Adenoid Kistik Karsinoma Haberleri

Yayıncı Melih Kalkan hayatını kaybetti! Melih Kalkan'ın hastalığı kistik fibrozis nedir? Türkiye'yi yasa boğdu

Yayıncı Melih Kalkan hayatını kaybetti. Unlost adlı yayıncı Cantuğ Özsoy ile yaptığı yayınlardan ünlenen küçük oyuncu Melih Kalkan kistik fibrozis hastalığı ile mücadele ediyordu.

Magazin 2022-12-07 17:38:56

Mahkemeden emsal karar: 300 bin dolarlık ilacı SGK ödesin

İstanbul'da Y.M.G.'ye 'Kistik Fibrozis' tanısı konuldu. 3 yaşındaki çocuğun Ivacaftor etken maddeli ilacı kullanması zorunluydu. Tek dozunun yıllık maliyeti 300 bin dolar olan söz konusu ilacın SGK tarafından karşılanması talep edildi. SGK, 'Bedeli ödenecek ilaçlar listesinde yok' diyerek talebi reddetti. Konu yargıya taşındı. İş Mahkemesi, 'Sosyal Devlet İlkesini' dikkate alarak ara kararında ilaç bedelinin kesinti yapılmaksızın dava sürecinde SGK tarafından karşılanmasına karar verdi.

Haber 2021-12-06 10:26:26

Yüzü aknelerle kaplıydı! Cilt bakımı rutini sayesinde bambaşka yüze kavuştu

Dee Baumann, beş aylık yorucu bir cilt bakımının ardından kistik sivilcelerinden tamamen kurtulmayı başardıktan sonra TikTok’ta yeni görüntüsünü paylaştı. Baumann’ın değişimi sosyal medya kullanıcılarını hayrete düşürdü.

Trend 2021-11-16 17:23:20

Burun ve sinüs iltihaplarının tekrarlamasıyla ortaya çıkan polip nedir? Baş ağrısına da neden oluyor

Vücudun farklı noktalarında da oluşabilen polipler, burunda oluşması durumunda kişilerde baş ağrısı şikayetinin artmasına neden olabilir. Sinüs iltihaplarının kronikleşmesi, burun dokusunun uyarıcı bir madde ile devamlı karşı karşıya kalması, astım ve kistik fibrozis gibi nedenlerle ortaya çıkabilen poliplerin tedavisi mümkündür.

Haber 2021-11-11 15:58:45

Diyarbakır'da kistik ekinokkozise karşı 5 bin köpeğe ilaç verilecek

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar: - "Bu hastalığın vermiş olduğu zararları bitireceğiz"

Yurthaber 11-11-21 10:30

İzmir'de kistik fibrozis hastaları için koşu düzenlendi

İzmir'de "kistik fibrozis" hastaları için koşu düzenlendi

Yurthaber 31-10-21 14:01

Başkentte kistik fibrozis hastaları yararına sergi

Sergide satışa sunulan eserlerden elde edilen gelir, Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Derneğine bağışlanacak - Dernek Başkanı Prof. Dr. Nazan Çobanoğlu: - "Dernek olarak, bu tür bağışlarla ihtiyacı olan hastaların ilaç ve tedavi masraflarını karşılıyoruz. Bunun yanında çeşitli platformlarda hasta ailelerinin ve hekimlerin eğitimlerine yönelik toplantılar düzenliyoruz. O yüzden bu tür bağışlar bizim için çok değerli"

Yurthaber 24-10-21 10:18

Solunum cihazına bağlı olan 15 yaşındaki Zeynep, akciğer nakliyle yaşama tutundu

Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel: - "Ekibimizin emekleri sayesinde hastamızın artık yeni bir hayatı, yeni bir akciğeri var. Artık bir buçuk metrelik bir hortuma bağlı yaşamıyor" - "Ne yazık ki ülkemizde insanlara hayat olacak organları toprağın altında çürütüyoruz. Halbuki Diyanet İşleri Başkanlığımızın, bu konuda dini hassasiyet gösteren vatandaşlarımızın evhamlarını ortadan kaldıracak açıklamaları var" - Ankara Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Yekeler: - "Kızımız Zeynep Gülbade'ye yaptığımız nakil, ülkemizde kistik fibrozis olgularında yapılmış ilk akciğer nakli oldu. Kistik fibrozis özellikle göğüs hastalıklarına yol açar ve akciğerin tutulmasıyla birlikte nakil ihtiyacı doğar" - Hastanın annesi Selma Türkaslan: - "Kızım bir yıl boyunca oksijen makinesine bağlı kaldı, evde kendi ihtiyaçlarını bile göremiyordu, yanında mutlaka birisi olması gerekiyordu. Bir yıl sonra çok şükür nakil çıktı"

