Adalet Komisyonu Baskani Kemal Alver Haberleri

Lahey’in hediye ettiği ’bozkurt’ heykeli Samsun’da sergileniyor

Lahey Sürekli Adalet Divanı bugünkü ismiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından 7 Eylül 1927’de Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilen ’bozkurt’ heykeli Samsun Gazi Müzesi’nde sergileniyor.

Yurthaber 2024-01-29 12:34:27

Zonguldak Adliyesi’nde kan bağışı etkinliği düzenlendi

Zonguldak Adliyesi’nde kan bağış kampanyası düzenlendi.Türk Kızılay Zonguldak Şubesi koordinesinde, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, Zonguldak Adalet Komisyonu Başkanlığı, Zonguldak İdaresi Mahkemesi Başkanlığı ve Zonguldak Baro Başkanlığı tarafından Zonguldak Adliyesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Yurthaber 2023-11-22 13:45:29

Adalet Bakanı Tunç'tan, Kılıçdaroğlu'nun Veysel Şahin hakkındaki iddialarına ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, çeşitli suçlardan 13 yıl 10 ay hapse mahkum edilen Veysel Şahin hakkındaki iddialarına ilişkin, "Bağımsız ve tarafsız yargıyı yıpratmak, adalete güveni sarsmak isteyen kötü niyetlilere asla geçit vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Haber 2023-09-21 13:51:30

Kılıçdaroğlu 'Her gün soracağım' diyerek paylaştı: Veysel Şahin hakkında dikkat çeken paylaşım! Mafya babaları, uyuşturucu baronları...

Yasa dışı bahis baronu olduğu öne sürülen Veysel Şahin hakkında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Yılmaz Tunç'a Veysel Şahin hakkında bir soru yöneltip "Yanıt alana kadar, sorumlular ortaya çıkana kadar da her gün soru sormaya devam edeceğim" dedi.

Haber 2023-09-20 13:38:59

Cezaevindeki TİP Milletvekili Can Atalay'ı ziyaret etti! Kılıçdaroğlu'ndan TBMM Başkanı Kurtulmuş'a çağrı: 'Adalet Bakanlığı'na süratle bir yazı yazın'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TİP Milletvekili Can Atalay'ı ziyaret etmek için Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne geldi. Ziyaretinin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a da yanıt verip çağrıda bulundu.

Haber 12-07-23 15:00

Tanju Özcan aldığı cevap üzerine ateş püskürdü! Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler: 'Orası senin babanın çiftliği mi?'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'Değişim ve Adalet' yürüyüşüne devam ediyor. CHP Genel Merkezi'nden 'Değişim' çağrılarına ilişkin bir cevap beklerken genel merkeze sokulmayacaklarına dair bir cevap aldıklarını belirten Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler söyledi. "Evine gelsem sokmayabilirsin" diyen Özcan, "Ben Atatürk'ün evine gidiyorum, evimize gidiyorum. Orası senin babanın çiftliği mi?" ifadelerini kullandı.

Haber 07-07-23 13:08

Kılıçdaroğlu'ndan 'Adalet Yürüyüşü' paylaşımı: Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, Adalet Yürüyüşü'nün 6'ncı yıl dönümüne ilişkin paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda, "Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin, bu yürüyüş bizim ilk adımımızdı!" ifadelerini kullandı.

Haber 15-06-23 18:04

1190 dokunulmazlık dosyası Cumhurbaşkanlığına iade edildi! Aralarında Kılıçdaroğlu da var

TBMM'de yeni dönemin resmen başlamasıyla beraber milletvekili seçilemeyen isimlere ait toplam bin 190 dokulmazlık dosyası Adalet Anayasa Karma Komisyonu tarafından Cumhurbaşkanlığına iletildi. Gönderilen dosyalar arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dosyası yer alıyor. Dokunulmazlık dosyaları önce Adalet Bakanlığı'na gönderilecek ardından eski milletvekillerinin yargılanmaları için ilgili savcılıklara havale edilecek.

