkezi, endoskopi ünitelerinin de içinde bulunduğu birçok tanı ve tedavi birimi Yeşilköy Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine taşınmıştır." diye konuştu.

Haber 2023-07-17 13:28:09

Uludağ Ekonomi Zirvesi devam ediyor

Citibank Türkiye Genel Müdürü Emre Karter: - "Türkiye, 50'den fazla çok uluslu firmanın üretim, bölgesel yönetim, lojistik, servis gibi çeşitli alanlarda bölgesel merkezi. Bu sayıları 3'e, 5'e katlarsak bu karar vericileri Türkiye'de daha fazla oturmaya ikna edersek eminim bu, zaman içinde doğrudan sermaye girişimine de bir çarpan etkisi olacaktır" - ING Genel Müdürü Alper Gökgöz: - "Kısaca dijital bankaların Türkiye'de yeni faaliyet göstermesiyle ilgili bir şeyler söylemek isterim. Bu beni çok heyecanlandıran bir gelişme. Bu tip oyuncuların endüstriye girmesi, rekabeti daha artıracaktır ve Türkiye'yi çok daha ileri götürecektir"

Yurthaber 2022-10-07 18:35:06

Obezite kanser riskini artırıyor

Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Bilgen: - "Her yıl 4 milyondan fazla bireyin hayatını kaybetmesine yol açan obezite, metabolik sendrom, yüksek tansiyon, tip 2 diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, artrit ve meme, kalın bağırsak ve prostat kanseri gibi bazı kanser türleri de dahil olmak üzere bir dizi sağlık sorununa neden olabiliyor"

Yurthaber 2022-09-06 15:14:05

Midesinden 233 parça yabancı cisim çıkarılan hasta sağlığına kavuştu

Van'da psikolojik sorunları bulunduğu öğrenilen 35 yaşındaki hastanın midesinde 1 liralık 83 metal paranın yanı sıra pil, cam parçaları, taş, vida gibi 233 parça çıkarıldı - Dursun Odabaş Tıp Merkezi Genel Cerrahi Doktoru Serhat Binici: - "Midesini tamamen temizledik. Erişkin yaşlarda gördüğümüz bir durum değil, daha çok çocukluk çağında ve bilinçsizce yutulan yabancı cisimler oluyor"

Yurthaber 2022-06-15 11:14:33

Beyin piliyle Parkinson hastalığının saati geri alınabiliyor

Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh: - "Parkinson hastalığının başlangıç tedavisi ilaç tedavisidir. İlaç tedavisinde yeterli yanıt vermeyen veya şiddetli şekilde ilacın yan etkilerini yaşayan Parkinson hastalarında, cerrahi yöntem olayı beyin pilleri oldukça başarılı sonuçlar verir"

Yurthaber 11-04-22 09:56

Elazığlı Gündağ bebek, Konya'da ameliyat edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyadan kalp ameliyatı için Elazığ'dan Konya'ya ambulans uçakla getirildiğini duyurduğu Buğlem Gündağ bebek, ameliyat sonrası sağlığına kavuşmayı bekliyor - Konya Şehir Hastanesi Çocuk Kalp Merkezi Klinik Sorumlusu Operatör Dr. Murat Şimşek: - "Cerrahi açıdan bir süre daha takip ettikten sonra bebeği yenidoğan ünitesine vermeyi düşünüyoruz"

Yurthaber 01-03-22 11:03

İşitme kaybı tedavisinde rehabilitasyon şart

Ege Ses Terapi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Fatih Karaçalı: - "İşitme kaybı tanılanıp gerekli medikal/cerrahi tedavi uygulandıktan sonra vakit kaybetmeden rehabilitasyon sürecinin başlaması çok önemli" - "3E kuralının üçüncüsü olan erken eğitim basamağının es geçilmesi çocuğun sesi fark etme, tanıma, anlama ve anlamlandırma aşamalarından geri kalmasına, böylece duyduğu sesten tam verim alamamasına sebep olur"

Yurthaber 28-12-21 10:14

ABD'den yeni karar! 8 ülke 'en yüksek riskli seyahat' kategorisinde

ABD'de koronavirüsün Omicron varyantı tedirginlik yaratmaya devam ederken virüse karşı yeni tedbirler de gelmeye devam ediyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantının yayılmasının hızlanması nedeniyle 8 ülkeyi daha "en yüksek riskli seyahat" kategorisine aldı.

