Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Haberleri

Kalbi vuran 3 önemli tehlike!

Kalp ve damar hastalıkları tüm dünyada en önde gelen ölüm sebebi olmaya devam ediyor. Öyle ki her 40 saniyede 1 kişi kalp ve damar hastalıklarından kaybediliyor. Bu hastalığın gelişiminde şehir yaşantısının önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Şehir yaşantısının getirdiği sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve stres kalp krizi gelişiminde temel faktörlerin başında geliyor.

Haber 28-09-2017 15:19

Enfeksiyondan korunmanın 7 etkili yolu!

Ders zilinin çalmasıyla çocuklarda enfeksiyon dönemi de başladı. Bir yandan mevsim geçişinin yol açtığı ani hava değişimi ama daha önemlisi kalabalık ortamlarda solunum yoluyla virüslerin kolayca bulaşabilmesi üst solunum yolu hastalıklarından, ishal ve zatürreye dek birçok hastalığa zemin hazırlıyor.

Haber 24-09-2017 15:38

Bayram tatilinde kaçınmanız gereken 10 hata!

Uzun sürecek yeni bir tatil arifesindeyiz. Kurban Bayramı’nı da içine alan bu 10 günlük tatil için planlar ve rezervasyonlar birbiri ardına yapılıyor. Tatilde en önemli beklentilerden biri, bedenen ve ruhen istirahat etmek. Ancak uzun tatil süreleri çoğu zaman kişileri günlük sağlıklı yaşam alışkanlıklarından uzaklaştırıyor.

Haber 24-08-2017 10:38

İlişkilerde en sık yapılan 9 hata: Hep haklı olmaya çalışmaktan sosyal medyaya!

Son yıllarda hemen herkesin ortak görüşü, ilişkilerin artık hızla ve kolayca tükenir olduğu! Gerçek sohbetlerin yerini sanal iletişimin almaya başlaması, kişilerin günlük hayatın koşuşturmacası ve stresin de etkisiyle özellikle iş hayatındaki öfkelerini, bastırılmış duygularını evde ‘en sevdiklerine’ yansıtarak incitebilmesi, özür dilemekten kaçınıp tartışmalarda hep haklı çıkmaya çalışması, tahammülün zayıflaması çiftleri kolay ayrılığa götüren sebeplerden birkaçı.

Haber 21-08-2017 13:56

Diğer Haber Etiketleri

Hep ‘kahraman’ kalmak isteyen babalara 10 öneri

Attığınız her adımın, her türlü davranışınızın, olaylar karşısındaki tepkinizin bir çift küçük bakış tarafından yakından takip edildiğini ve o davranışlarınızın, sizi ‘rol model’ olarak alan çocuklarınızın birebir taptaze belleklerine kaydedildiğini biliyor muydunuz? Peki ya eşinize, çocuklarınıza her davranışınızın, yarının eşi, annesi, babası olacak çocuğunuz için yol haritasını belirlemedeki rolünü?

Haber 16-06-2017 12:40

Kronik hastalıklara özel Ramazan önerileri

Kronik hastalığı olanlar dikkat! “Ben her sene tutuyorum, bir şey olmuyor” ya da “Riskli olduğunu söyleyenler abartıyor” demeyin; uzun yaz günlerinde oruç tutmak için doktorunuzun mutlaka onayını alın. Zira Ramazan’ın yaz sıcaklarına gelmesi, uzun açlık sürecinin yanı sıra sıvı kaybının artması riskini beraberinde getiriyor.

Haber 01-06-2017 11:15

Yaşlılık hidrosefalisi nedir?

Çoğumuz unutkanlığı, yaşlılık sürecinin normal bir getirisi olarak kabul ederiz. Ancak her zaman öyle değil. Unutkanlığın aynı zamanda beyin omurilik sıvısının emilimi ile ilgili bir dengesizlikten kaynaklanan yaşlılık hidrosefalisinin de bir belirtisi olabileceğini söyleyen Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Gökalp Silav, hem zihinsel hem fiziksel kayıplara yol açan rahatsızlığa karşı uyardı.

Haber 15-05-2017 11:03

Yürüyüş yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Gelişen teknolojiyle birlikte artan hareketsiz yaşam şekli çağımızın en önemli sorunlarından biri. Öyle ki hareketsiz yaşantının tetiklediği hastalıklar nedeniyle yılda yaklaşık 5 milyon kişi hayatını kaybediyor. Bu yüzden uzmanlar her fırsatta sağlıklı bir yaşam için spor yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Haber 08-05-2017 14:29

Çocuk kalbine kendini adamış insanlar İstanbul'a geliyor

Dünyaya gözlerini yeni açmış bir bebek düşünün… Sağlıklı bir şekilde annesiyle hastaneden uğurlanıyor, ancak evde annesinin kucağında henüz beş günlükken, meme emerken hayatını kaybediyor… Nedeni, kalp hastalığı ile dünyaya geldiğinin anlaşılamamış olması! ABD’de yaşanan bu acı gerçek, dünyaya her yıl doğumsal kalp hastası olarak gelen bir milyon bebekten birçoğunun kaderi ne yazık ki…

Haber 04-05-2017 11:56