Haber 14-06-23 17:57

YILMAZ TUNÇ kimdir, kaç yaşında? YENİ ADALET BAKANI Yılmaz Tunç hangi görevlerde bulundu? İşte hayatıyla ilgili bilgiler

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile ilgili aramalar hız kazandı. AK Parti eski Milletvekili, eski Adalet Komisyonu Başkanı ve Grup Başkanvekili ve şu an da yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un hayatı araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasıyla yeni dönem bakanlıklar da belli oldu. Peki, YILMAZ TUNÇ kimdir, kaç yaşında? Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hangi görevlerde bulundu? İşte hayatıyla ilgili bilgiler...

Haber 04-06-23 12:42

Bakan Bozdağ 'Dünya liderleri sıraya girdi! Kılıçdaroğlu hâlâ...' diyerek CHP liderine yüklendi! 'Çok mu zordu?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçildiği seçimlerin ardından siyasilerden önemli açıklamalar geliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yaptığı bir paylaşımla, CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Erdoğan'ı tebrik edip başarılar dilemediği için eleştirdi.

Haber 29-05-23 13:33

Vecdet Öz aldığı 'teklifi' bu sözlerle duyurdu: ‘Sinan Oğan bizzat bana dedi ki…’

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylamasında Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini duyuran Adalet Partisi lideri Vecdet Öz’den dikkat çeken açıklamalar geldi. Seçim sonuçlarının ardından Sinan Oğan ile aralarında geçen konuşmayı aktaran Vecdet Öz "Sinan Oğan, Erdoğan'la görüşmeden önce bana 'Hocam AKP 49 buçuk aldı, Kemal bey geride, gelin AKP'yi destekleyelim, yönetimin içinde olalım.' dedi." ifadelerini kullandı.

Haber 24-05-23 08:43

Sinan Oğan'ın kararının ardından Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'den tek cümlelik paylaşım

Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek kararını açıklamasının ardından siyaset gündeminde hareketlilik sürüyor. Dağılan ATA İttifakı'nın ortaklarından Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, seçimin 2. turunda CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararını aldıklarını açıklamıştı. Oğan'ın da kararını duyurmasının ardından Öz'den tek cümlelik bir paylaşım geldi.

Haber 22-05-23 17:53

Son dakika | İkinci turda hangi adayı destekleyeceğini resmen duyurdu! Adalet Partisi'nden flaş 'Kılıçdaroğlu' kararı

Son dakika haberi: Seçimlere günler kala siyasi arenadaki trafik hızını artırdı. Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu, dağılan ATA İttifakı'nın ortaklarından Adalet Partisi lideri Vecdet Öz'ü partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından Vecdet Öz, oy birliğiyle Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını duyurdu. Öte yandan Kılıçdaroğlu ile Özdağ saat 18.00'de bir araya geldi.

Haber 22-05-23 15:29

ATA İttifakı ortağı partiden flaş açıklama! 28 Mayıs'taki seçimde kimi destekleyeceğini açıkladılar

ATA İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Öz, "Adalet Partisi'nin GİK kararı, ittifak ortaklarımızla birlikte belirlediğimiz şartlar yazılı olarak teminat altına alınmak suretiyle başkaca hiçbir beklenti içinde olmadan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek ve bize gönül verenleri daha fazla sürüncemede bırakmamak olmuştur." dedi.

Haber 21-05-23 02:03

Canlı yayında kulis bilgisini paylaştı! Kemal Kılıçdaroğlu, 2000 sonrası sigortalılarda emeklilikle ilgili harekete geçiyor

Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerin ikinci turu için çalışmalara başladığı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun ilk turda Yeniden Refah ve Sinan Oğan'ın oylarını artıran 2000 sonrası sigortalılarda emeklilikle ilgili Emeklilikte Adalet Derneği Başkanı ile görüştüğü aktarılarak "13-14 gün içerisinde bu konularla ilgili bir şeyler duyacağız" dedi.

