Ahmad Mahjoub Haberleri

Kuveyt Emiri parlamentoyu feshetti!

Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmad el-Cabir es-Sabah, yayınladığı kararname ile parlamentoyu anayasayı ihlal etmekle suçlayarak feshetti.

Haber 2024-02-15 23:24:01

Sivas'ta kazada ölen çocukların cenazeleri karıştı!

Sivas'ta yolcu otobüsünün şarampole devrildiği kazada hayatını kaybeden Yusuf Çınar Hazar (9) ile Afganistan uyruklu Ahmad Reshad’ın (10) cenazeleri morgda karıştı. Ahmad Reshad’ın cenazesinin, Yusuf Çınar Hazar’ın yakınlarına teslim edilerek Siirt’te defnedildiği ortaya çıktı. Reshad’ın cenazesi mezardan çıkarılarak defnedilmek üzere Bolu’ya götürülürken, Hazar’ın cenazesi de Siirt’te defnedildi.

Haber 2023-10-19 18:53:15

Her satırı korkunç... Kan donduran vahşeti itiraf etti: Döverek öldürüp mezarlığa gömmüş

Konya’nın Ereğli ilçesindeki bir mezarlıkta, bedeninin yarısı toprağa gömülü bir ceset bulunmuştu. Cesedin, Afganistan uyruklu Ahmad Jawed Uzbek'e (14) ait olduğu ortaya çıktı. Uzbek'in ise üvey ablası Şikibe’nin sevgilisi Murad Ozbek tarafından dövülerek öldürüldüğü belirlendi. Cinayeti itiraf eden Murad Ozbek ve Şikibe Uzbek tutuklandı. İşte kan donduran vahşetin detayları...

Haber 2023-03-06 11:31:04

Bahçelievler'de duraktakileri ezen İETT otobüsünün içinden görüntüler ortaya çıktı! Bir acı haber daha geldi

Bahçelievler'de İETT otobüsü kaldırıma çıkıp durağa girmiş ve 1 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından bir acı haber daha geldi. Kazada ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Azerbaycan uyruklu Ahmad Rzayev de hastanede hayatını kaybetti. Öte yandan kazaya ilişkin otobüsün güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Olayla ilgili otobüs şoförü S.B. (58) tutuklandı.

Haber 2023-02-03 18:03:17

Yine rahat durmadı! Katarlılar bile bakakaldı, Hırvat güzel yürek hoplattı... İşte o anlar

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda heyecan gruplarda oynanan son maçlarla devam ederken, Hırvatistan ile Belçika Ahmad bin Ali Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Binlerce taraftar takımlarını desteklemek için tribünlerdeki yerini alırken, Hırvat güzel Ivana Knoll da tribündeydi. Giydiği kıyafetlerle Katar hükümetinden ceza almanın eşiğine gelen Knoll dekolteli elbisesiyle dikkat çekti. İşte detaylar...

Spor 02-12-22 08:41

Son Dakika: İstiklal'deki terör saldırısının firari şüphelisi Bilal Hassan'ın kardeşi Ahmad El-Hac Nwas tutuklandı

Son dakika haberi: İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Terör saldırısının firari şüphelisi Bilal Hassan'ın (El-Hac Nwas) yakalanan kardeşi Ahmad El-Hac Nwas, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ahmad Elhac Nwas "Kasten öldürme" ve "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklandığı öğrenildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 29-11-22 18:58

Kanlar içinde yere yığıldılar! Yasak aşk iddiası çıldırttı, bıçağı rastgele savurdu

Kocaeli'de Suriyeli Ahmad H., eşi Bassela A. ve yasak aşk yaşadığını iddia ettiği Murat T.'yi bıçakla yaraladı. Suriyeli kadın ile Murat T., kanlar içinde yere yığılırken, hastaneye kaldırıldılar. Ahmad H. ise kaçmak isterken yakalanarak çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Haber 31-08-22 16:16

Endonezya’nın büyücü doktoru! 42 kadını acımasızca katletti, savunması herkesi şaşırttı

1986-1997 yılları arasında 42 kadını öldürdüğünü itiraf eden Endonezya’nın en acımasız seri katili Ahmad Suradji, savunmasıyla herkesi şaşırtmayı başarmıştı. Kendisini bir büyücü olduğunu ve kadınları iyileştirme vaadiyle bir tarlaya götürerek öldürdüğünü itiraf eden Suradji, savunmasında babasının rüyasına girerek kadınların tükürüklerini içmesi gerektiğini söyledi.