Yurthaber 03-06-21 11:05

20 yaş dişi çekilmeli mi? Hangi belirtilere dikkat edilmeli?

Üçüncü büyük azı dişi olan 20'lik dişler genelde 25 yaşından önce gelişir. 20 yaş dişleri komşu dişler üzerinde çürük, diş eti iltihabı, doku hasarı gibi kistik yapıların oluşmasına ya da diş dizimini bozmaya neden olabilir. Bu tür durumlarda 20 yaş dişlerinin çekilmesi gerekir.

Haber 05-05-21 11:38

Fibrokistik meme oluşumu neden olur? Belirtileri nelerdir?

Meme displazisi ve kronik kistik mastit olarak da adlandırılan fibrokistik meme, göğüslerde ağrılı ve meme içinde kitle oluşumu şeklinde gözlenir. Peki yaygın bir durum olan fibrokistik memede emzirme nasıl gerçekleşir? Merak edilen daha birçok sorunun cevabı işte yazımızda!

Kadin 31-12-20 10:35

Fibrokistik meme oluşumu neden olur? Belirtileri nelerdir?

Meme displazisi ve kronik kistik mastit olarak da adlandırılan fibrokistik meme, göğüslerde ağrılı ve meme içinde kitle oluşumu şeklinde gözlenir. Peki yaygın bir durum olan fibrokistik memede emzirme nasıl gerçekleşir? Merak edilen daha birçok sorunun cevabı işte yazımızda!

Haber 30-12-20 13:40

Tüm bilinmeyenleri ile kistik ekinokokkoz

Son zamanlarda sosyal medya kullanımının artmasıyla köpek ve kedilerin insan hayatıyla daha iç içe olduğunu görebilirsiniz. Peki hayvanlardan bulaşan kistik ekinokokkoz, diğer adıyla kist hidatik etkeni nedir? Bu konu hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevabına yazımızda ulaşabilirsiniz!

Haber 21-12-20 10:25

Kistik Fibrozis nedir? Koronavirüs ile ilişkisi nedir?

Koronavirüs tedavisi ile ilgili dünyanın dört bir yanından haberler geliyor. Son olarak başka bir ülkeden değil Türkiye’den umut vaadedn bir haber geldi. Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Kistik fibrozis hastalığı için geliştirdikleri Dornaz alfa ilacının koronavirüse karşı da çok etkili olduğunu açıkladı. Peki Kistik fibrozis nedir, koronavirüse karşı nasıl bir etkisi var?

Haber 17-04-20 15:16

Koronavirüs sürecinde kistik fibrozis hastaları büyük risk altında!

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs, özellikle Kistik Fibrozis hastaları için büyük risk teşkil ediyor. Kistik Fibrozis hastalarının Koronavirüsten en başta etkilenecek grubun içinde yer aldığına vurgu yapan Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KİFDER) Başkanı İlknur Görgün, bu süreçte acil olmadıkça Kistik Fibrozis hastalarının ve yakınlarının hastaneye gitmemelerini özellikle rica etti.

Haber 15-04-20 15:20

Nadir hastalıklara çizgi romanlı farkındalık! Nadir-X

Ülkemizde 6 milyon, dünyada ise 350 milyon kişinin nadir hastalıklardan etkilendiği tahmin ediliyor. Bu rakamlar gün geçtikçe artarken, Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KİFDER), GEN’in koşulsuz desteği ile 28 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Günü’nde, Nadir-X çizgi roman projesi için harekete geçti.