Haber 21-12-21 20:49

Meme kanserinde erken tanı hayati öneme sahip

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çakmak: - "Hastalık ilerlediğinde hem tedavi şansı çok zorlaşıyor hem daha geniş tedaviler yapıp hastaların hayat kalitesini çok değiştirmemiz, bozmamız gerekiyor hem de ne yazık ki uzun dönemde kanserden kaybettiğimiz hasta sayıları çok artıyor"

Yurthaber 21-10-21 14:37

Dünyanın en eski ve en küçük muhafız birliğinde aşı krizi

Katolik Kilisesi'nin merkezi Vatikan'ı ve ruhani lideri Papa'yı korumakla görevli İsviçreli Muhafızlar arasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarını tamamlamayan 3 muhafızın görevleri askıya alınırken, aşı olmak istemeyen 3 asker de birlikten ayrıldı.

Haber 04-10-21 20:21

Aşılama oranı az ülkeler için tarih verildi! Vaka sayıları artabilir

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yeterli aşılama oranına ulaşamayan ve tedbirleri gevşetmeyi planlayan ülkelerde kasım sonuna kadar vaka sayılarında ciddi artış görülebileceği uyarısında bulundu.

Haber 30-09-21 18:16

CDC acil olarak duyurdu! ABD'de hamilelere kritik uyarı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yayınladığı acil duyuruda, hamile olan, yakın zamanda doğum yapan, hamile kalmaya çalışan ya da yakında gebe kalabilecek herkesin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı olması gerektiğini bildirdi.

Haber 30-09-21 02:43

Cep telefonuyla tuvalette geçirilen zaman hemoroit şikayetlerini artırıyor

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sebahattin Çelik: - "Cep telefonuyla tuvalete giden kişilerin lavaboda daha fazla zaman geçirdiğini tespit ettik. Tuvalette fazla zaman geçirildiğinde anal bölgede uzun süre basıncın yüksek olmasına neden oluyor. Bu basınçtan dolayı hemoroit şikayetleri artıyor"

Yurthaber 16-09-21 16:43

Hamileler aşı olmalı mı? ABD'den dikkat çeken tavsiye

"Hamileler aşı olmalı mı?" sorusuyla ilgili insanlar arasında araştırmalar devam ederken ABD'den konuyla ilgili dikkat çeken bir tavsiye geldi. "ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının hamilelik döneminde herhangi bir riske yol açmadığını açıkladı, hamilelere zaman kaybetmeden aşı olmalarını tavsiye etti.

Haber 12-08-21 03:16

ABD, 16 ülkeyi yüksek riskli ülkeler listesine dahil etti

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), aralarında Yunanistan, İrlanda, Libya ve İran'ın da bulunduğu 16 ülke ve adayı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle "tüm seyahatlerden kaçının" tavsiyesinin verildiği "yüksek riskli ülkeler" listesine dahil etti.

Haber 03-08-21 09:21

AB'de haftalık Kovid-19 vakaları yüzde 64 arttı, en fazla artış gençlerde görüldü

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), AB ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında geçen haftaya göre yüzde 64,3'lük artış görüldüğünü bildirdi.

Haber 16-07-21 16:34

STS TIP ve TUS başvuruları nasıl yapılır? STS TIP ve TUS başvuru ücretleri ne kadar?

STS TIP ve TUS için ikinci dönem başvuruları başladı. Tıp alanında ilerleyerek bir kariyer planlayan kişilerin katıldığı STS TIP ve TUS için başvuru tarihleri ise merak ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlarda adaylar, iyi birer kariyer için birbirleriyle yarışıyor. ÖSYM tarafından açıklanan takvimde STS TIP ve TUS için başvuru tarihleri de netleşti. Peki STS TIP ve TUS başvuruları ne zaman başlıyor?