Trend 10-07-22 15:37

Çatı katında ürettiği amatör telsizleri ihraç ediyor

İngiliz Hans Jacob Ahmad Summers: - "Ürünlerin yüzde 45'ini ABD'ye yüzde 45'ini Avrupa ülkelerine yüzde 10'unu da Yeni Zelanda, Avustralya gibi diğer ülkelere yolluyoruz. Şu anda 10'dan fazla ülkeye satış yapıyoruz" - "Burada, insanlar arkadaş canlısı. İngiltere'deki arkadaşlarımı ve müşterilerimi Türkiye'ye davet ediyorum. Türkiye çok güzel, herkes gelip görmeli"

Yurthaber 14-04-22 11:43

Beş Mısırlının bulunduğu evde, Mısır'ın kalecisi penaltıyı kurtarınca bıçaklandılar

İstanbul Bahçelievler'de Afrika kupası finaline yükselen milli takımlarının maçını izleyen Mısırlılar gürültü yaptıkları gerekçesiyle bıçaklı saldırıya uğradı. 3 Mısırlı genç bıçaklanırken Ahmad Nasır Khames "Mısır'ın kalecisi penaltı kurtarınca bir kez ses çıkardık" dedi.

Haber 09-02-22 09:41

İsrail istihbaratıyla bağlantıları tespit edilen 16 sanığın yargılanmasına başlandı

Mossad'ın saha sorumlusu olduğu belirtilen Ahmad Zaid'le para transferi yaptığı ve canlı kurye faaliyeti yürüttüğü iddia edilen tutuklu sanık Abdülkadir Barakat, kuryeliği ailesini geçindirmek için üstlendiğini, casuslukla ilgili bir bilgisinin olmadığını öne sürdü - Abdülkadir Barakat: - "Yakalandıktan sonra olabildiğince dikkatlice, hassas bir şekilde kime ne para gönderdiğimi, her şeyi polislere söyledim. 2015'ten beri Türkiye'deyim. Devlet ve millete zarar verecek herhangi bir eylemde bulunmadım"

Yurthaber 08-02-22 16:04

Kabil saldırılarında ölü sayısı arttı! Cesetler kanalizasyona yığıldı: Dünya bunu görsün

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgedeki terör saldırılarında ölenlerin sayısı 13'ü ABD askeri olmak üzere 90'a yükseldiği belirtilirken, İngiliz gazete The Sun bu rakamı 100'den fazla diye duyurdu. Öte yandan patlama sonrası ajanslardan ve sosyal medyadan servis edilen fotoğraf kareleri yürek burktu. Atık suların geçtiği drenaj kanallarına dolan cesetlerin görüntüsü paylaşılırken, CBS muhabiri Ahmad Mukhtar ''Tüm dünya bunu görmeli'' dedi.

Haber 27-08-21 13:32

Eski bakan, başka ülkede kurye oldu

Eski Afganistan İletişim ve Teknoloji Bakanı Sayed Ahmad Saadat’ın Almanya'nın Leipzig şehrinde bisikletli yemek kuryeliği yaptığı ortaya çıktı.

Haber 22-08-21 18:39

Sivas'ta acı olay! 8'inci kattan asansör boşluğuna düşen Afgan işçi öldü

Sivas'ta inşaat halindeki binanın 8'inci katından asansör boşluğuna düşen Afganistan uyruklu Fazle Ahmad Hoseiny (44) hayatını kaybetti.

