Agri Cumhuriyet Bassavciligi Haberleri

Gram altın fiyatı 2 bin 449 liradan işlem görüyor

Altının gramı, haftaya değer kazancıyla başlamasının ardından 2 bin 449 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 4 bin 430 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 980 liradan satılıyor

Finans 2024-04-15 11:21:07

Hem zarar etti, hem rezervler eridi! Merkez Bankası 818 milyar lira ekside

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılında 818,2 milyar TL zarar açıkladı. Buna karşın rezervler son dönemdeki düşüşleri geride bırakarak yükselişe geçse de hesaplanan rakamlara göre yılbaşından bu yana gerilemenin 14,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Finans 2024-04-15 08:09:51

Memur ve emekli zammında Cuma gününe dikkat! Merkez Bankası açıklayacak: Yüzde 44,19’luk kritik sınır

Ramazan Bayramı bitti ancak 9 günlük tatil halâ devam ediyor. Ancak piyasaları tatil sonrası yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Cuma günü hem emekli zammı hem memur maaşı zammı için çok kritik bir ipucu açıklayacak. Banka 2024 yılı için enflasyon tahminini duyuracak. İşte gelecek hafta ekonomiye damga vuracak veriler…

Finans 2024-04-13 11:21:49

Yer: Konya! CHP'li belediye başkanının makam aracı gündem oldu: Dikkat çeken yazı!

Konya'nın Akşehir ilçesinde oyların yüzde 42,63'ünü alarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) seçimi kazanan ve belediye başkanı olan Ahmet Nuri Köksal'dan gündeme bomba gibi düşen bir hamle geldi. Köksal'ın kendisine makam aracı olarak belirlediği araç ve üzerinde yazan not sosyal medyada büyük ses getirdi.

Haber 2024-04-12 11:49:24

Altın fiyatları ters köşe yaptı! Mert Başaran 'komplo teorisi' diyerek ilginç detayı açıkladı: 'Altın için enteresan bir dönem...'

Altın fiyatları ABD enflasyonu ve Fed tutanakları sonrasında düşüşe geçerek yatırımcıya ters köşe yaptırdı. Bu gelişme sonrası 'gram altın düşer mi, yükselir mi? sorusu bir kez daha gündeme gelirken Yatırım Uzmanı Mert Başaran altının gram fiyatı için yeni tahminde bulundu. Ons altın fiyatları için çok ilginç bir detayı anlatan uzman isim, "Bu dönem altın için enteresan bir dönem" şeklinde değerlendirmede bulundu. İşte 11 Nisan Perşembe güncel gram, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları...

Finans 11-04-24 11:23

SON DAKİKA: Hem ons hem gram altın fiyatları için en kritik ipucu! Mart ayı ABD enflasyonu belli oldu

Son dakika: Tüm dünya piyasalarının yakından takip ettiği ABD enflasyon verileri açıklandı. Yüzde 2 enflasyon hedefinden uzakta bulunan ülkede Mart ayından enflasyon yıllık bazda yüzde 3,5 seviyesinde gerçekleşti. Veri öncesi ons altın ve gram altın fiyatları düşüşe geçmişti. Peki 10 Nisan Çarşamba güncel altın fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte Ons altın, gram altın, Cumhuriyet altını ve çeyrek altın fiyatları grafiği ile haberin detayları…

Finans 10-04-24 15:32

Altının gramı 2 bin 442 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 442 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 4 bin 420 liradan, cumhuriyet altını 16 bin 960 liradan satılıyor.

Finans 10-04-24 10:50

Cemaat lideriyle fotoğrafı gündem oldu! Başsavcı hakkında harekete geçildi: Soruşturma başlatıldı

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler'in "Süleymancılar" olarak bilinen dini yapılanmanın lideri Alihan Kuriş'le fotoğrafı çıktı. Gündem olan karenin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu Başsavcı Eskiler hakkında soruşturma başlattı. Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner konuyla ilgili "Gereği yapılır elbet" ifadelerini kullandı.

Haber 08-04-24 12:21

Merkez Bankası’nda hesap kitap günü! Kâr da zarar da ortaya çıkıyor: 30 Nisan’da toplantı var

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Olağan Genel Kurulu 30 Nisan'da toplanıyor. Toplantıda 2023 hesap yılına ait raporlarının okunması ve görüşülmesi, 2023 yılına ait bilanço, kâr ve zarar hesabının onaylanması gibi konuların gündeme geleceği ifade ediliyor. Zararın Kur Korumalı Mevduat yükü ve döviz işlemleri nedeniyle 850 milyar lirayı bulabileceği iddia ediliyor.

