Acibadem Zekeriyakoy Tip Merkezi Haberleri

Uludağ Ekonomi Zirvesi devam ediyor

Citibank Türkiye Genel Müdürü Emre Karter: - "Türkiye, 50'den fazla çok uluslu firmanın üretim, bölgesel yönetim, lojistik, servis gibi çeşitli alanlarda bölgesel merkezi. Bu sayıları 3'e, 5'e katlarsak bu karar vericileri Türkiye'de daha fazla oturmaya ikna edersek eminim bu, zaman içinde doğrudan sermaye girişimine de bir çarpan etkisi olacaktır" - ING Genel Müdürü Alper Gökgöz: - "Kısaca dijital bankaların Türkiye'de yeni faaliyet göstermesiyle ilgili bir şeyler söylemek isterim. Bu beni çok heyecanlandıran bir gelişme. Bu tip oyuncuların endüstriye girmesi, rekabeti daha artıracaktır ve Türkiye'yi çok daha ileri götürecektir"

Yurthaber 2022-10-07 18:35:06

ABD'den yeni karar! 8 ülke 'en yüksek riskli seyahat' kategorisinde

ABD'de koronavirüsün Omicron varyantı tedirginlik yaratmaya devam ederken virüse karşı yeni tedbirler de gelmeye devam ediyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantının yayılmasının hızlanması nedeniyle 8 ülkeyi daha "en yüksek riskli seyahat" kategorisine aldı.

Haber 2021-12-21 20:49:27

Dünyanın en eski ve en küçük muhafız birliğinde aşı krizi

Katolik Kilisesi'nin merkezi Vatikan'ı ve ruhani lideri Papa'yı korumakla görevli İsviçreli Muhafızlar arasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarını tamamlamayan 3 muhafızın görevleri askıya alınırken, aşı olmak istemeyen 3 asker de birlikten ayrıldı.

Haber 2021-10-04 20:21:44

Aşılama oranı az ülkeler için tarih verildi! Vaka sayıları artabilir

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yeterli aşılama oranına ulaşamayan ve tedbirleri gevşetmeyi planlayan ülkelerde kasım sonuna kadar vaka sayılarında ciddi artış görülebileceği uyarısında bulundu.

Haber 2021-09-30 18:16:24

CDC acil olarak duyurdu! ABD'de hamilelere kritik uyarı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yayınladığı acil duyuruda, hamile olan, yakın zamanda doğum yapan, hamile kalmaya çalışan ya da yakında gebe kalabilecek herkesin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı olması gerektiğini bildirdi.

Haber 30-09-21 02:43

Hamileler aşı olmalı mı? ABD'den dikkat çeken tavsiye

"Hamileler aşı olmalı mı?" sorusuyla ilgili insanlar arasında araştırmalar devam ederken ABD'den konuyla ilgili dikkat çeken bir tavsiye geldi. "ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının hamilelik döneminde herhangi bir riske yol açmadığını açıkladı, hamilelere zaman kaybetmeden aşı olmalarını tavsiye etti.

Haber 12-08-21 03:16

ABD, 16 ülkeyi yüksek riskli ülkeler listesine dahil etti

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), aralarında Yunanistan, İrlanda, Libya ve İran'ın da bulunduğu 16 ülke ve adayı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle "tüm seyahatlerden kaçının" tavsiyesinin verildiği "yüksek riskli ülkeler" listesine dahil etti.

Haber 03-08-21 09:21

AB'de haftalık Kovid-19 vakaları yüzde 64 arttı, en fazla artış gençlerde görüldü

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), AB ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında geçen haftaya göre yüzde 64,3'lük artış görüldüğünü bildirdi.

Haber 16-07-21 16:34

STS TIP ve TUS başvuruları nasıl yapılır? STS TIP ve TUS başvuru ücretleri ne kadar?

