Ahmet Arslan Haberleri Ve Son Dakika Ahmet Arslan Haberleri

Ahmet Arslan Haberleri Ve Son Dakika Ahmet Arslan Haberleri

Ankara Üniversite Dil, Tarih Coğrafya Fakültesi'nden mezun olan Ahmet Arslan, 1944 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Aynı üniversitede, lisans, yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Arslan, felsefe üzerine yaptığı çalışmalarla adını duyurdu. Doçentlik çalışmalarını 1978 yılında Ankara Üniversitesi'nde tamamladı. Ardından Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü kurdu ve burada doçent ve profesör olarak görev yaptı. Bölümün 1998 yılına kadar başkanlığını üstlendi. Özellikle felsefeden İslam'a bakma görüşünü sürdüren Arslan, birçok öğrenci yetiştirdi. Osmanlı Kelam Düşüncesi, İlk çağ Yunan Felsefesi ve Ortaçağ İslam Felsefesi üzerine de çalıştı. Arslan, Ege Üniversitesi'nde Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürlüğü de yaptı. İbn Haldun, Felsefeye Giriş, İslam Demokrasi ve Türkiye, İslam Hümanizmi gibi kitaplar yazan Ahmet Arslan, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça bilmektedir.

Ahmet Arslan Haberleri

AK Parti ve MHP'li vekillerden İmamoğlu'na 'tatil' tepkisi

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, İstanbul Milletvekili Belma Satır ile MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun, Elazığ'daki deprem ziyaretinin hemen ardından Erzurum Palandöken'de kayak tatili yapmasına tepki gösterdi.

Haber 29-01-2020 18:22

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan: "Kanal İstanbul bir 'iç su yolu' olarak gemilerin geçişini kolaylaştıracak, İstanbul'a gelir getirecek, İstanbul'un, İstanbullunun yaşam konforunu artıracak, buna hiç şüphe yok. Bilinmeli ki boğazlar tüzüğü ayrı bir şeydir, Montrö ayrı bir şeydir, bir 'iç su yolu' olarak yapılacak olan Kanal İstanbul ayrı bir şeydir, bunu kesinlikle karıştırmamak lazım"

Haber 14-01-2020 18:55

Avrupa şampiyonu dağ koşucusu Ahmet Arslan, aktif sporculuk kariyerini noktaladı

Avrupa şampiyonu dağ koşucusu Ahmet Arslan, aktif sporculuk kariyerini noktaladı

Spor 09-01-2020 11:11

Cinayet sanığı kadın 15 yıl sonra hakim karşısında

Ankara İvedik Caddesi'ndeki iş yerinde 29 Temmuz 2004'te ensesinden vurulmuş halde bulunan ve 7 yıl bitkisel hayatta kaldıktan sonra ölen Ahmet Arslan'ın katil zanlısı İlknur Çelik (Şahsüvaroğlu), olaydan yaklaşık 15 yıl sonra yakalandı - Sanık kadın, mahkemedeki savunmasında kendisine yönelik tehditleri nedeniyle Arslan'ı vurduğunu iddia etti

Haber 25-06-2019 12:07

Ahmet Arslan

Ahmet Arslan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ahmet Arslan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kafanı kuma gömmüşsün, dünyadan haberin yok

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "(Karamollaoğlu'na eleştiri) Hızlı tren göçü hızlandırır diyen bir siyasetçi, yakın zamanda çıktı ve dedi ki Iğdır'da, Ardahan'da, Şırnak'ta üniversiteye ne gerek var. Kusura bakma, demek ki kafanı kuma gömmüşsün, dünyadan haberin yok" - "Gel Iğdır'a, Iğdır Üniversitesindeki gelişimi gör. Iğdır Üniversitesine sadece Türkiye'den değil, dünyanın birçok ülkesinden öğrencilerin, üstelik de sadece lisans için değil, yüksek lisans ve doktora için geldiklerini de gör, bunların Iğdır'a oluşturduğu katma değeri gör"