Haber 25-06-21 14:14

İnterpol tarafından aranan DEAŞ’lıya şafak baskını! Bolu'da yakalandı

Bolu’da, İnterpol tarafından aranan ve bin 700 kişinin öldürüldüğü Spyker Katliamı’nın faillerinden DEAŞ’lı terörist Arkan Taha Ahmad şafak operasyonuyla yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Haber 04-06-21 12:02

Çorum'da sahur vakti Iraklı aileye dehşeti yaşattılar

Çorum’da sahur vakti elektriğini kestikleri binada, dairenin zilini çalıp, kapıyı açan ev sahibi Irak uyruklu Asad Ahmad Hüseyin’i başına tabancanın kabzası ile vurarak yaralayan 3 kişi, aileyi tehdit edip 10 bin lira, pasaportlar ve cep telefonlarını alarak kaçtı.

Haber 30-04-21 13:04

ABD’de süpermarket saldırganın kimliği belli oldu

ABD Boulder Kenti Emniyet Müdürü Maris Herold yaptığı açıklamada, ABD’nin Colorado eyaletinde yer alan Boulder kentindeki King Soopers adlı süpermarkete silahlı saldırı düzenleyen şüphelinin 21 yaşındaki Ahmad Al Aliwi Alissa olduğunu ve 1.

Haber 23-03-21 19:58

ABD'deki silahlı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmişti! Saldırganın kimliği açıklandı

ABD'nin Colorado eyaletinde bir markete silahlı saldırı düzenleyen ve 10 kişinin ölümüne neden olan saldırganın 21 yaşındaki Ahmad Al Aliwi Alissa olduğu belirlendi.

Haber 23-03-21 18:59

Aynı gün 6 kişiyi bıçaklayan şüpheli yakalandı! İfadesi kan dondurdu

İstanbul Şişli'de “sustalı” diye tabir edilen bıçak ile aynı günde 6 kişiyi çeşitli yerlerinden yaralayan Afganistan uyruklu Ahmad Samir H., Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Şüphelinin emniyetteki ifadesinde; “Joker filmini çok seviyorum, maskemi ona benzetmek istedim.” dediği öğrenildi. Şüphelinin bir kişiyi yaraladığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 03-03-21 14:53

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Ambulans uçakla Samsun'a getirilen Afgan doktor Türkiye'ye minnettar

OMÜ Tıp Fakültesinde uzmanlık eğitimi alan ve yıllık izin için gittiği ülkesinde Kovid-19'a yakalanınca Sağlık Bakanlığının gönderdiği ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen Afganistan uyruklu Ahmad Zarif Sedeqi, sağlığına kavuşup yeniden işinin başına dönmenin mutluluğunu yaşıyor - Ahmad Zarif Sedeqi: - "Türk milletine hizmet etmek benim için gururdur. Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında olduğunu biliyoruz. Bana hayatımın ikinci dönemini yaşattılar" - "Bu hastalık çok kötü etkiliyor. En kötüsü de nefes alamama ve entübe korkusu yaşamak. Bu süreci bilen bir hekim olarak çok kötü etkileniyorsunuz"

Yurthaber 04-12-20 11:05

Kız meselesi yüzünden 2 kişiyi bıçaklkadı

Bursa’da Suriyeli iki grup arasında kız meselesi yüzünden çıkan kavgada 2 kişi bıçaklandı.Olay, merkez Osmangazi İlçesi İntizam Mahallesinde meydana geldi.Edinilen bilgiye göre, Ahmad K., ile kız meselesi yüzünden husumetli olduğu Muammar G., ve Said J., konuşmak için parkta buluştu.

Haber 30-11-20 09:18

ABD siyasetinde birçok ilki temsil eden Kamala Harris'ten neler beklenebilir?

ABD'nin ilk Afrika-Asya kökenli ve ilk kadın başkan yardımcısının birkaç farklı kimliği, uzmanlıkları ve politik çizgisiyle önümüzdeki dört yıl çeşitli kesimler için ne ifade edebileceğini Princeton Üniversitesi öğretim üyesi Nura Ahmad Sediqi değerlendirdi.

Haber 28-11-20 11:42

Kuveyt’in yeni Veliaht Prensi yemin etti

Kuveyt’te Şeyh Mişaal Al-Ahmad el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Kuveyt’in yeni Veliaht Prensi seçildikten sonra yemin etti.