Haber 16-05-23 09:18

AK Partili Hamza Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki! 'Canlı yayında açık açık yalan söylüyor'

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den Türkiye'ye iadesiyle ilgili sorulan bir soruya "Erdoğan talep etmedi ki, benim bildiğim kadarıyla talep etmedi" cevabını verdi. Söz konusu ifadelere tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Sayın Kılıçdaroğlu canlı yayında açık açık yalan söylüyor" dedi. Öte yandan Adalet Bakanlığı da FETÖ elebaşı Gülen’in 27 suçtan iadesinin istendiğini açıkladı.

Haber 13-05-23 09:21

Kılıçdaroğlu'ndan Van'da 'kayyum' çıkışı! Gelirken söz verdim diyerek duyurdu: Hepsini görevine iade edeceğim

Son dakika haberi: 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere 12 gün kala Van'daki mitingde konuşan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'adalet' vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu "Bıkmadık mı ya, kamplaşmadan kavgadan bıkmadık mı ya! Yeter artık! Nerede bir adaletsizlik varsa ben orada olacağım. Adaletsizlikle mücadele etmek benim boynumun borcudur" ifadelerini kullanırken, yaptığı kayyum çıkışı dikkat çekti.

Haber 02-05-23 16:46

Siyasette Sadullah Ergin tartışması! Muharrem İnce'den dikkat çeken paylaşım

Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine odaklandı. Seçim nedeniyle siyasetin gündemi de bir anda hareketlendi. Son günlerde CHP listelerinden DEVA Partisi kontenjanından eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi tartışma konusu oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergin ile ilgili olarak 'Başka bir partinin adayı' diyerek tartışmalara yanıt verirken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ergin ile ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Haber 13-04-23 14:39

Kılıçdaroğlu'ndan 'Sadullah Ergin' açıklaması! Akılcı politika diyerek açıkladı: Başka bir partinin adayı...

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP listelerinden aday gösterilmesiyle ilgili konuştu. Gelen tepkileri normal karşıladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sadullah Bey başka bir partinin adayı. Dolayısıyla bunlar artık oyların heba olmaması ve bunların lehe çalışması için böyle bir akılcı politika izlendi" diye konuştu.

Haber 12-04-23 09:34

Kılıçdaroğlu, 'Bakan olacaklar' diyerek duyurmuştu! Fatih Portakal'dan çok konuşulacak iddia: Seçilirse Adalet Bakanı...

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kazanması halinde kabinede görev vereceği iki ismi ilk kez açıkladı. Çanakkale'deki mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Ahmet Akın ve Muharrem Erkek'e bakan olarak görev vermek istediğini söyledi. Söz konusu iki isim için düşünülen bakanlıklar merak konusu olurken, gazeteci Fatih Portakal çok konuşulacak bir iddiayı ortaya attı.

Haber 12-04-23 07:00

Kılıçdaroğlu'nun 2014 yılındaki tweeti yeniden gündem olmuştu... CHP listesinden aday gösterilen Sadullah Ergin'den ilk açıklama

14 Mayıs seçimleri için milletvekili aday listesini belirleyen CHP'deki listede yer alan bazı isimler dikkat çekti. Özellikle eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Ankara'dan aday gösterilmesi tartışma yarattı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2014 yılında Ergin'le ilgili yaptığı paylaşım yeniden gündem olurken, tepkiler sonrası Ergin'den açıklama geldi.

Haber 10-04-23 10:21

İftar davetinin ev sahibi eski bakan 'seccade' tartışmasının perde arkasını anlattı: 'Kılıçdaroğlu’na tenkitler haksızlıktır’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Son olarak söz konusu fotoğrafın çekildiği iftar davetinin ev sahibi İstanbul Platformu adına eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu bir açıklama yaptı.

Haber 01-04-23 15:29

Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Büyük saygısızlık

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığının Anayasa Mahkemesi'ne taşınmasının beyhude bir arayış olduğunu ifade etti. Ayrıca Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye basması ile ilgili olarak "Büyük saygısızlık" ifadesini kullandı.

Haber 01-04-23 13:37

SON DAKİKA | Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır hakkında 'dokunulmazlık' kararı

Son dakika haberi: TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar aldı. Karma Komisyon Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, yaptığı açıklamada "CHP'li Mahir Başarır karma komisyona savunma yapmadı. İYİ Partili Türkkan ise yazılı savunmasını sunmuştu sözlü savunma yapmadı" diye konuştu.