STS TIP ve TUS için ikinci dönem başvuruları başladı. Tıp alanında ilerleyerek bir kariyer planlayan kişilerin katıldığı STS TIP ve TUS için başvuru tarihleri ise merak ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlarda adaylar, iyi birer kariyer için birbirleriyle yarışıyor. ÖSYM tarafından açıklanan takvimde STS TIP ve TUS için başvuru tarihleri de netleşti. Peki STS TIP ve TUS başvuruları ne zaman başlıyor?

Haber 13-07-21 09:07

Rize'de 112 Acil Çağrı Merkezi hizmete girdi

Vali Kemal Çeber: - "Geçen yıl 7 kurumumuz yaklaşık 465 bin çağrı aldı. Bu çağrıların yaklaşık 170 bini asılsız çağrı. Yani yüzde 36'sı. Asılsız çağrıyı yapan ve bunu kültür edinenler var. Bu tip vatandaşlarımızla ilgili de hukuki süreçler işletilecek"

Yurthaber 07-06-21 16:54

ABD'de Kovid-19 aşılarının tamamını yaptıranlar için maske zorunluluğu büyük ölçüde kaldırıldı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının tamamını yaptırmış kişilerin iç ve dış mekanlarda, çok kalabalık olmadığı sürece maskesiz bir araya gelmesinde sorun olmadığını açıkladı.

Haber 27-04-21 20:52

Yüzeyden temas sonucu bulaşma riski düşük!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kirli yüzeylere dokunulması sonucu bulaşma riskinin 10 binde 1'den az olduğunu bildirdi.

Haber 09-04-21 09:49

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi: Kovid-19'un yüzeyle temas sonucu bulaşma riski düşük

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kirli yüzeylere dokunulması sonucu bulaşma riskinin 10 binde 1'den az olduğunu bildirdi.

Haber 08-04-21 20:52

CDC: İngiltere varyantı ABD'deki en baskın Kovid-19 türü oldu

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), İngiltere varyantı olan mutant yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ABD'deki en baskın virüs türü haline geldiğini açıkladı.

Haber 08-04-21 01:03

Çinli yetkiliden koronavirüs açıklaması: Laboratuvardan sızma ihtimali yok

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Başkan Yardımcısı Fıng Zıcian, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) laboratuvardan sızdırıldığı ihtimalinin mümkün olmadığını belirtti.

Haber 26-03-21 23:58

Ulu çınarlara yaşlılar haftasında anlamlı hediye

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaşlılar haftası nedeniyle kurum bünyesinde bulunan Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi üyesi yaşlılara “Ulu Çınarlar Yaşıyor” projesi ile topraksız tarım hobi setlerini hediye etti.Dünya’yı ve Türkiye’yi kısa sürede etkisi altına alan yeni tip Korona virüs (Kovid-19) Salgını ile mücadele edilen günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan yaşlılar haftası kapsamında pandemide yüksek risk grubunda yer alan 65 yaş üstü yaşlıların evde kaldıkları günlerde ruh sağlıklarının korunması için “Ulu Çınarlar Yaşıyor” Projesi’ni hayata geçirdi.

Yurthaber 22-03-21 14:18

Lonca Girişimcilik Merkezi altıncı döneme 12 startup ile başladı

Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Girişimcilik Merkezi Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy: - "Bugüne kadar 2 binin üzerinde başvuru alırken ilk beş dönemde toplam 49 girişimciyi Lonca’dan mezun ettik. Yeni dönemdeki yüzlerce başvuru arasından seçtiğimiz 12 girişime baktığımızda, yeni tip koronavirüs salgınının da etkisiyle eğitim ve sağlık alanındaki projelerin arttığını gözlemliyoruz"