Haber 08-10-20 11:36

Van'da plastik çöpleri motorine dönüştüren makine üretiliyor

Ülkelerinden destek alamayınca Van'a gelerek organize sanayi bölgesinde fabrika kuran İranlı iki girişimci, plastik çöpleri motorine dönüştüren makine üretimine başladı - Belediyelerin plastik çöp sorununu çözmesi beklenen makinelerin ilk prototiplerini hazırlayan girişimciler, atıkları yüksek ısıdan geçirerek önce sıvı hale, sonra da ayrıştırma yöntemiyle dizel yakıta dönüştürüyor - İranlı yatırımcı Ahmad Rastgoo: - "Canlıların hayatını kurtaracak, dünyayı daha da güzelleştirecek bir proje geliştirdik. Hedefimiz plastiği dünya üzerinde olabildiğince yok etmek ve enerji kaynağına dönüştürmek" - Mehrdad Fojlaley: - "Bu makinelerle atık durumdaki plastiği değerli bir maddeye dönüştürüyoruz. Ürettiğimiz motorinin havayı kirletme oranı diğerlerine göre çok daha az"

Yurthaber 22-07-20 11:12
Van

Yabancı uyruklu adam yatağında ölü bulundu

Kayseri’de yabancı uyruklu bir şahıs, yatağında ölü halde bulundu.Edinilen bilgiye göre, Kocasinan ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi Yeşilırmak Caddesi üzerinde ikamet eden yabancı uyruklu Ahmad Kazo(53), sabah yakınları tarafından yatağında hareketsiz yatarken bulundu.

Yurthaber 21-07-20 09:55

Kırıkkale'de Afgan uyruklu 3 kişi, karbonmonoksit gazından zehirlendi

KIRIKKALE'de, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Afganistan uyruklu 3 kişi, hastaneye kaldırıldı.  Olay, akşam saatlerinde kent merkezindeki Gürler Mahallesi'nde bulunan müstakil bir evde meydana geldi. Afganistan uyruklu Narges (25), Masoumah (6) ve Farid Ahmad Jafari (32), sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Haber 28-01-20 00:34

Sobadan zehirlenen aile ölümden döndü

Kırıkkale’de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne, baba ve çocukları hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Kırıkkale merkez Gürler Mahallesi İstiklal Caddesi üzerindeki bir apartman katında yaşayan Farid Ahmad (32), Narges (25) ve Masoumah Jafari (6) sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Haber 27-01-20 20:09

Cammu Keşmir'de gözaltına alınanlar sessiz olmaları karşılığında serbest bırakıldı

Gözaltına alınanlardan eski milletvekili Harsh Dev Singh: - "Bu tür baskı taktiklerinden ortaya çıkan siyasetin kaderini hayal edebilirsiniz" - Avukat Altaf Ahmad, bir kişiden herhangi bir yorum yapmamasını istemenin, anayasanın herkesin ifade özgürlüğünü garanti eden 19'uncu maddesini ihlal ettiğini belirtti

Haber 10-01-20 16:47

ABD-İran arasındaki krizin Afganistan'ı etkileyeceği düşünülüyor

Afgan Siyaset Uzmanı Ahmad Saeedi: - "Kasım Süleymani'nin kurduğu Afgan gençlerinden oluşan Fatmiyyun Tugayı ve iyi ilişkiler içerisinde olduğu Taliban'ı da ABD karşısında kullanmaya çalışacak, Afganistan da bu olaydan etkilenecektir" - Eski Afganistan Savunma Bakan Yardımcısı Ahmet Tamim Asi: - "Olası İran-ABD savaşında, İran'ın desteklediği Taliban grubu, imza aşamasındaki ABD-Taliban barış anlaşmasından çekilebilir" - Kabil Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Şuca Hüseyin Muhsini: - "Eğer İran-ABD arasında savaş çıkacaksa ülkenin batısındaki illerde de hareketlilik yaşanacaktır, bu nedenle gerek siyasiler gerek halk arasında tedirginlik hakim. İran'ın ABD'yi doğrudan olmasa da vekalet savaşıyla hedef alacaktır"

Haber 07-01-20 11:30

Afganistan'da seçim sonuçlarına tepkiler

Cumhurbaşkanı adayı Rahmatullah Nabil: - "Açıklanan seçim sonucu demokrasi ve demokratik süreçlere karşı bir darbedir" - Cumhurbaşkanı adayları Muhammed Şehab Hakimi ve Ahmad Vali Masud, seçim sonuçlarını kabul etmiyor - Cümbüş-i Milli İslami Partisi: - "Tüm güçlerimizle halkla beraber yolsuzluk yapanların karşısında duracağız"