Kadin 28-02-20 16:36

Eğitimi şifa bekleyen öğrencilerinin ayağına götürüyorlar

İstanbul'da pilot olarak uygulanan "Öğretmenim Elimi Tut" projesi kapsamında, uzun süreli tedavi görmek zorunda kalan öğrencilerine eğitimi hastane odalarında ve evlerinde veren gönüllü öğretmenler, mesleklerinin kutsallığını ve saygınlığını gözler önüne seriyor - Gönüllü İngilizce Öğretmeni Hanife Saraç: - "Öğrenciler, hastane ortamında biraz daha kırılgan oluyor. Suya muhtaç çiçek gibiler, öğretmenleri gelince gözleri parlıyor. Hayattan vazgeçmiş bakış açısı bir anda değişiyor" - Hastane sınıfında eğitim alan 11 yaşındaki Taylan Özgür İnce: - "Eğitimimin devam etmesi ve daha iyi olmam için ellerinden geleni yapıyorlar. Onları çok seviyorum" - Kistik fibrozis hastası İlayda Gülbeyaz: - "Bir öğretmen bir öğrencinin hayatını değiştirir, buna inanıyorum. Okulu bırakma evresine geldiğimde öğretmenlerim hep yanımda oldular"

Haber 23-11-19 11:01

Kardeşleri gibi ölmemek için akciğer nakli bekliyor

İki kardeşini akciğer rahatsızlığı nedeniyle kaybeden, küçük kardeşine de kendisi gibi "kistik fibrozis" teşhisi konulan 23 yaşındaki Gamze Avcı, akciğer nakli olup sağlığına kavuşmayı bekliyor - Gamze Avcı: - "Kardeşlerim gibi hayatımı kaybetmek istemiyorum. En küçük kardeşimle beraber rahat bir nefes almak istiyorum. Bunun için insanlardan akciğerlerini bağışlamalarını istiyorum"

Yurthaber 04-11-19 11:23

Kardeşleri gibi ölmemek için akciğer nakli bekliyor

İzmir'de iki kız kardeşini solunum yetmezliğinden kaybeden, kendisine de küçük kız kardeşi gibi "kistik fibrozis" hastalığı teşhisi konulan 23 yaşındaki Gamze Avcı, kaderinin kardeşleri gibi olmaması için akciğer nakil olup yaşama tutunmayı bekliyor.

Trend 04-11-19 11:23

Dermoid kist nedir? Dermoid kist ameliyatı geçiren Efehan'ın durumu nasıl? Dermoid kist belirtileri nelerdir? Dermoid kist tedavisi nasıl olur?

Dermoid kist ünlü çift Tolgahn Sayışman ve Almeda Abazi'nin 5 aylık oğlu Efehan'ın ameliyat olmasıyla vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Dermoid kist teşhisi konulan Efehan bebek için yapılan açıklamada ameliyata alındığı ve durumunun iyi olduğu açıklanmıştı. İyi huylu tümörler olarak tanımlanan dermoid kistler olgun kistik yapı olarak biliniyor. Peki, Tolgahan Sayışman - Almeda Abazi çiftinin 5 aylık oğlu Efehan’ın hastalığı Dermoid kist nedir? Dermoid kist neden olur?

Trend 01-11-19 09:53

Kistik fibrozise dikkat çekmek için koştular

Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin düzenlediği etkinlikte, katılımcılar köpekleri ve çocuklarıyla koştu

Yurthaber 13-10-19 13:31

Kistik fibrozise dikkat çekmek için koştular

Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin düzenlediği etkinlikte, katılımcılar köpekleri ve çocuklarıyla koştu

Haber 13-10-19 13:29

Uzmanından kistik fibrozis uyarısı

Dicle Üniversite Çocuk Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.

Haber 06-09-19 17:12

Kistik fibroziste erken tanı hayat kurtarıyor

Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Karadağ: - "Kistik fibrozis nadir sayılabilecek bir hastalık olmasıyla birlikte ölümcül olmasına rağmen erken teşhisle çok iyi sonuçlar alınabilecek bir hastalık. Ancak sorunla ilgili kamuoyunun bilgi eksikliği fazla" - "Türkiye'de yaklaşık 20 bin hasta olması lazım ama tanı koyabildiğimiz hasta sayısı 3 bin civarında, yani 7-8 hastadan birine ancak tanı konulabiliyor. Hem doktorların hem de kamuoyunun bu konuda farkındalığının artırılması şart görünüyor" - "Yenidoğan dönemindeki tarama testleri ülkemizin de içinde bulunduğu birçok ülkede yapılmaktadır. Bu sayede henüz hiçbir şikayeti olmadan hastaların tanı alması ve tedavilerinin başlaması mümkün olabilmektedir. Ancak tarama testine rağmen tanı konulamayan hastaların da olabileceği unutulmamalıdır"