Yurthaber 12-03-21 10:38

Erdek körfezi kirlilikten kurtulacak

Erdek Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi iller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından 66 milyon lira karşılığı ihalesi yapıldı.Yıllardır evsel atık ve kanalizasyon atıklarının derin deniz deşarjı yöntemiyle bırakıldığı Erdek körfezindeki kirliliği önlemek, ilçedeki altyapı eksikliklerini gidererek atıksu sorununa çözüm getirmek ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla, Erdek İlçesi Kanalizasyon veAtıksu Arıtma Tesisi yapım işinin ihalesi gerçekleştirildi.İleri Biyolojik Arıtma prosesli inşa edilecek olan Atıksu Arıtma Tesisi hizmete girdiğinde, bölgenin atıksu kirliliğinin önlenmesinde çok önemli bir rol oynarken Erdek İlçesini ve Marmara Denizi’ni kirleten unsurları ortadan kaldırarak Erdek körfezini kirlilikten kurtaracak.Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Erdek İlçesi’ne Atıksu Arıtma Tesisi Yapım işi kapsamında toplam 61 bin 216 metre Kanalizasyon Şebeke ve Terfi Hatları, 2 bin parsel bacası, bin 231 adet muayene bacası, 5 adet Paket tip Terfi Merkezi ile İleri Biyolojik Arıtma prosesine sahip, 62 bin 750 bin kişilik 8 bin 700 m3/gün kişi kapasiteli Erdek Atıksu Arıtma Tesisi yapılacaktır.Yapım işi BASKİ Genel Müdürlüğü ve İLBANK A.Ş.

Yurthaber 03-03-21 19:41

Son Dakika: Hollanda'da Kovid-19 test merkezi yakınında patlama

Son dakika haberine göre Hollanda'nın kuzeyinde bulunan Bovenkardspel şehrindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test merkezinin yakınlarında bu sabah patlama meydana geldi.

Haber 03-03-21 12:17

Ayvalık’ta “Tostçular Çarşısı” yenileniyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde doğup, enfes tadıyla şöhretini tüm dünyaya duyuran Ayvalık Tostu’nun Ayvalık’ta ki merkezi olarak kabul edilen tostçular çarşısı yenileniyor.Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in talimatıyla başlayan ve Ayvalık Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; tostçular çarşısının yağmurlarla birlikte akan çatısının yenilenmesi, tabela ve mobilyaların tek tip hale getirilerek düzenli bir çarşı oluşturulacağı bildirildi.Yapılan çalışmalar hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, her turizm sezonunda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan ilçenin marka değerlerinden biri olan Ayvalık Tostu’nun en çok satıldığı tostçular çarşısını modernize ederek ilçeye yakışır bir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.Bu amaçla hazırladıkları projeyi hayata geçirmeye başladıklarını belirten Başkan Ergin; çalışmalar tamamlandığında hem tostçular çarşısı esnafının daha ferah ve daha koşullarda müşterilerini ağırlayacağını, hem de Ayvalık Tostu tutkunlarının da bu emsalsiz ürünü daha hijyen ve daha sağlıklı koşullarda tüketebilme olanağına kavuşacaklarını vurguladı.

Yurthaber 21-02-21 15:59

Yalova Valisi Muammer Erol’dan Covid-19 denetimi

Yalova Valisi Muammer Erol, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu denetim noktalarını ziyaret etti.Vali Erol’a Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bahçepınar ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık eşlik etti.Cumhuriyet Meydanı’ndaki polis kontrol noktasındaki denetime katılan Vali Erol, daha sonra uygulamadan muaf olan iş yerlerini gezdi.Cumhuriyet ve İstanbul Caddelerinde esnafları ziyaret eden Erol son olarak Yalova Polis Merkezi inşaatını ziyaret etti.

Yurthaber 13-02-21 14:37

Araştırma sonuçlandı: Çift maske Kovid-19'a karşı daha fazla koruma sağlıyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan araştırma, çift maske takmanın, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tek maskeye oranla iki kat daha fazla koruma sağladığını ortaya koydu.

Haber 10-02-21 20:50

Gençlerden kuşlara yem

Sokağa çıkma kısıtlaması gününde kuşların aç kalmaması için gençler kuşlara yem bıraktı.Malatya Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı Hanımın çiftliği Gençlik Merkezi üyeleri, kuşları unutmadı.Yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında hafta sonunda sıkacağı çıkma kısıtlaması günlerinde ve kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken kuşlara buğdaylar bırakıldı.Hanımınçiftliği Gençlik Merkezi üyeleri tarafından yapılan açıklamada, “ Dağlara buğdaylar serpin.

