Africa Haberleri

Kara Balta: Nijerya'da siyasete nüfuz eden küresel mafya örgütlenmesi

İki yıl boyunca Kara Balta'yı izleyen BBC Africa Eye araştırma ekibinin gördüğü ve bir kısmını teyit ettiği belgeler ve tanıklıklardan elde edilen bilgiye göre, Nijerya'da şiddet, cinayet ve yolsuzlukla ilişkili mafya tarzı bir örgütlenme, ülkenin siyasi sistemine nüfuz etti ve ülke sınırlarını aşarak küresel çaplı bir dolandırıcılık ağı kurdu.

Haber 2021-12-13 12:32:35

BBC ekibi, Etiyopya'daki bir katliamı ordunun gerçekleştirdiğine işaret eden bulgulara ulaştı

Tigray bölgesinde, Etiyopya ordusuyla isyancı Tigray Halkın Kurtuluşu Cephesi (TPFL) arasındaki çatışma bölgesinde meydana gelen bir olay, BBC Africa Eye ekibi tarafından araştırıldı. Videoda silahsız kişiler yakın mesafeden vurularak öldürülüyor.

Haber 2021-04-02 18:36:06

Kenya'nın casuslar kraliçesi

James Bond'un gerçek hayattaki versiyonu Kenya'da yaşıyor. Jane Mugo Kenya'nın bir numaralı ve tek ünlü özel dedektifi. BBC'nin araştırmacı gazetecilik programı Africa Eye'dan Sharon Machira, Jane'i ve gizli dünyasını anlamak için onunla birkaç ay geçirdi.

Haber 2021-01-25 19:56:05

Bir annenin gözünden Kenya'da bebek karaborsası

BBC'nin araştırmacı gazetecilik ekibi Africa Eye, geçen ay Kenya'nın başkenti Nairobi'de büyümekte olan bebek karaborsasını ortaya çıkaran bir haber yayınladı. Haberin ardından polis yedi kişiyi insan ticareti suçlamasıyla tutukladı. Peki ya hikayedeki kadınlara ne oldu? Bir anneyi çocuğunu satmaya iten şey nedir?

Haber 2020-12-15 03:48:36

Kenya'da evsiz annelerden çalınan bebekler karaborsada satılıyor

BBC Africa Eye ekibi, Kenya'nın başkenti Nairobi'de evsiz annelerden çalınan bebeklerin karaborsada satıldıklarını ortaya çıkardı. Bebeklerin bazılarının büyü ayinlerinde kurban edilmek üzere satın alındığı belirtiliyor.

Haber 16-11-20 14:51

Türkiye'den Libya'ya giden 'hayalet gemiler'

BBC'nin araştırmacı gazetecilik programı Africa Eye, dış güçlerin Libya'daki savaşa nasıl müdahil olduklarını incelediği haber dizisi kapsamında 3 geminin izini sürdü. Bu gemiler; Mayıs 2019'da Libya'ya giden Amazon, Ocak ayında Tunus'a gideceği bildirilen ve daha sonra Libya'nın başkenti Trablus'a yönelen Bana, Şubat ayında önce Trablus'a sonra Misrata'ya gönderilen Ana. BBC, elde ettiği bulgulara ilişkin olarak Türkiye hükümetiyle temas kurdu ve görüş istedi. Ancak BBC'ye herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haber 11-09-20 16:16

Libya'da İHA savaşları: BAE'nin Trablus'ta askeri okula düzenlenen saldırıda rolü neydi?

4 Ocak'ta Libya'nın başkenti Trablus'ta bir askeri okula düzenlenen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmişti. Ölenler silahsız askeri öğrencilerdi. BBC'nin araştırmacı gazetecilik programı Africa Eye, kullanılan füze ve insansız hava aracıyla uydu fotoğraflarını inceleyerek saldırıya ışık tuttu.

Haber 28-08-20 10:17

Beşiktaş’ın dansçı misafirleri, Malatya maçına renk katacak

Beşiktaş Kulübü, sosyal medyada danslarıyla fenomen olan Masaka Kids Africa ekibinde yer alan çocukları Yeni Malatyaspor maçına davet etti.