Haber 04-09-19 11:24

Kızına Nefes adı veren babanın özlemi derin nefes

"Kistik fibrozis" hastalığı nedeniyle akciğer nakli olmayı bekleyen Serkan Yıldız'ın en büyük hayali, sağlığına kavuşarak "Nefes" ismini verdiği bir yaşındaki kızıyla parkta zaman geçirmek - Serkan Yıldız: - "Sağlıklı, uzun soluklu ve derin nefes almayı çok özledim hatta kızımın adını da bu nedenle 'Nefes' koydum. Eşim de çok beğendi bu ismi. Kızım en büyük umudum. Akciğer nakli olduktan sonra kızımı elinden tutup parka getirip onunla zaman geçirmek istiyorum. Onunla çimlerde yuvarlanıp, salıncağa binmek istiyorum" - Eşi Serap Yıldız: - "Nefes'imiz babasına umut olacak, inanıyorum ki eşim en kısa sürede nakil olup sağlığına kavuşacak. Buradan herkese organlarını bağışlayıp, umut olmalarını istiyorum"

Haber 01-07-19 11:04

Kızına Nefes adı veren babanın özlemi derin nefes

"Kistik fibrozis" hastalığı nedeniyle akciğer nakli olmayı bekleyen Serkan Yıldız'ın en büyük hayali, sağlığına kavuşarak "Nefes" ismini verdiği bir yaşındaki kızıyla parkta zaman geçirmek - Serkan Yıldız: - "Sağlıklı, uzun soluklu ve derin nefes almayı çok özledim hatta kızımın adını da bu nedenle 'Nefes' koydum. Eşim de çok beğendi bu ismi. Kızım en büyük umudum. Akciğer nakli olduktan sonra kızımı elinden tutup parka getirip onunla zaman geçirmek istiyorum. Onunla çimlerde yuvarlanıp, salıncağa binmek istiyorum" - Eşi Serap Yıldız: - "Nefes'imiz babasına umut olacak, inanıyorum ki eşim en kısa sürede nakil olup sağlığına kavuşacak. Buradan herkese organlarını bağışlayıp, umut olmalarını istiyorum"

Yurthaber 01-07-19 11:03

Baba ile oğlunun hayat koşusu devam ediyor

İzmir'de kistik fibrozis hastalığı nedeniyle yaşaması için akciğerlerini çalıştırmak zorunda olan çocuk ile babasının 2 kilometreyle başladıkları günlük koşu mesafesi 15 kilometreye kadar çıktı - Baba Gökhan Güneri: - "Yorucu ama çok özel bir amacım var. Yorgunluk beni hiç etkilemiyor. Koşarken düşündüğüm tek şey çocuğumun ve çocuklarımızın sağlıklarına kavuşması" - Fatih Güneri: - "Babamla koşunca çok mutlu oluyorum. Benim ve hastalığımla ilgili farkındalık yaratmak için koşuyor"

Yurthaber 15-06-19 11:29

Baba ile oğlunun hayat koşusu devam ediyor

İzmir'de kistik fibrozis hastalığı nedeniyle yaşaması için akciğerlerini çalıştırmak zorunda olan çocuk ile babasının 2 kilometreyle başladıkları günlük koşu mesafesi 15 kilometreye kadar çıktı - Baba Gökhan Güneri: - "Yorucu ama çok özel bir amacım var. Yorgunluk beni hiç etkilemiyor. Koşarken düşündüğüm tek şey çocuğumun ve çocuklarımızın sağlıklarına kavuşması" - Fatih Güneri: - "Babamla koşunca çok mutlu oluyorum. Benim ve hastalığımla ilgili farkındalık yaratmak için koşuyor"

Haber 15-06-19 11:29

Günde 2 saatini makyaja harcıyor! Nedeni ise inanılmaz!