Haber 23-12-19 11:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya'dan ayrıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'ndan, Malezya Sağlık Bakanı Dzulkefly Ahmad ve Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakcı uğurladı

Haber 19-12-19 16:42

TİKA’dan Afganistanlı öğretmenlere STEM eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından ilk etabında 23 Afgan öğretmenin Nisan ayında Edirne’de aldığı STEM eğitimlerinin ardından ikinci etapta yaklaşık 80 Afgan öğretmene Kabil’de STEM eğitimleri verildi.Sertifika törenine Kabil İl Eğitim Müdürü Ahmad Zamir Govara, T.C.

Haber 10-12-19 11:35

Otomobilin çarptığı bisikletli yaralandı

Kayseri’de otomobilin çarptığı 15 yaşındaki bisikletli yaralandı.Edinilen bilgiye göre Örnekevler mahallesi Atatürk bulvarı üzerinde 38 KH 588 plakalı otomobil, bisikletiyle seyir halinde olan yabancı uyruklu Ahmad A.’ya (15) çarptı.

Yurthaber 06-12-19 09:45

Çavuşoğlu, İngiliz Dışişleri Bakanlığı Devlet Bakanı Ahmad ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Japonya’da İngiliz Dışişleri Bakanlığı Devlet Bakanı Tariq Ahmad ile görüştü.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya temasları kapsamında İngiliz Dışişleri Bakanlığı Devlet Bakanı Tariq Ahmad ile görüştü.

Haber 23-11-19 11:45

Başkentte Keşmir Krizi tartışılıyor

Lahor Barış Araştırmaları Merkezi Başkanı Shamshad Ahmad: - "Yıllardır Keşmir bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Keşmir sanal bir nükleer kesişim noktasına dönüştü. Hindistan Keşmir’de olan biteni örtbas etmeye çalışıyor. Dünyanın bu duruma kör, sağır ve dilsiz kalmasına artık şaşırmıyoruz" - SDE Başkanı Muhammet Savaş Kafkasyalı: - "Keşmir sorunu, uluslarası sistemin çok önemli bir sorunudur. Sorunları üreten uluslarası sistem artık işleyemez hale gelmiştir"

Haber 20-11-19 12:31

IRAKLI BEBEK, AMBULANS UÇAKLA GETİRİLDİĞİ İSTANBUL’DA ŞİFA BULDU  

Irak’tan Türkiye’ye göçüp Amasya’ya yerleşen Iraklı Newal Jamal Ahmad (29) ve Hardan Taha çiftinin kalp damarlarından biri kapalı dünyaya gelen bebeği, Sağlık Bakanlığı 112 Ambulans uçağı ile İstanbul'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Haber 04-11-19 14:22

Afganistan’da 28 ton uyuşturucu yakılarak imha edildi

Afganistan’da ele geçirilen 28 ton uyuşturucu, yakılarak imha edildi.Afganistan’ın Bağlan vilayetinde Emniyet Müdürü Wais Ahmad Samimi, eyaletin başkenti Puli Humri kentinde ele geçirilen 15 ton uyuşturucunun yakılarak imha edildiğini açıkladı.Ayrıca güneydeki Helmand eyaletinin başkenti Leşkergah’da da polis tarafından ele geçirilen 13 ton uyuşturucunun imha edildiği belirtildi.Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, toplam 28 ton uyuşturucunun narkotik polislerinin ve diğer güvenlik birimlerinin son bir yılda gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında ele geçirildiği belirtildi.