Yurthaber 03-05-2019 19:21

Kafanı kuma gömmüşsün, dünyadan haberin yok

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "(Karamollaoğlu'na eleştiri) Hızlı tren göçü hızlandırır diyen bir siyasetçi, yakın zamanda çıktı ve dedi ki Iğdır'da, Ardahan'da, Şırnak'ta üniversiteye ne gerek var. Kusura bakma, demek ki kafanı kuma gömmüşsün, dünyadan haberin yok" - "Gel Iğdır'a, Iğdır Üniversitesindeki gelişimi gör. Iğdır Üniversitesine sadece Türkiye'den değil, dünyanın birçok ülkesinden öğrencilerin, üstelik de sadece lisans için değil, yüksek lisans ve doktora için geldiklerini de gör, bunların Iğdır'a oluşturduğu katma değeri gör"

Haber 03-05-2019 19:18

Dünya İstanbul Havalimanı vesilesiyle Türkiye'yi konuşuyor

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan: "Dünya sivil havacılık otoriteleri İstanbul Havalimanı'nı konuşuyor, bu havalimanı vesilesiyle Türkiye'yi konuşuyor"

Haber 03-11-2018 16:31

e-Devlet engellilerin avucuna girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: - "Bugün itibarıyla uygulamaya alınan yeni hizmetle e-Devlet Kapısı kullanıcısı işitme engelli vatandaşlar, ihtiyaç duydukları çağrı merkezi hizmetini mobil uygulamalar üzerinden de alabilecek"

Finans 29-07-2018 11:17

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında devir teslim töreni

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına getirilen Cahit Turhan, görevi Ahmet Arslan'dan devraldı - Cahit Turhan: - "Aldığımız bu bayrağı maksadına, menzile ulaştırmak için gayret sarf edeceğimizden emin olunuz" - Ahmet Arslan: - "240 bin kişilik ulaştırma ailesi olarak bayrağı daha da yukarılara taşıdık" - "(Çorlu'daki tren kazası) Yapılan çalışmalar herhangi bir atlamanın, eksikliğin olmadığı yönündedir. Bu, adli ve idari soruşturmalarla kesinlik kazanacak"

Finans 10-07-2018 18:16

Tekirdağ'daki tren kazası

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı: - "Kaza sahasında çalışmalar ve işlemler devam etmekte olup devrilen vagonların kaldırılması için bir adet 125 ton kapasiteli kurtarma vinci dahil olmak üzere çok sayıda kurtarma/yardım araç gereçleri kaza yerine ulaştırıldı" - "Yaralı yakınları Sağlık Bakanlığına bağlı SABİM'in 184 nolu telefonunu arayarak yaralılar hakkında bilgi alabilirler"

Finans 09-07-2018 00:22

Tekirdağ'daki tren kazası

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı: - "(Tren kazasının) Aşırı yağış nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması dolayısıyla meydana geldiği tespit edildi"

Finans 08-07-2018 21:01

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Sayın Cumhurbaşkanımız ve kuracakları hükümet, bugünden sonra yürütme tarafında tek başlılık çerçevesinde çok daha hızlı, seri hareket edebilecek ve uygulamaları yapabilecek" - "Yasa tekliflerini kendileri hazırlayıp kendileri onaylayacakları için milletvekillerinin pozisyonu çok daha önemli olacak"

Haber 05-07-2018 15:21

Bugüne kadar hizmeti biz yaptık

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Bugüne kadar hizmeti biz yaptık inşallah bugünden sonra yine biz yapacağız"

Haber 03-07-2018 17:43

Bin yıldır burada beraberiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Türkmen'i ile kardeşiz, beraberiz. Şimdi değil bin yıldır burada beraberiz. Bu zenginliğimiz üzerinden bizi birbirimize düşürmek isteyenler özellikle seçim dönemlerinde ortaya çıkıyor"