Spor 10-12-19 16:51

Aktif Bank, Africa Investment Forum’a destek veren ilk Türk bankası oldu

Aktif Bank Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku: - "Bu etkinlik sayesinde de Afrika’daki paydaşlarımızla bir araya gelerek, kıtaya olan yatırımlarımızı en verimli şekilde sürdürebilmeyi amaçlıyoruz"

Yurthaber 18-11-19 13:10

Sudanlı teknopark personeline ULUTEK’te Ar-Ge eğitimi

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Sudan’daki Africa City of Technology ACT personeline teknopark ve kuluçka eğitimleri verdi.Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ULUTEK, Sudan hükümetinin kurduğu ve teknopark hizmeti veren Africa City of Technology personeline Ar-Ge, teknoloji geliştirme ve kuluçka konusunda eğitimler verdi.

Haber 22-07-19 12:31

PTT'nin gözü, Afrika'nın 75 milyar dolarlık e-ticaretinde

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik: - "(Afrika'da e-ticaretin yaygınlaşması amacıyla hayata geçirilen) Ecom@Africa, çok büyük bir proje. Ülkemiz ihracatına, lojistiğine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak" - "Afrika'nın e-ticarette ulaşabileceği pazar payının kısa sürede 75 milyar dolar olacağı, 2-3 yıl içerisinde o boyutu da geçeceği öngörülüyor. Biz bu pazarı Türkiye üzerinden dünyaya açmış olacağız" - "Bizim için önemli olan ülkemizin bu pastadan en büyük payı alarak dünyada e-ticarette en önemli aktörlerden olması, bunu hedefliyoruz" - "Proje sayesinde Afrika'nın ürünlerini İstanbul üzerinden dünyaya, Afrika'nın dünyanın geri kalanından talep ettiği ürünleri de İstanbul üzerinde onlara ulaştıracağız. Bu tamamen kazan-kazan üzerine kurulmuş bir proje"

Finans 14-05-19 11:01

Türkiye ile Tunus arasında e-ticaret iş birliği anlaşması

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik: - "(Ecom@Africa projesi) Dünya bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi ve dünyada e-ticaretin yaygınlaşması amacıyla hayata geçirildi" - "Bugünkü anlaşma, projenin büyük bir ivme kazanmasını sağlayacak" - UPU Genel Sekreteri Bishar Hussein: - "Proje sayesinde, Afrika'nın bütün ürün ve hizmetleri dünyanın geri kalanına sunulmak istendiğinde Türkiye üzerinden dağıtılabilir veya dünyanın geri kalanından ürünler Türkiye üzerinden Afrika'ya ulaştırılabilir" - Tunus Posta İdaresi Üst Yöneticisi Jawher Ferjaoui: - "(Ecom@Africa projesini uygulayan) İlk ülkelerden olmak istiyoruz. Harika ve çok önemli bir ortakla, PTT ile bunu gerçekleştiriyoruz. Ve şunu ifade etmek isterim biz dünyadaki en önemli projelerden birisini somutlaştırma adına buradayız"

Finans 03-05-19 13:56

Türkiye ile Tunus arasında e-ticaret iş birliği anlaşması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: - "PTT'nin e-ticaret sistemine Afrika'da daha kapsayıcı bir şekilde erişim sağlanabilmesi ve Afrika menşeili ürünlerin dünyaya sunulması noktasında önemli roller üstleneceği kanaatindeyim" - "PTT'nin e-ticaret alanındaki başarılı faaliyetlerini yürütürken kaydettiği hızlı gelişim ve uluslararası boyuta ulaşan çalışmalarındaki bilgi ve deneyimi, kuşkusuz bu projeye (Ecom@Africa) de önemli katkılar sunacaktır" - Tunus Dijital Ekonomi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohamed Anouar Maarouf: - "(Ecom@Africa) Afrika'da ticaretin yaygınlaşmasını, geliştirilmesini, şirketlerin büyümesini, dijital pazarlara yatırımın artmasını amaçlıyor" - "Türkiye'deki modelden alacağımız dersler var. PTT'nin bize bir model olacağını görüyoruz. PTT, Ecom@Africa projesinin hızlandırılmasını ve platformun işlevsel hale gelmesini sağlayacak"