Haber 13-07-21 09:07

Sağlık Bakanlığı Çocuk Kalp Hastalıkları Merkezleri Hizmetleri konulu genelge yayımladı

Genelgeyle, mevcut ve yeni açılması planlanan çocuk kalp hastalıkları merkezlerine hizmet tanımı yapılarak, bulundurması gereken tıbbi hizmet birimleri, personel, denetim ve nöbet kriterleri belirlendi - Buna göre, çocuk kalp hastalıkları merkezlerinde en az 1 çocuk kardiyolojisi uzmanı, en az 2 çocuk ve kalp damar cerrahisi uzmanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, çocuk kalp ve damar cerrahi uzmanı görevlendirilecek - Çocuk kalp hastalıkları merkezi bünyesinde gerçekleştirilecek tıbbi işlemlerin koordineli şekilde yapılabilmesi ve hastalara en doğru tedavinin uygulanması için ortak konsey oluşturulacak

Yurthaber 07-07-21 16:18

Bir böbreğini kızına bağışlayan babanın 12 kilogramlık kitle oluşan diğer böbreği son anda kurtarıldı

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Ateş: - "Bazı kitleler yavaş yavaş büyüdüğü için insan vücudu buna adapte oluyor ve böylece hiçbir organa baskı, sıkıntı yapmadan büyüyebiliyor. Bu hastamızda da durum böyleydi. Hastada hiçbir ağrı, sızı ve organlarda fonksiyon bozukluğu yoktu" - Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Tuğrul Çakır: - "Hastamız baba olarak kızına bir böbreğini bağışlamıştı. Böyle ulvi bir görevi yerine getiren babanın tek böbreğini kurtarmak için üzerine titreyerek başarılı bir operasyon yaptık"

Yurthaber 22-06-21 12:40

Rize'de 112 Acil Çağrı Merkezi hizmete girdi

Vali Kemal Çeber: - "Geçen yıl 7 kurumumuz yaklaşık 465 bin çağrı aldı. Bu çağrıların yaklaşık 170 bini asılsız çağrı. Yani yüzde 36'sı. Asılsız çağrıyı yapan ve bunu kültür edinenler var. Bu tip vatandaşlarımızla ilgili de hukuki süreçler işletilecek"

Yurthaber 07-06-21 16:54

LGS kapsamındaki merkezi sınav, 17 bin 793 okulda gerçekleştirilecek

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin 6 Haziran'da katılacağı sınav, 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde düzenlenecek - İki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavda öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak - Kovid-19 tedbirleri kapsamında veliler okul bahçesine alınmayacak. Sınav gününden bir gün önce tüm sınav binaları temizlenecek ve sınav görevlileri temas gerektiren işlemlerde cerrahi eldiven kullanacak - Sınav günü öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak

Yurthaber 04-06-21 09:05

ABD'de Kovid-19 aşılarının tamamını yaptıranlar için maske zorunluluğu büyük ölçüde kaldırıldı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının tamamını yaptırmış kişilerin iç ve dış mekanlarda, çok kalabalık olmadığı sürece maskesiz bir araya gelmesinde sorun olmadığını açıkladı.

Haber 27-04-21 20:52

Yüzeyden temas sonucu bulaşma riski düşük!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kirli yüzeylere dokunulması sonucu bulaşma riskinin 10 binde 1'den az olduğunu bildirdi.

Haber 09-04-21 09:49

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi: Kovid-19'un yüzeyle temas sonucu bulaşma riski düşük

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kirli yüzeylere dokunulması sonucu bulaşma riskinin 10 binde 1'den az olduğunu bildirdi.

Haber 08-04-21 20:52

CDC: İngiltere varyantı ABD'deki en baskın Kovid-19 türü oldu

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), İngiltere varyantı olan mutant yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ABD'deki en baskın virüs türü haline geldiğini açıkladı.

Haber 08-04-21 01:03

Çinli yetkiliden koronavirüs açıklaması: Laboratuvardan sızma ihtimali yok

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Başkan Yardımcısı Fıng Zıcian, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) laboratuvardan sızdırıldığı ihtimalinin mümkün olmadığını belirtti.

Haber 26-03-21 23:58

Diş Hekimliğinde Sürekli Eğitim Seminerleri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) ve Diş Hekimliği Fakültesi iş birliği ile “Diş Hekimliğinde Sürekli Eğitim Seminerleri” başladı.Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olacak öğrencileri daha donanımlı hale getirmek ve diş hekimleri ile akademisyenlerin bilgilerini güncel tutmak için düzenlenen eğitimde; güncel restoratif tedaviler, güncel cerrahi yaklaşımlar, dijital diş hekimliğinin uygulama alanları hakkında teorik bilgilendirme konularının yanı sıra uygulamalı seminerlerde el becerilerini geliştirme imkânı sağlayacak beş aylık bir program hazırlandı.Doç.