Yurthaber 07-02-21 17:03

2021 STS TIP başvuruları 2021: İşte STS TIP başvuru ekranı linki! STS TIP başvuru ekranı ve başvuru kılavuzu!

Son dakika haberine göre binlerce kişinin beklediği 2021 STS TIP başvuruları ÖSYM ekranından yapılabilecek. 2021 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yayınlanan sınav takvimine göre 2021 STS TIP başvuruları 10 Şubat'ta sona erecek. 2021 STS Tıp başvuru kılavuzu yayınlandı. ÖSYM STS TIP 2021 başvuru yap! STS TIP başvuru ekranı haberimizde.

Haber 02-02-21 12:37

Alman kozmetik şirketi Douglas, Avrupa'daki 500 mağazasını kapatacak

Merkezi Almanya'da bulunan, parfüm ve kozmetik perakendecisi Douglas, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüketici alışkanlıklarını değiştirmesinin etkisiyle Avrupa'daki 500 mağazasını kapatma karara aldı.

Finans 28-01-21 15:57

Sinop Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi ekibine teşekkür belgesi

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi ekibine Samsun Kızılay Orta Karadeniz Bölge Merkez Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi gönderildi.200 gönüllü vatandaşın transferi gerçekleştirildiYeni tip korona virüsü (Kovid-19) hastalığıyla mücadele döneminde hastalıkla karşılaşmış, başarılı tedavi sonrası sağlığına kavuşmuş vatandaşlardan, bakanlığın talimatları doğrultusunda hızlı, etkili ve güvenli immün plazma teminini sağlamak, bağışçı organizasyon sürecinin ivedi bir şekilde planlanması ve sürdürülmesi için 2020 Eylül ayı itibari ile Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde kurulan Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi tarafından, Kovid-19 tanısı konulan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen 621 hastaya ulaşıldı ve 200 gönüllü vatandaşın immün plazma bağışı için Samsun Kızılay Orta Karadeniz Kan Merkezi’ne transferi sağlandı.Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde immün plazma bağışının koordine edilmesi ve transfer sürecinin yürütülmesi için emeği geçen ekibe Samsun Kızılay Orta Karadeniz Bölge Merkez Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi gönderildi.

Yurthaber 25-01-21 22:34

Keçiören Belediyesinin e-Kariyer Ofisi iş arayanları işverenlerle buluşturuyor

Keçiören Belediyesinin iş başvuru merkezi e-Kariyer Ofisi, 2021 yılında da işverenleri iş arayan vatandaşlarla buluşturuyor.Keçiören Belediyesi, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla birlikte artan işsizlik sorununa e-Kariyer Ofisi ile çözüm buluyor.

Yurthaber 14-01-21 12:07

İngiltere'de ortaya çıkan Kovid-19'un hızlı yayılan türü Çin'de de görüldü

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) İngiltere'de mutasyon geçiren ve daha hızlı yayılan türüne Şangay'da rastlandığını bildirdi.

Haber 31-12-20 19:55

Kaş Kültür Merkezinin temeli atıldı

Kaş Belediyesi tarafından ilçede yaptırılacak kültür merkezinin temeli törenle atıldı.Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle katılımın sınırlı tutulduğu Kaş Kültür Merkezi temel atma törenine, Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri ve siyasi partilerin ilçe başkanları katıldı.Belediye Başkanı Ulutaş, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Kaş’ın kültürel sanatsal faaliyetleri geçmişte olduğu gibi bugün de devam ettiren kadim bir medeniyet olduğunu söyledi.İlçede turizm, tarım ve ticaretin ön planda olmasının yanı sıra bu etkinliklerin Patara, Antiphellos, Xhanthos’da sürdüğünü ve ülkenin bir değeri olduğunu dile getiren Ulutaş, “Bu değerimizi daha yukarıya taşımak, kültürel sanatsal etkinlikleri Kaşımıza daha çok yaşatmak adına bugüne kadar yapılamamış olan Kaş Kültür Merkezini yapacağız.