İskoçya’da yaşayan 19 yaşındaki Abigail Collins 10 yaşından bu yana kistik sivilce problemi yaşıyor! Her geçen gün özgüvenini kaybettiğini belirten genç kız bu yaşadıklarını anlattıktan sonra çoğu kişiye ilham olmayı amaçlıyor. İşte genç kızın başından geçenler…

Trend 11-05-19 10:25

Doğumsal anomalili çocuğa başarılı laparoskopik müdahele

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Kliniğinde doğduğundan beri karın ağrısı, bulantı ve şiddetli kusma atakları olan 7 yaşındaki çocukta yapılan tetkikler sonucu tıp literatüründe nadir rastlanan sol böbreğinde çift toplayıcı sistem ve üst polünde poşe dilatasyon (böbreğinde çift idrar kanalı ve böbreğinin üst yarısında kistik genişleme) tespit edildi.Bu bulgularla hastaya genellikle yapılan açık ameliyat yerine laparoskopik olarak (karından 3 adet 1 cm’lik genişlikteki deliklerden) heminefrektomi (böbreğin yarısını çıkarma ameliyat) operasyonu uygulandı.

Yurthaber 06-05-19 19:15

Genetik hastalıklar 1 saatte öğrenilebilecek

Yapay zeka ve geliştirdiği hızlı test kitlerini kullanan bilim adamı Prof. Dr. Hüseyin Onay, genetik hastalıkların günler süren belirlenme süresini 1 saate indirdi - Çalışmasını dünyada ve Türkiye'de sık görülen genetik hastalıklarda başlatan Prof. Dr. Onay, hazırladığı yazılımla, ailesel Akdeniz ateşi, Akdeniz anemisi, kistik fibrozis ve ailesel meme kanserini kısa sürede tespit etmeyi başardı - EÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Onay: - "Genetik tanı süreci minimum 20 günlük bir süre. Biz bunu geliştirdiğimiz teknolojiyle dünyada ilk defa 1 saat bandına çektik. Bu 1 saat içinde genetik testin yanında otomatik raporlama sürecini de tamamlamış oluyoruz"

Yurthaber 04-03-19 11:23

Genetik hastalıklar 1 saatte öğrenilebilecek

Yapay zeka ve geliştirdiği hızlı test kitlerini kullanan bilim adamı Prof. Dr. Hüseyin Onay, genetik hastalıkların günler süren belirlenme süresini 1 saate indirdi - Çalışmasını dünyada ve Türkiye'de sık görülen genetik hastalıklarda başlatan Prof. Dr. Onay, hazırladığı yazılımla, ailesel Akdeniz ateşi, Akdeniz anemisi, kistik fibrozis ve ailesel meme kanserini kısa sürede tespit etmeyi başardı - EÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Onay: - "Genetik tanı süreci minimum 20 günlük bir süre. Biz bunu geliştirdiğimiz teknolojiyle dünyada ilk defa 1 saat bandına çektik. Bu 1 saat içinde genetik testin yanında otomatik raporlama sürecini de tamamlamış oluyoruz"

Haber 04-03-19 11:22

Nadir Hastalıklar Ağı kuruldu

Dünyada yaklaşık 350 milyon, Türkiye'de ise 6 milyon bireyin mücadele ettiği nadir hastalıklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya gelen 9 farklı dernek tarafından kurulan "Nadir Hastalıklar Ağı" ile hasta ve yakınlarının sorunlarına dikkati çekmek, problemlere akılcı, pratik, kalıcı çözümler üretmek ve bunların hayata geçirilmesi hedefleniyor - Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Serap Çöremen: - "Özellikle nadir hastalıklar açısından erken tanı hayati önem taşıyor. Bu nedenle yenidoğan topuk kanı taraması çok önemli" - PKU Aile Derneği Başkanı Deniz Yılmaz Atakay: - "Ülkemizde tanı alarak özel düşük proteinli gıdalarla yaşamak zorunda kalan 20 bine yakın çocuk ve yetişkin var. Ancak maalesef çok pahalı olan bu özel besinlere ulaşamadığı için, bu bireylerin tamamı şu an sağlıklı değil, hatta birçoğu zihinsel engelli"