Yurthaber 23-03-21 10:36

Ulu çınarlara yaşlılar haftasında anlamlı hediye

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaşlılar haftası nedeniyle kurum bünyesinde bulunan Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi üyesi yaşlılara “Ulu Çınarlar Yaşıyor” projesi ile topraksız tarım hobi setlerini hediye etti.Dünya’yı ve Türkiye’yi kısa sürede etkisi altına alan yeni tip Korona virüs (Kovid-19) Salgını ile mücadele edilen günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan yaşlılar haftası kapsamında pandemide yüksek risk grubunda yer alan 65 yaş üstü yaşlıların evde kaldıkları günlerde ruh sağlıklarının korunması için “Ulu Çınarlar Yaşıyor” Projesi’ni hayata geçirdi.

Yurthaber 22-03-21 14:18

Lonca Girişimcilik Merkezi altıncı döneme 12 startup ile başladı

Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Girişimcilik Merkezi Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy: - "Bugüne kadar 2 binin üzerinde başvuru alırken ilk beş dönemde toplam 49 girişimciyi Lonca’dan mezun ettik. Yeni dönemdeki yüzlerce başvuru arasından seçtiğimiz 12 girişime baktığımızda, yeni tip koronavirüs salgınının da etkisiyle eğitim ve sağlık alanındaki projelerin arttığını gözlemliyoruz"

Yurthaber 12-03-21 10:38

Erdek körfezi kirlilikten kurtulacak

Erdek Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi iller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından 66 milyon lira karşılığı ihalesi yapıldı.Yıllardır evsel atık ve kanalizasyon atıklarının derin deniz deşarjı yöntemiyle bırakıldığı Erdek körfezindeki kirliliği önlemek, ilçedeki altyapı eksikliklerini gidererek atıksu sorununa çözüm getirmek ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla, Erdek İlçesi Kanalizasyon veAtıksu Arıtma Tesisi yapım işinin ihalesi gerçekleştirildi.İleri Biyolojik Arıtma prosesli inşa edilecek olan Atıksu Arıtma Tesisi hizmete girdiğinde, bölgenin atıksu kirliliğinin önlenmesinde çok önemli bir rol oynarken Erdek İlçesini ve Marmara Denizi’ni kirleten unsurları ortadan kaldırarak Erdek körfezini kirlilikten kurtaracak.Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Erdek İlçesi’ne Atıksu Arıtma Tesisi Yapım işi kapsamında toplam 61 bin 216 metre Kanalizasyon Şebeke ve Terfi Hatları, 2 bin parsel bacası, bin 231 adet muayene bacası, 5 adet Paket tip Terfi Merkezi ile İleri Biyolojik Arıtma prosesine sahip, 62 bin 750 bin kişilik 8 bin 700 m3/gün kişi kapasiteli Erdek Atıksu Arıtma Tesisi yapılacaktır.Yapım işi BASKİ Genel Müdürlüğü ve İLBANK A.Ş.

Yurthaber 03-03-21 19:41

Erkek tipi saç dökülmesi nedir ve nasıl anlaşılır?

Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi Medikal Direktörü İbrahim Çevik erkek tipi saç dökülmesi hakkında merak edilenleri anlattı…

Haber 03-03-21 16:52

Son Dakika: Hollanda'da Kovid-19 test merkezi yakınında patlama

Son dakika haberine göre Hollanda'nın kuzeyinde bulunan Bovenkardspel şehrindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test merkezinin yakınlarında bu sabah patlama meydana geldi.

Haber 03-03-21 12:17

Ayvalık’ta “Tostçular Çarşısı” yenileniyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde doğup, enfes tadıyla şöhretini tüm dünyaya duyuran Ayvalık Tostu’nun Ayvalık’ta ki merkezi olarak kabul edilen tostçular çarşısı yenileniyor.Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in talimatıyla başlayan ve Ayvalık Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; tostçular çarşısının yağmurlarla birlikte akan çatısının yenilenmesi, tabela ve mobilyaların tek tip hale getirilerek düzenli bir çarşı oluşturulacağı bildirildi.Yapılan çalışmalar hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, her turizm sezonunda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan ilçenin marka değerlerinden biri olan Ayvalık Tostu’nun en çok satıldığı tostçular çarşısını modernize ederek ilçeye yakışır bir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.Bu amaçla hazırladıkları projeyi hayata geçirmeye başladıklarını belirten Başkan Ergin; çalışmalar tamamlandığında hem tostçular çarşısı esnafının daha ferah ve daha koşullarda müşterilerini ağırlayacağını, hem de Ayvalık Tostu tutkunlarının da bu emsalsiz ürünü daha hijyen ve daha sağlıklı koşullarda tüketebilme olanağına kavuşacaklarını vurguladı.