Yurthaber 25-12-20 13:13

Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan çocuklar için eğlence programı düzenlendi

Erzincan’da yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan çocuklara yönelik başlatılan "Haydi Çocuklar Balkona" projesi kapsamında müzikli eğlence programı düzenledi.Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Erzincan Gençlik Merkezi tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında evde kalan çocuklara yönelik olarak eğlence programı düzenlendi.

Yurthaber 19-12-20 09:09

2 günlük kısıtlamada 6 bini aşkın araç kontrol edildi

Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde hafta sonu tam gün olarak uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında yapılan trafik denetimlerinde 6 bin 319 araç kontrol edilirken, kurallara uymayan 514 kişiye ise ceza uygulandı.Gaziantep’te Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezi, ilçeler ve şehirlerarası karayollarında kısıtlamanın sürdüğü saatlerde yaptığı denetimlerde 6 bin 319 araç kontrol edildi.

Haber 07-12-20 14:11

Yerli aşıyla ilgili yeni gelişme! 'Aldığımız veriler çok olumlu'

Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nin (ERAGEM) yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği yerli aşı adayının faz-2 çalışmalarına 15 Aralık'tan sonra başlanması öngörülüyor. İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKUM) Müdür Yardımcısı Ahmet İnal, "Aldığımız veriler çok olumlu. Vatandaşlarımız bu aşıya güvenebilir. İnsanlarda şu var, 'genetiğimizle mi oynayacaklar?' Bunlar hakikaten ütopik şeyler." ifadelerini kullandı.

Haber 06-12-20 20:36

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi, karantina süresini 7 ila 10 gün olarak güncelledi

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tavsiye edilen karantina süresini 14 günden 7 ila 10 güne düşürdü.

Haber 02-12-20 20:33

Bursa’da kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatlerinde değişiklik

Bursa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, yarından itibaren kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatleri 10.00-16.00 olarak belirlendi.İçişleri Bakanlığının gönderdiği "Yeni Kısıtlama ve Tedbirler" konulu genelgeyle kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatleri güncellenirken,Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, "2 Aralıktan itibaren kendi mevzuatlarında belirtilen çalışma saatleri saklı kalmak kaydıyla, 7/24 saat uygulaması ile zorunlu kamu hizmeti yürüten, vardiya usulüyle çalışan kurumlar hariç (112 Acil Çağrı Merkezi, sağlık, zabıta, kolluk kuvvetleri, güvenlik personeli vb.) tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların saat 10.00’da başlayacak mesaisi saat 16.00’da bitecek" ifadelerine yer verildi.

Yurthaber 01-12-20 13:02

Uzaktan eğitim sürecinde dijital ayak izine dikkat

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) Müdürü Doç. Dr. Yusuf Levent Şahin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında okullarda devam ettirilen uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler, öğrenciler ile velilere yönelik uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Haber 27-11-20 11:45

Yerli aşı çalışmasıyla ilgili son dakika gelişmesi! Gönüllülere 2’inci doz bugün yapıldı

Son dakika haberine göre Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERAGEM) tarafından yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen ve 5 Kasım 2020‘de Faz 1 çalışmalarına başlanılarak gönüllülere ilk dozu yapılan inaktif aşı adayının 2’inci dozu yapıldı.

Haber 26-11-20 10:59

Salihli Belediyesi muhtarlık binalarını ilaçladı

Salihli Belediyesi, ilçe genelinde yeni tip korona virüse karşı mesai gözetmeksizin mücadelesini sürdürürken muhtarlık hizmet binalarını da dezenfekte ederek ilaçladı.Salihli Belediyesi Temizlik ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe merkezinde bulunan mahalle muhtarlıklarında yapılan çalışma ile hizmet binaları titizlikle dezenfekte edilerek Kovid-19 salgınına karşı ilaçlandı.Korona virüs salgınına karşı her türlü tedbiri alarak ilaçlama çalışmalarının resmi ve kamusal alanlar ile toplu yaşam alanlarında belediye ekipleri tarafından mesai gözetmeden yürütüldüğünü belirten Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Salihli Belediyesi olarak ilçe merkezi ile mahallelerimizde salgına karşı halkımızın sağlığını korumak amacıyla ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz.