Haber 02-03-23 12:07

Kılıçdaroğlu partisinin üye katılım töreninde böyle seslendi: CHP'li olmak kolay değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bakırköy'de bir otelde düzenlenen üye katılım törenine katıldı. Törende kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partili olmak kolay değildir. Adalet isteğinden asla vazgeçmeyeceksiniz." ifadelerini kullandı.

Haber 05-02-23 17:30

Son dakika: Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı! Eğer bunları yaparsanız destekleriz

Son dakika haberine göre, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, CHP'nin Atatürk'ün kurduğu milli ünitern, laik devletten yana olması ve özerklik çabalarının desteklenmemesi halinde Zafer Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.

Haber 19-01-23 17:18

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken çıkış! 'İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te iş insanlarıyla bir araya geldi. Gaziantep Ticaret Odası'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun hasar tespit komisyonu çıkışı dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş, durum ve hasar tespit komisyonu kurmak. 6 lider buna karar veriyor. Türkiye ile ilgili rakamları bilmiyoruz. İktidar olunca 15 gün içinde, 20 gün içinde, durum ve hasar tespit komisyonu hükümetin önüne rakamları koyacak. Bileceğiz" dedi.

Haber 19-01-23 13:51

Levent Türkkan ve Ali Mahir Başarır hakkında hazırlık komisyonu kararı

Meclis Anayasa Adalet Karma Komisyonu, İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle hazırlık komisyonu kurulmasına karar verdi. CHP komisyona katılmama kararı aldı.

Haber 11-01-23 15:40

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Erdoğan'dan burs ve kredi müjdesi, Kılıçdaroğlu'nun Bakanlığa yürüyüşü, EYT'de takvim...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından duyurduğu yeni KYK burs ve kredi ücretleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Bakanlığına yürümesi, EYT düzenlemesinde yeni takvim, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den 'konut kredisi faizleri' hakkında açıklama, Antalya'da sel felaketi...

Haber 12-12-22 19:31

Son dakika haberi: Kılıçdaroğlu'nun bakanlığa yürüyüşüne Bakan Bozdağ'dan tepki! Randevusuz geldiği halde...

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sabah saatlerinde Adalet Bakanlığına yürüyerek, 6 yaşında evlendirilip cinsel istismara maruz kaldığı H.K.G. hakkında görülen davaya ilişkin tepkisini dile getirmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun bakanlıktan randevu istemediğini belirterek "randevusuz geldiği halde görüşmek isteseydi, kendisiyle yine görüşürdüm. Sayın Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı ile görüşme yerine basın açıklaması ile yetindi" dedi.

Haber 12-12-22 10:54

Silahlı terör örgütüne üye olmaktan tutuklu HDP'li Güzel hakkında flaş gelişme: Karar oy çokluğu ile alındı

PKK'lı teröristle fotoğrafı ortaya çıkan ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan HDP Milletvekili Semra Güzel için TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde oy çokluğu ile karar aldı.

Haber 17-11-22 16:33

Kılıçdaroğlu'ndan sert mesaj: Feriştahınız gelse geri adım atmam

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'daki bir programında yaptığı konuşmada birbirinden önemli mesajlar verdi. Sık sık adalet vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumunda KPSS'deki sözlü sınavın kaldırılacağını belirtti. Torpilli olanın istediği kararı çıkartabildiğini ifade eden CHP lideri adaleti sağlayacaklarını ifade ederek "Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Feriştahınız gelse geri adım atmam." dedi.

Haber 12-11-22 14:24

Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmıştı! HDP'li Semra Güzel hakkında yeni gelişme

TBMM Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden oluşan Karma Komisyon bünyesinde kurulan Hazırlık Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in devamsızlığına ilişkin dosya üzerinde çalışmasını tamamladı.