Finans 03-05-19 13:29

Afrika'nın geleceği, Ruanda'da konuşuldu

Africa CEO Forum, bu yıl Aktif Bank sponsorluğunda Ruanda'da gerçekleştirildi

Yurthaber 25-03-19 12:16

Afrika'nın geleceği, Ruanda'da konuşuldu

Africa CEO Forum, bu yıl Aktif Bank sponsorluğunda Ruanda'da gerçekleştirildi

Finans 25-03-19 12:15

Africa Industrie dergisi Türkiye-Senegal iş birliğini yazdı

Derginin şubat sayısında, başkent Dakar'ın Diamniadio bölgesindeki Türk yatırımları ve iki ülke ilişkileri ele alındı - Kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'in fotoğrafının kullanıldığı dergide, Senegal-Türkiye iş birliğinin detaylarına ilişkin başlıklar yer aldı

Haber 23-02-19 22:48

Miss Africa 2018 birincisi Docras Kasinde'nin saçı bir anda alev aldı

Miss Africa 2018 birincisi Docras Kasinde'nin saçı bir anda alev aldı.

Trend 02-01-19 11:07

Saçları alev alev yandı! Güzellik yarışmasında şoke eden anlar

Afrika'nın en güzelinin seçildiği 'Miss Africa 2018'de eşi benzeri görülmemiş bir an yaşandı.

Trend 30-12-18 14:39

Trump'a Suudi Arabistan ile suç ortaklığı suçlaması

İnsan Hakları İzleme Örgütü Washington Direktör Yardımcısı Tom Porteous: - "Trump Beyaz Saray'a geldiğinden beri, ABD'nin Suudi Arabistan ile suç ortaklığı daha da çarpıcı hale geldi" - "Trump'ın Beyaz Sarayı'ndan ve diğer ABD liderlerinden aldığı koşulsuz destekten dolayı Suudilerin Kaşıkçı'yı İstanbul Başkonsolosluğunda öldürmelerinin yanlarına kar kalacağını düşündüklerini ifade etmek boş bir spekülasyon değildir" - Freedom House Ortadoğu ve Kuzey Africa Bölümü Direktörü Dohi Fesihyan: - "Kaşıkçı'ya karşı işlenen bu korkunç suç, insan hakları konusunda ABD yönetimi ve dünya için önemli bir sınavdır"

Haber 23-10-18 21:23

Tika Sierra Leone’de Yetimlerin Yanında

Africa Humanitarian Relief Foundation tarafından Sierra Leone’nin başkenti Freetown’da yaptırılan ve 216 yetim kız çocuğunun...

Yurthaber 26-06-18 13:13

Kenya'da yolsuzluk protestosu

Kenya'da hükümete bağlı Ulusal Gençlik Hizmeti (NYS) kurumundaki 90 milyon dolarlık yolsuzluk iddialarına karşı ülke genelinde protesto gösterileri düzenledi - Kenya merkezli insan hakları örgütü HAKİ Africa Yöneticisi Hussein Khalid: "Hak ve özgürlük savunucuları olarak bu hırsızların durdurulması gerek ve her düzeyde şeffaflığı, hesap verebilirliği ve dürüstlüğü teşvik eden yozlaşmamış, özgür bir ülke istiyoruz"

Haber 31-05-18 17:48

Emirates NBD buys Turkey’s Denizbank for $3.2 bln from Sberbank

Dubai’s biggest lender Emirates NBD has agreed to buy Turkey’s Denizbank from Russia’s state-owned Sberbank for $3.2 billion to help establish itself as a leading bank in the Middle East, North Africa and Turkey.

Finans 23-05-18 09:43

Motorsiklet Tutkunları Gölcük Yörük Yaylası’nda Buluştu

Kütahya’nın Simav ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, krater gölünün bulunduğu Gölcük yaylasında, Africa-Twin motorcularının buluşması gerçekleşti....