Finans 08-04-24 08:35

Mustafa Bozbey'in mazbata töreninde gündem olan anlar! Değerli alkışlarınız bu kadar mı millet?

CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey için düzenlenen mazbata töreninde, İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us'un sözleri gündem oldu. Bozbey'i anons eden Us "Değerli alkışlarınız bu kadar mı millet? Bu kadar mı beklediniz?" ifadelerini kullandı. Us hakkında ortaya çıkan görüntüler sonrası Yüksek Seçim Kurulu ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı idari soruşturma başlattı.

Haber 07-04-24 18:21

'Halka arz' yalanıyla 850 bin TL dolandırdılar! 6 kişiye gözaltı

Denizli'de halka arz ile yüksek miktarda hisse satabileceklerini söyleyerek vatandaşları kandırıp dolandıran 6 kişi, Jandarma Suç Araştırma Timi'nin (JASAT) operasyonuyla yakalandı. Cumhuriyet Başsavcılığı, 850 bin TL dolandırıldığını söyleyen kişinin suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

Haber 06-04-24 18:26

Merkez Bankası raporu yayımladı! Kredilerdeki sıkılaşmanın güçlenmesi bekleniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 1. Çeyrek Banka Kredileri Eğilim Anketi'ni yayımladı. Raporda ilave sıkılaşma adımlarının atıldığı kredilere dair önemli bir beklenti de dile getirildi.

Finans 05-04-24 11:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Resmi Gazete'de yayımladı: Yargıtay'da kritik atama

Yargıtay üyesi Rıdvan Gündoğdu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine yeniden seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haber 05-04-24 07:00

Zaferini havaya ateş açarak kutlamıştı! AK Partili Belediye Başkanı Nuri Erdoğan ile ilgili harekete geçildi

31 Mart yerel seçimlerinde Isparta’da merkeze bağlı Kuleönü Beldesi Belediye Başkanlığı seçimlerini mevcut AK Partili Belediye Başkanı Nuri Erdoğan kazanmıştı. Seçimin tamamlanmasının ardından pazaryerinde Erdoğan zaferini toplanan kalabalığın ortasında havaya silahla ateş ederek kutlamıştı. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Haber 04-04-24 23:51

Bakan Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Karahan Washington'a gidecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın 16 Nisan'da Washington'a gidecekleri açıklandı.

Finans 04-04-24 14:24

Eski başkandan devir teslim töreninde tepki çeken sözler: 'Faşist bir insana başkanım demeleri...'

Muğla’nın Datça ilçesinde ilk döneminde atama, ikinci döneminde ise seçilmiş başkan olarak görev yapan ve 31 Mart’taki seçimlerde aday olmayan Gürsel Uçar, yeni seçilen Aytaç Kurt’a görevi teslim ederken tepki çeken sözlere imza attı. Uçar, "Belediyeye her aldığımız kişi Cumhuriyet Halk Partili. Ben belediyeye almış olduğumuz o Cumhuriyet Halk Partililerin bir MHP’li faşist insana kim olursa olsun, ’Başkanım’ demesini içime sindiremiyorum" dedi.

Haber 04-04-24 14:10

Ankara'daki yangınla ilgili yeni gelişme! 5 şüpheli gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hurdacılar Sanayi Sitesi'ndeki yangınla ilgili soruşturma kapsamında 5 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Haber 04-04-24 12:10

Gördes’te yeni belediye başkanı İbrahim Büke göreve başladı

Manisa’nın Gördes ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) yüzde 46,63 oyla Belediye Başkanlığına seçilen İbrahim Büke, mazbatasını alması sonrası görevi eski başkan Muhammet Akyol’dan devraldı.

Yurthaber 04-04-24 10:36

Altın fiyatlarında beklenen oldu! Powell konuştu altın rekor kırdı… Gram altın fiyatı için tahminler ortaya çıktı

Fed Başkanı Powell dün yaptığı açıklamasında faiz indirimi için bekleyecek zamanın olduğunu vurguladı. Açıklamaların ardından ons altın fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Yurt içinde ise gram altın fiyatları yatay seviyelerdeki hareketini sürdürüyor. Peki gram altın fiyatları ne olur, düşecek mi yükselecek mi? Uzman isim altının gram fiyatı için tahminini paylaştı, bu yıl göreceği rakamı açıkladı. İşte Kapalıçarşı’da güncel gram, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları...