Haber 03-07-2018 16:15

Türkiye büyüdükçe, üzerine kurulan oyunlar da büyüyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, Türkiye'nin büyümesini istemeyenler de daha büyük oyunlar kuruyorlar. Biz güçlendikçe onlar daha büyük oyunlar kuracaklar ve her seçim daha önemli olacak. Allah'ın izniyle onların oyununu sizlerin desteğinizle bozduk, bozmaya devam edeceğiz" - "Biz gecemizi gündüzümüze katıyoruz da vatandaşımız da 16 yıldır, 13 seçimdir AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini veriyor. Sizin desteğiniz ve duanızla Recep Tayyip Erdoğan dün de güçlüydü, bugün de güçlü, Allah'ın izniyle yarın da güçlü olacak"

Haber 03-07-2018 11:45

24 Haziran'da dünyaya önemli bir mesaj verdik

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "24 Haziran'da milletimizin sayesinde biz güçlü bir şekilde dedik ki, 'ey dünya istediğin kadar oyun kur, istediğin kadar ayak oyunu yap, istediğin kadar içimizdeki veya dışımızdaki hainleri kullan, biz güçlü bir şekilde yürüyüşümüzü sürdüreceğiz' bu önemli bir mesajdı" - "Boş laf eden bir anlayış değil, taş üstüne taş koymak adına laf eden bir anlayışız ve bunun gereğini yapan anlayışta insanlarız. Bu anlayıştaki kervan, Kars, Türkiye ve dünyadaki mazlum, mağdurlar için yürümeye devam edecek" - "Nasıl ki güvenlik güçlerimizle birlikte, bu coğrafyada çıkarmak istedikleri kargaşa ve karışıklığı engelledik ve bertaraf ettiysek, ekonomik olarak da inşallah çok daha güçlü bir şekilde 2023 hedeflerine yürüyerek sadece kendimiz için değil bölgemiz için de hamilik etmeye inşallah devam edeceğiz"

Haber 02-07-2018 17:59

Dünya Erdoğan'ı durdurmaya çalışıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: -"Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, en son Kudüs olayında gördünüz, İslam İşbirliği Teşkilatı dahil bütün teşkilatları toplayabilen, Birleşmiş Milletlerden dünya için önemli kararlar aldırabilen bir lider haline gelince dünya onu durdurmaya çalışıyor" - "Biz büyüdükçe, güçlendikçe, dış güçler de bizi istemeyenler de içimizdeki hainler de boş durmuyorlar, onların oyunları da büyüyor. İşte onların oyunları büyüdükçe bir sonraki seçim önemli hale geliyor, onun için 24 haziran seçimleri çok önemliydi"

Haber 02-07-2018 14:22

Bakan Arslan mazbatasını aldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Her zamanki gibi partimizin önderliğinde, Cumhurbaşkanımız liderliğinde sadece ülkemizle yetinmeyip dünyadaki bütün mazlumlara ve mağdurlara da hamilik edebilmek, dünyanın daha huzurlu bir gidişata sahip olması ve haksızlıkların ortadan kaldırılması adına her zamanki gibi mücadelemizi devam ettireceğiz"

Haber 02-07-2018 11:33

5 bin 850 ticari tekne Türk bayrağını dalgalandırıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "6 bin teknenin Türk bayrağı çekmesi hedefi belirlemiştik. Bugün 5 bin 850 ticari tekne Türk bayrağını dünyanın her yerinde başarılı şekilde dalgalandırıyor" - "Kabotaj kapsamında yük ve yolcu taşımacılığının geliştirilmesi için sektöre yaklaşık 6,5 milyar liralık destek sağladık"

Finans 01-07-2018 11:21

Limanlarda tek pencere sistemi yarın başlıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Limanlardaki işlemlerle ilgili verilerin bakanlıklar tarafından ortak kullanılabilmesine olanak sağlayan Liman Tek Pencere Sistemi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda ülke çapında hizmete sunulacak"