Haber 04-11-19 13:52

IRAKLI BEBEK, AMBULANS UÇAKLA GETİRİLDİĞİ İSTANBUL’DA ŞİFA BULDU  

Irak’tan Türkiye’ye göçüp Amasya’ya yerleşen Iraklı Newal Jamal Ahmad (29) ve Hardan Taha çiftinin kalp damarlarından biri kapalı dünyaya gelen bebeği, Sağlık Bakanlığı 112 Ambulans uçağı ile İstanbul'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Haber 04-11-19 13:10

Iraklı bebek, ambulans uçakla getirildiği İstanbul’da şifa buldu

Irak’tan Türkiye’ye göçüp Amasya’ya yerleşen Iraklı Newal Jamal Ahmad (29) ve Hardan Taha çiftinin kalp damarlarından biri kapalı dünyaya gelen bebeği, Sağlık Bakanlığı 112 Ambulans uçağı ile İstanbul'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Özcan bebeğin tıkalı damarı 3 günlükken Pediatrik Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Güzeltaş tarafından anjiyo yapılarak açıldı. Diğer damarına da stent takıldı.

Trend 04-11-19 12:47

Afganistan'da seçim bitti, tartışmalar bitmedi

28 Eylül'de yapılan cumhurbaşkanı seçimine düşük katılım, adayların "ben kazandım" ve hile yapıldığı açıklamaları, ülkede zorlu bir sürecin kapıda olduğunu ortaya koyuyor - Uzmanlar, hiçbir adayın seçim sonucu kabul etmeyeceğini, bu durumda ya seçimlerin iptal edileceğini ya da 2014'teki gibi iktidar paylaşımı yapılacağını düşünüyor - Siyaset Bilimci Ahmad Saeedi: - "Seçim sonuçlarını hiçbir aday kabul etmeyecek ve akabinde tartışmalı bir süreç başlayacak. O durumda ya seçimler şeffaf bir ortamda yeniden yapılacak ya da 2014'te olduğu gibi yarı yarıya iktidar dağılımı yapılacak" - Afganistan Özgür ve Adil Seçim Vakfı İcra Kurulu Başkanı Yusuf Raşid: - "(Düşük katılım) Bu sebeplerin başında, güvenlik tehditlerinin artması, adayların halkla yeterince buluşmaması, halkın da adaylara güvenmemesi ve seçimin bir formalite olarak görülmesi geliyor"

Haber 04-10-19 14:17

Sumatra adasında hava kirliliği nedeniyle yüzlerce okul kapatıldı

Endonezya’nın Sumatra adasındaki Riau eyaletinde orman yangınlarının sebep olduğu hava kirliliği nedeniyle yüzlerce okul kapatıldı.Endonezya’nın Sumatra adasına bağlı Riau eyaletinde meydana gelen orman yangınlarının oluşturduğu hava kirliliği nedeniyle çocukların korunması amaçlanarak yüzlerce okul kapatıldı.Endonezya’daki Afet Azaltma Ajansı, kasten çıkarılan orman yangınlarından en çok etkilenen bölge olan Riau şehrinde havadan uçaklarla sulama da dahil, yangın söndürme önlemlerinin artırıldığını bildirdi.Riau Eyalet Sekreteri Ahmad Syah Harofie, hava kirliliğinin Riau’nun merkezi Pekanbaru’da tehlikeli seviyeye ulaştığını, bu yüzden yüzlerce okulun kapatıldığını söyledi.Eyalet Sağlık Ofisi verileri, Riau ve diğer 5 eyalette Ocak ayından beri çıkan yangınlar yüzünden yaklaşık 300 kişinin solunum rahatsızlıkları yaşadığını ortaya koydu.

Haber 11-09-19 12:09

Hindistan Cammu Keşmir'de ölen siviller için belge vermiyor

Çatışmalarda eşini kaybeden Rafiq Shagoo: - "Belgeyi almaya çalıştığımda ölüm sebebi yazmıyordu. Eşimin gerçek ölüm sebebini kaydedemiyorum" - Abisi Ayoub Han'ı kaybeden Shabir: - "Ölümüzü kaydedemiyoruz. Çaresiziz" - Çatışmaların ilk kurbanlarından 17 yaşındaki Osain Altaf'ın babası Ahmad Marazi: - "Hindistan Keşmir’de durumun normal olduğunu iddia ediyor ki bu doğru değil. Eğer kısıtlamaları kaldırırlarsa gerçek ortaya çıkacak"