Haber 26-02-19 13:53

Tanzanyalı Jeremy şifayı Türkiye'de buldu

Beyin tümörü nedeniyle yaklaşık 5 yıldır çeşitli sorunlar yaşayan 9 yaşındaki Tanzanyalı Jeremy Bunoge Mkina, Türkiye'de geçirdiği ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu - Baba Tomia Mkina: - "Beyinde kist teşhisi konuldu ama Tanzanya'da ameliyat yapılamayacağı söylendi. Türk doktorları Jeremy'yi ameliyat edebileceklerini söylediğinde çok sevindik. Oğlum, ameliyattan bir gün sonra günlük hayatına döndü" - Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Öğrenci: - "Jeremy'nin ameliyatını yaptık, ertesi gün evine gidebilecek duruma geldi. Kafa içinde herhangi bir yapıyı bozmadan beyin dokusuna zarar vermeden kistik yapıda minik bir alan açarak tedaviyi gerçekleştirdik"

Haber 29-01-19 07:09

Genç Çağla’nın vasiyeti ağlattı: “Anne mezarımı çiçeksiz bırakma”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, doğuştan genetik bir hastalık olan Kistik Fibrozis sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Çağla Türkmen’in, durumunun kötüleştiğini anlayarak ölmeden önce annesine “Anne mezarımı çiçeksiz bırakma güzel olsun” dediği öğrenildi.Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde lise öğrencisi 17 yaşındaki Çağla Türkmen doğuştan genetik bir hastalık olan Kistik Fibrozis hastalığına yakalandı.Yıllarca İstanbul ve İzmir’de tedavi gören Çağla Türkmen’in son zamanlarda durumu ağırlaştı.

Yurthaber 20-12-18 18:05

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Elemanından Önemli Başarı

Dünyadaki sayılı araştırma merkezlerinden biri olan North Carolina Üniversitesi Kistik Fibrozis Merkezi Marsico Akciğer Araştırma...

Yurthaber 11-08-18 10:20

Kistik Fibrozis İçin Pedal Çeviriyorlar

Oğluna tedavisi olmayan kistik fibrozis teşhisi konulan ve hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla bisikletiyle İzmir’den...

Yurthaber 15-05-18 14:53

EVLADA ADANAN ÖMÜRLER - Hasta oğlunun hem annesi hem babası oldu

Amasya'da yaşayan Hamide Şahin, doğumundan hemen sonra kesin tedavisi bulunmayan "kistik fibrozis" tanısı konulan 13 yaşındaki oğlu Necip Fazıl'a eşinden ayrıldığından beri yıllardır büyük özen ve şefkatle hem annelik hem de babalık yapıyor - Hamide Şahin: - "Bu hastalıkla ilgilenen kişinin kendini çocuğuna adaması lazım. Allah'a olan inancını, ümidini ve moralini kaybetmemesi lazım. Özel bir hastalık, maddi ve manevi açıdan güçlü olmanız gerekiyor" - "Allah devletimize zeval vermesin, eski sistemde olsaydı çocuğuma bu şekilde bakamazdım. Çocuğum bu kadar bakımlı olamazdı, ilaçlarını alamazdık. Son yıllarda sağlıkta yapılan yeniliklerle çocuğumuz daha iyi standartlarda tedavi oluyor"

Haber 12-05-18 11:12

İzmir'den Samsun'a oğlu için pedal çevirecek

 İZMİR'de Gökhan Güneri, genetik olan kistik fibrozis hastalığıyla dünyaya gelen oğlu Fatih Güneri'nin (13) tedavisine çare bulunması ve farkındalık yaratmak amacıyla bisikletle Samsun'a gitmek için yola çıktı.

Haber 09-05-18 14:29

Kistik fibrozis için pedal çeviriyor

İzmir'de oğluna tedavisi olmayan "kistik fibrozis" teşhisi konulan Gökhan Güneri, hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak için bisikletiyle Samsun'a doğru yola çıktı - Gökhan Güneri: - "Bu bisiklet turunda 38 ilçe merkezinden 10 ilden geçeceğiz. Hastalıkla ilgili 20 bin broşür dağıtacağız"

Haber 09-05-18 12:14

Gökhan Güneri oğlu için İzmir'den Samsun'a bisikletle gidecek

İZMİR'de düzenlenen kongre ile kistik fibrozis (kalıtsal geçişli ölümcül hastalık) hastalığına dikkat çekmek isteyen Orta Doğu Kistik Fibroz Derneği (KİFDER), aileleri erken tanı konusunda uyardı.