Finans 30-06-2018 11:32

Öncelikle sandıklara, sonra irademize sahip çıkalım

Ulaştırma Denizicilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Bugüne kadar gösterdiğiniz emeğin heba olmaması, yarın milletin iradesinin, demokrasi bayramının sandıkta doğru tecelli etmesi için öncelikle sandıklarımıza, sonra irademize sahip çıkalım"

Haber 23-06-2018 19:28

Bakan Arslan, AA Editör Masası'na konuk oldu: (1)

"İstanbul Yeni Havalimanı başlangıçta 100 bin kişi çalıştıracak, Tüpraş'ın 20 katı. 2023'e geldiğimizde diğer fazlar devreye girdiğinde 225 bin kişi çalışacak, Tüpraş'ın tam 45 katı. Dolaylı olarak yaklaşık 1,5 milyon kişiye istihdam sağlayacak" - "2025 yılında Türkiye'de oluşacak yıllık gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 5'ine yakınını sadece bu havalimanı oluşturacak" - "Muhteşem bir proje, prestij projesidir, Türkiye için bir marka projedir, aynı zamanda ülkenin hem istihdamına hem ekonomisine katkı verecek projedir"

Finans 22-06-2018 11:04

Bakan Arslan, AA Editör Masası'na konuk olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yarın Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak

Haber 21-06-2018 15:43

80 yıllık unutulmuşluk mega projelerle ortadan kalktı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "80 yıllık unutulmuşluğu ortadan kaldırmak için ülkenin dört bir yanında binlerce proje başlattık. Bu kadar projeye aynı anda devam edebilmek için özel sektör dinamiği ve finansmanı ile Kamu Özel İşbirliğine gittik. Ülkenin hayati projelerini, geleceğe bırakmak yerine şimdi yapmayı tercih ettik" - "Devleti doğrudan borçlandırmadan, kamu özel ortaklığıyla dünyanın gıptayla baktığı projeleri gerçekleştiriyoruz. Muharrem Bey şunu da hesaba katmıyor; bütün projeler işletme süresi sonunda devlete geçecek, milyarlarca liralık yatırımla yapılan bu projeler devletin olacak" - "Bugüne kadar muhalefetin yaptığı doğru olan her eleştiriden kendimize pay çıkardık ancak köprü geçişleriyle ilgili Sayın İnce'nin kullandığı rakamlar iftira niteliğindedir. Özal'ın ve Demirel'in yaptığı köprülerin geçiş fiyatlarına ve bayramlarda ücretsiz oluşuna da biz karar veriyoruz"

Finans 18-06-2018 11:18

Bakan Arslan, Ankara Lojistik Üssü'nü ziyaret etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Birileri, ulaştırma projelerinin gereksiz ve 'beton ekonomisi' olduğunu söylüyor. Bunlar, beton ekonomisinin ülkeye neler kazandırdığının herhalde farkında olmadığı için böyle söylüyorlar" - "Bundan 90-80-70 sene önce özel sektör yoktu, özel sektörün fabrika kurup ülkeye istihdam ve üretim sağlaması, ihracat yapma imkanı yoktu. Hal böyle olunca fabrikayı devlet kuruyordu. Bu, komünist rejimlerin zihniyeti olarak geride kaldı" - "Bugün için bakış açımız şu, ulaştırma altyapısını hazırlayacaksın, insanlar her yere kolay ve konforlu erişebilecek, enerjiyi, suyu, sair altyapıları ve iletişimle ilgili imkanları sağlayacaksın. Özel sektör, sen bu imkanları sağlayınca fabrikayı kurar. Fabrikalardan kaynaklı istihdamı sağlar, ülke ekonomisine katkı koyar ve ihracat yapar"

Finans 17-06-2018 18:31

Oyunları boza boza ülkemizi güçlü hedeflerine eriştireceğiz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "15 yıldır oyunları boza boza ülkemizi güçlendirerek bu noktaya getirdiysek, bugünden sonra da oyunları boza boza ülkemizi güçlü hedeflerine eriştireceğiz" - "(Bayramda yola çıkacaklar) Lütfen öncelikle araçlarının bakımlarını yapmış olarak, sonra dinlenmiş olarak yola çıksınlar. Mümkünse gece araç kullanmasınlar, kullanmak zorunda kalırlarsa da belli aralıklarla mola versinler. 'Bana bir şey olmaz' demesinler"