Yurthaber 21-02-21 15:59

Biraz kafa karışıklığı sağlık için çok faydalı

Burtom Konur Cerrahi Tıp Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Dr.Baybars Türel, glifozat ve vücudumuza zararları ile ilgili önemli bilgiler verdi.Kardiyoloji Uzmanı Dr.Baybars Türel, “Tüm büyük çaplı çalışmalarda, yoğun entelektüel faaliyet gösteren, yani okuyan, araştıran, sorgulayan insanların Alzheimer gibi çağımızın vebası nörodejeneratif hastalıklara yakalanma riskinin daha düşük olduğu gösterilmiştir.

Yurthaber 19-02-21 12:01

Yalova Valisi Muammer Erol’dan Covid-19 denetimi

Yalova Valisi Muammer Erol, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu denetim noktalarını ziyaret etti.Vali Erol’a Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bahçepınar ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık eşlik etti.Cumhuriyet Meydanı’ndaki polis kontrol noktasındaki denetime katılan Vali Erol, daha sonra uygulamadan muaf olan iş yerlerini gezdi.Cumhuriyet ve İstanbul Caddelerinde esnafları ziyaret eden Erol son olarak Yalova Polis Merkezi inşaatını ziyaret etti.

Yurthaber 13-02-21 14:37

Araştırma sonuçlandı: Çift maske Kovid-19'a karşı daha fazla koruma sağlıyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan araştırma, çift maske takmanın, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tek maskeye oranla iki kat daha fazla koruma sağladığını ortaya koydu.

Haber 10-02-21 20:50

Gençlerden kuşlara yem

Sokağa çıkma kısıtlaması gününde kuşların aç kalmaması için gençler kuşlara yem bıraktı.Malatya Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı Hanımın çiftliği Gençlik Merkezi üyeleri, kuşları unutmadı.Yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında hafta sonunda sıkacağı çıkma kısıtlaması günlerinde ve kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken kuşlara buğdaylar bırakıldı.Hanımınçiftliği Gençlik Merkezi üyeleri tarafından yapılan açıklamada, “ Dağlara buğdaylar serpin.

Yurthaber 07-02-21 17:03

2021 STS TIP başvuruları 2021: İşte STS TIP başvuru ekranı linki! STS TIP başvuru ekranı ve başvuru kılavuzu!

Son dakika haberine göre binlerce kişinin beklediği 2021 STS TIP başvuruları ÖSYM ekranından yapılabilecek. 2021 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yayınlanan sınav takvimine göre 2021 STS TIP başvuruları 10 Şubat'ta sona erecek. 2021 STS Tıp başvuru kılavuzu yayınlandı. ÖSYM STS TIP 2021 başvuru yap! STS TIP başvuru ekranı haberimizde.

Haber 02-02-21 12:37

Alman kozmetik şirketi Douglas, Avrupa'daki 500 mağazasını kapatacak

Merkezi Almanya'da bulunan, parfüm ve kozmetik perakendecisi Douglas, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüketici alışkanlıklarını değiştirmesinin etkisiyle Avrupa'daki 500 mağazasını kapatma karara aldı.

Finans 28-01-21 15:57

Sanatçı Sinan Özen'in 10 aylık kızı Neva, EGEBAYRUM'daki tedaviyle sağlığına kavuştu

EÜ Bağırsak Yetmezliği ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çetin: - "Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çelik'in uyguladığı cerrahi teknik, tedavinin başarısında büyük rol oynadı" - Sinan Özen: - "Darısı diğer çocukların ve ailelerin başına. Tedavimiz bir süre daha devam edecek. Ama büyük bir bölümünü atlattık"

Yurthaber 27-01-21 12:35

Sanatçı Sinan Özen'in 10 aylık kızı Neva, EGEBAYRUM'daki tedaviyle sağlığına kavuştu

EÜ Bağırsak Yetmezliği ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çetin: - "Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çelik'in uyguladığı cerrahi teknik, tedavinin başarısında büyük rol oynadı" - Sinan Özen: - "Darısı diğer çocukların ve ailelerin başına. Tedavimiz bir süre daha devam edecek. Ama büyük bir bölümünü atlattık"

Yurthaber 27-01-21 12:34

Sinop Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi ekibine teşekkür belgesi