Haber 08-11-22 16:53

Semra Güzel için TBMM'de Hazırlık Komisyonu kuruldu

TBMM Anaya ve Adalet Karma Komisyonu'nda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesi talebiyle, Genel Kurul devamsızlık raporunun görüşülmesi için Hazırlık Komisyonu kuruldu.

Haber 20-10-22 13:49

GÜNCELLEME - Eskişehir'de boşandığı avukatı silahla yaralayan sanık ağır cezada yargılanacak

ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI EKLENDİ

Yurthaber 12-10-22 16:41

Altılı masa anlaştı, Kılıçdaroğlu ABD'de duyurdu! İktidar muhalefete hesap verecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti kapsamındaki görüşmeleri sürüyor. Kılıçdaroğlu pazar günü başladığı gezisinde son olarak öğrencilerle bir araya geldi. Burada dikkat çeken mesajlar veren CHP lideri, iktidar olmaları durumunda 6 lider üzerinde anlaşarak kurmayı planladıkları kurumu duyurdu. Kesin Hesap Komisyonu başkanının ana muhalefet partisinden olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "İktidar parlamentoda bütçe harcamaları dolayısıyla muhalefete hesap verecek" dedi.

Haber 12-10-22 16:29

Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' çıkışına Bakan Bozdağ'dan canlı yayında yanıt AK Parti olarak bizim tavrımız...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyadan paylaştığı videoyla duyurduğu, ardından CHP’nin TBMM’ye sunduğu ‘başörtüsü’ teklifi siyaset gündemini meşgul etti. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla alakalı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ canlı yayında değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, CHP’nin kanun teklifine karşı AK Parti'nin tavrının ne olacağı sorusuna da yanıt verdi.

Haber 04-10-22 23:51

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine sürpriz destek! AK Partili eski bakan Abdülhamit Gül'den yanıt geldi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifine AK Parti kanadından sürpriz bir destek geldi. Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifine ilişkin "Anayasa değişikliği yapılması milletimizin hakkı, demokrasinin gereğidir" şeklinde karşılık verdi.

Haber 04-10-22 15:07

Adalet Bakanı Bozdağ AK Parti Şefaatli İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu: (1)

"(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) Senin arkadaşların henüz senin adaylığın konusunda müttefik değiller. O zaman Türk milleti senin cumhurbaşkanlığın konusunda nasıl ittifak sağlasın?" -"Kılıçdaroğlu, şimdi ABD'ye gidecek, öyle haberler çıkıyor. Belli ki bir AB'ye, ABD'ye de yaslanma ihtiyacını duyuyor. Siz değil AB'ye, ABD'ye, bir dünyaya yaslanın, Türk milletine yaslanmadıkça kazanacağınız hiçbir seçim yoktur, olamaz"

Yurthaber 24-09-22 14:39

Hür Düşünce Hareketi 1. Olağan Genel Kurulu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: - "Önce 6 lider olarak biz neyi nasıl yapacağımızı bütün ayrıntılarıyla görüşüp karara bağlamak zorundayız. Sonra milletin önüne çıkmak zorundayız. O kararlar aynı zamanda ittifakın güçlü olması, sürekli olması, Türkiye'nin aydınlığa kavuşması için son derece değerlidir" - "Bizler Türkiye'nin üretmesini, büyümesini, kalkınmasını istiyoruz. Adalet, demokrasi, özgürlük istiyoruz. Yani olağanüstü güzel bir paydanın üstünde bir aradayız. O payda da farklılığımız yok, o paydada biriz. O paydada bir olduğumuz sürece de göreceksiniz Türkiye geleceğe güvenle bakacak" - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: - "Eğer biz ortak aidiyet bilincini oluşturacaksak, 6'lı masa ortak aidiyet bilincinin referans mekanı olacaksa hepimiz bilelim ki 'Ben' diyerek konuşmayacağız. Biz birliğiz, biz yapacağız, biz değiştireceğiz"

Yurthaber 17-09-22 15:56

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sakarya'da partisinin grup toplantısında konuştu: (1)