Haber 14-06-2018 22:31

Bayramda otoyol ve köprüler 4 gün ücretsiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen köprü ve otoyollarda ücretsiz uygulamayı bu yıl da devam ettireceğiz. Köprü ve otoyollar, arife günü dahil olmak üzere 4 gün ücretsiz olacak" - "Sürücülerimizin herhangi bir aksaklıkla karşılaşmaması adına İçişleri Bakanlığı, valilikler ve bakanlığımızın tüm birimleri koordineli çalışma yürütüyor. Bayram süresince yollarımızdaki inşaat çalışmalarını minimum seviyeye indireceğiz"

Haber 12-06-2018 15:29

Tam O An Sergisi yarın Kars'ta açılacak

"Tam O An Sergisi" yarın Kars'ta açılacak

Finans 12-06-2018 13:10

Bu millet 16 sene öncesini unutmadı ve oraya dönmeyecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Bu millet 16 sene öncesini unutmadı ve oraya geri dönmeyecek. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti de projeleriyle konuşuyor. Vatandaş da projeleri çok iyi biliyor ve 'bana laf üstüne laf eden değil, taş üstüne taş koyan lazım' diyor" - "(Muhalif partilerin seçim vaatleri) Bakıyor ki projelerin hepsini AK Parti yapmış 'madem bizim projelerle AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile rekabet etme şansımız yok o zaman AK Parti ne yaptıysa yıkacağız' dediler. Kusura bakmasınlar bu milletin karnı boş lafa tok"

Haber 12-06-2018 12:18

Bayramda köprüler ve otoyollar ücretsiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak" - "Bayram tatili dolayısıyla milyonlarca vatandaşımız yola çıkacak. Yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi aldık" - "Trafik kazalarının yaklaşık yüzde 90'ı sürücü hatası kaynaklı. Bu nedenle vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyorum"

Haber 12-06-2018 10:43

Erzurum Lojistik Merkezi yarın açılacak

Erzurum Lojistik Merkezi yarın açılacak

Finans 12-06-2018 10:30

Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak" dedi.

Finans 12-06-2018 09:09

Doğu Ekspresi Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Doğu Ekspresi, ülkemizin dört mevsim güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak için 24 saati yollarda geçiriyor, Demiryollarının yeni yüzü ve vizyonuyla Türkiye'nin yeni yüzü ve vizyonuyla örtüşen bir etkinlik sunuyor" - "Demiryollarında Atatürk dönemindeki bahar havasını yeniden oluşturduk"

Finans 11-06-2018 13:47

AK Parti'nin dediği ne varsa tersini yapacağız diyorlar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Ahmet Arslan: - "Güçlü cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve güçlü parlamentoyla 2023 hedeflerine yürüyeceğiz dedik. Yayınladığımız seçim beyannamesiyle Türkiye'yi daha fazla büyüteceğiz dedik. Muhalefetin adayları ise 'Biz daha iyisini yapacağız’ diyemedikleri için AK Parti'nin dediği ne varsa tersini yapacağız diyorlar" - "İstanbul'daki projeleri yap-işlet-devret modeliyle yapınca buradaki kaynağı tüm şehirlerimizdeki projeler için kullanıyoruz" - "3 ile 3,5 saatlik mesafede 1,5 milyar insana erişebiliyoruz. 1,5 milyar insanın oluşturduğu gayri safi yurt içi hasıla 35 trilyon dolar ve bu 35 trilyon dolardan kaynaklı olarak da 75 milyar dolarlık bir taşımacılık pastası var"