Finans 04-04-24 07:32

Son dakika | Sosyal medyadaki o paylaşımlar affedilmedi! İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

Son dakika haberi: Sosyal medyada seçim sonuçlarıyla ilgili provokatif paylaşımlar yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu paylaşımlarla ilgili harekete geçti.

Haber 03-04-24 15:51

Miting alanı değil, sahur halayı: Yüzlerce kişi geleneksel sahur halayında buluştu

Elazığ’da Ramazan ayının 23’üncü gününde Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı.

Yurthaber 03-04-24 07:47

Bolu'da ilçe belediye başkan adayı aldığı 3 oyla Türkiye tarihine geçti

Güç Birliği Partisinin (GBP) Bolu'nun Mudurnu ilçesinde belediye başkan adayı gösterdiği Mustafa Doğramacı, 3 oyla Cumhuriyet tarihine, "seçimde en az oy alan partinin adayı" olarak geçti.

Yurthaber 02-04-24 15:24

Kozan Belediye seçimleri için itirazlar peş peşe geldi

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesin olmayan sonuçlarına göre Cumhur İttifakı Kozan Belediye Başkan Adayı Mustafa Atlı’nın belediye başkanı seçilmesine, Büyük Birlik Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi adayları tarafından itiraz edildi.

Yurthaber 02-04-24 14:57

Merkez Bankası'ndan seçimlerden sonra ilk açıklama! 'Kararlı duruş' ve 'enflasyon' mesajı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.

Finans 02-04-24 14:18

Şı̇şlı̇’de tarihi rekor! Resul Emrah Şahan, Mustafa Sarıgül'ü geçti

Türkiye birçok sürpriz yaşanan seçim sonuçları ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, yüzde 66,6’lık ‘rekor’ oy oranıyla Şişli Belediye Başkanı oldu. Şahan, 2004 yılında yüzde 65,7 oy alan Mustafa Sarıgül’ü geçerek Şişli tarihinin en yüksek oy oranıyla seçilen Belediye Başkanı oldu.

Haber 01-04-24 15:30

İlçeleri baraj sularına gömülmüştü, taşındıkları yeni ilçede seçimi CHP kazandı

Artvin’in Yusufeli ilçesinde baraj nedeniyle sulara altında kalan ilçe merkezinin taşındığı yeni yerleşim yerinde yapılan ilk yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi 44 oy farkla belediye başkanlığını kazandı.

Yurthaber 01-04-24 13:58

Ecevit'ten 47 yıl sonra bir ilk! Özgür Özel liderliğindeki CHP birinci parti oldu

31 Mart seçim sonuçları tüm Türkiye'de büyük yankı bulurken, Cumhuriyet Halk Partisi de (CHP) 47 yıl sonra bir ilke imza attı. 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüzde 37,47 oy alan CHP, Bülent Ecevit'in liderliğindeki 1977 seçimlerinden sonra ilk defa sandıktan birinci parti olarak çıktı. AK Parti ise yüzde 35,49 oy oranı ile ilk defa bir seçimde ikinci parti oldu.

Haber 01-04-24 10:21

Merkezde güven tazeleyen Ercengiz, Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama yaptı

Burdur’da seçim sonuçları belli oldu, 4 ilçede yönetim el değiştirdi.

Yurthaber 01-04-24 08:04

Osmaniye’de zafer İbrahim Çenet’in

Osmaniye’de resmi olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Cumhur İttifakı Adayı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama yaptı.

Yurthaber 01-04-24 08:02

Merkez Bankası'ndan reeskont ve avans faizleri için yeni karar! Oranlar yenilendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı yükseltti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 01-04-24 07:36

Çok partili sisteme geçişin ardından Cumhuriyet tarihinde bir ilk! CHP ilk kez o ilde birinci oldu

31 Mart seçim gecesi sona erdi. Birçok ilde sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. En dikkat çeken sonuçlardan biri de Manisa'da yaşandı. CHP lideri Özgür Özel'in ilinde çok partili sisteme geçişten sonra CHP ilk kez birinci parti çıktı. Öte yandan CHP’nin Şehzadeler Belediye Başkan adayı Gülşah Durbay seçimi kazanarak, Manisa tarihinin ilk kadın belediye başkanı oldu.