Yurthaber 17-10-17 09:17

Çin’De Gerçekleşen Afrika’Yla Ilgili Sergiye Tepkiler Büyüyor, Fotoğraflar Kaldırıldı

–   Çin’de ünlü fotoğrafçı Yu Huiping’in portrelerinden oluşan ve Afrikalı insanlarla benzetildikleri hayvanların yanyana sergilendiği ‘This is Africa’ adlı fotoğraf sergisine

Yurthaber 15-10-17 18:04

Çin’De Gerçekleşen Afrika’Yla Ilgili Sergiye Tepkiler Büyüyor, Fotoğraflar Kaldırıldı

– Çin’de ünlü fotoğrafçı Yu Huiping’in portrelerinden oluşan ve Afrikalı insanlarla benzetildikleri hayvanların yanyana sergilendiği ‘This is Africa’ adlı fotoğraf sergisine

Yurthaber 15-10-17 17:25

World Tourism Forum Dünyanın Her Kıtasında

- Dünya turizmine yön verenler Mayıs'ta Dubai'de Arabian Summit, Kasım'da Akra'da Africa Summit ve Aralık'ta Barselona'da Mediterranean Summit ile bir

Yurthaber 26-04-17 12:44

’mother Africa’ Renkli Şovlarıyla Expo 2016’da

Renkli kostümleri, geleneksel dansları ve ritimleriyle izleyenlere kendini Afrika’da hissettiren ’Mother Africa’ gösterisi Expo 2016’da...

Yurthaber 02-10-16 14:40

Homo Naledi: Recent Discovery To Mark Human Evolution

- A new discovery in South Africa can decode the timeline of human evolution and bring to light fresh clues

Yurthaber 16-09-15 09:02

Obama: The World Should Discern The Extraordinary Growth Of Africa

– US President Barack Obama called on the world to recognize that Africa is one of the fastest-growing regions worldwide. As

Yurthaber 28-07-15 16:20

Banka Asya'dan sürpriz satış

Bank Asya, Tamweel Africa Holding SA'da sahip olduğu tüm hisselerini sattığını açıkladı.

Finans 09-01-15 10:24

Bank Asya Tamweel Africa'daki Hisselerini Icd'ye Sattı

- Bank Asya  Tamweel Africa Holding'deki yüzde 40 hissesinin tamamını The Islamic Corporation for the Development of the Private Sector'e

Yurthaber 09-01-15 09:42

Bank Asya Satışa Başladı

Bank Asya, Tamweel Africa Holding SA’daki yüzde 40 hissesinin tamamını ICD’ye satışı için sözleşme imzaladı.Bank...

Yurthaber 09-01-15 09:39

İnternational Africa Sirki Kayseri'de

İnternational Africa tarafından düzenlenen ve akrobotik şovların da yer aldığı sirk, 13 Nisan Pazar günü...

Yurthaber 12-04-14 16:10

Genç Girişimci Yıldız: “ortadoğu'nun Anahtarı Türkiye'de”

Dünya Ekonomi Forumu’nun Ortadoğu Kuzey Afrika (MENA-Middle East North Africa) ayağına katılan İSGİD Yönetim Kurulu...

Yurthaber 08-02-13 10:29

Genç Girişimci, Dünya Ekonomi Forumu’nda Ayakta Alkışlandı

Dünya Ekonomi Forumu’nun MENA (Middle East North Africa - Ortadoğu Kuzey Afrika) ayağına İstanbul Genç...

Yurthaber 07-02-13 15:33

Yeni internet adreslerine itirazlar

50 dolayında hükümeti temsil eden bir panel önerilen yeni internet adreslerine 250'den fazla itirazda bulundu. İtiraz edilen uzantılar arasında .roma, .islam, .patagonia, .africa ve .zulu yer alıyor.

Haber 21-11-12 14:28

Cezayir Arap Baharı'ndan muaf mı?

Cezayir hükümeti, Kuzey Afrika'daki devrim dalgasının kıyılarına ulaşmasını önlemeye çalışıyor. Siyaset uzmanı Hamud Salhi, hükümetin ne kadar başarı şansı olduğunu BBC'nin Focus on Africa dergisine değerlendirdi.

Haber 27-07-11 18:02