Finans 11-06-2018 00:14

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

"Son 15 yılda ulaştırma projelerine 474 milyar liralık yatırım yapmışız. Ulaştırma projelerinden kaynaklı yaptığımız tasarrufun yıllık miktarı 11 milyar dolar" - "Korsan taşımacılıktan kurtulmak ve bu konuda yanlış yapanların da yanlışlarını engellemek adına Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetleme Sistemi çok önemli. Bununla ilgili yasal zemin oluşturuldu"

Finans 09-06-2018 16:19

Bu bayrak göklerden inmesin, bu ezanlar dinmesin

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Bu bayrak göklerden inmesin, yeter ki bu ezanlar dinmesin. Bunun için biz hizmetkar olmaya devam edeceğiz"

Haber 08-06-2018 13:55

Bakan Arslan eğitim gördüğü okulda karne dağıttı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Kendi sınıfımda karne dağıttım. Gerçekten büyük bir mutluluk"

Haber 08-06-2018 10:46

Bakan Arslan polislerle iftar yaptı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Zeytin Dalı Harekatı'nda, oradaki sivillerin herhangi birinin burnu kanamasın diye mesai arkadaşlarınız şehadet şerbeti içmeyi göze aldı"

Haber 07-06-2018 21:58

Gaziantep Havalimanı'na yeni terminal binası

Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli terminal binasının temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da katılacağı törenle 10 Haziran'da atılacak

Finans 07-06-2018 11:07

Çamlıca Kulesi'ne yılda 4,5 milyon turist bekleniyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "Biz sadece kuledeki restoran ve seyir terası marifetiyle yılda 4,5 milyon misafiri ağırlamayı hedefliyoruz" - "İnşaat anlamında fiziki ilerlememiz şu an yüzde 75 seviyelerinde" - "Memnuniyetle ifade etmek isterim ki kulenin şu anda inşaat olarak tamamı bitti ve 387 metrenin tamamı bitmiş durumda. Şimdi dış giydirmeyi yapıyoruz" - "İstanbul'a bir asır boyunca en az, hizmet edecek bir yapı yapıyoruz. Dolayısıyla herhangi bir risk almamız söz konusu değil. Herhangi bir şeyi gözden kaçırma lüksümüz yok"

Finans 05-06-2018 14:17

Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesinin temeli atıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba: - "(CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mazot desteğine ilişkin sözleri) Ben hiçbir zaman cumhurbaşkanı adayı olmuş bir kişiye 'yalancısın' diyemem, 'bilmiyorsun' diyorum. 'Şov yapmak adına bilmediğin şeyleri konuşma' diyorum" - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Birileri sistemin nasıl yürüdüğünü bilmediği için, zahmet edip dönüp bilen birine de sormadığı için pot üstüne pot kırıyor, milletin gözünde de gülünç duruma düşüyor"

Finans 04-06-2018 16:39

Her 100 kilometreye bir havalimanı hedefinde yeni adım

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından 3 Haziran'da temeli atılacak Yozgat Havalimanının hizmete girmesiyle her 100 kilometrede bir havalimanı projesine bir adım daha yaklaşılacak - Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli olacak havalimanının 2020'de hizmete alınması hedefleniyor

Finans 01-06-2018 11:30

Son yüzyılın lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Son yüzyılın lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Rabbim ona sağlık, afiyet, güç, kuvvet versin, bize lazım olduğu gibi dünyanın birçok yerinde görüyorum ki Cumhurbaşkanımız onlara da lazım. O yüzden güçlü şekilde ona destek olmaya devam edeceğiz. 24 Haziran'da inşallah güçlü şekilde Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, buna hiç ama hiç şüphemiz yok" - "15 Temmuz'da dünya gördü ki vatandaş gerçek anlamda 'reisim uğruna canım feda' diyor. Vatandaş ülkesinin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda canımız feda diyor, bunu demekle kalmıyor meydana iniyor. 251 şehit, 2 bin 193 gazi bunun ispatıdır, meydanlara inen milyonlar bunun ispatıdır"