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi ekibine Samsun Kızılay Orta Karadeniz Bölge Merkez Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi gönderildi.200 gönüllü vatandaşın transferi gerçekleştirildiYeni tip korona virüsü (Kovid-19) hastalığıyla mücadele döneminde hastalıkla karşılaşmış, başarılı tedavi sonrası sağlığına kavuşmuş vatandaşlardan, bakanlığın talimatları doğrultusunda hızlı, etkili ve güvenli immün plazma teminini sağlamak, bağışçı organizasyon sürecinin ivedi bir şekilde planlanması ve sürdürülmesi için 2020 Eylül ayı itibari ile Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde kurulan Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi tarafından, Kovid-19 tanısı konulan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen 621 hastaya ulaşıldı ve 200 gönüllü vatandaşın immün plazma bağışı için Samsun Kızılay Orta Karadeniz Kan Merkezi’ne transferi sağlandı.Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde immün plazma bağışının koordine edilmesi ve transfer sürecinin yürütülmesi için emeği geçen ekibe Samsun Kızılay Orta Karadeniz Bölge Merkez Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi gönderildi.

Yurthaber 25-01-21 22:34

Keçiören Belediyesinin e-Kariyer Ofisi iş arayanları işverenlerle buluşturuyor

Keçiören Belediyesinin iş başvuru merkezi e-Kariyer Ofisi, 2021 yılında da işverenleri iş arayan vatandaşlarla buluşturuyor.Keçiören Belediyesi, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla birlikte artan işsizlik sorununa e-Kariyer Ofisi ile çözüm buluyor.

Yurthaber 14-01-21 12:07

İngiltere'de ortaya çıkan Kovid-19'un hızlı yayılan türü Çin'de de görüldü

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) İngiltere'de mutasyon geçiren ve daha hızlı yayılan türüne Şangay'da rastlandığını bildirdi.

Haber 31-12-20 19:55

Kaş Kültür Merkezinin temeli atıldı

Kaş Belediyesi tarafından ilçede yaptırılacak kültür merkezinin temeli törenle atıldı.Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle katılımın sınırlı tutulduğu Kaş Kültür Merkezi temel atma törenine, Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri ve siyasi partilerin ilçe başkanları katıldı.Belediye Başkanı Ulutaş, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Kaş’ın kültürel sanatsal faaliyetleri geçmişte olduğu gibi bugün de devam ettiren kadim bir medeniyet olduğunu söyledi.İlçede turizm, tarım ve ticaretin ön planda olmasının yanı sıra bu etkinliklerin Patara, Antiphellos, Xhanthos’da sürdüğünü ve ülkenin bir değeri olduğunu dile getiren Ulutaş, “Bu değerimizi daha yukarıya taşımak, kültürel sanatsal etkinlikleri Kaşımıza daha çok yaşatmak adına bugüne kadar yapılamamış olan Kaş Kültür Merkezini yapacağız.

Yurthaber 25-12-20 13:13

Bölgede el cerrahisine ihtiyaç duyan hastalar batı illerine gönderilmeyecek

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde El Cerrahi (Mikro Cerrahi) Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.Van bölgesinde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez El Cerrahi Merkezi kuruldu.

Yurthaber 22-12-20 14:25

Doç. Dr. Aydın, Beynine Bir Kez Hava Değmeye Görsün isimli eseri kitap severler için anlattı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Medya Birimi tarafından üretilen video içeriği “Bibliyofil”e bu hafta ESOGÜ Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi uzmanı ve Hava ve Uzay Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.

Yurthaber 19-12-20 15:16

Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan çocuklar için eğlence programı düzenlendi

Erzincan’da yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan çocuklara yönelik başlatılan "Haydi Çocuklar Balkona" projesi kapsamında müzikli eğlence programı düzenledi.Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Erzincan Gençlik Merkezi tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında evde kalan çocuklara yönelik olarak eğlence programı düzenlendi.

Yurthaber 19-12-20 09:09

2 günlük kısıtlamada 6 bini aşkın araç kontrol edildi

Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde hafta sonu tam gün olarak uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında yapılan trafik denetimlerinde 6 bin 319 araç kontrol edilirken, kurallara uymayan 514 kişiye ise ceza uygulandı.Gaziantep’te Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezi, ilçeler ve şehirlerarası karayollarında kısıtlamanın sürdüğü saatlerde yaptığı denetimlerde 6 bin 319 araç kontrol edildi.

Haber 07-12-20 14:11