Haber 27-08-19 16:46

Yalova'daki kazada Suudi Arabistan vatandaşı hayatını kaybetti

Çınarcık ilçesinde bir vidanjör ile üç otomobilin karıştığı trafik kazasında Suudi Arabistanlı Alahmadı Ahmad Abdullah yaşamını yitirdi, aynı aileden 5 kişi yaralandı

Yurthaber 17-08-19 19:00

Yalova'daki kazada Suudi Arabistan vatandaşı hayatını kaybetti

Çınarcık ilçesinde bir vidanjör ile üç otomobilin karıştığı trafik kazasında Suudi Arabistanlı Alahmadı Ahmad Abdullah yaşamını yitirdi, aynı aileden 5 kişi yaralandı

Haber 17-08-19 18:58

Suriyeli barış elçisi Jebelli: Türkiye ve Suriye bir araya gelirse Amerika kaçar

Savaşa karşı 32 yılda 132 ülkeye yürüyen Suriyeli fizik doktoru ve dünya barış elçisi Ahmad Jebelli, Suriye’deki savaşın bitmesinde Türkiye ve Suriye’nin rolünün olacağına inandığını, Türkiye ve Suriye’nin bir araya gelmesi halinde Amerika’nın kaçarak Suriye’den gideceğini söyledi.Suriye’deki iç savaştan kaçarak Mardin’in Artuklu ilçesine yerleşen ve burada açtığı fizyoterapi merkezi ile insanlara şifa dağıtmayı sürdüren fizik tedavi doktoru ve barış elçisi seçilen Ahmad Jebelli, dünyaya barış mesajı vermek ve savaşların en büyük mağdurları çocukları tehlikelerden kurtarmak için dünya çapında 118 bin kilometre yürüdüğünü dile getirdi.

Haber 06-08-19 11:48

129. Geleneksel Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreş Festivali

Erzurum'un Tortum ilçesinde 5 ülkeden 400 sporcunun katılımıyla vefat eden milli güreşçi Asım Bülbül anısına düzenlenen "129. Geleneksel Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreş Festivali" sona erdi - Müsabakalarda İranlı güreşçi Ahmad Mırsapour başpehlivan oldu

Haber 27-07-19 19:50

129. Geleneksel Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreş Festivali

Erzurum'un Tortum ilçesinde 5 ülkeden 400 sporcunun katılımıyla vefat eden milli güreşçi Asım Bülbül anısına düzenlenen "129. Geleneksel Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreş Festivali" sona erdi - Müsabakalarda İranlı güreşçi Ahmad Mırsapour başpehlivan oldu

Yurthaber 27-07-19 19:50

Afganistan'da Taliban'la 7. barış görüşmelerinde atmosfer olumlu

Afgan uzmanlar, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ile Taliban yetkilileri arasında sürdürülen 7. barış görüşmelerinde olumlu sonuçlar bekliyor - Afganistan'da barışın sağlanmasında Pakistan'ın rolünün önemli olduğunu belirten uzmanlar, ABD-Pakistan yakınlaşmasının Taliban'ın barışa ikna olmasında etkili olacağı yorumunda bulunuyor - Siyaset uzmanı Nazar Muhammed Mutmaen: - "Barış görüşmelerinde çok ilerleme kaydedildi. Her an güzel haberler duyabiliriz" - Siyaset uzmanı Ahmad Saeedi: - "ABD'nin son zamanlarda Pakistan ile yakınlaşması ve Pakistan'a imtiyaz tanıması, Taliban'ın barışa ikna olmasında etkili olacaktır"

Haber 07-07-19 11:04

Üretime dayalı emtia borsası için çalışmalar yoğunlaştı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy: - "Borsa İstanbul yetkilileri, üretime dayalı emtia borsasının kurulması için yoğun bir çalışma içinde" - "Tarım emtialarının dahil olacağı bu borsanın kurulmasına ilişkin çalışmalar nihayete erdirilirse İstanbul, hak ettiği konuma yükselerek İslam dünyası içerisinde bir helal kazanç merkezi haline gelir" - İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Suhel Ahmad Fadel Hawamdeh: - "Borsada işlem yapan bir şirketin helal standartlara uyup uymadığını denetleyecek yetki sahibi bir kuruluş olursa helal yatırım sektörüne ilgi artabilir"

Finans 21-06-19 11:03