"Cumhuriyet Halk Partisi kim adalet istiyorsa hep onun yanında oldu. Kimliğine, inancına, yaşam tarzına bakmadık. Bir mağduriyet, haksızlık varsa onun yanında durma felsefesini, bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretti" - "Allah nasip eder iktidar olduğumuzda çiftçi şunu görecek; ürettiğiniz her ürünün, alın terinin karşılığını alacaksınız. 6'lı masanın taahhüdüdür bu, millet masasının taahhüdüdür bu"

Yurthaber 13-09-22 15:46

Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK ile ilgili açıklamaları çok konuşulmuştu! Canlı yayında flaş sözler...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. KHK'lılarla ilgili sözleri tartışma konusu olan Kılıçdaroğlu, kritik mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, "Kim haksızlığa uğradıysa adalet için oradayız. Devletin dini adalettir. Halk benim ne dediğimi gayet iyi biliyor." ifadelerini kullandı.

Haber 01-09-22 21:10

'Adalet yürüyüşü' çok konuşulmuştu! Kılıçdaroğlu bir kez daha yollara düşüyor: Genel Başkanımız özellikle istedi

2017'de başlattığı, Ankara'dan İstanbul'a günlerce süren 'adalet yürüyüşü' ile Türkiye'nin gündemindeki yerini uzun süre koruyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha yollara düşüyor. CHP'den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu "özellikle yer almak istediği" yürüyüşte 15 kilometre katedecek. Son günlerde adı sık sık 'altılı masa'nın cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddialarla da anılan Kılıçdaroğlu'nun yer alacağı yürüyüşün tarihi ve nedeni CHP tarafından açıklandı.

Haber 24-08-22 13:19

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken paylaşım: Ayarını bozduğunuz kantar, yarın sizi tartar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu paylaşımında "Erdoğan ve atadığı Adalet Bakanı; bugün ayarını bozduğunuz kantar, yarın sizi tartar. Yapmayın bunları" ifadelerini kullandı.

Haber 13-08-22 15:47

Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Kim servis etti, nereden aldınız?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “YSK’da olmayan bilgiler bizde var” sözlerine sert tepki gösterdi. Katıldığı törende konuşan Bakan Bozdağ, "Sizin elinizde YSK’nın elinde olmayan hangi bilgi var, size bu bilgileri kim servis etti, nereden aldınız?" dedi.

Haber 13-08-22 15:38

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Evrensel Aşura Matem Merasiminde konuştu:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti'mizin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti kimliğinin tüm İslam dünyasına rehber olacağına inanıyorum. Cumhuriyet'imizin demokrasi ile taçlanacak ikinci yüzyılının Kerbela'da halen akmaya devam eden kanın durmasına çok önemli katkılar sunacağını görüyorum" - "Bizim için tek bir kriter olmalıdır, o da adalet. İslam dünyasının ve tüm dünyanın temel problemlerine adalet penceresinden bakabilmeliyiz"

Yurthaber 08-08-22 14:51

Adalet Bakanı Bozdağ Yozgat'ta toplu açılış töreninde konuştu: (2)

"Merdiven altı politika bezirganları, bu milletin kanaatlerini değiştirmek için uğraşıyorlar" - "(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) Yahu hani sen demokrattın, özgürlükçüydün, herkes her dediğini söylemekte serbestti ama daha şimdiden tehdit ağzı"

Yurthaber 30-07-22 17:24

Son dakika: Polise yumruk atmıştı! DBP'li Salihe Aydeniz hakkında flaş karar

Son dakika haberi... Polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy çokluğu ile karar aldı.

Haber 26-07-22 23:14

Macaristan AB tarafından yine Lahey Adalet Divanına sevk ediliyor

Macaristan'da, hukuk devleti uygulamalarının eksik olduğu iddialarıyla yıllardır Budapeşte ve Brüksel arasında devam eden tartışmalara bir yenisi eklendi. AB komisyonu Macaristan'daki hukuk ihlalleri ile ilgili olarak somut adımlar attı ve bazı konularda Macaristan'ı Lahey Adalet divanına sevk etti, bazı konularda ise yeni ihlal işlemleri başlattı.

Haber 16-07-22 18:21