Haber 30-05-2018 14:49

3. havalimanı yılda 200 milyon insana hizmet edecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "İstanbul'da Atatürk Havalimanı şimdi 60 milyonun üstünde insana hizmet ediyor. Şimdi yeni havalimanının inşaatı devam ediyor o da yılda 200 milyon insana hizmet edecek" - "2016 yılında da gayrisafi yurt içi hasılaya etkimiz 32 milyar dolar. Düşünün IMF'nin kapısında 100 milyon borç alabilmek için dilenen bir ülkeden, sadece ulaştırmayla ilgili bir sene içerisinde oluşturulan gayrisafi yurt içi hasılaya etkisi 32 milyar dolar olan bir ülke haline geldik" - "Cumhurbaşkanımız çıktı seçim beyannamesini açıklarken hep projelerden bahsetti, çünkü yaptıkları yapacaklarının teminatı, çünkü Recep Tayyip Erdoğan demek, proje adamı demek, büyüme, kalkınma, gelişme demek"

Haber 30-05-2018 11:43

Müslüman halklar üzerindeki oyunlar bitmiyor

"Filistin halkına ne yazıktır ki Türkiye dışında sahip çıkan Müslüman ülke neredeyse olmadı. Dünya var olduğundan beri Müslüman halklar üzerinde oynanan oyunlar bitmek tükenmek bilmiyor" - "Müslümanlar kimi kendini bilmez milletlerce hor görülür, küçümsenir. Halbuki çok tarih bildiklerini söyleyenlere sesleniyorum; bugün övündüğünüz icatlarınıza, keşiflerinize bakın, pek çoğunun kaynağı Müslüman topraklardır"

Finans 27-05-2018 23:53

Yeni Havalimanı'nda ilerleme seviyesi yüzde 90,5

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilerleme seviyemiz yüzde 90'ın üzerine çıkmış durumda. Yüzde 90,5 seviyesine ulaşmış durumda. Hepimizin malumu 29 Ekim 2018'de inşallah sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla resmi olarak açılışını yapacağız" - "Anadolu yakasından gelen Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu'nun birinci etabı da dahil kullanan sürücülerimiz, Çatalca'ya kadar, Büyükçekmece'ye kadar direkt TEM'e bağlanacak şekilde kesintisiz gidebilecekler" - "Halkalı, Kapıkule'yle entegre olacak hızlı tren projesi çalışmalarımızı da son aşamaya getirdik artık. Sıra onun da artık yapım ihalesi aşamasına geliyor"

Finans 27-05-2018 20:49

Yolumuz ülkemizi geleceğe daha iyi şartlarla taşıma yoludur

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Yolumuz belli. Yolumuz millete hizmet etme yoludur. Yolumuz insanımızın derdiyle dertlenip ülkemizi geleceğe daha iyi şartlarla taşıma yoludur" - "Söylemekle olsaydı, muhalefetin bugüne kadar söylediklerini üst üste koyarsanız bu ülkenin bugünkü halinin on katı olması lazımdı ama ne yazık ki son 15 yıla kadar hep söylemlerde kaldı"

Haber 26-05-2018 12:57

Kaçak geçiş cezalarına indirim yürürlükte

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Devletin sorumluluğunda olan köprü ve otoyollarda bugüne kadar yaklaşık 7,5 milyon ihlal söz konusu. Karayollarının işlettiği otoyol ve köprülerdeki cezai rakamlar 950 milyon lira civarında" - "Dün yürürlüğe giren kanun ile karayollarında geçiş ihlaline ilişkin para cezaları yüzde 60 azaltıldı. Herhangi bir başvuruya gerek kalmadan otomatik olarak cezalar düşecek" - "İndirim, Avrasya Tüneli ile Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerinden geçiş ihlallerini de kapsayacak"

Finans 26-05-2018 11:24

Bakan Arslan, Kars'ta vatandaşlarla iftar yaptı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ebul Hasan Harakani Türbesi'nin de yer aldığı Evliya Camisi bahçesinde, vatandaşların katılımıyla düzenlenen Ebul Hasan Harakani Sofrası İftar Programı'na katıldı

Haber 25-05-2018 21:51