Haber 01-04-24 01:35

Seçim kavgası can aldı! Muhtarlık seçimi için akrabasını desteklemeyen kuzenlerini katlettiler

Bursa'da seçim kavgası can aldı. Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen bir eğlencede, yerel seçimlerde akrabalarından olmayan muhtar adayını desteklediği iddiasıyla amcasının oğulları E.Y. (36) ve M.Y. tarafından pompalı tüfekle vurulan Yusuf Yiğit hayatını kaybetti, saçmaların isabet ettiği biri 3 yaşındaki çocuk 2 kişi de yaralandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin açıklama yaparken, E.Y. ve M.Y.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. İşte detaylar...

Haber 31-03-24 07:30

Merkez Bankası rezervlerinde gerileme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) toplam rezervleri, 22 Mart haftasında bir önceki haftaya göre 4 milyar 53 milyon dolar azalışla 123 milyar 844 milyon dolara geriledi.

Finans 28-03-24 15:30

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Adliyesinde törenle anıldı

İstanbul Adalet Sarayındaki makam odasında terör örgütü DHKP-C üyelerince 9 yıl önce şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı.

Yurthaber 28-03-24 15:06

Karabük Üniversitesi'ndeki Türk ve Afrikalı öğrencilerle ilgili 'cinsel ilişki' iddiası ortalığı karıştırdı! Gözaltılar var

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından gözaltı kararı verilen 10 şüpheliden 8'i yakalandı.

Haber 28-03-24 13:07

CHP'li adaya Öcalan soruşturması: Skandal sözleri çok konuşulmuştu, Cumhuriyet Başsavcılığı ifadeye çağırdı

Geçtiğimiz günlerde "Öcalan hain değildi" sözleriyle gündeme gelen CHP'li belediye başkan adayı Şükrü Erdem ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Hakkında soruşturma başlatılan Erdem Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadeye çağırıldı.

Haber 25-03-24 15:40

Hakan Fidan'ın sözleri tartışma konusu oldu! Tepki gecikmedi: Hiçbir Dışişleri Bakanı bu duruma düşmemiştir

Yerel seçimler siyaset gündemini belirlemeye devam ediyor. Son olarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Murat Kurum'a destek sözleri tartışmalara neden oldu. CHP İstanbul Milletvekili ve eski Dışişleri sözcüsü Namık Tan Bakan Fidan için, "Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir Dışişleri Bakanı bu duruma düşmemiştir. Yazık…" ifadelerini kullandı.

Haber 25-03-24 13:26

Özgür Özel'den Hamza Dağ'a 'alkol yasası' tepkisi! Şimdi rozeti çıkarıp, bıyığı incelterek içkili mekanlarda geziyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhur İttifakı İzmir adayı Hamza Dağ hakkında gündem olacak açıklamalarda bulundu. Hamza Dağ'ın AK Partili olduğunu gizlemek için bağımsız adaymış gibi seçim kampanyası yürüttüğünü iddia eden Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderme yaparak, "Hamza Dağ'ı da o atadı arkadaşlar. İzmir'e kayyum atamaya çalışıyor" dedi. Özel'in gündem olan açıklamalarının tüm detayları haberimizde!

Haber 24-03-24 14:34

Merkez Bankası kararı sonrası Deutsche Bank'tan kritik TL değerlendirmesi

Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz artırımı sonrası Alman bankacılık devi Deutsche Bank'tan kritik TL değerlendirmesi geldi. Banka, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 500 baz puanlık faiz artışının ardından yeniden TL uzun pozisyonuna girme konusunda güvenli hissettiklerini belirtti.

Finans 22-03-24 13:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Paranın nereden geldiği nereye gittiği de belli değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde açıklamalar yaptı. CHP'ye para sayma görüntüleriyle ilgili tepki gösteren Erdoğan, "Deste deste paraları çantalarla valizlerle taşıyorlar. Basit bir işlem için neden bu kadar zahmete girdiklerini bir türlü açıklayamadılar. Paranın nereden geldiği nereye gittiği de belli değil. Kendisi hesap uzmanı olan Bay Kemal bunları çok rahat izah edebilirdi. Ama skandalın başından beri sesi soluğu çıkmadı" dedi.