Haber 23-03-18 15:49

Oğlu için İzmir'den Samsun'a bisikletle gidecek

İZMİR'de düzenlenen kongre ile kistik fibrozis (kalıtsal geçişli ölümcül hastalık) hastalığına dikkat çekmek isteyen Orta Doğu Kistik Fibroz Derneği (KİFDER), aileleri erken tanı konusunda uyardı.

Haber 23-03-18 15:44

Bademcik Ve Geniz Eti Problemlerine Dikkat

Bademcik (tonsil) ve geniz etinin (adenoid) lenf sisteminin parçaları olduğunu belirten Prof.Dr. Can Alper Çağıcı,...

Yurthaber 19-03-18 11:44

Bademcik ve geniz eti problemlerine dikkat

Bademcik (tonsil) ve geniz etinin (adenoid) lenf sisteminin parçaları olduğunu belirten Prof.Dr.

Haber 19-03-18 10:56

2. Çukurova Hepatoselüler Karsinoma Kongresi

ÇÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akkız: - "Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre her yıl dünyada 850 bin yeni karaciğer kanseri gelişiyor ve bunların yaklaşık 800 bini karaciğer kanseri nedeniyle hayatlarını kaybediyor. Yani çok muazzam bir sağlık sorunu"

Haber 23-02-18 13:54

Karaciğer kanserinde son gelişmeler Adana’da tartışılacak

23-25 Şubat tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi ve ilgili ulusal derneklerin işbirliği ve uluslararası katılımla Adana’da gerçekleştirilecek olan ’2nci Çukurova Hepatosellüler Karsinoma Kongresi’nde, karaciğer kanseri tüm yönleriyle masaya yatırılacak.23-25 Şubat tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi ve ilgili ulusal derneklerin işbirliği ve uluslararası katılımla Adana’da gerçekleştirilecek olan ’2nci Çukurova Hepatosellüler Karsinoma Kongresi’nde, tüm dünyada ve Türkiye’de önemli bir sağlık sorunu olan karaciğer kanseri (hepatosellüler karsinoma) tüm yönleriyle masaya yatırılacak.

Haber 16-02-18 11:21

Evi Sınıfı, Koltukları Da Sırası Olan Meryem Karnesini Aldı

Adana’da "kistik fibrozis" adı verilen kalıtsal bir hastalığa yakalandığı için evde eğitim gören 1. sınıf...

Yurthaber 19-01-18 12:29

Öptüğünüzde tuz tadı alıyorsanız dikkat!

Genlerimizle çocuklarımıza sadece fiziksel özelliklerimizi değil, bazı hastalıkları da aktarabiliyoruz. Yaşamı tehdit eden ve ilerleyici bir akciğer hastalığı olan Kistik Fibroz'da (KF) olduğu gibi... Doğuştan gelen ve hala kesin bir tedavisi bulunmayan bu hastalığa, akraba evliliklerinin fazla olduğu ülkemizde daha sık rastlanıyor.

Haber 14-11-17 11:44

Dişi için gitti, gözü alındı

İngiltere’de diş apsesi için hekime giden 22 yaşındaki genç kadın, gözünden oldu. İngiltere’nin Liverpool şehrinde apse olduğu gerekçesiyle diş hekimine giden 22 yaşındaki Ceri Jones’un bir gözü alınmak zorunda kaldı. Ceri Jones’da nadir görülen "et yiyen’’ kanser bulundu ve ameliyata alındı. Ağzının çatısında bir yumru halinde başlayan şeyin, baş ve boyun tükürük bezlerini etkileyen ’adenoid kistik karsinoma’ olduğu ortaya çıktı.

Haber 19-06-17 16:50

En Hayırlı İftar Programı

Gaziantep ve çevre illerden gelen yaklaşık yüz kistik fibrozis hastası çocuk ve aileleri Şirehan Otel’de...

Yurthaber 18-06-17 13:36