Yurthaber 25-11-20 17:22

Avustralya'da Kovid-19'un merkezi Melbourne'de vaka kalmadı

Avustralya'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) en fazla can kaybı ve vaka sayısına neden olduğu Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'de vaka sayısı sıfırlandı.

Haber 24-11-20 14:45

Dünya Diyabet Günü’ farkındalık etkinliği gerçekleştirildi

Dünya Diyabet Günü kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından diyabet hastalığına farkındalık oluşturma amaçlı Tip 1 Diyabetiklere yönelik online bir etkinlik düzenlendi.Video konferans yönetimi ile gerçekleşen çevrimiçi farkındalık programı, Merkez Müdürü Prof.

Yurthaber 16-11-20 17:59

Oda başkanları ile koronavirüs ek tedbirleri genelgesi değerlendirildi

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını önlemek, ülke geneliyle birlikte Karabük’te de pozitif vaka ve temaslı sayısında yaşanan artışı durdurmak amacıyla Vali Fuat Gürel başkanlığında, Karabük Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’ne bağlı oda başkanlarının katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen koronavirüs ek tedbirleri genelgesi kapsamında; evlere paket servis ve gel-al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri (içkili/içkisiz ayrımı olmaksızın), kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi işyerleri, nikah/düğün salonları, halı sahalar ve spor salonları, internet kafeler/salonlar ve elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna vb.

Yurthaber 05-11-20 17:56

Sanayide dönüşüm programı dijitalde

Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (STEP) 2020 bu sene, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle dijitalde gerçekleştirilecek.Malatya İnönü Üniversitesi Teknokent tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, sanayide dönüşüm programlarının pandemi nedeniyle bu yıl dijitalde gerçekleştirileceği belirtilip, "Malatya Teknokent, TTO ve Pusula Ön Kuluçka Merkezi olarak Dijital Dönüşüm Programı STEP 2020 bu sene dijitalde.

Yurthaber 21-10-20 13:35

Büyükşehir, FIFA 2020 e-spor turnuvası için ödül töreni düzenledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle Gaziantep Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu iş birliğinde yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde gençlerin sosyal aktivitelerini koruyucu önleyici tedbirler eşliğinde gerçekleştirebilmesi amacıyla hayata geçirilen FIFA 2020 E-Spor Turnuvası için ödül töreni düzenlendi.“Spor Dostu Kent” anlayışından hareketle Türkiye’de sportif faaliyetlerinin merkezi konumuna gelen Gaziantep için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu iş birliğinde organize ettiği FIFA 2020 E-Spor Turnuvası’nda 455 kişi içerisinden derece alarak başarı sağlayan yarışmacılar için Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında ödül töreni gerçekleştirdi.

Yurthaber 19-10-20 14:32

Koronavirüsün yeni merkezi Fransa! Salgının başından bu yana en yüksek rakam

Fransa'da son 24 saatte 26 bin 896 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesiyle salgının başından bu yana ülkede ve Avrupa'da görülen en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.

Haber 11-10-20 01:29

İmmün plazma için merkez oluşturuldu

Malatya’da, yeni tip korona virüs (Covid-19) hastaları için Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Covid-19 pandemisinde ihtiyaç duyulan hastalara kullanmak üzere immün plazmanın temini konusunda Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar kapsamında hızlı, etkili ve güvenli immün plazma temininin sağlanması amaçlanmıştır.Bu minvalde İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi aktif olarak göreve başlamıştır” denildi.Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi için tahsis edilen telefon numaralarının 0422 504 04 24 - 0422 504 04 34 olarak belirlendiği kaydedildi.