Haber 21-03-24 17:35

2 haftadır peş peşe rekor: Altın rezervleri son bir yılın zirvesinde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezevlere ilişkin verileri yayımladı. Buna göre Merkez Bankası'nın döviz rezervleri azaldı. Altın rezervleri ise son bir yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Finans 21-03-24 16:26

Son dakika | Altın fiyatlarında çifte rekor! Bir eşik daha aşıldı: Gram altın 2500 liraya dayandı, ons altın 2200 doların üzerine yükseldi

Son dakika haberi: Altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı sonrası yeni bir rekor seviyeye imza attı. Ons altın tüm zamanların rekorunu kırdı. Yurt içinde gram altın fiyatı altının onsundan gelen rüzgârı da arkasına alarak Kapalıçarşı’da 2500 liraya yaklaştı. Peki 21 Mart 2024 gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar, kaç TL? İşte güncel altın grafiği ve haberin detayları…

Finans 21-03-24 07:49

Merkez Bankası faiz kararı belli oluyor! Piyasa tek bir görüşte birleşti

Geçtiğimiz ayki toplantısında faiz oranını yüzde 45 düzeyinde sabit tutan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı açıklanıyor. Merkez Bankası faiz kararı ne olacak, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? soruları merak edilirken detaylar netleşti. İşte ekonomistlerin Mart ayı politika faizi kararı için tahminleri ve haberin detayları...

Finans 20-03-24 10:36

SON DAKİKA: Altın fiyatlarında saat 21.30’a dikkat! Fed faiz kararı sonrası en ufak sinyal bile her şeyi değiştirecek (20 Mart Çarşamba gram altın - çeyrek altın fiyatları)

Son dakika haberi… Altın fiyatları yatırımcıların bugün de gündemindeki sıcaklığını koruyor. Kritik günde yatırımcılar Kapalıçarşı gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatlarını araştırıyor. En çok merak edilen konu ise altın fiyatları ne olacak? Piyasayı etkileyecek kritik gün geldi çattı! ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı bugün saat 21.00’de açıklanacak. Piyasa sinyal alır almaz harekete geçecek. Altının gram fiyatı içinse İslam Memiş’ten 4000 TL tahmini geldi.

Finans 20-03-24 07:45

CHP'deki para sayma soruşturmasında yeni ifadeler ortaya çıktı! Parayı fazla göstermenin sakıncası olduğunu düşünmedim

Cumhuriyet Halk Partisi'ni karıştıran 'para sayma' görüntüleriyle ilgili soruşturmada yeni ifadeler ortaya çıktı. Satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka, "Gerçekte taşınmazları 41 milyon TL bedelle satmış olsam da satış vaadi sözleşmesinde ve resmi olarak 24 milyon 360 bin TL göstermiş olmanın herhangi bir sakıncası olduğunu düşünmedim" dedi.

Haber 19-03-24 12:02

Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre; yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye'ye doğrudan yatırım tutarı, 2019-2023 döneminde 31 milyar 332 milyon dolara ulaştı. Hollandalı yatırımcılar, 4 milyar 438 milyon dolarla ilk sırada yer aldı.

Finans 19-03-24 11:59

Gram altın, çeyrek altın alacaklar dikkat! Serbest piyasa ile Kapalıçarşı altın fiyatları hesabı karıştı: 250 liraya kadar yükseldi

Altında hızlı artışın ana sebebi ne? Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar, kaç TL? Seçim öncesi yatırımcının talebi iyice arttı, ithalata kota uygulandığı için kuyumcular altın bulmakta zorlandı. Böyle olunca kuyumcularda makas farkı 250 liraya yükseldi. Uzmanlar kota uygulamasının piyasanın normalde dönmesi açısından 10-15 günlüğüne de olsa kaldırılması için talepte bulundu.

Finans 19-03-24 07:30

SON DAKİKA | Seçim sonrası için felaket tellallığı yapanlar kısa vadeli vurgun amaçlıyor Erdoğan'dan dikkat çeken enflasyon sözleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan "Atatürk Cumhuriyet Kulesi Açılış Töreni"nde konuştu. "Hayat pahalılığı bizi hedeflerimizden uzaklaştırmadı. Ekonomi programımız işliyor" diyen Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı gönderme dikkat çekerken Erdoğan ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı da eleştirdi. Öte yandan Erdoğan "Enflasyonun, yılın 2. yarısından itibaren geçeceği hızlı düşüşü izleyeceğiz" derken "Seçim sonrası için felaket tellallığı yapanlar, kısa vadeli vurgun amaçlıyor" şeklinde konuştu.

Haber 18-03-24 16:44

'Dolar' haberlerine suç duyurusu! SPK, isimleri bir bir açıkladı: 'Merkez Bankası'nın açıklaması çarpıtıldı'

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan piyasalarda güvensizlik yaratan ve gerçeğe aykırı bilgi verenler hakkında suç duyurusu başlatılacağı bildirildi. Yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) her ay periyodik olarak yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin mart ayı raporundaki bilgilerin çarpıtıldığı ve haberin tümüyle gerçek dışı olduğu dile getirildi.

Finans 18-03-24 11:37