Yurthaber 06-10-20 12:09

İLKİM’de inovasyon

İlkadım Belediyesi Çözüm Merkezinde (İLKİM) kurumsal anlamda verimliliği arttırmak amacıyla personeli için tek tip kıyafet uygulaması başlatıldı.Sadece tek tip kıyafet uygulamasıyla değil vatandaşlardan gelen talepler, öneri ve şikâyetleri dijital ortamda kayıt altına alınacağı, sistem ile birimler arası iletişim ve koordinasyonun güçleneceği, daha kurumsal ve düzenli bir çalışma yapılacağını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Kurumsal anlamda gelişimi arttırmak amacıyla hizmet veren çözüm merkezi personelimizin başta kıyafet uygulaması ile belediyemizi en iyi şekilde temsil etmeleri arzusundayız.

Yurthaber 30-09-20 12:26

Korona çağrı merkezi oluşturuldu

Malatya’da, yeni tip korona virüs (Covid-19) hastaları için çağrı merkezi oluşturuldu.Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, korona virüs hastaları, temaslı durumunda olanlar ve olası vakalar için çağrı merkezi oluşturulduğu belirtilerek, “Korona virüs hastaları, temaslı durumunda olanlar ve olası vakalarımız; acil sağlık ihtiyaçları, istek ve görüşleri için müdürlüğümüz bünyesinde kurulan korona virüs Çağrı Merkezi’nin (0 422 321 44 22 ) numaralı telefon hattını arayarak bilgi alabilecekler; sorun talep ve önerilerini aktarabilecekler” denildi.

Yurthaber 22-09-20 11:41

Korona çağrı merkezi oluşturuldu

Malatya’da, yeni tip korona virüs (Covid-19) hastaları için çağrı merkezi oluşturuldu.Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, korona virüs hastaları, temaslı durumunda olanlar ve olası vakalar için çağrı merkezi oluşturulduğu belirtilerek, “Korona virüs hastaları, temaslı durumunda olanlar ve olası vakalarımız; acil sağlık ihtiyaçları, istek ve görüşleri için müdürlüğümüz bünyesinde kurulan korona virüs Çağrı Merkezi’nin (0 422 321 44 22 ) numaralı telefon hattını arayarak bilgi alabilecekler; sorun talep ve önerilerini aktarabilecekler” denildi.

Yurthaber 22-09-20 11:41

Siirt'in Şirvan ilçesi koronavirüs karantinasına alındı

Siirt'in Şirvan ilçe merkezi ile 2 köy ve bir mezra, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 14 günlük karantinaya alındı.

Haber 19-09-20 16:49

Sinop’ta plazma bağışçı çağrı merkezi kuruldu

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Kovid-19 Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi kuruldu.Yeni tip korona virüs (Kovid-19) hastalığıyla mücadele döneminde hastalıkla karşılaşmış, başarılı tedavi sonrası sağlığına kavuşmuş vatandaşlardan, Sağlık Bakanlığı talimatları doğrultusunda hızlı, etkili ve güvenli immün plazma teminini sağlamak, bağışçı organizasyon sürecinin ivedi bir şekilde planlanması ve sürdürülmesi için Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi kuruldu.Merkez tarafından, Kovid-19 tanısı konulan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen birçok vatandaşa ulaşılarak ve immün plazma bağışı konusunda bilgilendirilerek bağış için vatandaşlar Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezine davet edildi.Ayrıca bağış yapmak isteyip ulaşım imkanına sahip olmayan gönüllü bağışçılar için ise nakil işlemleri yine Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi tarafından planlanıyor.Gönüllü bağışçılar Sinop’a en yakın olan Samsun Orta Karadeniz Kızılay Kan Merkezinde gerçekleştirilen immüm plazma bağışı işlemlerinin tamamlanmasının ardından yine Sağlık Müdürlüğü tarafından planlı bir şekilde evlerine bırakılıyor.

Yurthaber 18-09-20 11:54